ale tak když pitvající ví, co dělá, tak si ty vzorky během pitvy odebere. taky v svu nedělají nic jiného, prostě je to všechno o schopnosti odebrat relevantní vzorek
důležitý je mít čerstvou mrtvolu. s pokračující autolýzou nejdřív strmě klesá relevance laboratorních vyšetření no a pak se nedá nic posoudit ani makroskopicky.
no a ten pes tím pádem pro sebe bude mít jen jednu zadní sedačku? tam nedáte nic, ani takový ten povlak co zadělá díru, klec tam nijak bezpečně nepřichytíte a vlastně chcete po psovi, aby celou dobu seděl. to už je lepší menší klec v kufru.
tady teda leje dneska hodně statečně. včera za den nějakých padesát mm, stanice ivanovice, mám to blíž než kroměříž (včera 70 mm). v noci pršelo asi málo, i kočky byly docela venku, podle dvířek, ale teď to valí 4 mm za hodinu.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 11.09.2024, 15:36:46
pytel s hlínou nepomůže, ta se rozpustí a odplaví. musí to být prostě písek.
jinak opatření žádný dělat nebudu. střecha je opravená ze léta, kdyby měl potok vystoupat až ke mně tak se bavíme o potopě světa, kdyby měla téct voda z polí tak co s tím udělám. pojištěná jsem i proti vodě. dýně, rajčata a papriky jsem v očekávání studené fronty sklidila už o víkendu.
vlastně ne, ještě jsem natáhla ze sudu pod okapem čerpadlo s hadicí a přebytečná voda půjde do studny. to je všechno.
hele nevím jak to mají humánníci, ale my veterináři musíme od jisté doby psát na všechny recepty i když má hlavičku “veterinární recept” že je vydávaný lék určený pro léčbu zvířat a je to hlavně proto, že v lékárně blbě koukají, že to není elektronické a je potřeba jim to takhle pořád vysvětlovat.
Léčba vředové choroby žaludku:4 mg omeprazolu na kg ž.hm podávané jedenkrát denně po dobu 28 po sobě následujících dní, následované bez přerušení jako prevence recidivy v průběhu léčby podáváním 1 mg omeprazolu na kg ž.hm. jedenkrát denně po dobu 28 po sobě následujících dní.
to máte na těch 28 dní pro koně 500 kg 3 balení (něco trochu zbyde) za třikrát tři a půl tisíce peptizole.
lidský omeprazol je 20 mg/tableta, to znamená jedna tableta na 5 kilo koně. takže 100 tablet na den. velké balení po 100 tabletách stojí asi 160 kč x 28 dní, nějakých čtyři a půl tisíce.
ušetříte, ale rvete do koně těch 100 tablet a tak sháníte po všech čertech ten omeprazol. na udržovací dávku 25 tablet za den už je to ale příčetnější.
normálně enukleace, proč nechávat na zvířeti nějaké torzo oko a divné hojení, do kterého se může dostat infekce, mouchy, cokoliv. že se netváří že to bolí celkem nic neznamená a i kosmetický efekt bude lepší.