Aktuálně: 2 633 inzerátů244 921 diskuzních příspěvků18 796 uživatelů

Naděje

Tom50
Tom50 06.11.2024, 21:22:30 xxx.xxx.139.250

Jsem ateista, děkuju ale Bohu, že dneska zvítězil rozum nad zrůdným bláznovstvím a děkuju Bohu i za to, že jsem se toho dožil a děkuju za odklad v podobě 4 roků naděje. 

Nejsem na bublinky, jsem pivař. Světím si v lednici od léta Prazdroj z retro edice, je čas ho odzátkovat.

goro
goro 07.11.2024, 10:00:04 xxx.xxx.5.130

😀..nechcel ste to napísať do sekcie politika?

myslím že včelám je to jedno… ale to pivo si dám aj ja ako každý deň (a dal by som si aj keby sa neudial ten “zázrak” 😉)

Tom50
Tom50 07.11.2024, 10:53:36 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 07.11.2024, 10:00:04

O sekci politika ani nevím? Tady na CHZ? Pak se za trapný omyl omlouvám.

Včelám je jedno všechno, lidem by být nemělo. Zní to jak od Kryla, naprosto nechtěně. Inter arma silent musae - ve válce mlčí můzy a Kryl dodává, že muži by však mlčet neměli. Vlastně jsem to i tak myslel. A ono by to i včelám vadit mohlo, protože progresivci - dříve vítači sluníčkáři a planetisti -globáloteplouši prostřednictvím dárečka Pročka útočili už i na včely a ne jen na samu podstatu normálních lidských životů a jejich potřeb. Není vyhráno a já se snažím nemlčet. Mladí ani nemukají, ozvem se jen my dva dědci a to ještě kdo ví, zda jste na mojí straně😀. 

Už to vidím a dokonce jsem to vlákno založil já. Vůbec mi to nedošlo. Omlouvám se. Ale polepšení už slibovat nebudu, stejně jste mi posledně nevěřil, že se budu snažit polepšovat.

Tom50
Tom50 04.01.2025, 12:55:15 xxx.xxx.139.250

Žádal jsem pana Zbyňka aby toto mnou založené vlákno smazal. Z nějakého důvodu ho tu nechal. Někteří mi tu vyčítají politiku, já se ale domnívám, že si po odborné stránce můžeme v řiti zlomit ne jeden prst, ale klidně všechny a když naše včelařina narazí na státně EUrovou zvůli, jsme pak v koncích. A někteří (soudím, že většina) neumí chápat příčinné souvislosti. Nadále budu já, co mě v politice upoutá, psát sem.

Novinky a jiné “plátky” z nenažranosti chtějí abych platil za jejich vnucování propagandy a tak neplatím a nečtu to (ať jim platí ten, kdo protlačuje liberální progresivismus). Hodně se mi ulevilo. Už 15 let nemám bednu abych si nezasviňoval duši provládně probruselskou propagandou (ani Babišem). Čtu jen Parlamentní listy a i tam mě už začínají cpát reklamu a ve chvíli, kdy budou chtít abych platil, přestanu i s nimi. Zatím ale dobré, leč má to nového majitele a tak uvidím. Nejde mi o těch pár Korun. Jde mi o to, že mi nějaká zvůle, nějaký zbohatlý slouha obecného Zla chce vymývat mozek a je tak sprostý, že chce, abych si za to ještě platil?! Neuvěřitelné co se děje! Chtějí platit a cpou reklamy dál.

No a v PL mě upoutala zmínka na nový satirický web AZ247. PL uvedly jen některé titulky a přiznám se, že jsem se dokonce i nahlas zasmál. Začnu jedním, který mi úsměv nevyloudil:

Petr Fiala: "Iniciály PF 2025 vidím úplně všude. Je to jasný důkaz, že lidé chtějí, abych vládl dál!"

nebo: „Fiala pohrozil Ficovi speciální vojenskou operací a deputinizací, pokud Slovensko nezmění své proruské postoje“

perel je tam víc, ale nejtrefnější a nejvtipnější (možná mi úsměv ztuhne na rtech až to nastane) je tento titulek:

„EU navrhla kvóty na teroristické útoky, aby k nim docházelo i ve východní Evropě“

goro
goro 04.01.2025, 14:44:57 xxx.xxx.74.195

…sú aj ďalšie

„Budeme kolonizovat planetu Slunce a postavíme tam největší farmu na mléko z kravských žaludků na světě,“ slíbil Babiš, pokud vyhraje volby"

“Většina očkovaných proti Covidu letos zemře”

….no celkom na smiech to nevyzerá…😉

Tom50
Tom50 04.01.2025, 16:51:23 xxx.xxx.139.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 04.01.2025, 14:44:57

To je ze stejného webu? Žantovský (ne ten zarytý Havloid) tvrdí, že to píší velmi inteligentní lidé (nezná je, soudí jen dle obsahu) a doporučuje. Vedle vtipu je tam i mrazivý obsah…

Ten Babiš, to je asi nějak vytržené z kontextu ne? Nebo kolik toho vypil? Nejspíš je to posměch Fialovi, stejný nesmysl, jako německé platy. Česko nikdy nemůže mít stejně jako Němci, to by pak celá EU neměla smysl, přece jsme jejich kolonie a makáme na ně. Už chybí jen Euro abychom byli otroci bez návratu a naděje. Ale oni ho mocní rozvědčíci jako vděk za volební sponzoring prosadí a potom bude s námi amen.

Tom50
Tom50 09.01.2025, 17:40:26 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 09.01.2025, 13:17:37

Kdybych vás neznal napadlo by mě,  …😀😉

No a ten vtip je tak hluboce pravdivý, že ani není moc k pousmání…

goro
goro 10.01.2025, 09:24:29 xxx.xxx.74.195

Tom to máte ťažké… ak si raz vytvoríte svoj názor, niekoho si zaškatuľkujete, nemeníte názory  ani o včelách, ani o politike, ani o ľuďoch…Keď je človek raz o niečom presvedčený, tak filtruje fakty a počúva len tie, ktoré zapadajú do jeho vlastného rámca. Málokto vstupuje do dialógu s cieľom spoznať pravdu. Skôr chce toho druhého presvedčiť o svojej pravde a používa na to argumenty, ktoré mu pasujú..

Tom50
Tom50 10.01.2025, 10:51:10 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 10.01.2025, 09:24:29

Úplně nerozumím co tím chcete sdělit mě konkrétně, protože se vyjadřujete k obecným faktům. Ano, tak jak to popisujete to je, takoví lidi jsou. 

To také souvisí s raděním. Někde jsem tu nedávno vysvětloval, že kdo se ptá na něco, chce nějakou radu, ve skutečnosti nechce radu, ale je už dávno rozhodnutý. Jen nějak tuší a cítí, že to, co chce udělat, je hloupost a tak hledá potvrzení svého názoru a tedy poradit nechce. Kdo mu schválí jeho blud, toho má rád, kdo mu i velmi odborně a často s mnoha nevyvratitelnými argumenty vysvětlí, že je to omyl (ani se nepoznávám jak hezký slovník umím když chci), toho rád nemá a někteří neváhají radiče správných rad označit za tupce, začnou to brát osobně místo objektivních faktů, vymezit se vůči němu a jemu podobným. Přesně tak vznikaly náboženské bludy a dones to bují třeba v politice, nejnověji až patologická ultratupá nenávist ke všemu Ruskému. Ale i na forech jako je toto vidím stejný jev.

Můžeme tu vidět nebetyčnou iracionalitu. Konkrétní příklad:

Tvrdím, že nejefektivnější provozní metoda je systém Dadant a netvrdím to jen já, ale i včelaři s velkým věhlasem a respektem a dokonce i někteří vědci. Dadantsystém je ale založený na tom, že má dvě výšky rámků v jednom úle. To přináší mnoho výhod a žádnou nevýhodu, jen chudí duchem to odmítají a málem zuřivě o tom nechtějí nic slyšet a raději dělají 3x víc práce na kilo medu než v Dadantsystému (a produkují méně hopršího medu = s výkaly plodu). Pro ty ještě pomalejší já přijdu se zjištěním podepřeným dlouholetou praxí, tudíž je to vyzkoušené, že to funguje i u třeba Adamcova úlu, vše se dá použít, jen se k tomu dokoupí NN a varuji, že rozhodně ne vyšší než 15 cm. Vysvětlím a zargumentuji, že systém Dadant lze uplatnit u téměř každého nástavkového úlu, podrobně vysvětlím proč a jak to funguje. NE!!!! Nechtějí nic slyšet. Na otázku co jim vadí na dvou mírách - ve skutečnosti jde jen o různou výšku, odpoví největší možnou idiocii a to, že by se jim dva druhy rámků pletly. Tedy když vůbec odpoví, většině je všechno jasné a nic nepotřebují vědět, učit se, nedej Bože měnit.

A nebo se vymlouvají, že by měli moc rámků. Tedy druhé je ve skutečnosti výhoda a pro některé skvělé účinky nutná podmínka, ale ti s pomalejším myšlením (některým nejde mozek jen pomalu, ale často snad couvá) považují ohromnou výhodu za nedostatek. Je pak otázka, zda vůbec stojí za to někomu něco vysvětlovat. Čím jsem starší zdá semi, že ne. Fakt mě to už hodně unavuje. Nejhorším zklamáním je, že lidi nediskutují a tupě zarytě mlčí. Až na výjimky drtivá většina.

Tom50
Tom50 12.01.2025, 11:40:03 xxx.xxx.139.254

Mám v duchu pomyslnou krabici, do které dávám lidi, kteří pro mě přestali existovat. U veřejně známých lidí, jako jsou například umělci (neboli odjakživa komedianti, které z každé slušné vsi hnali klackem ještě před 120 lety), je to tak, že mají většinou nějak pokřivené mozky skoro všichni, asi proto, že vůbec netuší, co je to skutečná práce a umí jen dělat kašpárky a šašky. Jako tajtrdlíci se snaží zalíbit těm panským rukám, které jim hází kosti z hostiny a oni je spolu se psy pod stoly pánů lačně a vděčně ohlodávají a lísají se k jejich nohám pod pomyslnými stoly. Vedle Hřebejka, obou Svěráků, hlavně staršího, Štěpánové, Magdy Vašáryové, Kňažka a podobných tam dnes přibyl i herec Trojan za ostudu, kterou v objetí se Šimečkovci předvedl v Bratislavě. Měl jsem ho rád za jeho herectví, ale když jsem dnes zjistil jaký je uvnitř, zmizí z mého života i on.

Přiznám se, že nějak nedokážu dokoukat film, kde se objeví někdo z té krabice. Na druhou stranu je fakt, že spousta veřejně známých lidí mlčí a v tom hnusu se neangažuje. Ale bohužel mlčí. A pak tu jsou i takoví jako Jožo Ráž nebo Ivan Vyskočil (a někteří další), kteří se nebojí říct veřejně pravdu.

Jen připomenu, co progresivci za 35 let způsobili, kam dovedli naše národy, Čehy a Slováky, bývalé Československo. Přišel mi takový krátký pořad na whats up, pokusím se to sem přepsat. Vím to dávno a jak je patrné, nejsem sám kdo smýšlí jako já.

Ukažte mi jedinou zemi na planetě s pouhými 15 miliony lidí dvou maličkých národů, která dokázala vyvíjet a vyrábět proudová oetadla, dopravní letadla, traktory, nákladní automobily, lokomotivy a celé vlaky, motocykly, osobní automobily, špičkové zbraně, radary, tkalcovské stavy, zemědělské stroje, turbíny, atomové reaktory, průmyslové celky na klíč, například cukrovary, námořní lodě, tanky vysoké kvality, sklářské výrobky žádané po celém světě. Podíleli jsme se na výzkumu vesmíru, byla zde vyráběna kvalitní ocel a to vše nejen pro uspokojení tuzemských potřeb, ale vše jsme vyváželi do celého světa. Byli jsme úplně soběstační ve výrobě potravin, bez jediné koruny státního dluhu, naopak se značnými pohledávkami v zahraničí. Že jsme jelcinovskému, tehdy proamericky směřujícímu Rusku odpustili astronomický dluh je jiná kapitola. To se “zapomnělo” a nikdo za to není potrestán.

Dnes nevyvíjíme a nevyrábíme nic. Jsme pouhou montovnou aut cizích značek, kolonií lidí, kteří dřou za třetinové platy na Západní vzory. Nepatří nám nic a dokonce ani voda a ani uhlí pod zemí a další suroviny. Vlezli jsme do řiti Západu a jsme pouhým odbytištěm jejich cetek a laciných šuntů na jedno použití, které ale už nevyrábí opěvovaný Západ, ten vše jen v rámci globalizace přeprodává a vydírá tak hlavně Asijské rozvojové země. Polopatě, globalisté nám laciné čínské a jiné cetky překupují a předražují úplně stejně, jako laciný Ruský plyn. 

Máme tu nejdražší byty a všichni mladí jsou astronomicky zadlužení. Je záměr aby mladí, museli brát předražené hypotéky, pak jsou vydíratelní a musí držet hubu a krok. Jíme tu podřadné potraviny, naše žaludky jsou odpadkovými koši na potraviny, které se Západ štítí jíst. Maso z dobytka pasoucího se na našich pastvinách Češi nejedí, to skončí na talířích na Západě. A tak by se dalo ve výčtu nenápadných plíživých hrůz pokračovat dlouho. Pohrdají námi, nezapomenu jak nás skloňovali, když jsme (JÁ NE!!!!) chtěli vstoupit do EU a takovým Rumunům, Bulharům a Litvě A DALŠÍM TEHDY ZAOSTALÝM ZEMÍM nedělali zlomek potíží co nám, chtěli a ponížili nás a my jim to tolerovali. Mladí pitomečci si to neuzvědomují a myslí, že je to tak normální. Není. Jen se hraje o čas, aby takoví jako já vymřeli a nebyl nikdo, kdo pamatuje lepší časy. Někteří staří dělají, že na to zapomněli, zhlédli se v progresivním liberalizmu (co je k tomu vede neumím pochopit). Sečtělejší právě na tomto pochopí, proč Mojžíš vodil dokola po relativně maličké poušti, kterou i s těhotnými, starci a dobytkem šlo přejít za půl roku, celých 40 let. Z té naší Mojžíšovy čtyřicítky už uplynulo 35 let…

Zkuste mi někdo rozumně, abych to i já uměl pochopit, vysvětlit, jak se mohlo stát, že náš úhlavní nepřítel nám nabízí plyn za Korunu a my ho od svých spojenců, ten stejný Ruský plyn kupujeme za tři Koruny? Já si pod názvy přítel a neřítel představuji něco jiného než je nám vnuceno nynějšími mocipány. Jak to, že vyrábíme nejlacinější el en na světě a máme (Česko) nejdražší na planetě? Co za školy mohl asi tak vystudovat (zatímco pracující makali 9 let ve fabrikách, na stavbách, na polích, oni se váleli ve školách) takový Trojan? Toto je vděk za to, že mu a jemu podobným bylo umožněno dostat se na nynější post? Zatímco jiní na ně museli dělat? Jak může vypustit z držky, že je zlé Slovensko, když vypne el en do Ukrajiny a ani nemukne, že Ukrajina zastavila plyn pro Slovensko? (nejen tam, snaží se bezostyšně vydírat nejen Slovensko) Ten člověk nemůže mít smysly v pořádku! Bylo by je potřeba dát na pár let k popelářům, aby se jim v těch palicích rozsvítilo!

Tom50
Tom50 13.01.2025, 11:15:48 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 13.01.2025, 09:51:26

Netýrám se.

goro
goro 18.01.2025, 10:17:21 xxx.xxx.74.195

…a to by sme ešte mohli písať aj o elektrických autách celé romány..😉… 

Tom50
Tom50 19.01.2025, 23:07:02 xxx.xxx.139.254

Zdánlivě z jiného soudku. Předesílám, jsem nekuřák. Nechal jsem toho po 36 letech kouření jak pohádkovej drak, někdy i 40 denně. Ze dne na den, před téměř 19 lety (6.6.2006 ve 22:02 jsem típnul poslední).

Jde mi o neštěstí v Mostě. Není to náhodou tak, že aby lidi, když se zakázalo kouřit v hospodách, museli chodit kouřit ven? A aby tam nemrzli, tak jim tam přitápěli bombami? Pokud byla předzahrádka kuřácká, je jasné, proč tam bylo plno.

Jen mě tak napadlo, že se možná vůbec neřeší SKUTEČNÁ PŘÍČINA. Protože v hospodě je kouření normální (několik set let) a tak stačilo aby se zavedly vedle normálních hospod hospody nekuřácké a každý si mohl vybrat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.01.2025, 10:27:29 xxx.xxx.21.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 19.01.2025, 23:07:02

Jo, o tom jsme se přesně doma bavili. Jsme všichni nekuřáci, ale stejně si myslím že o kouření nebo nekouření v hospodě má mít právo rozhodovat majitel. Navíc kuřáci v hospodě mi nikdy nevadili, ale to že tam teď chodí matky s nevychovanými dětmi ano. 

Zákaz kouření za to neštěstí může na 101%.

goro
goro 21.01.2025, 10:49:54 xxx.xxx.74.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 19.01.2025, 23:07:02

Tome, Tome…čo zasa po nás chcete… nadávať na EU?..to je tá “SKUTEČNÁ PŘÍČINA.”… neverte tomu, skutočná príčina ste vy, ktorí ste cengali kľúčmi v roku 89, skutočnou príčinou ste vy, ktorí ste v referende o vstupe do EU začiarkli slovko “áno”

je to proste tak, ste v EU, musíte rešpektovať jej pravidlá a môžete nadávať na tie nezmysly, ktoré sa vám nepáčia……

Tome len tak mimochodom, a ak sa vám podarí svojim upozorňovaním na všetko zlé čo nám robí EU presvedčiť veľa ľudí o tom že bez členstva v EU bude všetkým čechom lepšie, čo im ponúknete ako alternatívu?…

Tom50
Tom50 21.01.2025, 20:38:01 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 21.01.2025, 10:49:54

Cokoliv bude lepší. Pomřeli Angličané? Stihlo je peklo, síra dým pekelný jak tvrdili v Bruseli? Umírají Švýcaři a Srbové hynou taky?

Mimochodem, vaše vláda už jasně říká, že než se nechat donekonečna buzerovat kvůli idiotské ideologii, že by bylo lepší z toho spolku odejít. EU se rozpadne, jenže kobyla když chcípá nejvíc kope a tak ta banda vyprovokuje ww3 než skončí.

Tvrdím, že demokracie je kravina a tvrdí to i Platón, který žil v době, kdy tu blbost vymysleli a tvrdí, ŽE NEMŮŽE FUNGOVAT dlouhodobě. Pak doporučuji najít si kdo byl Fraser Tytler (zemřel už roku 1813) a i ten tvrdil, že to nikdy nefunguje déle než asi 200 let a vždy to skončí velkým umíráním a rozřískáním všeho a přeživší jako blbi vše z trosek vybudují znovu a udělají stejnou kravinu znova. Jako můra, co vletí do plamene svíčky a když to přežije a zotaví se, udělá to znova. Já bych chtěl, aby bylo jasné veřejnými volbami, kdo pro co hlasuje a jen oni by pak trpěli buzerací a platili. Například nyní bych dal zaplatit vše co napáchala pětikoalice jen jejím voličům. A volby povinné se snakcí 100.000. Pak by si každý rozmyslel komu to hodí a každý by si rozmyslel nesledovat co se děje a paraziticky se jen vézt. 

Já do EU nechtěl, nejsem a nikdy jsem nebyl blbec! Ale teď trpím. Navíc volbám nevěřím, neznal jsem nikoho, kdo by do EU chtěl  a pak mi tvrdili, že 72% bylo pro? Tak kdo lže? Vyzpovídal jsem velké desítky lidí, ze kterých nikdo neznal nikoho pro EU a pak 72% volilo pro? Znám jen lidi a ti znají jen takové lidi, kdo do EU nechtěl a všichni jsme blbci a neznáme LEPŠÍ LIDI? Jestli tomuhle věříte pane Goro, pak ani nevím, zda vás litovat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.