Neverend:Hele a není užívání drog u vás trestný čin?
Není.
Neverend:Hele a není užívání drog u vás trestný čin?
Není.
Pro mě by byla jednodušší situace dospělej pes a novej králík.
Ale zas tolik bych se toho nebála. Vždycky od prvního dne nastolím pravidla soužití, stěník nesmí honit nebo obtěžovat kočku, případně starýho psa a slepice. Ve Vašem případě králíka. Jsem v tom taková jednoznačná, pravidla našeho domu..
Můj kavkazák, německej ovčák a kočky soužívali s králíkem v naprostý pohodě. Ale byl to králík velikej. A na zahradě už to tak úplně neplatilo, musela jsem být poblíž.
U posledního štěníka jsem dala na Xerxovou a poprvé víceméně nechala původní jméno - (E) Fram.
Fram je navíc jméno toho naprosto výjimečnýho škuneru, kterým Nansen a Amundsen brázdili moře od severního k jižnímu pólu. A znamená to norsky “ vpřed”.
To mi přijde dost dobrý 🤣.
Foceno včera a bohužel v rychlosti, bála jsem se aby na ně psi nešlápli ..
Asi padesát metrů od řeky v takovém kopřivovém poli.
Nehýbali se vůbec.
Jojo, na takovém prosluněném místě .
Ukazovala jsem fotku kamarádovi teraristovi a ten pravil, že jsou to dvě užovky podplamaté ( bylo to u Vltavy), to menší je samec a páří se 🙂.
Já taky myslela, že jedna požírá druhou 😅 .
Nevložilo se..
Teď zrovna jsme potkali na procházce .
Je to užovka stromová? Ale každá je trochu jiná…
Páří se ?
A neposmívejte se mi prosím 🙏😅 !
Dnes jsme na koních potkali zase jednu borderu, štěně čtyři měsíce, jako náš Framík. Fram by si býval chtěl hrát, ale borderáček naježenej, přikrčenej, hodně nedůvěřivej pejsek. Panička v ruce klikr, poslouchal jí pěkně, ale ta povaha se mi nelíbila.
Mirouši, děláte to blbě a je to pro Vašeho psíka nebezpečný. Je to nebezpečný i pro druhý lidi, protože až Vám nějakej pes zatřepe s tím Vaším jako s králíkem a bude po něm, Vy jeho páníkovi rozbijete ciferník. A je to tím pádem nebezpečný i pro Vás, páč potom možná půjdete sedět.
Ve městě je to blbý, moc lidí, moc psů, pořád někdo narušuje váš osobní prostor, vzbouzí to agresivitu. Čím jsem starší, tím mi město leze víc na nervy.
Začala jsem brát briardka na rušný místa, už jsem měla pocit, že to trochu zanedbávám..
A hned včera dvě dvě trochu nepříjemný příhody. Byli jsme s vnoučkem v kavárně na dětským hřišti, Framík ležel u stolu, najednou se řítí vižla, starší pes, kterej býval přátelskej, ale po pár rvačkách se psy už není, bere všechno, štěně neštěně. Zastoupila jsem mu cestu, úplně mlčky, a on vám, hajzlík, mi kouká do očí tak si trochu povrčuje.. Přišel páník, hned si ho porovnal a pak leželi v klidu, kousek od sebe.
Seděla tam taky dvojice s takovým jezevčíkoidem, celou dobu štěkal a když odcházeli prosím je, ať si ho vezmou na krátko, ať po Framovi nejde. Paní se jen tak ušklíbla a nechala ho na celý dýlce flexiny, takže zase musím vstát a zase se postavit mezi ně. Paní ještě tak blbě čučela, celá nafouknutá že jejich pejska omezuju.
Překrásný stájový pinč 🥰 !
Děkuju za odpověď🙂.
Já nemyslela kolik druhů, ale kolik mláďat jste takhle určil.., jestli třeba sto nebo víc..
Já to nezpochybňunuju, opravdu mě to zajímá 😊
Nn, dělalo se to i s kamenem nebo proutkem, až pak se přešlo na matice a kovový spirály 😊.
Ono by to mohlo být něco jako intuice.
Intuice jsou podle mě zkušenosti a vjemy a počitky, který nemá člověk vědomě zformulovaný, a tak to jen tak nějak “cítí”. A ten pocit se promítne do pohybu ruky s tím kamenem nebo maticí.
Něco, jako když se podíváte na psa a víte, že to bude ten Váš, nevíte podle čeho jste vybrala, ale vybrala jste dobře.
To je opravdu zajímavý.
A když Zappe říkáte, že shoda byla 95 procent, dokázal byste odhadnout u kolika zvířat jste to zkoušel?
Jestli je to statisticky významný vzorek..
Vůbec jsem netušila, že je to běžná chovatelská praxe, koukám na to jako blázen 🥹.
Ty mám moc ráda!
🤣
Ty jo! Ten vyrostl 🥹! Už určitě všechno umí, jak Vás znám 😊.
Přesně 🤣 ! A ještě ty koblihy přece 😊!
Drvodělka fialová:Kohouta být proutkem nebo kopat nemá cenu, útočí o to víc. Osobně dětem nedovoluju chodit samotným mezi zvířata, hlavně proto, že to nejsou hračky.
Ale to, co jsem popisovala fakt funguje, pokud na vás kohout vyjíždí,
A funguje to jen na toho, kdo to mu to udělal nebo na všechny?