Tom50 06.02.2026, 16:08:54
Spíš je děsivé, proč se krásní mladí lidé zohyzďují tetováním. …. Pak bude byznys odstraňování.
To už je. Za odstranění malého tetování dáte klidně 30 tisíc.
Ono je to dané inteligencí, potetují se jen proletáři s nízkým IQ, civilizovaní lepší lidé se netetují, všimněte si toho.
Tetovali se lidi už před tisíci lety. Inteligentní národy například Mayové ze Střední Ameriky.
A také se proslýchá, že budou lidi očipovaní a čip bude jedna tečka tetování (proto prý mladé méně inteligentní liberální režim naučil obdivovat potetované) a nikdo nebude vědět, kde šmírovací čip má.
To jsem taky už četl takové teorie, ale dneska jsou teorie na všechno - lidi se prostě nudí. Z hlediska technologie ne, že by to nebylo tolik nereálné, ale co takhle z globální implementace. Očipovat půlku populace není “jen tak” a ve formě tetování mi přijde teda moc komplikované. Napadá me snažší cesta s vyšší úspěšností - napovím, jedná se to lékařství.
AMalina 06.02.2026, 18:20:00
Podle mě to spíš souvisí s nedostatke empatie a emoční inteligencí (EQ), která nikdy nerostla a neroste tak rychle jako pokrok a IQ
Pokrok je jedna věc, jednoduše řečeno jsou to nástavby na určité základy. Jenže jaký je rozdíl IQ dnešními lidmi a třeba lidmi z dob třeba Římské říše? Rozdíl je nula - člověk jako takový je pořád stejně inteligentní. Rozdíl je v tich nástavbách a jiných možnostech - například dnes už máme povinnou školní docházku.
Tom50 06.02.2026, 20:06:35
Nějak nechápu smysl druhého odstavce. Kritizujete “mladistvou nerozvážnost", ale přitom sám to potvrzujete, že to vlastně jiný nebylo - “Ano, chdili jsme jak idioti v roztrhaných džínách”, “Kouřili jsme jak o život a kdyby byly drogy, mnozí by jim jistě propadli.”, … Tak kde je ten rozdíl?
nevytvoří u budoucích zaměstnavatelů dojem, že na něj bude spolehnutí a že bude pro firmu dobré takového exota zaměstnat.
Je mnoho zaměstnavatelů u kterým to nahraje - jednu bych mohl jmenovat. Nechci se na toto téma moc rozepisovat tak to popíšu hláškou z filmu s hercem p. Polívkou - “Nová doba, host …”.
Kdo by si koupil auto s výkonem 500 kw při spotřebě půl litru na 100 km, když by bylo rezaté, hnusné a vypadalo jako po.rané?
Ten kdo má rád renovace a má radost z oživení nějakého unikátního stroje - třeba jako já.
AMalina 06.02.2026, 20:36:39
Nelze všechny ty co mají větší nebo menší tetování házet do jednoho pytle… Někdo se nechá potetovat protože se mu to prostě líbí, stejně jako někdo nosí hodinky, náhrdelníky náramky či naušnice.
Souhlas.
Spoustu lidí, kteří zažili komunismus tvrdí, že si lidé více záviděli a hlídali sousedy, pomlouvali, udávali, ale uměli si i více pomáhat. Dnes málokdo řeší jak chodí druhý oblečený, jaké má tetování, kam jede na dovolenou, ale nenapadne je druhému nabídnout pomoc. Když ale někdo požádá (například na donio.cz, tak hodně lidí pomůže). Dnes taky podle mě hodnotí méně lidí ty druhé .
Takže se od komunismu moc nezměnilo. Vždy samozřejmě závisí v jakých kolektivech se pohybujeme / bavíme i na lokaci, ale nepřijde mi, že by byl nějaký velký rozdíl. Lidi si pořád něco závidí a chtějí to taky. Sousedy taky hlídají aby buďto mohli závidět nebo dělat problémy - můj táta či strejda by mohli vyprávět. Když jedu za rodinou do ČB tak nic jiného než pomluvy neposlouchám. Udávali? To samé i dnes jen se změnil orgán komu to hlásit (stavební úřad, hygiena, …). Možná si více pomáhali - to nevím a těžko říct v jakém rozsahu a “velikosti”.
S výrazněnou částí mám jiné zkušenosti. Například u jednoho zaměstnavatele se stalo to, že někomu hrozně vadilo, že kuřák který šel z kantýny ven si zapálit si dal u východu z kantýny cigaretu za ucho. Personalistky z HR se toho chytly a následovala revize interního předpisu kde byl na toto zákaz a do týdne jsme všichni obdrželi dokument ohledně dress-code. Upozorním, že když jsem tam nastupoval tak to byla z většiny Engineering (mechanika a elektro), každý chodil podle mě v normálním oblečení a hodně kluků to muselo změnit. Jenže před tím to nikdo neřešil a nebyl důvod. Opravdu do teď nechápu jak někomu může vadit, že někdo si dá cigaretu za ucho na cestě ven kde si chce zapálit. Chápal bych doslova nenávistnou tématiku trička nebo tak což na pracovišti nemá co dělat, ale řešit jaký boty se smí nosit apod... to už mi docela pokulhává.
Tom50 07.02.2026, 11:39:56
Tvrdím jen, že kdo se půjde ucházet o práci slušně oblečený, čistý a nezohyzděný, má větší šanci na slušnější práci.
Myslím, že na toto byla taky nějaká studie a podle ní to tak bylo. Jenže to už je nějaký pátek zpátky a nevím jak je to dnes. Na druhou stranu a berte to klidně jako obhajobu. Když máme nějaký meeting nebo někam jel pracovně a někdo měl prezentaci a něco mi tam ukazoval/a, vysvětloval/a - cokoliv, osoba by byla slušně oblečená košile se sakem / dlouhé šaty,…. všimnul jsem si ta osoba má tetování na předloktí (třeba nějakou růži, symbol, …) tak a jak by mě to mělo urazit, znevážit jejich informace apod…? Určitě souhlasím, že nechat si potetovat obličej je už fakt extrém. Já bych se držel individuálního posuzování a nebrat vše v extrémním způsobu.
Také jde o reprezentaci.
To určitě ano.
Potetované navíc vypadají jako špinavé a kdo by chtěl špindíru?
Takže se Vám to vzhledově nelíbí, v pořádku, ale někoho to může přitahovat. Když se podíváme do přírody tak mnoho druhů zvířat využívá vzhledové námluvy (sameček se snaží zaujmou samici aby si vybrala jeho) - Páv, mnoho druhů pavouků, …. Stejným způsobem je to trend dnes a dokonce to funguje oboustranně (nezávisí na pohlaví).
V Dickensovských dobách musela mít i uchazečka o místo služky doporučení od někoho věhlasně známého, kdo byl zárukou, že dal doporučení kvalitnímu děvčeti, bez doporučení jí nevzali ani ke kravám na venkově a to samé platilo i pro muže a jakékoli povolání.
Jenže jsou věci které nejsou vždy aplikovatelné v každém případě. Ono kolik lidí tehdy žilo? Nemyslím si, že v dnešní době by to bylo uříditelný. Dále by to mohlo být nespravedlivý. Je zaměstnavatel který vyžaduje po zaměstnanci aby klikal celou směnu jedno tlačítko a jeho to bavit nebude, ale když dá výpověď tak mu doporučení nedají, protože budou muse najít někoho jiného, ale druhý zaměstnavatel bude vyžadovat aby mačkal ty tlačítka tři, ale díky tomu, že před tím mačkal jedno tlačítko a nemá doporučení tak ho do druhého nevezmou. Přijde mi logičtější současný systém - vezmou a je zkušební doba a potom první smlouva může být na dobu určitou. Zjistí se jestli ten člověk na to má a jestli si ho nechají. Co se týče krádeží tak za takový věci jsou automatický vyhazovy + zápis v TR (trestní rejstřík). Některé věci jsou stejné, jen mají jinou podobu.
A na potetovanci vidí, že když si tím, jak vypadá neváží ostatních lidí, že si nejspíš nebude vážit ani svého chlebodárce a kolegů na pracovišti.
A nebo si řeknou jak je sebejistý, ambiciózní, sebevědomý a vezmou ho hned, protože takového potřebují / hledají.