No já teď nevím,ale včera jsem s berlemi trhala pampelišky malým ušáčkům.Tak a teď za to půjdu do pekla😀
No já teď nevím,ale včera jsem s berlemi trhala pampelišky malým ušáčkům.Tak a teď za to půjdu do pekla😀
Tak to mělo štěstí.Kdyby u těch border nebyla už panička,tak jsem na ně pustila Alana,on jak něco brečí,tak to hned brání.Jenže takhle jsem měla obavy,že to špatně vyhodnotí a napadne i paničku. Neměla jsem ani mobil u sebe.
Když se tady tak píše o honech a myslivcích.Tak dnes musí být každý hon nahlášený.Musí se hlásit ikdyž se hon zruší.Před honem dává hlídka policie dýchat a mohou i kdykoliv v průběhu honu a i po zkončení.Kdo by nadýchal přijde o lovecký lístek a i zbroják.
A ještě o zastřelených psech.Vloni jsem se nachomýtla k útoku dvou boderek na srnče.Chudák brečelo ,srna stála opodál.Nářek úplně trhal trhal uši.Bordery sice cvičené.Dělají agility,tanec ,frisbee a přesto na odvolání neposlechly.Přitom to je ovčák,který by tohle vůbec neměl dělat.Srnče snad přežilo,nenašla jsem ho nikde mrtvé,ale ten úpěnlivý nářek slyším často.Majitelce jsem řekla,že tohle udělat můj pes,tak ho jednak seřežu a pak by dostal košík a vodítko.Bohužel bordery běhají na volno stále.A řeknu upřímně,že mít zbrań,tak je zastřelím taky.
No právě manžel s ním chodí na dlouhým vodítku.Dostal sice veškeré instrukce.Povely,co a jak nemá psovi na vodítku tolerovat,ale uvidíme ……..až budu moci chodit… a pustím ho zase navolno….
Tak to mám také kliku,že Alan není lovecký.Ikdyž jsem si to několik let myslela,ale nevím,co s ním udělá dvouměsíční péče manžela🤣.Jestli místo vychovanýho psa to zas nebude janek,co sleduje všechno,co se hne.
Tak na to jsem taky zvědavá,zatím jsem jen viděla fotku spících fenek na pelíšku.Tak doufám,že syn bude podávat zprávy.
Mám léta psy s PP.Některé uchovněné,některé ne,ale o psy se zajímám už od mala. Prvního čuvače jsem si sháněla sama,bylo mně 11,tak to,že bude s PP,bylo samozřejmostí.Ani rodiče nic nenamítali,přesto,že se pro psa jelo přes půl republiky a stál 800 Kčs a to před těmi více než 50ti lety,byly dost velké peníze.
To,co píše assil chápu moc dobře a i ji dávám za pravdu.Chápu i chovatele štěňat,také jsem několik vrhů odchovala.
Třeba včera mně říkal syn.Jejich známí si koupili hned dvě štěňata borderky bez PP.Přesto,že jsme jim syn i já říkali,pro a proti.Argumentovali tím,že když se ptali na PP,tak by se museli zúčastnit svodu.,Platili by podstatně víc a ještě by někam museli a to oni nepotřebují.A proč si koupili dvě fenky.Jsou si hodně podobný a chovatelka je přesvědčila,že jsou na sebe zvyklé a že si spolu vyhrají a oni si jich ani nemusí moc všímat.Na otázku,kdo je vychová,že to je dvojnásob práce,mě bylo řečeno,že to není potřeba ,že jsou chytré a naučí se sami. Tak asi tak.A to jsou mladí lidé s malými dětmi.
To je prostě briard😀,nemůžete ho srovnávat s ovčákem.Kdo ho neměl to nepochopí.😂 Vždycky si vzpomenu, když mně na cvičáku radili ovčáčkáři a pak když viděli čuvače,berńáka v praxi,pochopili,že se na ně prostě musí jinak a že to,co dělají ovčáci,oni nikdy nebudou.
Potkani syrová vejce žerou jen vyjímečně, když mají opravdu hlad a nemají možnost jiné potravy. Mají raději vařené. Kuna má ráda syrová vejce zrovna tak ježek,ale ten je také neodnese. Vejce odnese ale také straka,pokud kachna nesedí někde uvnitř,ale i lasice.
Odnosí je a schová si je kuna.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-fotky-stenata-z-doby-mamutu-vedci-vratili-na-svet-davno-vyhynule-pravlky-273687#dop_ab_variant=1438641&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Chudčšek,copak ho potkalo.Jen ať to není nic vážného. My takhle vegetíme u počítače.
Já myslela,že máte i chovku.
Člověk se snaží vybrat,co nejlepší majitele a o to víc to pak mrzí. Tak vy chovku máte,tak to by mohli odchovat i na vás, ale musí chtít se tomu věnovat a to je ten největší problém.
Kamarádka co chová briardy má na svou CH.S. několik fen a i psů.
děkuji😂
Tenhle také neváhal kousnout.Také bratránek řikal,že už by si ho nepořídil.Teď má tři různě starý jezevčiky,fouska a německého drátosrstého ohaře.
To člověka pak naštve,když slibují a potom dělají bezpapíráky.To už je lepší,když nechovají vůbec.To mně také říkal chovatel Alana,že si od něj brali fenku,také slibovali,že ji uchovní.Teď ji v 5ti letech nakryli na bezPP.A jestě se urazili,když jim řekl,že krýt fenu poprvé v 5ti letech a ještě na bezpapíráky je pěkná blbost.
Mně se podařilo přesvědčit jen jednu známou,která sháněla pro maminku štěně čivavy.Nakonec koupila s PP. Když mně potom ukazovala fotky těch štěńat bez PP,která navštívili, a pak tu čivavu s PP,co koupili,tak to byl propastný rozdíl.Už je to asi 5 let a když se potkáme,tak říká,jak udělala dobře,že koupila s PP a jak je z ní maminka nadšená a jak i chovatelka je s nimi v kontaktu. Takových je ale málo.
Jagoše měl bratránek.Lovecky vedeného a využívaného.Byl velice temperamentní a pokud s ním nedělal denně aby ho unavil,tak něco vymyslel sám.Se psy se nesnášel a pokud nebyl doma musel být v kotci ,jelikož nikoho jinýho neposlechl.Byl i docela ostrý hlídač.
Tak to jsem na Alana zvědavá.Zatím se soucitně táhne za mnou.
Dnes mně syn poslal vyfocené fialky a petrklíče,že než se na ten kopec dostanu,tak už budou odkvetlé.Tak abych je alespoň viděla.