babočka je dost držák, minulou zimu byla normálně na vratech do průjezdu z vnitřní strany. úplně teplo tam v zimě fakt není.
babočka je dost držák, minulou zimu byla normálně na vratech do průjezdu z vnitřní strany. úplně teplo tam v zimě fakt není.
no tak vidíte.
zkoušela jsem různý a mezi jednotlivými značkami neshledávám žádného rozdílu. jediná výhoda je, že odpadne nutnost vybírat moč, ale stejně člověk vybírá bobky, takže je to vlastně úplně jedno. docela brzo to smrdí a taky kočky když si můžou vybrat jestli silikát nebo bentonit, volba je naprosto jasná.
za mě, kvalitní hrudkující stelivo, kde se z moči stane pevná hrouda co jde celá vyndat, je nejlepší. kvalitní hrudka přežije i hrabání při dalším použití. pokud je kočka velký průtokáč, řešila bych to více záchody.
muškáty touhle dobou vypadají všechny blbě. chce to ostříhat, jak je to po zimě vytahaný a pak už se jen těšit až budou moct jít bydlet ven
kdo si to má pamatovat🤔
já jsem si pamatovala jen nasralláha, tam je taková fikaná mnemotechnická pomůcka
to se dá použít tak maximálně jako takový všeobecný apel proti zlým spojeným státům. ale chomejní je muslimům všeobecně u zadku, většina jich je sunitů a saudská arábie a irán vedou proxy válku už roky, co jiného je třeba celé rozvrácení jemenu.
z uhynulých, to zní tak jako že náhodou. ale ta kráva si prostě občas ty mikroby spláchne do slezu a normálně je zabije kyselinou a sežere 😀
nepomůže. naopak, už jim nikdo nebude posílat ty rakety. a jestli si myslíte, že kvůli prodeji ropy, zase mimo, sankce a obchodní tlaky třeba na tu indii aby ruskou nebrali, pořád platí, a irán nenapadli usa, ale spojenectví usa, izraele a SAUDSKÉ ARÁBIE. Ti už si to zařídí.
ti nebezpeční musláci v evropě jsou suniti, muslimské bratrstvo. s iránem to nemá vůbec co společného.
spíš ne, tam je iránská diaspora, co naopak před teokracií utekla
neplést peršany pod nadvládou zla s nějakými inbreedingem postiženými araby.
akorát že kdo prodá vysexované jednodenní kohouty hempšírky nebo australky, hmm? nikdo.
jinak ano, můžeme se bavit o nějakých normách v zahraničí, ale v tom případě by teda zrovna to vafo mělo být opravdu bezpečné, protože jede na české normy 😀
to je whataboutismus jak kráva 😀 😀
a zase jste mimo mísu. v anglii to měli tak jako sotva povařený. proto to taky nebyl skutečný problém mimo anglii, v devadesátkách tady na primitivní východ jezdili odborníci ze západu nás to naučit dělat správně a tady na ně hleděli jak na exoty, že na požadovanou teplotu a tlak se to tady vaří tak od sedmdesátých let 😀
hele nezlobte se na mě, ale tohle je na úrovni šíření poplašné zprávy
kafilerie funguje tak, že se materiál namele šnekem a pak se prožene kotlem s vysokým tlakem a teplotou. vznikne tuk a moučka
ale ten materiál není všechen stejný, existuje něco, čemu se říká kategorie vžp a podle té kategorie se právě určuje ta “kvalita”, respektive prostě co se z toho dá dále udělat.
mrtví psy a kočky a nějaký pet exoti a já nevím co ještě, plus taky specifikovaný rizikový materiál a různě nebezpečný nebo rizikový věci, to je vžp 1. kategorie a z toho se nedá dělat nic. kafilerním tukem se dá topit kafilerie (to topí dobře) a moučka patří do spalovny
ta vaše kravička plná antibiotik a ustřelený divočák a já nevím zdechlý slepice (pokud nemají chřipku, pak jsou vžp 1) jsou vžp 2. kategorie a tam můžete tukem topit kafilerii,z moučky se dá nadělat hnojivo nebo to poslat na druhý kolo do bioplynky
no a pak teprve jsou vžp 3. kategorie a tam jsou vlastně ořezy z jatek, krev, kůže, kopyta, prostě odpad z jatek, ale srm a ne zdechliny, stejně tak různý odpady třeba z mlékárny, nebo vejce, skořápky vajec, odpady z potravinářského průmyslu nebo i zbytky jídel
no a z tohohle podle toho, co je to za materiál, lze leccos použít dál, třeba do té rtěnky, nebo se z tuku udělá válec pro sýkorky, nebo se to taky dá prohnat bioplynkou nebo udělat z toho hnojivo no a to maso z těch jatek, to je to, co pak je v těch granulích. Prostě namletý autoklávovaný ořez, kůže, krev, rohy, kopyta, ale z podstaty věci nic závadnýho.
každý to vžp musí být speciálně označené už v místě “vzniku”, vozí to různý asaňáci a opravdu se to do sebe nezamotá (a pokud ano, tak se se směsí zachází jako s tou nižší kategorií).
brojler se myslí rychle rostoucí brojler, kalimero je pomalu rostoucí brojler. to je hlavní rozdíl a z toho vyplývá to a jak dlouho. lepší je to, co vyhovuje vám z hlediska podmínek chovu. rychle rostoucího brojlera uděláte za měsíc, ale jen za vynikajících podmínek chovu: teplý chlív a směs. když se s nimi pokusíte zacházet jako s normálními kuřaty, tak tak neporostou a budou tam vyšší úhyny. pomalu rostoucí brojler je více blbovzdorný.
pozitivní pcr znamená aktivní infekci. pozitivní protilátky znamená potkalo se, aujezsky je herpes, ta prasata jsou nakažená navždy.
rentgen ke zhodnocení stavu. řezáky přerůstají samy o sobě jen když je tam vada skusu, v tom případě je jediná lege artis možnost extrakce
druhotně přerůstají když je tam získané onemocnění dentice a to má prognózu úplně jinde a řeší se úplně jinak.
akorát že to není škálovatelné.
no na prostoru, kde je cílem sběr vajec, se nehromadí nikde vejce, jejichž hromada stimuluje kvokání. to hlavně.
je to věc interpretace. nalezená uhynulá zvířata nemusí být všechna dost fresh, aby se dala určit příčina úhynu.
a třeba na té drůbežárně, ne, nebudu platit za pícíárko u úplně všech uhynulých. proženu laboratoří vybrané utracené s typickými příznaky a pak budu předpokládat, že ti, co vykazují tyto příznaky, mají všichni stejnou nemoc.