Aktuálně: 2 970 inzerátů223 031 diskuzních příspěvků18 442 uživatelů

Naděje

goro
goro 22.01.2025, 11:00:18 xxx.xxx.74.195

Tome nemusíte ma ľutovať..😉…už som vám sem písal svoje životné postoje a napísali ste že ma nechápete.. no to bolo o roku 89… tak skúsim niečo k EU… ja akékoľvek voľby ignorujem, nebol som ešte v tomto storočí ani na lokálnych voľbách,  župných,  celoštátnych ani európskych…ALE NA REFERENDE O VSTUPE DO EU SOM SA ZÚČASTNIL A ZAČIARKOL SOM “ÁNO”…nie som naivný, ani som netúžil po lepšom živote, vychádzal som z reality, že je to pre Slovensko dobré…ani si teraz nepochvaľujem, dokážem pochopiť čo vas na Bruseli a ich výmysloch štve a uráža, mohol by som napísať čo štve mňa , ale ja radšej napíšem “chvalabohu že Slovensko je členom EU (a tiež NATO)

… ale vás samozrejme nezaujíma Slovensko ale ČR kde žijete… neberte moje slová nejako urážlivo (sám som vďačný za rok 1918 a keby bolo referendum o rozdelení Československa dal by som jednoznačné “NIE!”) ale napriek tomu že mam čechov rád a si ich vážim ako staršieho brata musím vám Tom napísať že trpíte neskonalým pocitom velikášstva!…vy chcete životaschopnosť ČR porovnávať s takou veľmocou ako je Spojené kráľovstvo?😲😲😲…preboha zlezte na zem, viem že vám lezie na nervy, keď vám život riadia nejaké iné štáty ale kedy to mali češi inaķ???…o tom kto bude českým kráľom rozhodovali nemecké šľachtické rody s rakúskymi, po 1918 tom o vzniku ČSR sa rozhodovalo mimo čechov, víťazné veľmoci angličania, amíci a francuzi rozhodovali o čechoch, až nakoniec rozhodli neskôr s nemcami o Sudetoch a potom o ďaľšom osude čechov rozhodovalo nemecko (a vôbec sa nezaujímali  čo chcú češi, len jeden priklad zo dňa na deň sa začalo jazdiť vpravo, hoci autá vždy jazdili vľavo a na to boli konšruované, nech by niečo také dnes rozhodol Brusel 😅), potom angláni, amíci a rusi v Jalte si rozdelili európu ešte pred skončením vojny a nepýtal sa čechov čo by chceli, amíci ktorí v zápale boja vybehli na “ruské” územie a oslobodili Plzeň museli vycúvať a písať o tom že ďalších vyše 40 rokov sa o českom národe nerozhodovalo v Prahe ale v Moskve je zbytočného a nakoniec  a tam aj Gorby “uvolnil”  československo z ruského vplyvu a poskytol ho po rokoch k dispozícii zasa západným štátom …chápete čo sa snažím napísať?  o českom národe vždy rozhodovali iné silné štáty a to sa nezmení ani do budúcna… preto sa zmierte z EU, možno sa kvôli vnútorným či vonkajším problémom bude EU reformovať, možno sa rozpadne… ale aby ČR vystúpila z EU to nemôžete mysliť ani žartom…jednoducho nikdy nemala ani nemá na to ekonomicky, hospodársky, obchodne ani politicky aby fungovala samostatne…ten váš pocit mi pripomí mravčeka, ktorý ide po moste so slonom a hrdo mu hovorí “ale dupeme, čo…” 😉

Tom50
Tom50 22.01.2025, 11:43:44 xxx.xxx.139.254

Už na to Česko ekonomicky nemá. Už ne. Vše se tu zničilo a dostali nás na úroveň Rumunska a Litvy. Ale já tvrdím, že Češi i Slováci by opět vstali rychle z popela a opět by předvedli světu, že to byli oni, hlavně Češi, kdo dal světu nejvíce vynálezů, které dnes používá celý svět, nejvíce umělců a humanistů a ani jediného masového vraha (Žižku nám snad Bůh odpustí). Už jsem tu nepatrný zlomek českých hybatelů někde vypsal, bez sebemenšího ohlasu.

Apropos. Zkuste si vzpomenout na jednoho jediného hudebního skladatele Poláka, podotýkám, že Chopin byl Francouz. Znáte jediného vynálezce ze Slovinska, Rumunska, nebo Černé Hory? Kolik malířů má Norsko? Kolik vynálezců Turecko? Co dali světu Švédové, tedy kromě milionů mrtvých ve Třicetileté válce? Chci jediného malilinkatého spisovatele, skladatele, lékaře, vím o jediném vynálezci smrtící výbušniny, jinak nic, tma…

Vím jistě, že nemusím pokračovat, toto mi nelze vyvrátit, protže to jsou fakta. A to všechno dokázal náš malinký nárůdeček i když o něm vždy rozhodovali jinde. Vás dusili Uhři a jen jste se od nich osvobodili, ukázali jste světu, že jste jako my, co za pár let dokázaly jiné národy jako my a vy? Nedávno jsem tu vypsal, co všechno Československo vyvíjelo, vivinulo, vyrábělo a prodávalo do celého světa. Stačí se zbavit otroctví a ihnhed by se potenciál našich zemí projevil. Opět, jako už tolikrát.

Je to jako u včel. Snadno se srovná síla když se nejsilnější podrazí a ukradne se jim nadbytek a nacpe se to líným a blbým lůzrům, neschpopným cokoli vymyslet. A přesně to je princip EU. Nejsem naivní, EU se rozpadne, ale ještě před tím nás ožebračí ještě víc a patrně vyprovokuje válku. O konci NATO si už štěbetají vravci určitě i na slovenských střechách. Když z EU vystoupíme, budeme mít náskok. Ano, neschopní a líní tam chtějí zůstat co nejdéle.

Pamatujete jistě kolektivizaci. Do družstva u nás chtěli jen ti, co místo práce na svých polích měli plevel a seděli v hospodě a doma měli podvýživené prašivé tuberácké krávy. Takový dobytek nadšeně odvedli do JZD aby nemuseli platit veterináře a nebo spíš rasa. Pak jejich potomci dostali v restitucích zdravý dobytek a moderní stroje místo zrezlých krámů vyrobených za Rakouska nebo před válkou. A tak dále. Podívejte se do Ameriky, najednou už slovo národní (nacionální) přestalo být sprostým slovem a najdenou jsou na světě už zase jen dvě pohlaví a vyžene 11 milionů parazitů, myslím, už to začalo. Ovšem to je potřeba nesledovat veřejnoprávní média. A neukájet se nadějí s EU na věčné časy a nikdy jinak. Poslední věčné časy trvaly 41 let, mohlo by to být kratší. Ne v Boha, v lidi věřím.

Tací s vaším uvažováním tvrdili, že bez SSSR a RVHP nemáme ekonomicky šanci přežít a že se východní blok nemůže rozpadnout, protože ekonomické vazby jsou nezrušitelné a stejně tak vazby (jha) bezpečnostní. Pamatuju to já, musíte to pamatovat taky. Tak nepište bludy o tom, jak jsme bez koloniálních otrokářů vystaveni hladu a bezbranní bez spolku rozdmychávajího jen války. Postřehl jste, že NATO nemusí své členy bránit když se mu nebude chtít? Kde berete jistotu, že se jim chtít bude? Vy.erou se na nás jako Západ v září roku 1938 v Mnichově a bezpočtukrát předtím. Ano, Západu já nevěřím nic! Vždy nás jen zrazoval a ponižoval, v tom máte naprostou pravdu. Já nezapomněl co mi vysvětlili rodiče a na koho si je třeba dát pozor a komu nikdy nevěřit, já ne.

A tak dále.

Tom50
Tom50 22.01.2025, 12:03:07 xxx.xxx.139.254

NADĚJE II

Dám sem citaci z Parlamentních listů z rozhovoru s moravským zemědělcem. V jediné otázce a hlavně opdovědi je pane Goro řečeno ÚPLNĚ VŠE, otázka tučně:

To byl ale zajímavý pohled, co? Donald Trump sedí v hokejové aréně a podepisuje exekutivní výnosy. Zrušení Bidenových příkazů, strop na nabírání státních zaměstnanců, příkaz snížit životní náklady Američanů. A dav šílí po každém škrtu jeho pera. Co vás při sledování této scény napadlo? 

Že se opravdu obrátil vítr. Samozřejmě, není to náš český vítr a nefouká kvůli nám. Donald Trump nebyl zvolen proto, aby nám tady zlepšil život, ale bylo velmi povzbuzující, že se dá vyhrát i proti něčemu tak velkému a rozlezlému, jako jsou sorosovské fondy, grýndýlové neziskovky a woke banky. Do pondělí jsme byli všichni dezinformátoři... jak je to od pondělí, nevím, ještě jsem se nepodíval na Českou televizi. Pondělkem padlo hodně posvátných krav, když to šlo v USA, půjde to i všude jinde.

Jen já Tom dodám, benzín v USA zlevnil na polovinu už před inaugurací, a tak dále. Zažijeme peklo, parazitické neziskovky a zelení pirátomagoři a případně i dozimterické pijavice se nebudou chtít vzdát viz ta naše xxxx s fialovými vlasy v Bruseli. Nastane kvikot čuníků a prasat vyháněných od uslintaných koryt, dotačních a grantových cecků.

Jako Gorbym končily věčné časy a nikdy jinak, tak právě končí globalizace. Ano, chápu, že jako se stýskalo po soudruhách bude se mnohým stýskat i po totalitě liberální svobody. Jednou se bude na liberalizmus vzpomínat se stejným opovržením jako na komunistický socializmus, který byl pro lidi lepší než totalita svobody. Bezbřehou svobodu vždy zneužijí jen nekalé živly, slušní lidé vychovaní kvalitními rodiči vědí sami od sebe jak se mají chovat a nepotřebují nařízení, zákony a represálie.

(zdá se, že zase na moje slova dochází, tentokrát ale radost mám i když se asi nedožiju pozitivních změn já sám)

Anonymní (neregistrovaný) 22.01.2025, 12:48:09 xxx:xxx.2aed:9c99

“Jako Gorbym končily věčné časy a nikdy jinak, tak právě končí globalizace. Ano, chápu, že jako se stýskalo po soudruhách bude se mnohým stýskat i po totalitě liberální svobody. Jednou se bude na liberalizmus vzpomínat se stejným opovržením jako na komunistický socializmus, který byl pro lidi lepší než totalita svobody. Bezbřehou svobodu vždy zneužijí jen nekalé živly, slušní lidé vychovaní kvalitními rodiči vědí sami od sebe jak se mají chovat a nepotřebují nařízení, zákony a represálie.”

Tak to ani náhodou. V současném režimu si žije dobře spousta kolaborantů, stejně jako vy za komoušů vy, kdo šlape kolo a drží hubu má se dobře. A ti co ne, jejich chyba že, takže tihle lidé stejně charakterní jako vy budou pořád volit toho bolševika Bruselu.Tak jako vy volíte bolševiky bez ohledu na to co provedli druhým a tomuto státu. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.