Kamarád mi včera přinesl z antikvariátu “ Konejšivé signály” od Turid Rugaas. Četli jste? Já kdysi dávno..
Je to útlá knížečka , tož jsem to měla hned přečtený a rozhodla jsem se, že to hned uvedu do praxe. Chodím pro vnuka na koně, beru vždycky Frama, aby se socializoval. Procházíme okolo plotů, psi za nima na nás řvali jako šílený. Tak jsem to tentokrát udělala jinak . Vždycky jsem ho posadila zády k nim a pamlskovala, aby k nim neotáčel hlavu. Hele, všichni ti řvouni do půl minuty zmlkli, úplně se uvolnili ..Jedna velká fena se ani nerozštekaka, když přilítla k plotu, Framík už tam seděl s hlavičkou slušně otočenou od ní.
Když jsme se za deset minut vraceli, v celý ulici byl klid , asi si říkali, že jde ten slušně vychovaný mládenec 🤣. Jen jsem Framíka pamlsky tak lehce navigovala, aby na ně drze nečumel.
Nojo, ale na druhou stranu člověk by měl vědět, co se na světě děje, aby byl trochu připravenej na realitu a nežil jen v naivním světě roztomilých koťátek..
Třeba těm harvardským studentům, kteří teď vyjadřovali podporu Palestině, bych zrovna ukázala ty fotografie malinkejch dětí s uřezanejma hlavičkama , aby se trochu probrali a viděli, co jsou ti jejich hrdinové z Hamásu zač. A děly se tam i horší věci, o kterých nemůžu ani psát.
To, co se stalo, bylo naprosto nevídaný barbarství, čirá hrůza . Překročilo to všechny meze a nelze to omluvit ničím.
Venčení ve tmě je pro nás trochu jiný, protože psi jsou takoví ostražitější, jak si lidí přes den nevšímají, ve tmě by na ně mohli začít blafat, hlavně malej Framík to má nějak v krvi.., včera to poprvé předvedl.
Ten se ale naštěstí ode mě moc nevzdaluje a má dobrý přivolání, tak jsem ho rychle umlčela a hooodně slušně zdravila .😅
To je taková protivná věc, když potkám v lese někoho, kdo nesvítí a psi ho zaregistrují dřív než já a chtějí mě upozornit.
Mě samotnou by to hodně štvalo, kdyby na v noci v lese nějakej pes štěkal. Framík, byť je zcela neškodný stěník, má takovej opravdu hlubokej hlásek 😔. Je to naprosto společensky nepřijatelný , tak musím zareagovat při prvním blafnutí, abysme nikoho nevyděsili .
Zrovna jsem nad tím dnes přemýšlela, jestli si pořídím čelovku, protože v lese chodíme takovejma pěšinkama mimo hlavní cesty, přece jenom mám tři psy , tak nechceme lidi děsit.
Ale nenosím ji ráda, tak možná nějakou baterku malou, šikovnou.
A psi mají svítící obojky, každej jinou barvu , snad si to nebudu plést. Červenou dostane Gučák, ten je vychytralej a kdyby věděl, že ho nevidím, mohl by mít tendenci honit zvěř .
My ven musíme, po městě se s tolika psy neprojdu..
Děkuju. My se teprvá jako kreslička zavádíme, taky mi trvalo asi na šestkrát, než z toho vyšel motejl a ne rozfoukaná prachovka s očima 😀 Ono totiž malovat v počítači myší, to je fakt peklo 😀
Jj, na tom hudebním festivalu povraždili skoro třista mladých lidí a hodně usnesli 😢. Z mýho pohledu to ani nejsou lidi. A po celý Evropě to ti hnusáci oslavujou.
To teda kloubouk dolů, co jste se svými exoty dokázala ! 👍👍👍
S těmi obranami máte pravdu , já se asi nějak nepřesně vyjadřuju, či co ..
Mě prostě někdy lidi štvou tím, že nechají svoje psy přetáčet do nepříčetnosti a ještě si myslí, že to k těm psům patří , znám takový blbce. No, a pak ta asociace jinýho člověka s figurantem může být nebezpečná.
Nedávno u nás bulík ošklivě zranil malinkou holčičku, zuby jí rozrazil tvářičku, ne že by kousnul. Byl to tenisákovej maniak, celý dny mu házeli míčky a když ne, tak si je takovým tím hnusným pisklavým hlasem vyštěkával. Holčička měla v puse jablíčko… Nechtěl jí ublížit ani v nejmenším, ani ji neviděl, viděl jen ten “míček”, bylo to ale, jako by jí dal někdo pěstí nebo spíš boxerem. Před tím zase podobného případ s chlapečkem, co měl v puse jídlo, fenka chtěla kokinu 😬.
On se ten ovčoun chová vlastně úplně přirozeně, za úsvitu svolává smečku..
Moji psi někdy taky vyjou, když nejsem doma, prý hlavně navečer a k ránu, ale nijak úzkostní při tom nejsou..
Oni asi jeho páníkové, jako většina starých lidí vstávali brzy , možná by pomohla nahrávka takových obyčejných zvuků z domáctnosti, cinání nádobí, rádio, známé hlasy, splachování záchodu atd.., prostě to, co slýchal ráno..
To bych mu pustila do chůvičky ještě NEŽ by začal výt. Nahrávka by byla pořád stejná s jasným koncem, po kterém by už věděl, že přichází nová panička.
Pokusila bych se vytvořit takový ranní rituál, ráno by ho probudily známé zvuky a věděl by, že za dvě hodinky, až uslyší třeba zabouchnutí dveří, nebo cinkání sklízeného nádobí, už někdo přijde a do té doby může ještě pospávat.
Plus dobře napachovanou měkkou peřinku bych na gauč dala..