Aktuálně: 2 580 inzerátů234 159 diskuzních příspěvků18 620 uživatelů

Kam mi zmizeli vejce ?

Jiří (neregistrovaný) 08.04.2025, 19:21:32 xxx.xxx.214.186

Zdravím,kachna (čínka) zasedla na vejce seděla poctivě už 15 dní a najednou koukám a kachna už dva dny chodí po dvoře tak se jdu kouknout do hnízda a všechny vejce byli fuč měla tam 20 vejec a není ani jedno nevíme kdo je mohl odnést? Nikde nejsou ani vidět zbytky vejec bydlím na středu vsi 

Anonymní (neregistrovaný) 08.04.2025, 20:10:04 xxx.xxx.214.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.04.2025, 19:44:30

To jsem si myslel ale že by tam nenechali ani zbytek skořápky 

ančovička (neregistrovaný) 08.04.2025, 21:50:42 xxx.xxx.24.213
acher:

Odnosí je a schová si je kuna.

.. ano, samozřejmě paní kuna 😀…to se musí na noc hnízdo zavírat😉…

ančovička (neregistrovaný) 08.04.2025, 22:12:30 xxx.xxx.24.213

..kdysi mi také kuna vybrala z nezajištěného hnízda všechna vajíčka pod slepičkou milflerky..ale slyšeli jsme odněkud slabé pípání..kuřata byla těsně před vylíhnutím…hledala jsem podle zvuku,vylezla na patro, krov, trámy..pípání se ozývalo z těch trámů 😂😂🤦..tak jsme  na trámech objevili skoro všechna pípající vajíčka, která byla různé schovaná 😲😀..to se jen tak nestane😂…vajíčka jsem v pořádku vrátila pod slepičku,kde se v pořádku kuřátka dolíhla…jj..paní kuna je chytrá..jinak nám nijak neškodila…vejce jsem jí  nechávala v kukani na noc, aby nechala slepice na pokoji.. nepsaná dohoda👍😀...po pár letech zmizela..asi ji někdo zabil 😥..

Varaxi
Varaxi 08.04.2025, 23:15:44 xxx.xxx.137.233

Potkani dokážou vejce taky odnést, spolupracují při přenášení, vejce si podávají např. na schodech, aby se nerozbila. 

Ale samo, kuna to jistě může být a je asi pravděpodobnější.

ančovička (neregistrovaný) 08.04.2025, 23:48:02 xxx.xxx.243.244
Varaxi:

Potkani dokážou vejce taky odnést, spolupracují při přenášení, vejce si podávají např. na schodech, aby se nerozbila. 

Ale samo, kuna to jistě může být a je asi pravděpodobnější.

..o potkanech jsem to tedy ještě neslyšela,ale že jsou velice inteligentní, to se ví..to by mě nenapadlo,se přiznám, že to takhle také dokážou 👍...s potkany jsme před pár lety měli velice nepříjemnou zkušenost..invaze...škodili, kde mohli..i králíčky mi vybrali z hnízda..😥…bojovali jsme s nimi určitě nejmíň rok..🙏🙏..zatím už několik let je klid….zatím..

acher
acher 09.04.2025, 07:54:42 xxx.xxx.222.196

Potkani syrová vejce žerou jen vyjímečně, když mají opravdu hlad a nemají možnost jiné potravy. Mají raději vařené. Kuna má ráda syrová vejce zrovna tak ježek,ale ten je také neodnese. Vejce odnese ale také straka,pokud kachna nesedí někde uvnitř,ale i lasice.

ančovička (neregistrovaný) 09.04.2025, 07:58:52 xxx.xxx.24.213
lesnizinka:

Ančovičko…a tak byla hezky vycvičená…🙄😉

..jj, zvykla si u nás..byla to Kuna domácí 😀

Anonymní (neregistrovaný) 11.04.2025, 10:12:33 xxx.xxx.80.195

Soused chová husy a já našla v ulici jedno husí vejce, cca 30 m od místa kde mu snáší. Má tam dost potkanů ale myslíte si, že by potkan unesl a vynesl tak daleko velké husí vejce?

Orionka (neregistrovaný) 11.04.2025, 10:17:50 xxx:xxx.c130:31d
ančovička:

..kdysi mi také kuna vybrala z nezajištěného hnízda všechna vajíčka pod slepičkou milflerky..ale slyšeli jsme odněkud slabé pípání..kuřata byla těsně před vylíhnutím…hledala jsem podle zvuku,vylezla na patro, krov, trámy..pípání se ozývalo z těch trámů 😂😂🤦..tak jsme  na trámech objevili skoro všechna pípající vajíčka, která byla různé schovaná 😲😀..to se jen tak nestane😂…vajíčka jsem v pořádku vrátila pod slepičku,kde se v pořádku kuřátka dolíhla…jj..paní kuna je chytrá..jinak nám nijak neškodila…vejce jsem jí  nechávala v kukani na noc, aby nechala slepice na pokoji.. nepsaná dohoda👍😀...po pár letech zmizela..asi ji někdo zabil 😥..

To je moc hezký příběh. Netušila jsem, že kuřata pípají už i ve vejcích.

Anonymní (neregistrovaný) 12.04.2025, 08:19:48 xxx.xxx.174.27
ančovička:

Při vší úctě se mi to jeví jako ta O Červené karkulce. Jak daleko jste to pípání slyšeli? Když si přiložím vajíčko k uchu tak pípání slyším, ale na několik metrů? 

Teď nevím jestli to nebyl apríl. Houpat jako houpat ale takto s námi mlátit to je už moc.    

acher
acher 12.04.2025, 08:52:32 xxx.xxx.222.196

Když nám seděla kvočna ve stodole za trámem,chodili jsme okolo ní a vůbec jsme o ní nevěděli dokud nebyla kuřata vylíhlá a z pod kvočny nezačala vykukovat.Do té doby nebylo slyšet vůbec nic.

Varaxi
Varaxi 12.04.2025, 11:02:02 xxx.xxx.129.250

Kuřata ve vejcích pod kvočnou jsou tiše, nepotřebují na sebe upozorňovat.

Kuřata ve vejcích, která kvočnu ztratila, budou hlučnější, aby ji přivolala. Možná přivolají i predátory, ale ten risk za to stojí. Bez kvočny to mají tak jako tak spočítané. 

ančovička (neregistrovaný) 12.04.2025, 20:14:26 xxx.xxx.24.213

..tak pravdu má Varaxi👍…kuřata pod kvočnou jsou potichu..myslím,že třeba mohou komunikovat s kvočnou..ale to my neslyšíme 😉..kuřata,která ztratila komfort tepla pod matkou, ji volají…shodou okolností se mi dnes začala líhnout tato kuřátka milflérky😇…vytáhla jsem jedno zavřené vejce a jak začalo pipat😂😂👍…volalo mámu o pomoc…první fotky🥰

Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.