Úplně žasnu,co je zde hudebně nadaných lidí.Já tedy mám hudební hluch.Líbí se mně řada písniček,zpeváků,zpěvaček,skupin,ale největší stálice je Petr Novák.Byla jsem na řadě jeho kocenrtů,ale největší zážitek ve mně zanechalo Memento.
Odpověď na příspěvek uživatele Marda z 20.01.2025, 14:53:58
Ale já jsem nepsala,že se tam nedá koupit kvalitní králík,zrovna tak jako se nechá koupit i u nás,jen jsem vás upozornila na možná rizika.Měli jsme ze zahraničí řadu kvalitních králíků,hlavně tedy samců,jelikož samice si nechávám své,ale měli jsme i opak.A to jsem ještě nenapsala,že se někdy stane,že je králík zvyklý na určité granule a na nic jiného a prostě ho na naše krmení nepřevedete,i to se nám stalo.Nevím,jaké máte plemeno a zkušenosti,ale často si lidé myslí,že když si koupí vysoko ohodnocené jedince budou mít vysoko hodnocený odchov,ale ani to bohužel není pravda.Pokud si králíci k sobě nesednou,tak z toho může být velké zklamaní.A když si k sobě sednou průměrní jedinci bývá kvalitní odchov.Každý jedinec může předávat nějakou vadu,ikdyž ji sám nemá.
Měli jsme na speciálce prodejnou kolekci ohodnocenou 97 a 3x96,5b.Stál u ní otec se synkem a synek povídá,že by chtěl takováto zvířata a že by je nikdy neprodal a otec mu na to odpověděl,že on by chtěl jejich rodiče.Tak asi tak.
Pravidelný a dlouhodobý trénik přináší ovoce.Dnes Alanovi vyletěl z křoví zajíc,vyrazil,ale asi po 10m si najednou sedl a čekal.Bylo to jako by se mu rozsvítilo a došlo mu,co se pořád učíme.
Záleží na tom,jaké plemeno chováte.Nová krev se v zahraničí samozřejmě dá nakoupit,ale nesmíte nakupovat podle bodového hodnocení ,ale podle toho,co do chovu potřebujete.Bodové hodnocení tam bývá vyšší než u nás,ale na naší výstavě by na něj většina králíků nedosáhla.U nás se jaksi posuzuje trochu přísněji.Chovám tři plemena.U všech jsme měli několikrát dovezené jedince.Ano byli kvalitní v srsti,typu,ale často se ukázalo v chovu,že nejsou čistí.Naposledy jsme měli po připuštění dcery otcem,abychom zjistili,co v samci je,ve vrhu Aljašek 2 bílé.A to není ojedinělý případ.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.01.2025, 11:52:21
Také si myslím,jestli tam není něco,co se stalo,kde panička selhala a pes se to teď snaží řešit sám.Nemá oporu v ní.Ale choďáka jsem neměla,tak nevím,jestli by to řešil jako čuvači nebo i tibeťák.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.01.2025, 11:34:17
No on Alan je samostatný a nebojácný,takže můj ústup bere jako,že já na to nemám,ale krok vpřed nebere,že by měl útočit,pokud se chovám normálně,ale že to řeším já,že jsem ta “silnější” a když dostane sedni,které musí splnit,jen ho utvrzuji v tom,že není,co řešit z jeho strany.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.01.2025, 10:54:59
Já po něm ,ale nechci aby se soustředil na mě.Chci aby splnil povel sedni.Samozřejmě,že psa sleduje,v tom mu nebráním.Má přehled,kde pes je,co dělá,ale pokud na něj nezaútočí,tak vyžaduji splnění povelu a nevšímání si.Pokud bych se otočila a šla jinam,pes mě to bral jako útěk a pro něj spíš povbuzení,že by mě měl bránit Jelikož on by neutíkal,ale utíkám já a to už je pro něj špatně.Tahle se naučil,že se vlastně nic neděje.Neutíkáme,není to nebezpečí,prostě normální situace.Nevím,jestli to píšu srozumitelně,nejsem na sáhodlouhé psaní.
Můj současný čuvač měl také období,kdy by se pral a i období kdy by utíkal za zveří.Chodil na dlouhém vodítku a doslova jsme drtili sedni vždy a všude.Viděli jsme psa sedni a čekali jsme až projde,potkali jsme známého psa,fenu,se kterými si hrál,ale nejdříve musel sednout a teprve na povel se mohl jít očichat,pohrát si.Šli jsme okolo psa za plotem,kam by se nejraději vrhl,opět sedni,chvilku musel zůstat v klidu a potom k noze a šli jsme.Má do dnes psa se kterým se nesnáší,ale setkání se nevyhýbáme,narozdíl od protějšku,a ikdyž není v klidu,přesto sedí,sice si pobrukuje,ale sedí.Pamlsky jsem nedávala,on o ně moc nestál nikdy.Teď už má to sedni tak zažité,že vidí psa,sedne,vidí srnky,sedne,vyběhne kočka sedne,vylítne bažant sedne,jen zajíci ještě nejsou na 100%,ale naposled,když mu vylítl před čumákem,tak sice vyrazil,ale na zavolání se vrátil,takže to už snad taky dopilujeme.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.01.2025, 18:10:58
Tak to je přesný. Vždy když domluvíme kastraci,tak už veterinář sám říká: “když ho najdete” Celý dny se kocour povaluje ve stodole a když přijde den D je pryč. Jednou jsme jeli na kastraci až na 5.termín.To už z toho měl veterinář legraci.
Tak jsem právě s Alanem dokomunikovala.Přijela jsem v 5 z práce haf “Kde seš” a už se řítí ke dveřím."Nevíš,jak mám odemknout,když tam máš tu palici" o dva kroky coune,odemknu,ještě ani neotevřu a už je na odpočívadle.Přezuji se a s taškami nákupu jdu nahoru."Že by ses uhnul,kdo tě má překračovat",sedne si s pohledem “Taky by tě neubylo”Dám si večeři,přijde manžel a Alan za ním.Postaví se do dveří"Už bysme mohli jít ven,né". “Se ustrojím a jdeme”odpovím.Jenže se ještě zakecám s manželem a už tu je znovu “To ti to trvá” “No jo už jdu”sejdeme dolů,obouvám se a drc zezadu do zadele “Co blbneš,rozbiju si hubu” “Dneska ti to teda trvá” Vyjdeme na dvůr a v půlce dvora si vzpomenu,že obojek a vodítko mám doma a ne pověšené venku.Vracím se “Kam zas jdeš” “ Zapomněla jsem doma obojek a vodítko” “No ty seš snad úplně mimo” Vezmu obojek a už sedí přede mnou “Čekám a naval něco dobrýho,že ti tak dlouho trvalo”
Sasexky jsme také mívali,ale s kanibalismem jsme se u nich nikdy nesetkali.Slepice u nás ale mají k dispozici velký dvůr a velikou zahradu.Dejte odkaz kde jste to našla.Nikdy jsem u nich o kanibalismu nečetla ani neslyšela.
zvířata nemocná ( tzn. i napadená ektoparazity) by měla být přemístěna do karantény, nicméně za toto odpovídá pořadatel, nikoliv posuzovatel. Australky byly opravdu neskutečně zahmyzeny v sedlovém závěsu, nechápu, jak někdo může něco takového dát na výstavu. Bohužel nemám katalog, tudíž ani nevím, čí zvířata to byla. Celkově (stejně jako v minulém roce) byla zvířata, která jsem posuzovala na této výstavě snad nejhorší kvality - při porovnání s hodnocením s 18ti dalšími výstavami vloni. Spíš než reprezentační soutěžní výstava mi to přišlo jak trh s tím, co někomu doma zbylo, což je smutné. Takže asi tak.
Dravčík není až takový problém.Většinou se vyskytuje u starších králíků a chytit ho může ikdyž žádného králíka nekoupíte. Přenos je možný přes podestýlku,seno .Mají ho i psy,kočky. Arpalit je na něj účinný.Je dobré postřik opakovat 2x - 3x třeba po týdnu. Pokud necháte kotec třeba měsíc prázdný,není potřeba žádná dezinfekce.Mimo zvíře ve volném prostředí dlouho nepřežije.
Potkala jsem divočáka ve čtvrtek odpoledne.Stál u silnice a já přemýšlela jestli tam zůstane nebo mně vlítne před auto.Objela jsem ho až do proti směru,ale stál tam pořád.