Tyjo, tak to vůbec netušim, že je tu někdo chová/choval…?
Tyjo, tak to vůbec netušim, že je tu někdo chová/choval…?
Nevím, jestli to v práci půjde, ale baví je taky hodně PETky, protože dělají rámus. Když do ní ještě vhodíte pár granulek, na chvíli by ho to mohlo zabavit.
Tak jako já nepochybuju, že tam něco bude, ale když spočítám náklady (vyvýšený záhon, protože hryzci, atd.), tak mě vyjdou dráž, než v obchodě 🙂 ale mám to jako koníček, tak proč ne ;)
Já letos poprvé pěstuju brambory, natě rostou šílenou rychlostí (doufám, že pod nima něco bude, víte, co se říká…) a teď mi je začli žrát slimáci! Tak jsem jim nalila do misek plzínku a během jedný noci jsem jich u těch brambor nachytala přes dvacet (mám zasazených 10 brambor). Tím se ty brambory opět pěkně prodražily, jedna plzeň třicet korun… njn 😀
Vy máte koně od nás z Ralska? A1/1?
Kopřivový výluh (neboli jícha) smrdí pekelně, vloni jsem si ho udělala, abych postříkala růže proti černé skvrnitosti. Výsledek byl ten, že jsem smrděla já, půl zahrady a růže dál chcípaly na černou skvrnitost. Letos jsem sáhla po chemii - žádný smrad a navíc to funguje (y).
Mno nevim, ale lezoucí páteř asi není ok u žádného koně…
Asi nemáte v kobercích zapíchaný mopsí chlupy 😀 teda určitě nemáte…
Jo a protože je ženská multifunkční, tak u toho ještě stihnu vyprat a pověsit prádlo, umýt nádobí, vytřít podlahu, umýt koupelnu….. a tak 🙂
Taky hodně záleží na tom, jakou má podlahovou krytinu. Z koberců to moc nevysává, takový výkon to bohužel nemá, ale z tvrdých povrchů paráda.
Já kvůli nedostatku času kvůli dojíždění (2 hod denně) chtěla práci změnit, nakonec mě ukecali ve stávajícím zaměstnání a dali mi 3 dny týdně HO. Včera jsem měla HO poprvé, dnes pokračuji a je to bomba. Ráno vstávám o hodinu později, stihnu krásně prochajdu s Barčou, dám si kafíčko na verandě a pak začínám pracovat. Oběd mám koupený v práci (chlazenka za dvacku), ohřeju v mikrovlnce a sním si ho venku na verandě na sluníčku. Jakmile mám práci hotovou, vypnu PC a v tu stejnou chvíli můžu cokoliv - jít ke koním, s Barčou ven, něco udělat na zahradě, uklidit penzion… prostě pro mě ohromná úspora času (a peněz, za měsíc projedu pět tisíc).
Pak možná ještě jeden poznatek - pokud si koupí vysavač zároveň s mopem a mají doma tvrdou vodu, tak to moc dlouho vytírat nebude, trysky se ucpou vodním kamenem.
Nedoporučím konkrétní značku, ale ať se dívá po těch, co mají základnu s velkým pytlem na vysátý nečistoty a po dojezdu se sám vysypává.
Tohle bude samozřejmě velmi záležet na dané pozici. U dělnických pozic těžko, u odborných pozic, kde je opravdu málo kandidátů, se dá vyjednávat o ledasčem.
Ifor Williams
Právě prodělávám první příbytkovou práci. Perfektní!! Poránu pospání, potom psí procházka, pak povzbuzovač, pocvičení. Práce poklidná, při poslechu psího pochrupování 🥰
(snad nevadí)
Dovolím si sem vstoupit s nabídkou dovolené u nás v Ralsku, máme ještě nějaké volné termíny, tak kdo by chtěl poklidnou dovču uprostřed naší nádherné přírody plné pískovcových skalních útvarů, lesů, luk a rybníků, procházky se psy, s koníkem (možno ustájit poblíž), cyklotoulky, rybaření… tak se ozvěte. Pro registrované uživatele vymyslíme klidně i nějakou slevu ;)
Hledejte Apartmán Kleinhof Ralsko na portálu e-chalupy.
Dnes jsem poprvé oficiálně doma na HO. Vstávala jsem o hodinu dýl, než kdybych jela do office a ještě jsem stihla být s Barčou ráno hodinu v lese. To půjde 😍
4,5 heč 😀 a nejvíc nejhorší je ubytování, protože na dva lidi máme 380 m2 😀
Já se budu opakovat, ale jste hvězdy. Oba!!!