Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.06.2024, 13:51:40
Naopak. Od začátku bylo vidět, že by potřebovala parťáka. Má ráda pséky a placky zbožňuje - což je zvláštní, většina psů jim nerozumí a bojí se jich. Ona jakmile někde spatří placku, tak by se přetrhla. Tak má teď dvě doma. S Eliškou řáděj jak černá ruka, Vasil se zatim rozkoukává.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 30.06.2024, 11:01:31
No ja mu na ty jeho manyry kaslu. Se ho neptam, jestli chce vycesat, jestli chce ksiry, jestli muzu projit kolem misky, kdyz zere…. Pochopil to velmi rychle 😉 myslim, ze vic nez cokoliv, je proste jen rozcapenej.
A Vasil (pův. jménem Nik) přijel s páníčkama z UKR, oba ale museli začít pracovat a pes byl zavřený 12 hodin denně na ubytovně. Tak se ho, údajně s velkým pláčem páníčka, vzdali. Nikdo neví, co se mu stalo, ale mívá kousací záchvaty. Údajně se sebou nenechá moc manipulovat, nenechá si nasadit kšíry, vyčesat se a podobně. U nás ale zatím vše v pohodě, jediný, kdy si na mě zavrčel bylo, když jsem ho vyzvedávala na gauč.
Eliška má zvláštní srst, takovou tvrdou, ale příjemnou na dotyk. Nikdo neví s čím je sprsklá, já tipuju branantíka, ale bůh ví. Ale je to takovej vylepšenej funkční mops s nosem a širokýma nozdrama, co může dejchat. A mazlítko největší ❤️
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 27.06.2024, 12:30:05
Na platby v cizích měnách používám účet Revolut. Rozdíl v kurzu EUR oproti běžným bankám až 1 CZK. O víkendu jsem přes něj třeba kupovala v DE auto a to už člověk jen na kurzu ušetří pěkných pár tisíc Kč.
Také používám znemecka.eu. Kupovala jsem přes ně i drahé ND na auto a vše v pořádku a rychlé. Třeba Krämer posílá do CZ rovnou za celkem přijatelnou cenu. Taky tam ráda nakupuju.
Hlásím úspěch - morgáně poprvé pod sedlem prošlo přes děsivý můstek s betonovými zátarasy a kužely, doposud jsem musela sesedat a převádět na ruce. A taky jsme omylem v lese zaskočily do cvalu, na dva tři cvalový, ale fajn to bylo 🙂