27.06.2026, 17:08:53 xxx.xxx.147.163
Já si to pamatuji. Tohle je rychlá smrt.
Já si to pamatuji. Tohle je rychlá smrt.
Pamatuji i jako dítě - vždycky do zadku. Když jsem měla spálu - cca 10 let. Možná krajový obyčej?
Ta mi ve stehně zlomila injekční jehlu…
Nezpochybňuji, ale já si pamatuji injekční aplikaci ATB do hýžďových svalů.
I v tom dobrém ustájení to v zimě může být peklo
Proč? Znám dobré ustájení a tam žádné peklo přes zimu není. Koně jsou přes den ve zpevněných padocích (na noc v boxech), od jara do podzimu jsou téměř (záleží na aktuálním počasí) 24/7 v travnatých výbězích, kde mají stín pod stromy.
Já se stěhovala za 12 let několikrát
Já se stěhovala jenom jednou. Původní ustájení se po mé “demisi” velmi změnilo a nechtěla jsem, jako moje kamarádky, dělat kolečko po okolních stájích. Takže jsem šla rovnou na jistotu. Ano, dražší, ale kůň se má dobře.
Já si jenom neumím představit, jak řeší jeho tělesné potřeby. Ano, u štěněte to taky chvíli trvá a běhá se s ním ven v cca tříhodinových intervalech, ale kůň (v tomhle případě půň) se nenaučí konat potřebu venku.
Jako, hromádku pidi koblížků uklidím, ale moč?
Byt 28°C, na balkóně (orientován na západ) 31°C. Jsem zvědavá, kolik tam bude odpo.
Nabízím smír.🌷(olivová ratolest tu není).
ale občas když je výlet-busem
To naprosto chápu. Proto radši jezdím vlakem - ony se tam ty toalety hodně vylepšily. A i kdyby ne, JSOU tam! Už to stačí, že nejsem tolik ve stresu.
Verun:Budou pršet hovna s háčkama…
Můžete se s výrazy umírnit?
A zrzavci se teda asi musí "polepčit".to je trubka na hrubku…
Zrzavci píše s nadsázkou, to tady všichni víme.
Jenže já potřebuji spát na zdravotní matraci, tu na balkón nevyvleču.
Nejíst se dá, ale nepít na delším výletu mi nepřijde jako dobrý nápad.
Tak nevím, jestli to není tím horkem a tím, že stárnu, tak už to tělo tak nezvládá.
Obojí 🙂Já upadla po večerních zprávách a před chvílí se probudila. A můžu konečně chvíli fungovat, než půjdu spát doopravdy 😉Škoda, že si nemůžu ustlat na zemi s hlavou na balkóně.
Je vůbec ginkgo česky?
Je to latinsky (česky jinan). Ale i tak by se odborná terminologie neměla komolit.
Pravda, bývalý kolega v žertu používal Ludra ludra. Znalí pochopili.
Není to AI?
Já tam vidím nohy mouchy, křídla kněžice a makadla klíštěte. S tím průhledným poklopem si nevím rady.
Ale třeba mám jenom bujnou fantazii z horka.
Jo, máte pravdu, prohodila jsem písmenka.
Ale pekyňák mé oko opravdu urážel. Ano, je to můj problém.
Verun:Protože bagr.nechapu na co mám odpovědět.
Možná na to, že píšete gynko a má to být gingko?
Podobně jako s pekyňákem.
Nebo navázat kontakt se zahradnickou školou, třeba by v rámci praxí vypomohli. Jasně, že až po prázdninách.
Nebo je absolutne neznám
Něco se při návštěvě poznat dá. Pořádek ve výbězích a ve stáji, kondice koní, jestli mají vodu, seno, trávu…, dneska jsou i reference na sociálních sítích - pravda, ne vždy spolehlivé - stačí jeden zhrzený majitel.
Když napíšete, odkud jste, třeba tady někdo poradí a doporučí.
kun je vlastne spokojeny,
Má štěstí, že není submisívní ani špatně krmitelný. Průjem - z čeho? jste pořešili ATB. Odčervování je lajdácké - koprologie se asi nedělá.?
Já bych v takovém ustájení spokojená nebyla. Ve svém současném můžu odjet na půl roku a vím, že se koni žádné příkoří dít nebude.
Jo a ustájení jsem měnila jenom jednou. Když se změnil ustajovatel a péče šla do kopru.