Odpověď na příspěvek uživatele Dave z 22.10.2023, 07:26:28
V tom případě by měly plný trávicí trakt mletého vápence. Což mi přijde ještě horší. Vápník v jakékoliv formě by se přece měl v trávicím aparátu rozložit a vstřebat. Jako všechno - kromě teda vyloženě nestravitelných částí potravy.
Nebyla spíš chyba v těch želvách? Nebo jim v KD něco podstatného chybělo?
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.10.2023, 19:45:35
To bychom samozřejmě mohly.
Mně se líbí definice psychopat = vrozený, sociopat = získaný. Člověk, který páchá sebevraždu, není za mě ani jedno.
A nedávno jsem četla článek od doktora (možná to byl i pan Honzák), že by dal přednost psychopatovi před empatickým člověkem. Právě v případě náročné operace nebo problémového letu. Viz výše.
Odpověď na příspěvek uživatele Neverend z 21.10.2023, 18:55:04
Asi neznáte definici psychopata.
Každý psychopat je bez nervů a emocí. A ne každý, kdo dělá nebezpečnější profesi, je psychopat. Ale být jím v tomto případě, je výhoda. I pro ostatní. Třeba na operačním sále nebo v kokpitu, když nastane průšvih.
Odpověď na příspěvek uživatele Nepřihlášená Varaxi z 21.10.2023, 15:11:19
To nevím, jestli jsem racionálnější.
Ale vím, že larva škrkavky je mikroskopická, zatímco boubel tasemnice je okem viditelná. Když už se bavíme o tom, co je hnusnější. Teda opticky a pocitově.
Upřímně, nepřesvědčilo mě to. Za 20 let pitev psů a koček (a to i toulavých) jsem škrkavek našla minimum. A z toho minima se nakazí další minimum lidí.
Myslím, že je větší pravděpodobnost, že mě přejede auto nebo dostanu rakovinu. Ne larvu migrans.
Jo a na té přednášce (reakce viz výše) jsem byla letos. Odkaz je z roku 2002. Takže vycházím z aktuálnějších informací.
Vás nepřesvědčí nic, ale to mě nezajímá, já odpovídala tomu člověku, co se bojí, aby viděl, že to není tak časté, a tomu, co říká, že to neexistuje. Udivuje mě, jak nepřesně se vyjadřují lékaři. Akorát od bodlinky mi ty odpovědi dávají smysl a dají se ozdrojovat, vysvětlit, diskutovat dál. Třeba podle WHO, které nevěřím ani slovo, je nakažena ¼ populace na Zemi. 🙂 http://www.auraclinic.cz/cs/article/?catID=517
Takže to třeba nevíte, a máte. 🙂 🙂 U psí a kočičí se mluví u dětí a že umí přežít v člověku hodně dlouho. To by mě teda zajímalo, co tam dělá.
Třeba nás chrání před alergiemi.
Kde zmizeli paraziti, objevily se právě ony. Studie a grafy z afrických zemí jsem viděla na přednášce. Pohled z druhé strany.