Aktuálně: 2 214 inzerátů273 053 diskuzních příspěvků19 442 uživatelů

Naděje

AMalina
AMalina 06.02.2026, 18:20:00 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 06.02.2026, 16:08:54

Thomas Edison, Car Mikuláš II., George Orwell, W. Churchill….ČR: prof. Vladimír Franz, Mudr. Marek Dvořák-letecká záchranná služba a spoustu dalších doktorů a doktorek sloužící na urgentu nebo záchrance…. všichni nízké IQ a světu nic nepřinesli… 

Někdy dokáže být člověk díky svým předsudkům slepý a uzavřený světu…

Mohl bych říct, že podle mě je hlupák ten co celý život kouřil nebo chodil chlastat, pak doma prudil ženu a rozvedl se…

Kdo chce tak může mít kvalitní potraviny, mnozí to mění za cigarety, chlast nebo “luxusní dovolené”

Mechanizace a depersonalizace vůbec nemusí a podle mě nesouvisí s inteligencí, spíš právě naopak. Podle mě to spíš souvisí s nedostatke empatie a emoční inteligencí (EQ), která nikdy nerostla a neroste tak rychle jako pokrok a IQ

kometa
kometa správce
06.02.2026, 18:38:19 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 06.02.2026, 16:08:54

že mladí ztratili schopnost rozpoznat hezké od hnusného, ušlechtilé od primitivně zaostalého, slušné od neslušného.

Mýlíte se. Já s mladými lidmi pracuji a rozhodně tomu tak není.

Nejsou potetovaní, umí pozdravit a dát přednost ve dveřích.

Tom50
Tom50 06.02.2026, 20:06:35 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.02.2026, 18:38:19

Souhlasím. NĚKTEŘÍ mladí pochopí, co je hezké a co ohavné. Jak zohyzdění těla, tak mravů, tak slušného vystupování. Je jich však každý rok méně…

Zopakuji podstatné. Také mám za sebou mládí, my ale dospívali dřív, do 20, dnešní ještě namnoze v 35 i 40 i později rozum nemají. Taky jsme kverulovali a vzpouzeli se, ale už jsem vysvětlil, že po prozření a pochopení, o čem je svět dospělých, jsme se mohli normálně a civilizovaně zařadit do běžného života. Dnes se za svoje eskapády, vlasatost a snahu vypadat co nejnemocněji, stydím. Ano, chdili jsme jak idioti v roztrhaných džínách, umolousaných - nevypraných (dokonce jsme nové džíny dřeli cihlou, aby byly co nejrychleji americky ošoupané, dnes je těm ducha mdlejšího tak číňani rovnou vyrobí, i díry jim vyrobí) s neumytými mastnými vlasatými palicemi. Kouřili jsme jak o život a kdyby byly drogy, mnozí by jim jistě propadli. Ale bylo to vratné. Na jistém profesorovi bude vidět navěky, že to nemá v palici v pořádku a nebo v jedné etapě života neměl. Nějaká odbornost a vysoké IQ ještě nezaručí také vysoké EQ, morálklu, sebekázeň a nevytvoří u budoucích zaměstnavatelů dojem, že na něj bude spolehnutí a že bude pro firmu dobré takového exota zaměstnat. Navíc přece nejhorší zločinci a vyvrhelové měli často velmi vysoké IQ.

Tady je úryvek odpovědi AI:

Vysoké IQ samo o sobě k úspěchu nestačí; lidé s průměrným IQ, ale vysokým EQ a vytrvalostí, často dosahují lepších výsledků než vysoce inteligentní jedinci, kterým chybí sebekázeň.

A nejlépe to zase umí říct AI. Líp než já, toto přesně vystihuje, co mám na mysli já:

IQ je výkon procesoru. Slušnost je kvalita operačního systému, který ten výkon využívá k tomu, aby tvořil, nikoliv ničil.

A jsme zase u toho, že kdo v hadrech čeká na štěstí, TEN SE NAČEKÁ. Kdo se dá zohyzdit a dokáže tím, že má v hlavě nasrápiliny, musí počítat s tím, že bude mít horší šance v souteži zvané úspěch a tedy snazší život. A až DOSPĚJE a rozsvítí se mu v palici, nebude stačit se jen umýt a převléci. A o ničem jiném nemluvím.

Kdo by si koupil auto s výkonem 500 kw při spotřebě půl litru na 100 km, když by bylo rezaté, hnusné a vypadalo jako po.rané?

AMalina
AMalina 06.02.2026, 20:36:39 xxx.xxx.16.40

Nelze všechny ty co mají větší nebo menší tetování házet do jednoho pytle… Někdo se nechá potetovat protože se mu to prostě líbí, stejně jako někdo nosí hodinky, náhrdelníky náramky či naušnice. Později až potetovaný člověk zestárne (dospěje) může mu být úplně jedno co si o jeho tetování myslí druhý. Spoustu úspěšných, slušných lidí tetování má (viz. Mudr. Marek Dvořák nebo třeba i sportovci, kteří sponzorují nemocnice atd.). 

Spoustu lidí, kteří zažili komunismus tvrdí, že si lidé více záviděli a hlídali sousedy, pomlouvali, udávali, ale uměli si i více pomáhat. Dnes málokdo řeší jak chodí druhý oblečený, jaké má tetování, kam jede na dovolenou, ale nenapadne je druhému nabídnout pomoc.  Když ale někdo požádá (například na donio.cz, tak hodně lidí pomůže). Dnes taky podle mě hodnotí méně lidí ty druhé . To by se některé starší generace mohli naučit od těch mladších. Co je komu do toho, jestli nejraději chodím ve volném čase napříkllad v teplákách nebo pracovních monterkách, když druhému neubližuji, ale třeba právě naopak…

Co je úspěch? Pro někoho je to tak málo jako vydělat milion ročně a vlastnit drahé auto, pro někoho je úspěch zdravá, spokojená rodina a čas strávený s ní. 

goro
goro 07.02.2026, 07:31:25 xxx.xxx.75.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 06.02.2026, 20:36:39

tak napríklad u nás má šéf tajnej služby SIS, (ktorá zabezpečuje ochranu ústavného zriadenia, bezpečnosti a záujmov štátu a funguje ako tajná služba zameraná na vnútorné i zahraničné spravodajstvo, monitoruje hrozby ako terorizmus či organizovaný zločin a informuje ústavných činiteľov) vytetovaného na ľavej ruke svojho otca (podpredsedu slovenského parlamentu) na pravej ruke má vytetovanú postavu consigliereho Toma Hagena, blízkeho spolupracovníka Dona Corleoneho z filmu o mafii “Krstný otec”.

ale k tomu čo píšeš:"Dnes taky podle mě hodnotí méně lidí ty druhé . To by se některé starší generace mohli naučit od těch mladších."

celkom s tým súhlasiť nemôžem, mladí ľudia strašne hodnotia čo má kto oblečené, čo robí a čo hovorí ináč by tie tisíce sledovateľov influcerov na socialnych sieťach neexistovali…😉

ale staršia generácia vždy kriticky hodnotila správanie mladších, (často zabúda že čo vyvádzali oni keď boli mladší)…je to podmienené tým pocitom že keď mám šedivé vlasy tak som niečo preskákal a viem čo je správne….hovorí sa síce že s rokmi pichádzajú tie skúsenosti a rozum, ale občas prichádza len tá staroba samotná…🤫

nedaj na to čo hovoria ľudia o tom ako sa žilo za komunistov keď si to nezažil, ľudia podvedome triedia svoje spomienky… drž sa toho čo vidíš okolo seba, ľudia si aj dnes vedia pomôcť, dokonca aj nezištne a nezávisí to od toho či nikto je starý alebo mladý ale od jeho vnútorného nadstavenia … 

AMalina
AMalina 07.02.2026, 07:48:57 xxx:xxx.7123:7d80
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 07.02.2026, 07:31:25

Možná se pohybuju v kolektivech (kolem 30-40 let) kde opravdu druhé negativně nehodnotíme a už vůbec ne na soc. sítích…

Nedávám na něčí řeči jak to bylo, řeším jak bude mě a mému okolí, napsal jsem to proto abych zmínil jak jsou tyto názory starší generace subjektivní, stejně jako té dnešní…

Tom50
Tom50 07.02.2026, 11:39:56 xxx.xxx.139.232

Tvrdím jen, že kdo se půjde ucházet o práci slušně oblečený, čistý a nezohyzděný, má větší šanci na slušnější práci. Navíc jaksi pánové zapomínáte, že tím, jak vypadám, ukazuji světu kolem sebe, kde ho mám, jestli v řiti, nebo jsem k ostatním ohleduplný. Jestli jsem bezohledné liberální hovado nebo člověk, na kterého by se dalo spoléhat. Také jde o reprezentaci. 

A jsme u liberalizmu. Jsem starý? OK, to není hezké, proto jsem vždy čistý, slušně oblečený, oholený a k lidem, k cizím, k těm hlavně, se chovám zdvořile a vůbec není pravda, že je moje věc jak vypadám. Jestli někdo chodí na veřejnosti v teplákách, je to ubožák. Na ples nebo do divadla taky civilizovaní lidé nechodí jako na sport do parku.

Pan Malina si vůbec neumí představit dobu, až prostě práce nebude a to nastane hodně brzy. Bude nějaká žebračenka pro plebs, jako byla ve starém Římě. Málokdo ví, že se tehdejší občan rodil do “důchodu”, nepracoval a denně mu byla vyplácena hrst drobných otroky, které vlastnila šlechta, která ve městech nežila. Otroci byli neúplatní, vážili si výsadního postavení ve společnosti, také z komunity a národa nepocházeli. Měli obrovskou moc, všechny svoje svěřence znali a kdo třeba pil nebo hrál hazard a jeho děti hladověly, měl našlápnuto skončit v otroctví, ale ne v úřadě města nebo komunity, nebo jiném teplém místě, ale na galejích. Možná by měli mladí místo Malinova mudrování trochu studovat, co už tady bylo a k čemu to tu nevyhnutelně spěje.

Mě stačí ubožáci, kteří se neholí a chodí jako kdyby měli držky špinavé, s jakýmsi strništěm. Je to trapné, nehezké, hloupé, jiná věc je upravený plnovous nebo bradka a knír - vše viditelně čisté a upravené. Doporučuji najíst si některou z bezpočtu přednášek Maxe Kašparů. Stěží by se našel vzdělanější Čech. Tvrtí to, co já. Ale to je jedno, chodím po ulici a vídím s kým bych se do řeči dal a komu bych jen zdvořile vyhýbavě odpověděl nějakou neutrální floskuli a rozhodně bych s ním čas neztrácel. Mě zajímají jen lidé, od kterých se můžu něco naučit, něco získat, třeba JEN dobrý pocit ze setkání s hezkým, slušným člověkem. O ženách to platí stonásob. Potetované navíc vypadají jako špinavé a kdo by chtěl špindíru?

Přidám toto. Od otce, ročník 1919, úspěšný živnostník švec se 3 dělníky + dvěma učni mi vyprávěl, že před válkou musel mít každý pracovní knížku. V Dickensovských dobách musela mít i uchazečka o místo služky doporučení od někoho věhlasně známého, kdo byl zárukou, že dal doporučení kvalitnímu děvčeti, bez doporučení jí nevzali ani ke kravám na venkově a to samé platilo i pro muže a jakékoli povolání. No a podnikatelé i personalisté ve velkých firmách měli nepsaný kód. Psalo se perem namáčeným do inkoustu a tak kaňka byla celkem běžný jev tehdejších úředních dokumentů. Tak třeba kaňka (například) na druhé straně vlevo nahoře zamenala pozor, je líný, kaňka jinde že krade, ohnutý určitý roh že je to kverulant a podněcovač ke stávkám a tak dále. Uchazeč o práci předložil pracovní knížku, zaměstnavatel v ní zalistoval a hned věděl, na jakou práci dotyčného zařadí a nebo jestli ho vůbec zaměstná. Většinou šmejda nikdo nechtěl a tak vznikli proletáři, kteří měli věčný hlad, protože veš si do kožichu dobrovolně nikdo nenasadí. To nutilo všechny ke slušnému chování a dbaní o zevnějšek, i Božena Němcová popisuje venkovskou ženu, že má šaty sice záplatované, ale čisté.

No a to samé je dnes. Sice nejsou doporučení, nejsou pracovní knížky, ale potenciální zaměstnavatel vidí a nebo vidí podnikový nebo smluvní lékař při vstupní prohlídce kdo je kdo. Dnes stačí životopis a datum narození. Sice se to nesmí vyslovit nahlas, ale prostě vyšší věk je hendikep. A kdo už by sítem prošel a pak ho zaměstnavatel uvidí, je to druhé síto. A na potetovanci vidí, že když si tím, jak vypadá neváží ostatních lidí, že si nejspíš nebude vážit ani svého chlebodárce a kolegů na pracovišti. Tak mu poděkují a bude z něj ten Werichův, co v pomyslných hadrech marně čeká na štěstí. 

Z uvedeného vyplývá, kdo z našich přispěvatelů je potetovaný a jak sám sebe přesvědčuje, že na jeho zohyzdění nezáleží. A ano, svého času proletáři svrhli třídu zaměstnavatelů, dali je do kriminálů, některé zabili v dolech a jinou část elity vyhnali do emigrace nebo nechali hnít u lopaty, nebo v kovošrotě - Skřivánci na niti. 

A jak socializmus dopadl víme všichni. Tak jen vzhůru, vstanou noví tetovanci, zvítězíte - ano, už tetovaným chybí jen spolčující organizace - ty nahradili influenceři a podobní hochštapleři, za nimi stáda jejich patolízalských obdivovatelů a vše se měří na počty lajků. Dopadne to, jako každá bublina bez obsahu, špatně. A už mají i Národní Frontu s názvem milion chvilek pro…, sponzorovanou mafií. Že to tam začalo smrdět se poznalo podle toho, že už největší komedianti tentokrát chyběli a přišli jen neznámí outsideři, kdyby jedna neměla velké poprsí, nikdo by jí neznal, jako ty dva další. Ti komedianti, co se angažovali donedávna, už zůstali jako krysy zalezlí, myslí, že se zapomene. NEZAPOMENE!

M.S.
M.S. 07.02.2026, 14:22:00 xxx:xxx.fe1e:964d

Obsah je vždy více než forma. Povyšovat formu nad obsah je zhoubné.

trojAAAcko
trojAAAcko 09.02.2026, 15:00:22 xxx.xxx.253.36

Tom50 06.02.2026, 16:08:54

Spíš je děsivé, proč se krásní mladí lidé zohyzďují tetováním. …. Pak bude byznys odstraňování.

To už je. Za odstranění malého tetování dáte klidně 30 tisíc.

Ono je to dané inteligencí, potetují se jen proletáři s nízkým IQ, civilizovaní lepší lidé se netetují, všimněte si toho.

Tetovali se lidi už před tisíci lety. Inteligentní národy například Mayové ze Střední Ameriky.

A také se proslýchá, že budou lidi očipovaní a čip bude jedna tečka tetování (proto prý mladé méně inteligentní liberální režim naučil obdivovat potetované) a nikdo nebude vědět, kde šmírovací čip má.

To jsem taky už četl takové teorie, ale dneska jsou teorie na všechno - lidi se prostě nudí. Z hlediska technologie ne, že by to nebylo tolik nereálné, ale co takhle z globální implementace. Očipovat půlku populace není “jen tak” a ve formě tetování mi přijde teda moc komplikované. Napadá me snažší cesta s vyšší úspěšností - napovím, jedná se to lékařství.

AMalina 06.02.2026, 18:20:00

Podle mě to spíš souvisí s nedostatke empatie a emoční inteligencí (EQ), která nikdy nerostla a neroste tak rychle jako pokrok a IQ

Pokrok je jedna věc, jednoduše řečeno jsou to nástavby na určité základy. Jenže jaký je rozdíl IQ dnešními lidmi a třeba lidmi z dob třeba Římské říše? Rozdíl je nula - člověk jako takový je pořád stejně inteligentní. Rozdíl je v tich nástavbách a jiných možnostech - například dnes už máme povinnou školní docházku.

Tom50 06.02.2026, 20:06:35

Nějak nechápu smysl druhého odstavce. Kritizujete “mladistvou nerozvážnost", ale přitom sám to potvrzujete, že to vlastně jiný nebylo - “Ano, chdili jsme jak idioti v roztrhaných džínách”, “Kouřili jsme jak o život a kdyby byly drogy, mnozí by jim jistě propadli.”, … Tak kde je ten rozdíl? 

nevytvoří u budoucích zaměstnavatelů dojem, že na něj bude spolehnutí a že bude pro firmu dobré takového exota zaměstnat.

Je mnoho zaměstnavatelů u kterým to nahraje - jednu bych mohl jmenovat. Nechci se na toto téma moc rozepisovat tak to popíšu hláškou z filmu s hercem p. Polívkou - “Nová doba, host …”.

Kdo by si koupil auto s výkonem 500 kw při spotřebě půl litru na 100 km, když by bylo rezaté, hnusné a vypadalo jako po.rané?

Ten kdo má rád renovace a má radost z oživení nějakého unikátního stroje - třeba jako já.

AMalina 06.02.2026, 20:36:39

Nelze všechny ty co mají větší nebo menší tetování házet do jednoho pytle… Někdo se nechá potetovat protože se mu to prostě líbí, stejně jako někdo nosí hodinky, náhrdelníky náramky či naušnice.

Souhlas.

Spoustu lidí, kteří zažili komunismus tvrdí, že si lidé více záviděli a hlídali sousedy, pomlouvali, udávali, ale uměli si i více pomáhat. Dnes málokdo řeší jak chodí druhý oblečený, jaké má tetování, kam jede na dovolenou, ale nenapadne je druhému nabídnout pomoc. Když ale někdo požádá (například na donio.cz, tak hodně lidí pomůže). Dnes taky podle mě hodnotí méně lidí ty druhé .

Takže se od komunismu moc nezměnilo. Vždy samozřejmě závisí v jakých kolektivech se pohybujeme / bavíme i na lokaci, ale nepřijde mi, že by byl nějaký velký rozdíl. Lidi si pořád něco závidí a chtějí to taky. Sousedy taky hlídají aby buďto mohli závidět nebo dělat problémy - můj táta či strejda by mohli vyprávět. Když jedu za rodinou do ČB tak nic jiného než pomluvy neposlouchám. Udávali? To samé i dnes jen se změnil orgán komu to hlásit (stavební úřad, hygiena, …). Možná si více pomáhali - to nevím a těžko říct v jakém rozsahu a “velikosti”.

S výrazněnou částí mám jiné zkušenosti. Například u jednoho zaměstnavatele se stalo to, že někomu hrozně vadilo, že kuřák který šel z kantýny ven si zapálit si dal u východu z kantýny cigaretu za ucho. Personalistky z HR se toho chytly a následovala revize interního předpisu kde byl na toto zákaz a do týdne jsme všichni obdrželi dokument ohledně dress-code. Upozorním, že když jsem tam nastupoval tak to byla z většiny Engineering (mechanika a elektro), každý chodil podle mě v normálním oblečení a hodně kluků to muselo změnit. Jenže před tím to nikdo neřešil a nebyl důvod. Opravdu do teď nechápu jak někomu může vadit, že někdo si dá cigaretu za ucho na cestě ven kde si chce zapálit. Chápal bych doslova nenávistnou tématiku trička nebo tak což na pracovišti nemá co dělat, ale řešit jaký boty se smí nosit apod... to už mi docela pokulhává.

Tom50 07.02.2026, 11:39:56

Tvrdím jen, že kdo se půjde ucházet o práci slušně oblečený, čistý a nezohyzděný, má větší šanci na slušnější práci.

Myslím, že na toto byla taky nějaká studie a podle ní to tak bylo. Jenže to už je nějaký pátek zpátky a nevím jak je to dnes. Na druhou stranu a berte to klidně jako obhajobu. Když máme nějaký meeting nebo někam jel pracovně a někdo měl prezentaci a něco mi tam ukazoval/a, vysvětloval/a - cokoliv, osoba by byla slušně oblečená košile se sakem / dlouhé šaty,…. všimnul jsem si ta osoba má tetování na předloktí (třeba nějakou růži, symbol, …) tak a jak by mě to mělo urazit, znevážit jejich informace apod…? Určitě souhlasím, že nechat si potetovat obličej je už fakt extrém. Já bych se držel individuálního posuzování a nebrat vše v extrémním způsobu.

Také jde o reprezentaci.

To určitě ano.

Potetované navíc vypadají jako špinavé a kdo by chtěl špindíru?

Takže se Vám to vzhledově nelíbí, v pořádku, ale někoho to může přitahovat. Když se podíváme do přírody tak mnoho druhů zvířat využívá vzhledové námluvy (sameček se snaží zaujmou samici aby si vybrala jeho) - Páv, mnoho druhů pavouků, …. Stejným způsobem je to trend dnes a dokonce to funguje oboustranně (nezávisí na pohlaví). 

V Dickensovských dobách musela mít i uchazečka o místo služky doporučení od někoho věhlasně známého, kdo byl zárukou, že dal doporučení kvalitnímu děvčeti, bez doporučení jí nevzali ani ke kravám na venkově a to samé platilo i pro muže a jakékoli povolání.

Jenže jsou věci které nejsou vždy aplikovatelné v každém případě. Ono kolik lidí tehdy žilo? Nemyslím si, že v dnešní době by to bylo uříditelný. Dále by to mohlo být nespravedlivý. Je zaměstnavatel který vyžaduje po zaměstnanci aby klikal celou směnu jedno tlačítko a jeho to bavit nebude, ale když dá výpověď tak mu doporučení nedají, protože budou muse najít někoho jiného, ale druhý zaměstnavatel bude vyžadovat aby mačkal ty tlačítka tři, ale díky tomu, že před tím mačkal jedno tlačítko a nemá doporučení tak ho do druhého nevezmou. Přijde mi logičtější současný systém - vezmou a je zkušební doba a potom první smlouva může být na dobu určitou. Zjistí se jestli ten člověk na to má a jestli si ho nechají. Co se týče krádeží tak za takový věci jsou automatický vyhazovy + zápis v TR (trestní rejstřík). Některé věci jsou stejné, jen mají jinou podobu.

A na potetovanci vidí, že když si tím, jak vypadá neváží ostatních lidí, že si nejspíš nebude vážit ani svého chlebodárce a kolegů na pracovišti.

A nebo si řeknou jak je sebejistý, ambiciózní, sebevědomý a vezmou ho hned, protože takového potřebují / hledají.

Tom50
Tom50 09.02.2026, 18:49:34 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 09.02.2026, 15:00:22

Ve většině se mýlíte. Předně, opravdu jste nepochopil ten rozdíl nablbého výstřelku - mladické nerozvážnosti a mastné palice a umolousaných džín, což šlo za 2-3 hodiny napravit, že nikdo neviděl, že dotyčný prostě chyboval a to, že na potetovanci bude vidět jeho idiocie navěky? Zkuste si představit potetovanou stařenu!

Srovnávat nás s indiány, kdy se jedli nepřátelé, aby se získala jejich síla, no, vlastně jste to trefil přesně, mladí jsou líní se učit a snažit se vyniknout a vyrovnat se velikánům, tak si jako etalon vezmou primitivy kanibaly. Velmi příznačné.

Znáte Mládkův klip o sedmi  Kubíkách? To se stalo u nás, inspiraci našel umělec v našem městečku. Skutečný hlavní hrdina nebyl Kubík, jmenoval se jinak (ještě je živ, vlak mu nalitýmu ujel nohu a tak za naše vyfasoval elektrický kriplvozík a s ním denně žebrá na autobusáku). Chtěl do novin, co nejčtenějších, ale ničím nevynikal, aby o něm psali. Tak ukradl Tatru 148 dempr (dumper), která uvezla 7 m3 zeminy a m3 je kubík a proto těch pitomců v tom klipu je 7 a jmenují se Kubíkové a bratři mají ukázat na stejně vymleté existence. Míla tedy ukradl stoosmačtyřicítku, naložil na korbu - vanu - bandu a vyrazili na vesnickou zábavu. Někde to hodil do škarpy na bok, blbovzdornému autu se moc nestalo. Naštěstí se nikomu nic nestalo a Míla byl v novinách. Jenže v Černé kronice. Škodu zaplatili rodiče, ten blbej fotr, co Mílu vůbec nechápal.

Tak takhle já vidím inteligenci potetovanců, těm na korbě auta se taky líbilo jak mají dlouhé mastné vlasy a špinavé džíny. Jen jediné jim bylo divné, holky, ty kvalitní, čisťounce vyvoněné je nějak nechtěly. Jen stejné špindíry jako byli sami s nimi chtěly chodit.

A byl tu velký rozdíl, pracovní povinnost a tím si upletli komunisti na sebe bič, museli tahle individua zaměstnat. Dnes už nikdo nemusí a tak vznikají noví proletáři, co nemají nic, ani nechtějí nic vlastnit, žijí ve sqvatech, nedělají, drogují a otravují svět svojí zbytečnou existencí, jen dělají odpad, pohazují infekční jehly a roznášejí nemoci. A slušní lidi je živí a musí se nechat okrádat od tohoto xindlu a vyhýbat se mu a nesmí je nechat pochcípat. Ján za léky platím a celý život jsem pracoval, tihle nehli prstem, jsou to ryzí PARAZITI. To se vám líbí? Já pamatuju lepší časy, věřte mi!

Tímto bych ukončil tuhle debatu, kterou jsem nerozumně začal. Nikdy se nezměním a naštěstí v mojí nejširší rodině potetovaný není nikdo, naši umí rozpoznat hezké od hnusného a už jen to, že se někomu potetovanci líbí, jasně ukazuje kvalitu jeho duše.

TEČKA

goro
goro 09.02.2026, 20:53:41 xxx.xxx.249.56

tetovanie je tetovanie…ale čo tak piercing v nose, v očnom viečku, sedem karík na uchu,piercing  na bradavke či na klitorise… to tiež o niečom vypovedá… 🤔

(chápem tie sa dajú odstrániť ale to ide aj u tetovania…)

ale blbosť sa odstraňuje ťažko, nejde to len tak jednoducho že si dám piercing dolu a oblečiem oblek s kravatou

goro
goro 09.02.2026, 20:53:42 xxx.xxx.249.56

tetovanie je tetovanie…ale čo tak piercing v nose, v očnom viečku, sedem karík na uchu,piercing  na bradavke či na klitorise… to tiež o niečom vypovedá… 🤔

(chápem tie sa dajú odstrániť ale to ide aj u tetovania…)

ale blbosť sa odstraňuje ťažko, nejde to len tak jednoducho že si dám piercing dolu a oblečiem oblek s kravatou

AMalina
AMalina 10.02.2026, 07:17:42 xxx:xxx.ad6a:ae4f

Mně osobně (i profesně) třeba více vadí kuřáci a opilci, obojí škodí člověku samotnému a i okolí více než tetování. 
Jen bych nikdy netvrdil, že úspěšný inteligentní člověk se nikdy neopil nebo nekouřil.  To jak člověk vypadá nesouvisí ani s jedním. Spoustu kriminalistů (vyšetřovatelů) má tetování, doktorů, hasičů a nejsou to špatní, hloupí nebo neúspěšní lidé a často nejsou ani ohavní. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 12:10:11 xxx.xxx.253.36

Ve většině se mýlíte. Předně, opravdu jste nepochopil ten rozdíl nablbého výstřelku - mladické nerozvážnosti a mastné palice a umolousaných džín, což šlo za 2-3 hodiny napravit, že nikdo neviděl, že dotyčný prostě chyboval a to, že na potetovanci bude vidět jeho idiocie navěky? Zkuste si představit potetovanou stařenu!

Nejde o to, že bych to nepochopil. Jenže já to beru více individuálněji. Pokud proti mně půjde nějaký týpek, od pohledu (podle oblečení) asi žádná kapacita a na ruce mezinárodně zakázaná symbolika (například svastika) tak je to jasné a není o čem mluvit. Jenže pokud by proti mně šel ten samý člověk, normálně oblečený a na ruce symbol z nějakýho filmu tak pro mě to není už záruka, že je “méně chytrý” než třeba já.

Pokud se někdo úplně celý potetovat a neuvědomí si jak to za tich 40 let bude vypadat tak ano, je to asi debil, ale mít symbol třeba na rameni kde to většinu času ani není vidět a je to zase nějaký malý symbol a ten člověk si toho je vědom tak v tom takový problém nevidím.

A slušní lidi je živí a musí se nechat okrádat od tohoto xindlu a vyhýbat se mu a nesmí je nechat pochcípat. Ján za léky platím a celý život jsem pracoval, tihle nehli prstem, jsou to ryzí PARAZITI. To se vám líbí? Já pamatuju lepší časy, věřte mi!

Pokud vím tak na podobný téma bavili. Jen se to teda týkalo bezdomovců, ale ve výsledku je to stejné a můj názor si můžete dohledat - rozepisovat to znova nebudu.

Jen jediné jim bylo divné, holky, ty kvalitní, čisťounce vyvoněné je nějak nechtěly.

K tomuto mi jen napadá přísloví - “Vrána k vráně sedá.” a rozčilovat se kvůli tomu mi přijde při nejmenším zbytečné.

kometa
kometa správce
10.02.2026, 16:03:22 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 07.02.2026, 11:39:56

s jakýmsi strništěm.

No vidíte, mně se strniště na mužích líbí. Ale je pravda, že nesluší každému.

Tom50
Tom50 25.02.2026, 03:51:35 xxx.xxx.139.232

Zde upozorním na nejnovější audio o Immanuelu Kantovi. Sice to jméno znám, jakživ jsem od něj ale nic nečetl, neměl jsem štěstí válet se ve školách. Přesto i jen z toho, co se praví v přiloženém pořadu o zakladateli moderní morálky Atlantické civilzace, musí být každému jasné, že moje základní postoje a odpor k liberalizmu a jiným zhoubám dnešní doby mám názory správné. V ničem se s tímto velikánem nerozcházím, naopak, dlouhodobě svými postoji zastávám stejné hodnoty. To není náhoda, prostě mě dobře vychovali doma když jsem byl dítě a pak škola. Sice komunistická, ale většina učitelů byla ve ww2 už dospělými lidmi a tak věděla, co je srpávné a co rohodně nikoli a dokonale pamatovala civilizaci, než jí komunisté nahlodali a pak liberálové úplně zničili. A ti, co mě vychovali a naučili základní věci byli s dílem tohoto velikána dobře obeznámeni a tak dokázali na mě a mojí generaci přenést názory a postoje, které jsem sám později v dospělosti nestudoval.

https://www.youtube.com/watch?v=bpwhr_4EH3c

Tom50
Tom50 08.03.2026, 23:31:19 xxx.xxx.139.232

Je tu další lumpárna kapitalizmu a chci varovat zejména mladé. I když to je velmi obtížné, když ani “dospělí” nečtou delší příspěvky, viz třeba cenzorka kometa, která reaguje vždy jen na hyperkrátké štěky. Přesto cítím povinnost varovat spoluobčany.

Začal neskutečný boom potravin s proteiny. Nemyslící lidé, jak kapitalisti na něco napíšou protein, kupují to jako smyslů zbavení a nevědí, že svým tělům nejen nepomáhají, to by bylo ještě dobré. Oni si ubližují a ženy tloustnou. Ano z proteinů tloustnou, i když se lživě tvrdí, že se tloustne ze škrobů, sacharidů a tuků. Jenže je to jinak a já se pokusím to stručně vysvětlit a nasměrovat chytřejší, kde si mohou sehnat přesnější informace.

Mě cokoliv je nějak v kapitalizmu cpané lidem, proagované a vnucované, je tím podezřelejší, čív mohutnějšéí je menjstrýmová raklamní kampaň a nikdy se nemýlím. A nezmýlil jsem se ani v proteinech v potravinách.

Proteiny jsou česky bílkoviny a jsou to látky dusíkaté, dusík je v pochopení té zhoubnosti pro lidské tělo stěžejní.

Bílkoviny se skládají z tzv aminokyselin. Ty musí být v určitém NEMĚNNÉM poměru vůči sobě, nejvhodnější skladba je v červeném mase. Ano, v tom “moderními” blázny pohrdaném “špatném” červeném mase. Hlavně v hovězím.

Jak to funguje. Naše tělo neumí použít hotové bílkoviny ze stravy. Musí je rozložit na jednotlivé aminokyseliny a ve správném poměru k sobě navzájem je zase poskládat do bílkovin lidského těla. Jestli ale tělo dostane nějakých aminokyselin víc, než je správný poměr, nemůže je využít jako proteiny = bílkoviny a vyloučí je. Ale tak jednoduché to není. Tělo ničím neplýtvá a tak z nadbytečných proteinů vyloučí dusíkaté látky a v podobě enormního přetěžování ledvin (a dalších orgánů, ale hlavně ledvin) vyloučí dusíkaté látky v podobě kyseliny močové. Ovšem zbytky po likvidaci dusíku ledvinami, za cenu jejich totálního přetěžování, zbytek proteinů mění na energii a tudíž na tuky, které ukládá do prsou, zadků a stehen žen a dělá chlapům pivní pupky, i těm, co pivo nepijí a trápí se v posilovnách. Ale játra ještě ke všemu tuky ukládají samy do sebe a vzniká steatoza, kterou dnes trpí už osmileté holčičky. Ty se jistě necpou bůčkem a nezapíjejí ho dvanáctkou, že ne!

Průvodními jevy předávkování proteiny je acetonový zápach z úst, pocit nadýmání, zácpy nebo chronické průjmy a také to nepomáhá třeba dně. Vše to celkově na lidi působí zvýšenou únavou a z ní plynoucím chronickým stresem, kdy lidí cítí, že něco není dobře a jsou zmatení, když se snaží “zdravě” cpát proteiny. Všimli jste si, jak vegetariánům odporně smrdí pot? Jízda výtahem s takovým člověkem je náročný “zážitek”. Smrdí i ti, co se cpou proteiny a řeší to zase pičifuky, deodoranty a podobným bláznovstvím…

Aminokyselin je víc než 9, stěžejní jsou ale ty tzv esenciální. Bílkoviny neumí tělo ukládat jako tuky a musí s nimi něco udělat hned. 

Inspiroval mě nevinný (skryté PR) článek o tom, že má lupina 40% proteinů, zatímco hovězí maso jen 24 % a jak bychom se měli cpát raději lupinou. 

Proč to někdo dělá a platí tu kampaň? Protože mocní chtějí blbé lidi a kvalitní mozky jsou jen z pojídání masa. K tomu potřebují nakukat lidem, že krávy prdí a že je nutné dobytek vybíjet, některé idiotské stáy to už realizují v rámmci GD a záchrany planety. A ti blbější z nás na to skáčou a věří tomu nevinné děti. A blbých lavinovitě přibývá (také díky inkluzi v základních školách).

Zadejte si každý sám do AI tyto tři otázky v pořadí, jak je napíšu a předtím si pevně sedněte, aby to s vámi nešvihlo:

1 - 9 esenciálních aminokyselin

2 - co kyselina močová při nadbytku proteinů ve stravě?

3 - mě jde ale spíš o "předávkování" proteiny ze současné proteinové potravinové idiocie

Hlavně proboha nedovolte svým dětem, aby se cpaly čímkoli se zvýšeným obsahem proteinů. Zabíjíte si je tím sami. Zabíjíte se sami, když dobrovolně jíte syntetické proteinové amarouny.

Kdo se zajímá, ptejte se přímo na lupinu a dozvíte se, že k luštěnině musíte jíst obilninu (židovský šoulet), k bramborám vejce nebo tvaroh (škubánky nebo bramborák, kulajdu), k čočce chléb (ne pšeničnou veku, ani syntetické toustové blivajzy, ale žitno - pšeničný NORMÁLNÍ chléb) a dozvíte se, že třeba Asie, hlavně indie, jí rýži smíchanou s čočkou. Zjistíte, jak se jí v Číně soja a td.

Je mi jasné, že tohle jsem napsal zbytečně, protože lidská blbost je nekonečná a kapitalisti vždy vymyslí nějakou další lumpárnu, jak z blbých vytahat peníze. Kdyby to ale lidem neubližovalo, dobře, mávnul bych rukou. Ovšem toto je už daleko za hranou!!!

A také se podívejte, co s lidským tělem dělá lacino vyráběná fruktoza, když je v jídle bez stejného dílu glukozy. Pak bude chytřejším jasnější, proč je jim pořád nějak divně a řeší to drahými doplňky stravy. A proč ženy pořád tloustnou a tloustnou tím víc, čím zdravější stravu jedí. A proč zničeho nic někteří dostanou třeba rakovinu, i když jedli velmi zdravě a jiní kouřili, chlastali a nedostali jí…

AMalina
AMalina 09.03.2026, 03:24:00 xxx.xxx.34.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 08.03.2026, 23:31:19

Nejvhodnější zdroj bílkovin co se amino. spektra a vstřebatelnosti týče jsou vejce. Příroda to zařídila tak aby byl tento zdroj i velice jednoduše obmovitelný…
Acetonový zápach z úst vzniká při ketóze a souvisí s inzulinem, často jím proto zapáchají i cukrovkáři. Vegetariáni zapáchají často trochu jinak protože jim chybí určité aminokyseliny, které ve vegan stravě nejsou, často jim chybí i vitamin B a když ho doplňují tabletama tak se často předávkují…

Z bílkovin přímo se netloustne, tělo potřebuje relativně velké množství energie na jejich trávení=kdo přijímá velké množství bílkovin, má často tendenci se přejídat i sacharidy a často se to děje navečer když po celém dni na vysokoproteinové stravě s malým množstvím sacharidů dostane tělo (spíše mozek, který potřebuje hlavně sacharidy ) hlad. 

Mainstream se snaží prodávat protein jídla protože je trendy fitness styl. 

U jídla je nejjednodušší řídit se opět selským rozumem. Má to, mělo nebo by mohl mít hlavu nebo oči, je to k jídlu. Jde to utrhnout nebo vykopnout, je to k jídlu. 
Cokoliv navíc je zpracovaná potravina, bez ktere se člověk ve zdraví obejde. Mléčné výrobky jsou kapitola sama pro sebe. Sýry v malém, spíš jako dochucení ano, mléko jak kdo, lepší je kozí nebo A2 kravské…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.