Aktuálně: 2 326 inzerátů269 948 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

acher

acher
acher 08.07.2023, 17:01:50 xxx.xxx.222.196
Leithian:

Hele tak když něco nese kuře v hubě tak fakt poznám že to Zrzavý je kocour a ne straka. To samý tamto kachne. A ona taky neni slepa. Jinak ale souhlas ze kdyz nevidíte nevíte. 

Hele,když si tedy tykáme,nám takhle přivede kvočna kuřata a normálně s nimi chodí venku a ani na noc se nezavírají extra.Chodí s nimi do kurníku s ostatnimi slepicemi.

Obrázek
acher
acher 08.07.2023, 16:42:55 xxx.xxx.222.196
Leithian:

Mám 2m plot s podezdivkou, slepice zdrobneleho plemene čili podstatně menší jak kočka.. Pro info. Kuny ani lišky tu nejsou, jak krouží něco ve vzduchu kohout je zažene. A bohužel když je kocka jebnuta jde i na dospelou slepici. Chovatelka od které je mam může vyprávět. Permanentne u nich na statku na samotě někdo vyhodi krabici s kotatama. Nechavali je bejt. Kocky se odmenujou tim ze vyvrazdujou kurata, kachnata a na indicky bezce dospely si taky troufnou. Jedinej výběh kterej je v cajku je ten s brahmankama a kohoutem co se svými 6kily jde i proti doze. Takže všude za draho buduje voliery kocky se chytaj do sklopce a pak papá… A ano při utoku na kachnata sem byla zrovna i ja kdyz sem tam byla pro slepky. Psina co

Pokud chová těch plemen slepic víc,tak stejně ty voliéry musí mít.

A jen poznámku.Tady se neustále omílají kočky a kolik lidí opravdu vidělo,že to jsou kočky.

Asi před třemi lety sousedi naproti měli v ohradě káčata a káčata se začala ztrácet.Také chodí na ně kočky. Až jednou viděli z okna jak na ořech asi asi 5m od ohrady přilétla straka,sešplhala dolů a pěšky šla těch 5 m,přelítla do ohrady,chyttla káče a opět pěšky odešla až k tomu ořechu a pak s ním odlítla.To samé dokáží i sojky,ale to jsou daleko větší potvory jak kočky a navíc jich je všude plno.

Letos kamarádovi odnosila straka 6 káčat pižmovek a to byla v ohradě se střechou,jenže střecha v jednom rohu nedoléhala a straka toho hned využila.Také mu to trvalo než na to přišel kdo mu tam na ně chodí.

acher
acher 08.07.2023, 12:59:25 xxx.xxx.222.196
Anonymní:

Když jsou ty videa. Jak si kočka poradí s kůzletem. Králík i dospělá slepice není problém. Pes zůstane za plotem, kočka ne.

Tak jednak tomu videu vůbec nevěřím a druhak to kůzle je mrtvé.Nehne ani nohou.

A jinak jsme na vesnici koček máme vždy několik,nalezenců a kastrovaných.Chovali jsme a chováme při nich všechno možné.Od slepic,kachen,hus,krůt,perličky,přes králíky,exotické ptáky,kozy,ovce až po krávy a koně.A kozami kočky spaly ve chlívě vedle čerstvě narozených kůzlat,kvočny,kachny,husy i perličky chodily s mladými po dvoře a nikdy se nestalo,že by kočka nějaký ulovila.Na rozdíl od straky,té se to párkkrát povedlo,když nebyli v blízkosti psi.Co se jim sem tam povedlo bylo ulovit malého králíčka pokud náhodou utekl z kotce,ale takového 3měsíčního už kočka neulovila.Kuna ano.

Nejvíce mě baví jak se vykřikuje,že kočky loví ptáky.Ano nejčastěji mladá kočka uloví sem tam mládě nebo starého jedince,ale že většina těchto argumentujících má doma anglický trávník, pěstěnou zahradu a nedej Bože kdyby si chtěli jiřičky postavit hnízdo na jejich domě..A kde mají ti ptáci hnízdit?My máme koček momentálně 5 a ptáků zde máme plno.Nemáme tedy anglický trávník,máme zde plno keřů 

(i šípky,hlohy,trnky),starých stromů,živý plot,ale ten se kvůli ptákům stříhá až před zimou aby ptáci vyhnízdili.Je to sice v rozporu se všemi doporučeními,ale ani mu to nevadí.Celoročně mají ptáci k dispozici krmítko a několi pítek.

Jen co jsem letos stihla zaregistrovat vylétlo u nás 8 vlaštovek,spouta końader a modřinek.Jen to co jsem viděla vylétat. 9 końader,ty se ještě několik dnů  drželi u krmítka a samice je krmila,viděla jsem i 8 modřinek,5 konopek,pěnice černohlavé,rehky,ty ani nešli spočítat,strakapoudy velký a prostřední,stehlíky,kousek od nás černého datla,zvonky,kosy nepočítaně.strakapoudi a datel si létali pro ořechy.

Bydlíme na kraji vsi,kočky chodí do polí,myši,krtky nosí domů.Nechodí ani k dousedům vedle ani naproti.Dokonce ani nám doma nechodí se venčit do záhonů.

Ve stodole a ve chlívě mají záchody s kočkolitem a jinak chodí na pole nebo hnůj.Ani v trávě se po nich nic nenajde.

Obrázek Obrázek
acher
acher 08.07.2023, 10:04:41 xxx.xxx.222.196

Samice ke zdárnému odchovu potřebují:kvalitní a dostatečné krmení v době březosti,dostatečný prostor,možno i částečně zastíněný kotec či kotiště,stavební materiál na hnízdo,klid a dostatek vody.

Včera odpoledne narozených 7 Aljašek.Jen hnízdo má samice skoro na polovině kotce.

Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 08.07.2023, 09:37:46 xxx.xxx.222.196

Vyjímečná určitě být nemusí,ale zdravotní vyšetření by měla mít určitě jak fena, tak pes.Nejsem znalec dědičných nemocí u dalmatinů,ale vím o hluchotě a močových kamenech.S močovými kameny měla kdysi velké problémy sousedka u dalmatina bPP a vím,že jí na veterině řekli,že je to dědičné.

acher
acher 06.07.2023, 17:50:21 xxx.xxx.222.196
Doron:

To je neuvěřitelný, jak znáte celou jeho rodinu🙂.

Přišlo mi to takový vrozený, protože jak slyšel ten naříkavej mekot, úplně zpozorněl a už tam šupajdil. Ostatním dvoum psům to bylo šumák.

Ale choval se tak klidně, neobíhal je, jen si k nim lehnul, zvláštní…

Zkusím vložit fotku, jak právě odpočívá se svojí chůvou Doronem, snad se mi nepohnou…😊

Obrázek

Tak to je super,že je to takový kliďas.Třeba byste mohli vyzkoušet pasení.Je fajn,že si s těmi vašimi sedl,budete mít krásnou smečku.🐕🐕🐕

acher
acher 06.07.2023, 15:20:18 xxx.xxx.222.196

Králíci chleba mohou,řada lidí ho i dává,ale pokud na něj nejsou zvyklí,musí se postupně po troškách navykat.Chleba nesmí být plesnvý a opatrně u mláďat a kojících samic.

acher
acher 06.07.2023, 13:10:19 xxx.xxx.222.196

Jeden samec toho zas tolik nesežere.Sama jsem to nikdy nedělala.Já mám králíky zdravé,ale nikdy nevím,jak jsou na tom ostatní.A řešit pak svrab,syfilis a nebo jen kokcidiózu se mně opravdu nechce.

acher
acher 06.07.2023, 11:09:23 xxx.xxx.222.196
Odpověď na příspěvek uživatele aldamax z 06.07.2023, 11:07:29

No samo,přehodila jsem to,omlouvám se. Samice k samci.

acher
acher 06.07.2023, 10:35:39 xxx.xxx.222.196

Dává se samec k samici.Samec je ve svém teritoriu,nemusí se seznamovat s cizím prostředím.Také se může stát,že samice ve svém teritoriu samce napadne.Vlastního samce určitě.Půjčováním samce nebo připouštěním cizích samic si do chovu nejspíše něco zavlečete.A uživit jednoho samce zas není takový problém.Já mám třeba samců 10 ke 3 plemenům.

acher
acher 28.06.2023, 21:16:43 xxx.xxx.222.196
Doron:

Tak to bude asi ten pohlavní dimorfismus, feny ( tedy samice, jak se teď správněji říká), jsou asi výrazně nižší při stejné váze ;)). Vídávala jsem Tibeťany i vyšší,  asi to byli nějaký bezpapíráci..

Copak váha,ale ta výška mě šokovala 36- 41 cm a 0 cm

acher
acher 28.06.2023, 17:38:28 xxx.xxx.222.196

Nestačím žasnout.Tibetská doga Výška Samci: 36 - 41cm Samice: 0cm

Hmotnost Samci: 45 - 72kgSamice: 45 - 72kg

acher
acher 26.06.2023, 17:45:26 xxx.xxx.222.196

Za mě.Ostavuje se samice od mladých, odstavuji 8-9 týdnech.Chovám výstaváky, takže vrhy nemíchám,ale mám raději méně králíků na větším prostoru. Čím více králíků pohromadě na menším prostoru tím menší možnost kontroly jednotlivých kusů a tím větší možnost vzniku různých trávicích problémů.

acher
acher 26.06.2023, 17:39:03 xxx.xxx.222.196

Očkovat se mohou jak březí,tak kojící samice,jen se nedoporučuje očkovat v posledním týdnu březosti.Ne kvůli očkování,ale kvůli manipulaci se samicí.Kvalitu masa to neovlivní.

acher
acher 25.06.2023, 10:39:11 xxx.xxx.222.196

Na maso jsou v podstatě vhodní všichni králíci i zakrslík,ale rychlost růstu už je rozdílná.Ani při dobrém krmení nevykrmíte na stejnou dobu masné plemeno a třeba ani toho ČS.ale i další. Jen namátkou třeba Mbh,Al, Ha, ČL,TS a další a i to jsou střední plemena.Jako ani při dobrém krmení neuděláte ze zakrslíka obra.