31.07.2026, 07:30:15 xxx.xxx.147.163
A jak je sněhobílý a nadýchaný!
A jak je sněhobílý a nadýchaný!
když by Vás to neurazilo,
Já klidně taky. Přispěju. Nebylo by to poprvé. Dokud jsem výdělečně činná.
kdybych nejezdila na výstavy psů, což je pro mě taky společenská událost a mám z ní i větší potěšení, tak by na kino určitě zbylo
Já zase vrážím peníze do koně. Zajímavé filmy jsou dříve nebo později na netu. Nemám pocit, že o něco přicházím.
Ano, chápete to dobře.
Ferda je na zařazení do chovu ještě moc mladý. Možná jednou, teď ještě ne. Takže sehnat staršího samce, jak píše zjarda.
Však jo. Psala jsem v podstatě totéž. Jenom ne tak vědecky.
Disharmonie je taky špatná harmonie, ne?
Je to naprosto jiný zážitek…
Tak to jo. Já se přiznám, že do kina chodím jenom s dětmi. Protože nechci utrácet, pro mě zbytečně, peníze
vypaluje mi to oči.
Mně taky. Ale na druhou stranu se píše disharmonie. Kdo se v tom má pak vyznat.
Ale častější je předpona dys - jako něco špatně - třeba taky dystrofie, dyspepsie a tak.
že i po těch letech je to stejný.
Není. Každý rok obcházejí třídní své kolegy a nechávají si podepsat, že byli seznámeni se speciálními potřebami konkrétních studentů. A pro ty zapomnětlivé je označení v Bakaláři, že má dítko nějaký problém. Protože je jich stále více. Včetně alergií nebo diabetu.
ale PPP je fakt obvykle napíšou jen tak z plezíru
Jen jsem napsala pohled z druhé strany. Kdy je IVP trest pro třídního (zažila jsem třikrát). Protože dítě to chápe tak, že do školy nemusí vůbec. A třídní je pak všemi kolegy bombardován a žádán, aby situaci vyřešil.
A rodič situaci prodlužuje, aby dítko zůstalo v systému, než přestoupí na jinou školu.
Ale jsou i tací, kteří do školy chodí pomalu víc než ti bez speciálních potřeb a studují s vyznamenáním.
nějakou starou pecku.
Spousta starých pecek se dá najít na netu. Taky to tak dělám.
Fakt většina rodičů neurodivergentích dětí o tu dg nestojí, kvůli nějakému usnadnění.
Možná je to tak. My se setkáváme s rodiči, kteří to chtějí svým dětem ulehčit. Ale ve výsledku je to kontraproduktivní, protože samotné navýšení času nestačí. A dítě je u maturity ve větším stresu, protože je ve třídě samo.
Já chci!
Naopak.
Myslím, že jsme se pochopily dobře. Přibývají diagnózy a tím pádem možnosti nápravy. U psů za peníze. U lidí (dětí) zadarmo, ale dá se tím zamaskovat lenost rodičů svého potomka vychovat. A přehodit tento problém na školu.
A poruchy pozornosti jsou složitější problém. Si myslím Na děti se valí spousta informací, od dvou let čučí do mobilů, něco asi dělají i mikroplasty…
Je to jako s dnes moderně pojmenovanými reaktivními psi
Jako u dětí ADHD. Za nás to byl nevychovaný spratek. Asi jsem nekorektní.
Jako, vím, že taková diagnóza existuje. A dá se využít - takové jedince poslat něco přinést, odnést, zařídit … - docela to funguje. K oboustranné spokojenosti.
Neustále oboum teče z očí a z čumáku, to se ale bohužel zaléčit nepovedlo, nicméně podle veterinářky jim to nezpůsobuje problémy a nevadí to.
příšerně jim smrdí z tlamy.
Asi bych změnila veterináře.
především posledních pár týdnů je to opravdu masakr, pročůraný gauč, počůrané všechno,
FLUTD?
jen za ten půlrok dali několik desítek tisíc.
To mi přijde hodně. Já za kocoury nechávám u veta stovky korun. Dobře, v případě operačních zákroků tisíce.
Zkoušela jste na uklidnění Felliway?
Nejde o cibetky, ale o kávová zrna. 😉Ale to jste pochopila, předpokládám.
A jak je to s tím cibetkovým kafem? Nešlo by se inspirovat?
Zato vy jste poradil.😉
Leda tak. Ale bije to do očí.
o té puppy józe
OT - ale proč je napsáno podcast psichologie? To si nemůžou dát práci s korekturou?