Jiří (neregistrovaný)08.04.2025, 19:21:32xxx.xxx.214.186
Zdravím,kachna (čínka) zasedla na vejce seděla poctivě už 15 dní a najednou koukám a kachna už dva dny chodí po dvoře tak se jdu kouknout do hnízda a všechny vejce byli fuč měla tam 20 vejec a není ani jedno nevíme kdo je mohl odnést? Nikde nejsou ani vidět zbytky vejec bydlím na středu vsi
..kdysi mi také kuna vybrala z nezajištěného hnízda všechna vajíčka pod slepičkou milflerky..ale slyšeli jsme odněkud slabé pípání..kuřata byla těsně před vylíhnutím…hledala jsem podle zvuku,vylezla na patro, krov, trámy..pípání se ozývalo z těch trámů 😂😂🤦..tak jsme na trámech objevili skoro všechna pípající vajíčka, která byla různé schovaná 😲😀..to se jen tak nestane😂…vajíčka jsem v pořádku vrátila pod slepičku,kde se v pořádku kuřátka dolíhla…jj..paní kuna je chytrá..jinak nám nijak neškodila…vejce jsem jí nechávala v kukani na noc, aby nechala slepice na pokoji.. nepsaná dohoda👍😀...po pár letech zmizela..asi ji někdo zabil 😥..
Potkani dokážou vejce taky odnést, spolupracují při přenášení, vejce si podávají např. na schodech, aby se nerozbila.
Ale samo, kuna to jistě může být a je asi pravděpodobnější.
..o potkanech jsem to tedy ještě neslyšela,ale že jsou velice inteligentní, to se ví..to by mě nenapadlo,se přiznám, že to takhle také dokážou 👍...s potkany jsme před pár lety měli velice nepříjemnou zkušenost..invaze...škodili, kde mohli..i králíčky mi vybrali z hnízda..😥…bojovali jsme s nimi určitě nejmíň rok..🙏🙏..zatím už několik let je klid….zatím..
Potkani syrová vejce žerou jen vyjímečně, když mají opravdu hlad a nemají možnost jiné potravy. Mají raději vařené. Kuna má ráda syrová vejce zrovna tak ježek,ale ten je také neodnese. Vejce odnese ale také straka,pokud kachna nesedí někde uvnitř,ale i lasice.
Soused chová husy a já našla v ulici jedno husí vejce, cca 30 m od místa kde mu snáší. Má tam dost potkanů ale myslíte si, že by potkan unesl a vynesl tak daleko velké husí vejce?
..kdysi mi také kuna vybrala z nezajištěného hnízda všechna vajíčka pod slepičkou milflerky..ale slyšeli jsme odněkud slabé pípání..kuřata byla těsně před vylíhnutím…hledala jsem podle zvuku,vylezla na patro, krov, trámy..pípání se ozývalo z těch trámů 😂😂🤦..tak jsme na trámech objevili skoro všechna pípající vajíčka, která byla různé schovaná 😲😀..to se jen tak nestane😂…vajíčka jsem v pořádku vrátila pod slepičku,kde se v pořádku kuřátka dolíhla…jj..paní kuna je chytrá..jinak nám nijak neškodila…vejce jsem jí nechávala v kukani na noc, aby nechala slepice na pokoji.. nepsaná dohoda👍😀...po pár letech zmizela..asi ji někdo zabil 😥..
To je moc hezký příběh. Netušila jsem, že kuřata pípají už i ve vejcích.
Při vší úctě se mi to jeví jako ta O Červené karkulce. Jak daleko jste to pípání slyšeli? Když si přiložím vajíčko k uchu tak pípání slyším, ale na několik metrů?
Teď nevím jestli to nebyl apríl. Houpat jako houpat ale takto s námi mlátit to je už moc.
Když nám seděla kvočna ve stodole za trámem,chodili jsme okolo ní a vůbec jsme o ní nevěděli dokud nebyla kuřata vylíhlá a z pod kvočny nezačala vykukovat.Do té doby nebylo slyšet vůbec nic.
Kuřata ve vejcích pod kvočnou jsou tiše, nepotřebují na sebe upozorňovat.
Kuřata ve vejcích, která kvočnu ztratila, budou hlučnější, aby ji přivolala. Možná přivolají i predátory, ale ten risk za to stojí. Bez kvočny to mají tak jako tak spočítané.
..tak pravdu má Varaxi👍…kuřata pod kvočnou jsou potichu..myslím,že třeba mohou komunikovat s kvočnou..ale to my neslyšíme 😉..kuřata,která ztratila komfort tepla pod matkou, ji volají…shodou okolností se mi dnes začala líhnout tato kuřátka milflérky😇…vytáhla jsem jedno zavřené vejce a jak začalo pipat😂😂👍…volalo mámu o pomoc…první fotky🥰