Asi jo, mě to ovšem uráží, že s nima umí líp než já.😅
Teď jsme spolu byli zahánět, povelu “ jdi z druĥý strany vole, tady mi nejseš nic platnej” zatím nerozumí🤣, snad se zlepší..
Asi jo, mě to ovšem uráží, že s nima umí líp než já.😅
Teď jsme spolu byli zahánět, povelu “ jdi z druĥý strany vole, tady mi nejseš nic platnej” zatím nerozumí🤣, snad se zlepší..
Hlásíme pokrok, indiáni dnes opustili dobrovolně výběh a šli se projít a vykoupat, drží se blízko domečku.
Fram se v jejich přítomnosti pohybuje pomalu, klidně a rozvážně, tak se ho bojí míň než lidí.
Na fotce dozoruje ze svého bazénku, kačky v jejich bazénku.🤣
Jj, už mají všecko venku a doma pokojíček 🙂.
Oni museli přijít na ty malý dvířka., to kvůli liškám potřebuju.
Pozdravujeme do Zelčína a vás zdravíme nejvíc !🥰
Káčata mi dělala statosti, nechtěla vystrčit z domečku ani zobák🙂.
Včera celý den uvnitř, dala jsem jim tam pití a krmení, takže mokro, dusno, poděláno, rozlito, obraz zmaru ☹️.
Automatická dvířka pro slepice jsou docela malá to jim nevyhovuje a nejsou na to zvyklá.
Dnes ráno jsem jim dala krmení přímo do dvířek, aby se musela natáhnout ven. V poledne jsem byla krutá, vzala jim vodu a dala ji ven, tak metr od dvířek a krmení taky tak. Najedla se a napila a šupity zpátky do kachníku🙂.
Odpoledne se už i koupala, dovnitř jsem dala čistou slámu a je to už veselejší. Mají jen malinkej výběh, tak dva na dva, nejpozději za týden ho otevřu a celá zahrada jim bude k dispozici. Mezitím u nich budu se psy posedávat a číst si ( mám záminku🤣), aby si na nás zvykla, jsou zatím plachá, je vidět, že ztráta zkušených kačen a Drvodělky je docela rozhodila, doma byla úplně v pohodě.
Dobrá zpráva je, že berou kurňokachník za bezpečný přístav a už spořádaně sklánějí hlavičky když chodí sem a tam 🙂.
Přesně tak.
Takhle k vymáhání zákona nikdy nedojde.
Když se lidé skládají na jejich péči, dělají ve své podstatě to samé, jako když vykoupí zvíře z množky. Jsou hodní, myslí to dobře, je jim psů líto, ale sejmnou tak odpovědnost z lidí, kterým patří, ať už je to majitelka, zastupitelstvo, KVS nebo rodina.
Taky si myslím, že by se mělo postupovat podle zákona a náklady by měla hradit obec.
Měli by pocítit, co dopustili.
I tehdejší vedení KVS, které nejednalo, by mělo nést zodpovědnost. Také by je mohli pohnat k soudu, prože jejich nečinností, vznikly obci nemalé náklady.
To je jasný, nejvíc jim za jízdy vadily kruháče i když jsme jeli opatrně, to vždycky začali kejhat.
Teď jsou v kachníku a nechtějí ven, tož je nechám, ještě se hodně bojej.
Mám z nich velkou radost, i hlásky mají takový tichý a uklidňující, jsou to roztomilouši .❤️
Zelenina je nádherná a když jsem viděla ty Tvoje fóliovníky a pole, vede mě to k úvaze, že bych se možná mohla na svoje chabý pěstitelský pokusy vyprdnout.🤣
Dostali jsme od Drvodělky jednu bednu káčat a ještě bednu úžasné zeleniny 🙂! A MED !
Drvoďelka má úžasného manžela, neuvěřitelnou úrodu, krásné úly, milé psy, kočky, králíky, slepice a morčata.
Teda středoasiat byl docela nekomromisní, ale na mě vrtěl, synka chtěl zabít.🤣
Po cestě domů indiáni strašně smrděli, asi stresík, synkovi a snaše ( těhotné) se chtělo zvracet, ale já a vnučka jsme držely 🙂, holt se ty geny ze statku nezapřou🙂))
Viděli jsme i housera Gustu, měla jsem z něj respekt, je to docela ostrej týpek, radši jsem se zbaběle schovávalala za pána domu.😅
Káčata šla spát, těším se, až je zítra vypustím.
Framík na ně zpočátku vrčel, pak si ke kachníku přilehnul .
Tak děkujeme mooc!❤️❤️🥰
To je od Vás tak hezký, že jste si ho vzala. ❤️
Hodný lidi ještě žijou.
Lepší konec života si nemohl přát.
Teda.
Překrásní psi.
I paní vypadá sympaticky.
Za těch sedm let se to teda nějak zvrtlo..
Nebo se možná k tak dobrý trávě doma nedostane?
Tak si to užívá a přesně jak píše Verun, nejde mu to spolknout. Nescházej mu zuby?
Nebo mělo štendo průjem ze stresíku, jeli na veterinu a tam je vyděsili, aby je podojili.
Mně vyhubkej nepřijde, je štíhlej a je to fešák.🥰 On ještě nabere svaly a zmohutní.
Být to můj pes, určitě bych mu vařila, chtěla bych vědět, co mu dávám a pes by měl z jídla větší radost.Kmila bych ho když jíte vy , “ tady má páník, tady má panička, tady má Jakýsek ”. Není to žádná raketová věda, ani žádná velká práce.
Když jsem ještě krmila granulema a pes měl nějaký zažívací problém, vždycky mi vet doporučil ať vařím dietu a vždycky to pomohlo.
Je ale možný, že se budete muset už navždy rozloučit s “ dokonalými”, snadno sbíratelnými bobky ☹️.
Nemám zkušenost. Poslali vám lékařskou zprávu ?
Chtějí nějakou kompenzaci ?
Však taky nemýšlíte takový blbosti jako já.😅
To je starej bývalej kurník, trochu vyspravenej.
Já bych dala přednost tý psí boudě, ale já boudu tak před třemi týdny rozbila a vyhodila..,nikdo tam nechodil . Nojo no, tak je to vzdyčky.., jak člověk něco vyhodí, hned to potřebuje.
Tak hurá;)
Na Třebotov. Nebo zkus vygooglit Slavičí údolí, to je i hezký výlet. Na Slivenci už jsou posečená pole. Ale strništně, no..
Tak opět podle dědečkova hesla “ není to ideální, ale službu to udělá”.🤣
Ten plůtek přijde pryč, je jen na prvních pár dní.
Snad ta výška stačí?
V dosahu MHD nevím, ale mohly bysme kousek popojet.. Ale ne tak brzy ráno.😅