Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.11.2025, 19:24:19
tak pokud jste příznivce přirozeného výběru, tak samozřejmě veškerá medicína a to včetně dezinfekce a obvazu je pro vás nežádoucí, doporučuju vůbec nepoužívat
jinak co se vedlejších účinků týče, celá medicína včetně dezinfekce a obvazu je založená na hodnocení rizik, přesněji řečeno na poměru rizik, výdajů a přínosů. pokud přínos převažuje, jde se do toho.
u některých nemocí, konkrétních situací, populací a na druhé straně vakcín či léčiv je to jednoznačnější než u jiných.
příklad třeba. v oblasti endemické na vzteklinu, třeba spojené státy, máte kočku, co chodí ven. taková kočka, když nebude naočkovaná proti vzteklině, s jistým nenulovým rizikem ohrožuje svoje vlastní majitele smrtelnou nemocí. to prostě určitě očkovat chcete
teď ta stejná kočka může bydlet v praze v bytovce. tu očkovat určitě nechcete, protože bytová kočka s oblasti vztekliny prosté není v žádném riziku nákazy a z té rovnice vám vypadává akorát riziko anafylaxe nebo postvakcinačního sarkomu.
ale to neznamená, že je vakcína proti vzteklině fujky. prostě vše má své místo a čas.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.11.2025, 18:10:00
tak zrovna u neštovic neočkovaná kontrolní skupina bývali všichni, ke kterým se vakcína ještě nedostala a ten rozdíl mezi žádnou nemocí a nemocí se 30% smrtností je hodně vidět
nebo vzteklina, tak je vakcína jediný, co vám zachrání život
umělá inteligence umí skvěle udělat dokumenty typu pravidla biosekurity na farmě xy, když se to dobře napromptuje generuje to takovou tu ptydepe omáčku
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.11.2025, 07:52:23
dlouhý vlasy jsou praktický v tom, že člověk s nima nemusí nikam chodit
ale na drůbežárnu je to praktický už méně, protože ten mokrý cop může být mokrý klidně i do dalšího rána
moc krátký je taky špatný, s tím se zase musí chodit často
tak jsem to nechala zkrátit na něco mezi a to je praktický, může a nemusí být rozpuštěný, sprchovat se do taky pořád dá a stejně, co jsem stará čarodejnice, musím v nějakých intervalech chodit na zatření, tak se to při tom vždycky zase střihne.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.11.2025, 12:15:06
onehda jsem zvládla dokonce tetanovku i odběr jen s lehkým hysterákem, ale naštěstí jsem stačila předem vysvětlit, co se všechno může stát, když se na mě půjde s jehlou, takže dobrý 😀
Na druhé fotce je Mňauk v procesu chočení. Docela dobrý na zvíře, co jsem si ho musela polapit a pak pár dní postupovat podle návodu z Malého prince, kdy jsem sedívala kousek od něj a nic jsem neříkala.
Blíž si sedal on, nejdřív děsně nenápadně zezadu abychom na sebe moc neviděli. A teď se té ruky, která ho příšerně děsila, nemůže nabažit.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 03.11.2025, 13:08:10
záplavová zóna jo, ale ne čtverka, prostě stavět se tam určitě může. akorát pojistka bude lehce drahá, ale to může být developerovi, co to postaví a prodá, celkem jedno.
má štěstí. není to totiž tak, že každý rok je všude stejný tlak nákazy. mxt je vyloženě nemoc s přirozenou ohniskovostí a mor jde v takových nepravidelných vlnách.