- Příspěvek #216535
- Nahlásit
![Bodlinka](https://www.chovzvirat.cz/temp/images/uzivatele/46548_vvz81my-100-100.webp)
máte určitě právo na veřejný prostor.
jen mi připadá hodně legrační, že ho chcete s nadávkami na politiku sdílet zrovna ve vlákně o chovu brojlerů.
máte určitě právo na veřejný prostor.
jen mi připadá hodně legrační, že ho chcete s nadávkami na politiku sdílet zrovna ve vlákně o chovu brojlerů.
možnost volby samozřejmě máte. nikdo vám opravdu ta kuřata necpe do chřtánu.
a že to maso je takové, jaké je, je dané prostě věkem porážky. a ten věk porážky je daný tím, že cílem je maso levné. je levné? je. tak co si stěžujete.
tome chce to obklad a méně času na slunci.
to je tak neříkající popis, že fakt nevíme.
tesařík pižmový
nebo v krmné dávce pro březí samici.
nezkušenost je poslední, co by mě napadlo, malá morčata jsou velice velice samostatná a udělají si už všechno sama.
teď pletete dohromady dvě věci, kukuřici jako krmnou surovinu a strukturu krmiva.
celé zrno je pro drůbež těžko stravitelné, pošrotováním se stravitelnost zlepšuje. příliš jemné šroty ale zvířat nechcou žrát, takže prostě s rozumem.
no a kukuřice jako taková obsahuje málo bílkoviny, jen asi 9% a až pět procent tuku. co z toho vyplývá? pokud zvíře nevyužije tu energii k růstu nebo produkci vajec, což nemůže bez odpovídající dotace aminokyselin, přemění přebytek v sádlo. prostě kukuřici kor pro drůbež musíte prostě doplnit bílkovinovým krmivem. pak může být vhodnější základ než třeba pšenice, protože neobsahuje neškrobové polysacharidy.
nechcete jim koupit krmnou směs?
to zní děsně logicky, ale nevidím teda mezi těmi křídly žádný rozdíl.
Ono je to tak, že odchov má samozřejmě zásadní vliv, prostě jak se to udělá v odchovu, takové to pak je, celá užitkovost té slepičky se tvoří hlavně v prvních šesti týdnech věku, jak jí naroste kostra, jakou má orgánovou rezervu. V tom jsou dané rozdíly, které pak lidi znají, že od toho a toho jsou dobrý kuřice a tam a tam je to horší
no a u hnědých hybridů k tomu má vliv jistá, no, zaměnitelnost. ono jeden hybrid odchovaný ve správných podmínkách, tzn. podle technologického návodu ponese opravdu podle technologického návodu co se hmotnosti vajec i jejich barvy týče
akorát že je to prostě “hnědá”. vysvětlím. může se stát, že jsou nějaká kuřata navíc, je to třeba bovans, to je jedno, tak si to vezme studenec a takové “hnědé” jsou pak mezi dominanty. nebo si je vezme rakušan a jsou to jakože lohmani. nebo naopak, chybí isa tak se to dosype tím lohmanem. a na úrovni kuřic je to ještě větší vzájemná pomoc, takže takové nakoupené kuřice hnědé můžou být prostě směska všeho, co je zrovna po evropě hnědého včetně já nevím brown nicku, tetry, hy-linu a prostě cokoliv. Hnědá.
celé zrno je obecně hůř stravitelné.
myslím si, že je to prostě pojmenované náhodně. to malé špendlík je šídelko, to, co jsem fotila včera. dnes jsem se pokoušela zase ulovit ploskou, ale to je asi bez šance.
šídlo se ale podařilo, na rozdíl od té rychlé ploské přistává na kladení. jak se vážka donutí, aby přistála na ruce a nechala se vyfotit pěkně z blízka, to teda nevím 😀
tak nejvýkonnější je ten, který těch 500 vajec což je cca limit toho zvířete v životě, vyprdí co nejdřív s co nejméně přestávkami.
ale to se neslučuje s dlouhověkostí nebo s nějakou užitkovostí ve vyšším věku.
hybridi nejsou šlechtěný na dlouhověkost.
sklepnice a dlouhozobka
šídelka jsou páskované, brvonohé a větší.
Hmyzáci
chtěla jsem fotit ještě ploskou, ale na messerschmitt je mobil málo.
tady popršelo docela statečně, aspoň byla příležitost podívat se, jak je opravená střecha.
dlouhozobka přiletěla na komuli, ale ta sklepnice byla prostě jen doma.
Lehce historie, Anda Katčina smečka.
to si nemyslím, jako malá jsem měla králíka a kocoura a spali spolu v jedné boudě a tak.
Nevyhynuly !