Tak na střeva při zabíjení čeká,ale každý by to asi nedal,jvidět ho ,jak to polyká.
Tak na střeva při zabíjení čeká,ale každý by to asi nedal,jvidět ho ,jak to polyká.
To záleží na tom,jak máte velkého psa.Mám velkého psa 55 kg.Krmím vším.Maso hlavně syrové,ale občas i vařené,třeba divočinu,dostává trochu příloh rýži,brambory,vločky,pohanku,kroupy,jáhly,vařenou zeleninu,syrovou nežere,tvaroh,jogurt,kozí mléko,,ale i třeba střeva při zabíjení králíků,sežere kukuřici slepicím,tvrdý rohlík,chléb,nějaký bobek od králíků,řepné řízky s kukuřičným šrotem pro králíky,prostě všechno,dokonce,když není zbytí,i ty granule.Krmíme tak všechny psy desítky let.Neznám alergie,průjem .Maso kupuji různě.Pro lidi když je něco v akci nebo výprodeje,mražené maso pro psy,doma králíka,slepici,odřezky z koz.Teď třeba má v mrazáku kuřecí krky,skelety,hovězí ořez z akce,z masa pro psy kuře s lososem,kachnu,krůtu,jehně s kuřetem a hovězím,hovězí s dršťkou,směs vepřové,hovězí,kuře a neprané dršťky.
Jak jsou králíčata stará? Králíčata se do hnízda ráda vracejí,hlavně pokud je zima. Sama používám kotiště a v zimě jim ho i s hnízdem nechávám tak do 5-6 týdnů.
ad.samice v chovu nechávám podle toho v jaké jsou kondici, jak jsou plodné a jak dobře odchovávají.Momentálně mám připuštěnou 7mi letou samici 8mi letým samcem.Vloni měla dva krásné vrhy po 5 mladých.Tak uvidíme jestli ještě letos něco odchová.
Na první mladý je tří léta samice stará.
Píšete o jednom a tom samém,jen kometa v odborných názvech a my v názvech, běžně používaných u chovatelské veřejnosti.Také říkám kůzle vyndáme z obalu a počkáme na placentu.
tak to abychom začali plést svetry
https://www.echo24.cz/a/HeZUn/zpravy-zahranici-pravidla-eu-krby-a-kamna-zvysi-ceny-ohrozi-cesky-trh-varuje-asociace-napojeni-elektrinu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1431010&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Tak vybírat se dá z jakéhokoliv množství.Jen to člověka třeba na rok trochu omezí.
Před pár lety se mě po dovezeném samcovi objevila ve vrhu bílá králíčata.Křížila jsem s ním jeho dcery,vnučky ,mladí byli jen na maso a kde se objevila bílá mláďata vše se likvidovalo,na konec i samec.Zůstali mně dva jiní samci a tři samice,ale zase ne ty exteriérově nejlepší.Chov to trochu vrátí zpět,zbrzdí,ale jde to.
Strupy se už dávno ničím nemažou,stačí nastříkat Arpalitem a 2x zopakovat po týdnu.
Ani není pravda,že by to musel dělat pořád.
Tak to jsme na tom stejně,u nás je také ruch takřka celoročně a králíkům to nevadí.Dokonce jsme měli i párkrát narozený mláďata na silvestrovskou noc a také bez problémů.
Proč vzdychat,ale neodsuzuji vše hned na začátku,ale počkám si na konec a pak to mohu posoudit.Nikde není předem dáno,že letitý trenér,cvičitel musí být nejlepší a jiný,dle vás rychlokvaška, musí být špatný.Neposuzuji lidi na první pohled.
Je vidět,co člověk jiná zkušenost.Mně se třeba nikdy nestalo,že by samice nechala mladé,kvůli rušení z venku.Dokonce když jsme ještě měli staré králíkárny,tak se několikrát stalo,že pod roštěm s kotištěm měli hnízdo myšky a samicím to nevadilo.Dokonce když jsem měla králíky ve chlívě,měla samice mladé pod krmítkem a z druhé strany pod krmítkem pro kozy měla kočka koťata.
A vy jste odborník na lidi a na pastevce.
Dám to ještě sem.Může to být zajímavý projekt.
Rok s pastevcem
Naši psi jeden rok zakousli tři kuny.Jedna svrab měla a chytili ho všichni tři psi.Rovněž králík může chytit svrab ze sena,slámy pokud tam chodí kuna nebo i kočka se svrabem. I s tím máme zkušenost.Sice jsme kočku chytli do sklopce,odsvrabili,ale ještě nějaký čas po tom se sem tam u některého králíka svrab na nose nebo okolo tlamky objevil.Vše jsme stříkali Arpalitem.
Rok s pastevcem
Kupuji psovi hovězí uši,ale sušené od Falca a ty miluje.
V Česku zadržený terorista vypovídá na policii: „To Česko je hrozná země! Přijel jsem, abych tu vyhazoval do povětří objekty i s lidmi, znásilňoval Češky na potkání a škodil ve jménu Alláha. Ale hned první den mi ukradli batoh s výbušninami, v metru mě zmlátila banda cikánů a taxikář mě okradl o všechny peníze. Nemám nic. Mám jenom hlad a chci domů. Prosím, pomozte!
Lékař: „Víte, že máte přesunutý orgán?“ Pacient: „Co, prosím? Tohle mi musíte blíže vysvětlit.“ „Játra máte v prdeli!“
ODMALA NÁM ŘÍKAJÍ, AŤ JSME PŘIROZENÍ. HODNĚ LIDÍ TO OVŠEM POCHOPILO ŠPATNĚ…
DOPIS Z NEMOCNICE: „Vážený pane Kratochvíle, s potěšením vám sdělujeme, že biopsie zmodralé části vašeho penisu prokázala, že se nejedná o rakovinu. Byla to neobvyklá rtěnka. Za amputaci se proto velice omlouváme.“
Záhy po svatbě povídá manžel své ženě: „Jaruško, řeknu ti, ty jsi dočista jako šroub.“ „Myslíš, tak pracovitá?“ zapýří se manželka. „Chápej to tak, jak to naznačuji – bez matky jsi bohužel úplně k ničemu!“
Cestující v letadle se svěřuje letušce: „Já letím poprvé a hrozně se bojím.“ „Ach, vy chlapi jste všichni stejní. Právě teď mi tam brečí pilot!“
„Nevím, co mám koupit manželce k narozeninám,“ říká Evžen kamarádovi. „Tak se jí zeptej.“ „Tolik peněz zase nemám!“
Povídá Jaromír známému: „Kousek od mého domu včera policie zatkla kadeřníka za prodej drog. Byl jsem jeho zákazníkem téměř šest let. A přitom jsem vůbec netušil, že je to kadeřník!“
Nemám králíkárny u zdi. Všech 10 králíkáren má všude okolo volno aby tam mohl pes,kočky,drůbež.
Tak do rána přibylo 5 třísláčků.
Pro chovné jedince bych vynechala kukuřici,ta je vhodná tak na výkrm od mimimálně 3.měsíců. ani pro mláďata není vhodná.Také bývá dobré samicím těsně před porodem snížit dávku zrnin,obilí a po porodu postupně opět navyšovat.Máme králíkárny na vyšších nohách,takže nějaké rušení v okolí jim nikdy nevadilo.Pokud vám tedy nelezou potkani do králíkárny.