Aktuálně: 1 949 inzerátů277 277 diskuzních příspěvků19 731 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 07.08.2024, 21:26:32 xxx.xxx.166.104

Já jsem na anglický bulíky zasedlá, protože jeden rozdrtil Doroušovi chrupavku v uchu a on teď není takovej fešák. Šel po něm docela natvrdo a jeho pán ho nechal.

Dorouš mu zase na oplátku překousnul ocas a bulík už taky není fešák. Bylo to úplně zbytečný.    

Doron
Doron 07.08.2024, 12:30:39 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.08.2024, 11:44:48

Autoritu z vedoucího experimentu, vytvořilo “ vědecké” prostředí, kde to probíhalo a bílý plášť, tak je to snadné. Plus ten inzerát je na to už psychologicky připravil.

On to tam Honzák nepíše úplně přesně , řada  těch “učitelů ” pociťovala velký stres a duševní utrpení,  ale nedokázali neposlechnout.

O zlu v lidech je spíš vypovídá Stanfordský experiment (Zimbardův vězeňský experiment), to byla taky síla. A zase tam bylo určité malé procento lidí, kteří se nepodvolili. Kdyby tam tehdy neprišla Zimbardova manželka a nerozehnala to, bůhví, jak by to dopadlo. 

A zase, ti účastníci experimentu později vůbec nemohli pochopit, proč se tak chovali a někteří hluboce se styděli.  I Zimbardo byl sám sebou velmi nemile překvapen. 

Kontext je prostě strašně důležitej.

Ale to už jsem dost odbočila..

Doron
Doron 07.08.2024, 11:10:21 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.08.2024, 09:53:45

Myslím,  že tam velkou roli hrála poslušnost vůči autoritě. 

Znáte Milgramův experimet? Když tak na to koukněte.Človek si přestane dělat o lidech iluze.

Nezávislého jednání je schopno tak pětadvacet procent populace. 

Možná,  že někteří  odstoupili, o tom se nepsalo, ale většina se chovala jako ovce.

Doron
Doron 06.08.2024, 23:19:54 xxx.xxx.166.104

Tak to je zase neuvěřitelný pokrok!

A jizva bude malá.

Musím říct, že jsem nedoufala, že to dopadne až tak dobře,  předčilo to moje očekávání. A to jsem byla optimistka.🙂

Doron
Doron 06.08.2024, 18:01:24 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.08.2024, 17:56:04

Na bonitacích se to dělalo, u služebních plemen, tam tenkrát patřil třeba i briard. Taky zkoušky mít museli.

Nevím,  jak je to teď. 

Doron
Doron 06.08.2024, 17:55:42 xxx.xxx.166.104

Já to pamatuju, tedy pamatuju, jak se o tom psalo.

Hrozný, lidi prostě slepě poslouchali “ autoritu”.

A autorita byla sadistická.

Taky se mi tuhle kolegové smáli,  že nechci jít v šíleným vedru s Framíkem na obrany, že jsem prý opičí matka a že si musí zvykat.

Tak určitě…🙂))))

Doron
Doron 06.08.2024, 17:19:07 xxx.xxx.166.104
Dafi:

jo,jo..tak nějak..

i když já nikdy koně nechtěla..já chtěla vždy oslíka,vždycky mě přišly takový udřený…

už od mala jsem byla na Solílky-jak jsem jim říkala🙂

a oslíčky i sbírám….

V tom případě doporučuji mulu ! 🙂)))  

Doron
Doron 06.08.2024, 09:47:55 xxx.xxx.30.149
sutrik:

Znám lidi, kteří začali kolem šedesátky.

Třeba Masaryk. 

Ten měl taky hodně hodnýho koně. 

Doron
Doron 06.08.2024, 09:27:03 xxx.xxx.30.149
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 06.08.2024, 08:36:36

Mě hrozně mrzí,  že jsem se nenaučila jezdit. Učila jsem se v Chuchli, na příšerném školním koni jménem Panic, ani se mu nedivím, že byl protivný a zlomyslný. To bylo pěkně krátké pígle, zkrať si cígle a udělej na nich můstek a na lonži pěkně do zblbnutí dokola a na kterou to k..va vysedáš nohu, můžeš mi říct,  na kterou nohu vysedáš.🙂))) Já ani nevěděla jestli myslí mojí nohu nebo nohu toho koně;))) a bála jsem se zeptat.

Pak mě učila jezdit moje kamarádka,  drezurní jezdkyně a to byl úplně jiný svět,  vysvětlila mi, že nemám jezdit na koni, ale s koněm, v kyčlích kopírovat jeho kroky ( já tam dřív seděla jako prkno) a být uvolněná. 

Ale už bylo pozdě a dotáhla jsem to jen tak daleko, že, jak uznala, v krokové vyjížce koni nijak zvlášť nevadím.

A ve svém věku se už nebudu pouštět do žádných větších akcí 🙂)))

Doron
Doron 06.08.2024, 09:00:17 xxx.xxx.30.149
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 06.08.2024, 07:34:39

Ona měla hodného koně(asi ho někdo před vyjížďkou i opracoval) a jezdila se štolbou krokem.

Tak byste to to musela mít taky tak;)).

Doron
Doron 06.08.2024, 08:40:35 xxx.xxx.30.149
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 06.08.2024, 08:25:04

Je možné,  že ony to ani samy dlouho nevěděly.

Blbá situace pro všechny. 

Ale tak co.., možná se vrátí stará olympijská tradice, že budou soutěžit jenom muži. A vdané ženy se nebudou smět dívat 🙂)))

Doron
Doron 05.08.2024, 23:29:01 xxx.xxx.30.149

Volala jsem na záchranou stanici, když netopýr záletl do Malostranské besedy,  kde jsme byli na večeři. 

Pán mi poradil, ať přes něj něco hodím a vypustím ho ven.

Vědět o vzteklině, tak jsem to teda nedělala !  

Doron
Doron 05.08.2024, 23:06:41 xxx.xxx.30.149
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.08.2024, 22:25:30

Tak královna Alžběta jezdila i když jí bylo hodně přes devadesát;)

Doron
Doron 05.08.2024, 18:04:07 xxx.xxx.72.67

Já si myslím,  že to neudělal. Zabít někoho elektrickým proudem není tak jednoduché, dva lidi naráz téměř nemožné. Ale on byl elektrikář,  tak se prostě nabízí.

Pitva probíhala v Egyptě,ostatky do Čech poslali bez většiny orgánů, jestli si dobře pamatuju.

Moje teorie je, že to udělal někdo místní. Byla to taková nesympatická dvojice, on prý pořád s něčím personál otravoval a vyhledával spory, Monika zase hodně vyzývavá a k tomu blondýnka.., predstavuju si, že se chovali tak buransky nadřazeně a nedávali spropitné..a v někom mohli vzbudit vztek a nenávist.

Myslím,  že Egypťané to ututlali kvůli turistickému ruchu.

To je moje konspirační teorie.🙂)))

Doron
Doron 05.08.2024, 17:37:31 xxx.xxx.72.67

Myslíte anglického bulteriéra? Toho s tím klabonosem?

Být vámi, vybrala bych si jiné plemeno, jestli jste začátečníci.

Nejsou snadno cvičitelní, často mají problém s jinými psy…, člověk musí být pořád ve střehu .

Měla jsem tu smůlu,  že jsem potkala řadu bulíků povahově velmi nevyrovnaných, tak jestli se pro něj rozhodnete, vybírejte opravdu pečlivě a dejte si poradit.

Tady má bulíka, tuším, Verun. Třeba se ozve a napíše víc. 

Doron
Doron 05.08.2024, 15:01:01 xxx.xxx.72.67
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.08.2024, 14:56:07

Určitě to jsou zdatní manipulátoři a ty ženy strašně touží po lásce☹️

Doron
Doron 05.08.2024, 14:53:34 xxx.xxx.72.67
Fikovnice:

Tak to bych s Tebou polemizovala…

Vztahy jsou NĚKDE otřesné, toho mého kamaráda z fakultní nemocnice vyšikanovali jinam. Ale jinde (anebo právě tam, kde trápili mého kamaráda) při sobě doktoři drží, fakt.

Jo, tak doktoři z jedné nemocnice spolu ještě občas drží. 

Ovšem,  to, co jsem zažívala při hospitalizaci s mámou lékařkou, když byla stará, nebylo tedy nic moc, kdybych na oddělení nelifrovala denně plata chlebíčků pro sestry plus nějaké “ohodnocení” pro doktory , bylo by to ještě horší. Pak už do nemocnice nechtěla ani na vyšetření. Zažili jsme tam ošklivou věc,  vedle mámy ležela taková umírající stařenka, jeji syn u ní hodiny sedával a držel ji za ruku. Jenže když odešel, sestry a ošetřovatel se začali chovat jako saně, na paní vulárně křičeli  , hrubě s ní manipulovali, prostě hrůza.  Máma, když se jí udělalo trochu líp, to nahlásila primáři, takže se potom už báli a nechali paní umřít v klidu.

Můj otec, také lékař a profesor!, pravil, že do nemocnice už ho nikdo nikdy nedostane, tak ponižující zacházení tam zažil. Takže když mu něco je, musím sehnat doktora, který za ním přijde domů. 

A  jak Ti je? Choroba zažehnána?

Doron
Doron 05.08.2024, 13:57:30 xxx.xxx.72.67
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.08.2024, 12:48:51

Hihi, já jsem na tyhle věci náhodou moc šikovná;)!

Tuhle jsem něco měla poslat přes Balíkovnu, spetla jsem si to se Zásilkovnou, prošla jsem martýriem přihlašování , nechtělo mi to taky věřit,  že nejsem robot , pak jsem to s velkou slávou zaplatila a odeslala sama sobě🙂))

Napodruhý jsem se dostala až k tomu boxu, jenže ten se mi nechtěl otevřít, byla jsem už úplně s nervama na huntě, volala jsem dceři a křičela do telefonu: “A nebudu to dělat!”, jako to říkala ona ve čtyřech letech, když jí něco nešlo.🙂))

Dostala jsem klasickou ajťáckou radu, ať vypnu a zapnu telefon a pak už to šlo jako po másle🙂)

Doron
Doron 05.08.2024, 12:03:33 xxx.xxx.72.67

Cukýnová bábovka je výtečná,  taková vláčná, podobobná, jako když dáte do těsta jablka.

Cukeťáky jsou u nás taky moc oblíbené, dávám k nim řecký jogurt s česnekem. Dají se upéct i tak, že se těsto nalije na rozpálený plech, to jsou pak dietnější, protože míň oleje.

Taky jsem se dneska dala na hubnutí,  už je to neúnosný🙂))))