Teda! To jste nějak napřed! ;)))
Příspěvky uživatele
Doron
Ph:a maji pamlsky - jmeno? 🤣
to je strasne dulezite! muzou chytat jen pamlsky se svym jmenem😂
Většinou mu kupuju Framíky, ty má nejradši. 🙂
Ph:mi hrozně chybí ta soudržnot a ta vůle se podělit s ostatními o to, co jsem já sama zažila, osvědčilo se, pomohlo mi
tohle porad existuje, jen ne na netu
Mno, hledám prostŕedí, kde to ještě ( už ) takhle funguje , není to snadný.
Přesně tak !
Viz. Psí bible.🙄
Proč nepořídila? Mě to nevadí, mě poslouchá.
Já bych psy z manipulatovnosti nevinila, prostě dělají to, co se jim vyplácí a co se páníčkovi líbí a co je nějakým způsobem odměňované.
U nás je největší “ manipulátor" nejstarší Gučák, osvojil si mnoho “ lidských ” způsobů chování jako je úsměv s vyceněnými zoubky, smutný pohled, vzdychání, cinkání packou do prázdné misky , šťouchání čumákem “ pojď mi podat míček,je pod gaučem”, “pojď drbat” nebo přešlapování nad půlkou kuřete “ naporcuj mi to prosím ” plus vzdychání. ;)))
Chytrý pes ví na koho co platí a podle toho se chová, rozlišuje jednotlivé lidi i psy i ostatní zvířata. Však to je na nich to úžasný.
A pokoušel se alespoň? Fram ano, ale vždycky tak “ promáchne”. Gučkák a Dorouš chytí na pět metrů.
To je miláček, vždyť nic špatného nedělá, jen umožňuje páníčkovi aby mohl být galantní !😂Jemu se to líbí a Vy jste možná příliš soběstačná;).
Kam to dotáhl Mates se svojí vstříctností ?🤣
Fram, briard, zase v mé přítomnosti neposlechne nikoho jiného. Dřív to dělal tak, že odvrátil hlavu na opačnou stranu, teď to zdonalil a nepohne se vůbec. Působí to dost arogantně.
Ale co myslíte? Vsem to připadá roztomilý a předchází si ho." Ale Framíčku,ty se na mě ani nepodivaš? Jak jde pryč… To se pozná osobnost!".
A na ostatní dva poslušný kluky: “ Ale nojo, nech mě už”.
Učit bysme se od nich měly !;)))
Kilian:🙂už se těším, až ho uvidím na živo
Taky těším 🙂!
hehehe megi se:odhlásila
Ten piškotek, to je část zkoušky? To by nám šlo.
To mi tady někdo říkal ( myslím, že Ph ) že to používá jako takovou zkoušku znalosti, štěníci to neumí, tak já pořád čekám jestli je ještě štěník nebo lenochůdek dospělý…
Konzervativní léčba neznamená nemoderní léčba. Antiotika, laser atd..atd..
Tomu se neříká nechat to na přírodě.., to zase vypadá úplně jinak.
Děkuji, špatně jsem se vyjádřila, chtěla jsem říct hbitý pejsek !
Chovatelka mi zase tvrdí, že je po mně, že se prý briardi majiteli hodně přizpůsobují.
Asi už zapomněla, že vždycky , když jsem se přijela podivat, spal pod gaučem, zatímco jeho spurozenci si hráli, a museli ho vytáhnout ven za nohy, aby mi ho ukázali!🙂)))
Tak podávám zprávy ze cvičiště. ;)
Framikovi už jde pěkně stopa, ale musí být neustále tiše, něžně a obdivně chválen , s takovou na zkouškách nepochodíme.😂
Na cvičáku se nám kvůli jeho temperamentu posmívají, ale já toho nedbám🙂, myslím, že se hodně zlepšil. Aport ještě úplně neumí,ale má dokonalé dlouhodobé odložení, tedy až na to, že si položí hlavu mezi přední packy a podezřívám ho, že si i schrupne..
Když ho pustím na cvičáku navolno, skáče překažky a vyžaduje za to odměnu, asi jsem ho nějak přemotivovala nebo ho to prostě baví.
Kouše moc hezky, ale ještě nemá výdrž.
Piškotu v letu stále nechytí, ale naučil se otevřít doširoka tlamku a já se naučila se mu do ní trefovat, abych si vytvořila iluzi, že je to šikovnej a bystrej pejsek .
Já taky vlastně ne..☹️
Tenkrát, jak měl Gučkák namále, jsem taky svém vetovi důvěřovala, pak už ne tolik a konzultovala to jinde a jinde..Pak mi kámoška řekla, že jim moc pomohl Herčík, tož jsem se tam vypravila, prorvala se dopředu( což mi není vlastní) a prijeli jsme na poslední chvíli.
Ani vzpomínat na to nechci..
Zrzavci:Jo měl, u mého psa taky vždy a přesto jsem byla svědkem, že se něco nepovedlo. To se může přihodit vždycky.
To mi vždycky říkala máma lékařka: “Důvěřuj, ale prověřuj !”
Tak se toho držím 🙂
Tak tohle asi věděli všichni, i ten doktor, dokonce i já.
Ale, neudělal se žádný “ květák”, žádné zbytnělé okraje rány, které by se musely ořezávat.., žádná “ díra” do svalu.
Po bitvě je každý generálem, jasně, mohla se třeba hned u prvního veta úplně oholit noha, kdyby se objevily ranky po kousnutí, mohlo se to hned drenovat. .Ale zmátl je ten velký otok hned po “úrazu”.
Přesně tak, já jsem třeba k veterinářům dost kritická, ale když něco řekl doktor Herčík, důvěřovala jsem mu, protože u něj na klinice zachránili Gučkovi život, když ostatní veterináři úplně selhali.
Byla to tenkrát operace v “polních” podminkách, velmi nestarndartní i tím, že jsem musela asistovat, jinde by to neudělali.
A vůbec,vždycky měl pravdu..🙂
Leithian:A ted mi Pumo rekni. Kdyz ti o Hachiho tak moc jde a resila jsi aby tohle bylo co nejlepsi proc si sakra nekoukla na Alušky vlákno a její postup u naprosto stejné rány???? Proč si to totálně ignorovala?
Jo rána se hojí. Ale už si to mohla mít zahojený úplně. Good luck na dalších x týdnů. Zbytečnejch
Nebyla to přece “stejná” rána.
U Alušky bylo od začátku jasný o co jde, kůže byla odtržená a přišitá, už se vědělo, že se asi nechytne, pak zase odstranená , podle fotek se vůbec nerozvinul zánět a bylo to na zádech. Dobře se to obvazozovalo a byl to jiný typ pacienta. Jsem Alušce moc vděčná, že to dokumentovala, protože dodala lidem odvahu nezaleknout se takové děsivé rány a ta léčba medem byla pro mě úplně zázračná.
U Hachiho se dlouho nevědělo, co se stalo, postupně se rozvíjel zánět, dlouho to nebylo ohraničené, pak, když už bylo, veterinář tam nechtěl udělat živou ránu,která by byla jednak bolestivá a nedala se obvázat, a druhak by se stala další branou infekce. Je to na opravdu blbým místě. Pumin doktor je chirurg, operuje rád,asi měl nějaký důvod zvolit konzervativní léčbu. A Hachi je jiný typ pacienta.
Hodně lidí si představuje, že medicína má vždycky taková pěkná, čistá a rychlá řešení, ale ono to tak není.
Obdivuju Pumu, že sem pořád dává fotodokumentaci a doufám, že vydrží.
Pumo moje zlatá, to je děsný trapení, vydržte, už se to zlepšuje.
Můj nejstarší Gučák měl před časem prasklou anální žlázku, blbý místo teda, pořád jsme proplachovali a vyplachovali, antibiotika a límec, každý druhý den kontrola a neviděla jsem světlo na konci tunelu, už byl opravdu otrávenej, i když byl hodný pacient. Stálo to hodně peněz, ale dala bych mnohem víc, jen aby byl v klidu.
Nedivím se, že už máte nervy huntě.
S obvazovou technikou neporadím, ale nešlo by to třeba dávat jen na noc, když se tolik nehýbá?
Hele, jedna věc je léčit ránu, ale Vy léčíte celýho psa, psychika je taky důležitá, jak Hachiho, tak Vaše.
Když nepůjde vlhký hojení, tak se to holt zhojí nasucho a třeba zůstane větší jizva.
Prostě to nějak dopadne.