Nám se včera stala taky blbá věc,odcházel syn a Fram za ním proklouznul ven na ulici. Mám kameru, tak jsem pak viděla, jak se to stalo.
Syn odchází, Fram uléhá přede dveřmi, deset metrů od vrat, synek se otočí, sleduje, jak se dveře zavírají, protože už Frama zná, ten pořád vzorně leží na zápraží. Vrata jsou skoro zavřená, zbývá malá škvíra, syn se otočí nasedá do auta a odjíždí. Fram namaká k vratům nebývalou rychlostí , prostrčí packu a aktivuje čidlo, které zase vrata otevře, vyjde rozvážně na ulici, rozhlédne se za autem, pak se vrátí a leží před vraty hodinu a půl, než ho tam najdu.
Byl úplně v klidu, až když jsem ho začala volat, začal skákat na vrata a snažil se prostrčit hlavu, tak je na fotce, kterou jsem pořídila jako důkazní materiál;), trochu rozvrkočený.
Tohle se už nesmí stát. Ty pitomý automatický vrata mi byl čert dlužen, já je nechtěla a nechala si je vnutit☹️.
Dneska jsem byla venku jen se staršíma klukama a mám tak pět kilo praváků ! Ubohý Fram mezitím trávil čtyři! hodiny v salonu a byl nakonec ze všech nejvíc unavený.No, to jsme to dopracovali. Ta briardí srst je opravdu taková překompenzovaná, blbý šlechtitelský počin, ještě před sto lety byla mnohem míň bohatá.
Paní majitelka salonu “ Psí krása ”🙂)) je naprosto fantastická, opravdu profi a s úžasným vztahem ke psům, našeho benjamínka si zcela získala, na rozloučenou se líbali🙂)))
Tak to se hned kouknu, on má super videa, úžasně propracovaný.
Ad domácí porody…….nikdy jsem o tom ani náznakem neuvažovala, ani moje děti. Ale na druhou stranu se občas nedivím. Přístup doktorů je občas hrozný, i když je pravda, že za posledních 20 let se to hodně zlepšilo. Nejhorší je ale dostupnost porodnic, u nás dvě zrušili a z některých vesnic je to i víc jak hodina cesty autem. To pak není divu, že se porodí i cestou v autě. Každopádně je rozhodně potřeba mít lékařskou pomoc nablízku a u toho porodu mít aspoň kvalifikovanou porodní asistentku. Je jasný, že v sektě se nikomu ničeho takového nedostane.
Přístup doktorů ( spíš sester) může být blbý a býval opravdu příšerný. Moje dcera to vyřešila tak, že si vzala dulu, která v porodnici i pracovala jako porodní asistentka, aby tam měla pocit bezpečí. Po prvním porodu jsem s ní byla i na samostatném pokoji, střídali jsme se zetěm, byla po císaři, tak potřebovala pomoc, sestry na mě zahlížely, že máma by tam přece být neměla.
Našla jsem krátké videjko z těch Plas , je tam vidět, jak žádají svého “guru” o svolení zavolat pomoc, holt autorita.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.10.2024, 10:03:18
Sami utrácet.., to by Vám v Kanadě možná nabídli.
Psychiatrů , hlavně dětských,je zoufale málo, mám pocit, že poslední tři roky snad nikdo neatestoval.
U psychologů je to podobný, v atestační komisi sedí jak bych to řekla.., takoví mocenští lidé, podmínky jsou dost naročný a celý ten proces docela ponižující.Sami podřezávají větev svému oboru.
Plus pojišťovny nechtějí dávat smlouvy. Teda dětským už by daly, ale ti prostě nejsou.
Neměla jsem slepice oddělené, ale vím, že jedna nesla jeden čas dvě vejce za den. Šest slepic, sedm vajec denně. Viděla jsem ji tam sedět a vejce byla jiná, velká a měla takovou tenkou a hrbolatou skořápku. Slepice byla snad čtyřletá.
Věděla jsem, že to není dobrý a taky brzy umřela. Slepice byly navolno, nesvítila jsem jim.