je potřeba vyrábět vejce tak, aby takhle nevypadaly. je to vizitka chovatele.
je potřeba vyrábět vejce tak, aby takhle nevypadaly. je to vizitka chovatele.
buřtguláš, bramboráky, brambory se zelím, brambory se zelím a jitrnicovým prejtem, zapékané brambory se sýrem, francouzské brambory, bramborové taštičky s povidly
kočičí dvířka se dají dát i do zdi
sežene, ale je to prasárna.
jako je k ničemu vědění, že články jsou infekční pro hlodavce a že syrová myší játra nejíme,
ten článek je prostě celkem nechutný.
starostka ve vesničce s patnácti popisnými čísli opravdu nemá sílu ani finance řešit nějaká stromy jen proto, že jsou napadené šarkou. bude je řešit, až bude hrozit pád větví nebo stromů na lidi nebo jejich majetek, případně, když budou stromy na neobecním pozemku, je ráda nebude řešit vůbec.
tak co řešit, léčit se to nedá
na hané je nejlepší sadit rovnou rezistentní odrůdy, nebo aspoň něco tolerantního
Josefína náhodou není špatný.
mě courají hodně. máša nejvíc, to je prostě venkovní kočička, úplně dobrovolně a dlouhodobě. macík v posledním týdnu zkrátil vycházky z 12 h na 8, jonáš má stabilně kolem šesti, i dneska šest a půl, fíček asi čtyři hodiny, dnes hodinu a půl. bert má asi šest hodin průměr, ale u něj je to takové nespolehlivé, protože někdy ho dvířka správně nepřečtou na cestě ven, takže je venku a přitom si aplikace myslí, že je doma
ale ty změny jsou obvykle předvídatelné. třeba když meteoradar tvrdí, že doma prší, tak je spolehlivější kouknout se, kde jsou kočky. když venku, tak to teda neprší. nebo prostě v zimě chodí ven míň, táta se smál, že mám podobný grafy jako jemu dělá solární elektrárna.
Máša má chudák nějaký problém. Venku. Nesněží a není zase taková Sibiř, počasím to nebude. Někde se ale určitě poprala a teď je venek tak blbý místo, že doma s kocourama, co jí štvou, se to prý dá zvládnout.
silikátová steliva, prostě takový ty bílý krystalky. ale ne každá kočka na to chce chodit.
je to tasemnice
a normálně to úspěšně odčervíte čímkoliv, co má v sobě prazikvantel,
vtip je ale v tom, že to nemá žádný ochraný efekt, působí okamžitě a jednorázově
takže když vám venkovní kočka druhý den po odčervení sežere myš, tak se nakazí hned znova.
Armandi a Kevini jsou většinou Lakatošovi
Ale jinak není úplně špatný nemít nevybočující jméno, pak třeba nejste ve třídě čtyři jako Terezy.
jsou i horší jména. třeba jsem netušila, že mečislav je fakt navážně mužské jméno a ne jméno pro kozla.
No a my pod kopcem sníh nemáme prakticky žádný a to skoro nikdy. Je to super, dny, kdy musím odmetat auto nebo nedej bože odhrabovat sníh jsou jednotky v roce. Akorát že waze zkratka z Kuřimi přes Blansko na do Vyškova přes kopečky v zimě nemusí být dobrý nápad.
Ale i ve vegetačním období je těch 300 m strašně znát. I přes to, že na kilometry to není ode mě daleko.
a jaká že už se dělala vyšetření?
ono se to nezná, ale podnebí u mě (220 m) a někde v okolí Ruprechtova, to je cca 500 m, kousek od Vyškova, nebo v Chřibech, je úplně jiné a sníh a zima je tam o hodně dřív a déle.
zima by se mohla zase rychle odhlásit.
Proto byl můj požadavek na nové služební auto “je mi všechno jedno, ale ať má vyhřívané přední sklo jako to předtím”.
to je samozřejmě taky možné. ale jsme na internetu a pokud se i jeden člověk odhodlá se smraďochem něco řešit, protože se dozví, že to není normální, má to cenu.