15.08.2026, 14:18:39 xxx.xxx.147.163
Takže nic z toho, co říkáte, nedává smysl.
Schválně, jestli anonym zareaguje.
Takže nic z toho, co říkáte, nedává smysl.
Schválně, jestli anonym zareaguje.
Stačilo by, kdybys, nedůvtipná Eliško, řekla: “Omlouvám se, nechtěla jsem vám vyplašit to, na co tady dobu čekáte.”
Nestačilo by. Nikdo na mě nebude hulákat při volném průchodu lesem, kdy mám psy poctivě na vodítku. Nemůžu čuchat, že tam čeká zahraniční klient na jelena (se mi znovu vybavil Jahelka, i když tam vyhlíželi medvěda).
Dle vaší rady měl takto začít dotyčný - nezlobte se, ale mohla byste jít jinudy, protože…
Pak by celé toto vlákno ani nevzniklo.
Dublinbarzoj:Barzojásána
Jo, to bude ona! 🙂
Schválně, jestli ji v Indii znají.
je to fakt na pováženou
Psí jógin, no. Nějaká asána.
Sousedka vykrmovala kuřata. Velikosti malé husy. Za cca 500 Kč jsem měla 12 porcí. Polívka, pečeně, rizoto…
a nakonec pomohly až ATB
Kamarádka (pracuje jako dojička) kdysi nakradla pro mou kobylu aplikátory do vemene - taky pomohly. A jiná kamarádka vyrobila domácí konopnou mast, kterou jsem mazala poté.
většina těch tyčinek je sladká).
Já neběhám, což je tady asi známo. Chodím. A jako doplňovadlo energie je pro mě česnečka a pivo.
že Bezděz je pohodový kopeček proti Ralsku (a jiným klenotům).
Dobré vědět. Kam NEchodit.
Moje kondice je hanebná. Už víc jak půl roku čekám, až mě přestane bolet koleno. Které mě limituje hlavně při cestě zpět.
Takže, když si představím, co budu muset slízt, tak radši nejdu ani nahoru.
No tak na Bezděz jsem před pár lety VYŠLA a myslela, že to jsou mé poslední minuty.
Vy nejste normální. Klobouček!
Zkušenost s ledvinovým kocourem.
Byl na renal kapsičkách a granulích (které asi po dvou letech přestal konzumovat). K dietě stejně dostával pár kousků masa, jenom na chuť. A když měl nežravé období, klidně jsem mu nabídla i velmi nezdravou tlačenku.
Na téhle dietě-nedietě fungoval pět let. Dožil se devatenácti.
Ale jistě, že se staví parkoviště marketů na polích a loukách
Kamarádka pamětnice - tam, kde kdysi byly stáje s koňmi, je dneska OBI a další akvizice.
Já léta chodila kolem malé, ale přece jenom louky s keři a životem. A teď - Lidl s parkovištěm.
A když vidím, jak se staví na orné půdě baráky…
a už mi nebylo vysvětleno proč by ta antibiotika měl brát,
Tak proč jste se nezeptal? Já se ptám vždycky - ať už se jedná o mě nebo o má zvířata.
Anonymní:Máte zkušenosti?
Remdesivir.
Ne, nemůžu. Právně ne. Ale jak byste si v situaci rapotačky poradila vy? Když se sousedem není řeč? Přestupek proti občanskému soužití? Poškozování cizí věci?
A nemůžete srovnávat kocoura a auto. Ona přece kocoura neukradla (ani neotrávila) - naopak, kastrací zvýšila jeho šanci na přežití. Viz výše. A ještě mu ušetřila peníze - tipuju, že to byl hlavní důvod, proč ho nenechal vykastrovat majitel.
A klidně to napíšu - dvakrát jsem nechala vykastrovat cizí, bezprizorní kočku. Jedna se zjevila na našem školním statku a kolegyně vykastrovala sponzorsky a dodává i odčervovací tablety. My ji jenom z vlastních zdrojů krmíme.
Druhá před naší bytovkou - té jsem kromě kastrace zaplatila i odparazitování (měla svrab a dá se předpokládat, že i vnitřní parazity) + ji denně přikrmuju.
Můj názor - venkovní kočky/kocouři mají být kastrovaní. Protože ta zubožená, nechtěná koťata končí u mě na pitevním stole.
Irma19:Asi vám pak sousedi nepoděkovali, že?
Docela úlet z vaší strany…
Docela úlet z vaší strany…
Zoufalí lidi dělají zoufalé věci. Upřímně, když potkávám některé zabedněné majitele koček/kocourů, kteří kastraci odmítají, protože je to přece “proti přírodě” (ale topení koťat jim nevadí), tak se rapotačce nedivím.
Chovný značkový kocour to asi nebyl. Ti neběhají venku.
kometa:Předevčírem Stará Boleslav
Já jela na výlet do Dětenic. Cestou jsem viděla pár vyschlých rybníků z rozpraskaným dnem 😢
Jejda! Samozřejmě s rozpraskaným. Špatně jsem spala a to se hned projeví na mém intelektuálnu.
DafiŽeryková:u nás to stejný…..☹️
U nás taky.
Už jsem psala - kamarádka má malou rodinnou stáj. Seno kupuje. Příklad - jedna konkrétní louka, ze které se vždycky sklidilo 4 - 5 balíků sena, letos 2.
Předevčírem Stará Boleslav
Já jela na výlet do Dětenic. Cestou jsem viděla pár vyschlých rybníků z rozpraskaným dnem 😢
když mají cca 2kg
Souhlas. Věk při kastraci se řídí v první řadě hmotností. Zvlášť u koček - v půl roce je už schopná zabřeznout.
A ti nezatučnělí se hojí líp - i u lidí- proto humánní doktoři neradi tlusté pacienty - tuková tkáň víc krvácí a hůř se hojí.
nevypadal vyloženě jako kastrovaný kocour.
Kastrovaného kocoura na první pohled od nekastrovaného nerozeznáte. Je to otázka péče a krmení. Ne toho, jestli má nebo nemá “koule”. Mimochodem, víte, že existují implantáty? Které si někteří majitelé i zaplatí, aby nebylo vidět, že jejich kocour přišel o svoji mužnou ozdobu 😉
Já nechávala všechny své (domácí) kocoury kastrovat v okamžiku, kdy začali smrdět, tj. v 6 - 7 měsících. Nikdy z nich nebyli zakrslíci. Současný starší má 4,5 kg, mladší 4 kg.
Hřebci se taky kastrují běžně ve třech letech a tělesně dospívají až v šesti. Testosteron se tvoří i jinde než ve varlatech.
Takže za mě klidně před prvním rokem života. Nebojte, on naroste. Nejspíš i víc, než kdyby honil kočky, nežral a rval se. + kastrovanému jedinci se uzavírají později růstové zóny.