09.08.2026, 08:11:20 xxx.xxx.147.163
DafiŽeryková:Jak má ustlaný🙂
Polštářek pod hlavou musí být!
DafiŽeryková:Jak má ustlaný🙂
Polštářek pod hlavou musí být!
Mě by jenom zajímalo, jestli pán zkusil i listy. Přišlo by mi jednodušší je nabídnout - bez větší úhony pro tu kytku.
ale údržba potom úplně super
Ano, jedna kamarádka si ho nemůže vynachválit. Ale mně se to subjektivně a pocitově prostě nelíbí.
Vysvětluje to ustajovateli,že si chcete dát na box pod koně tuto kombinaci
Já nemusím, on to tak dělá od vždycky 😉 Ale je to malá rodinná stáj (momentálně 7,5 koně) a od jara do podzimu jsou koně přes noc na boxe jen při nepříznivém počasí, které pár dní trvá (myšleno deštivo). Což poslední dobou jaksi nehrozí 😢
Anet10:Dobře vysvětleno👍
Děkuji.
Já klidně. Takových koleček jsem vyvozila…
Ano, samotné piliny se kydají líp, o tom žádná. Ale z hlediska komfortu pro koně je ta kombinace za mě nejlepší.
Za mě je ideál dolů piliny, navrch sláma. Pak se nemusí kropit.
Já to pochopila, že otěže jsou volné. Jenom jsem to chtěla dovysvětlit.
ale tam se držím otěží
Otěže nejsou držátko pro člověka, ale komunikační nástroj 😉Pardon, musela jsem, nechtěla jsem se vás dotknout.
Hele, já ke konci svého jezdeckého života začala používat nákrčák a velmi se mi to osvědčilo. Měla jsem psychicky rázem lepší pocit a nevyjížděla mi ruka nahoru. Což šetřilo koňskou hubu.
Zkuste se domluvit, jestli by jim to nevadilo.
Protože křečovitým držením se sedla (nebo madel) ztuhnete a pak vás bolí ta páteř. U nákrčáku můžete být uvolněnější a o to jde.
A hlavně to chce sedět na koni aspoň 2x týdně, jinak se nevytvoří ty správné pohybové vzorce. A začínáte pořád znovu.
Věřte J5. Je to dlouholetý a zkušený chovatel. Stejně jako Lupus. Ve svém příspěvku to píše zcela jednoznačně - koupání jednou týdně stačí. Miska s vodou je v teráriu zbytečná.
Když se zaregistrujete, můžete mu poslat SZ.
Všichni jste skvělí!
drápky brousit si je zatím na ní nenapadlo
Já neměla na mysli ani tak broušení, jako spíš přirozenou reakci kočky, když jí to někde klouže. Ještě loni, když byl kocour odrůstající kotě, mé nohy vypadaly, že se masochisticky pravidelně procházím ostružiním.
sutrik:Nepatří to sem, ale když jsem to tu začala… Linda je mrtvá.
Ale patří.
Musel to být šok. Já takhle o koně přišla přes noc a nezjistilo se, proč. Den předtím byl jenom takový trochu divný a ráno bylo po všem.
Držte se, nic jiného napsat neumím.
Šusta
Tak to je taky známé jméno… Mezi pejskaři. A hodně koňáků má zároveň i psy. Tak se to snadno splete.
Edit - nechcete se optat Horsany? Vlákno O všem a o ničem. Myslím, že o koních toho ví z nás nejvíc. Třeba bude mít nějaký nápad.
naštěstí už nemají být vedra
Já jenom, odkud jste? Jako, kde máte ustájeného koně? Protože “ochladit” se má přes víkend na 28°C a pak to zase poleze nahoru. Třeba se meteorologové pletou, ale..
JanaJanaJanaJana:No on se splašený vůz brzdí hůř než splašený kůň, na kterém sedíte…..
Já vím.
Na fotce je:
C je správně! Řekla bych, že tím “ze všech povrchů” myslí ty neživé - jako vanu, bazén a tak. 😉
vozatajství ještě více.
Souhlas. Viděla jsem a slyšela o různých prekérních situacích a ty úrazy jsou prostě horší.
Kdysi dávno si takhle vyrazila dvě děvčata se zápřeží poníků. Dvou. Přeskočili s nimi betonovou skruž, které bývají na polích. Nepřežil to naštěstí jenom vozík, ostatní účastníci ano.
jen jsem seděla u šití a stačilo jen jít trochu přežehlit švy a byla jsem splavená.
Já se doma při běžném úklidu pohybovala jen v kalhotkách 😉 Bohužel vytřít chodbu v tomhle ošacení jsem si přece jenom netroufla.
Funguju jenom dopoledne, než se sluníčko na obloze přesune a začne výheň.