Koukám, že tu máme zase jednoho "hrdinného" anonyma rozesírače diskuze. O problematice ví kulový💩, ale na všechno má jasný názor. A takového je nejlépe přehlížet, otravovat přestane a přejde s výplody své fantazie někam jinam.
Koukám, že tu máme zase jednoho "hrdinného" anonyma rozesírače diskuze. O problematice ví kulový💩, ale na všechno má jasný názor. A takového je nejlépe přehlížet, otravovat přestane a přejde s výplody své fantazie někam jinam.
Pastvou slepice neuživíte, natož aby produkovaly vejce. Takže to značí příkrm směsí nebo jádrem (za předpokladu, že si nazobou dost zvířátek), taky musí mít nějaké ustájení, které musíte čistit, vejce k prodeji asi budete chtít čistá, bez 💩💩 Taky budete muset slepice zabezpečit proti predátorům pernatým i chlupatým. Připočtěte si pořizovací náklady na drůbež a cena vajec vám skáče tak vysoko, že ji ani nevidíte. A to jste pořád konvenční chov, neboť nemáte certifikaci bio, takže označit vejce bio by vás mohlo přijít draho
Tak to budu držet pěsti a napjatě čekat, jak to dopadne. Kolegyně ze ZO líhla na sucho letos a spokojena nebyla.
Já se chystám líhnout normálka s vlhčením, tak doufám, že náš Vendelín bude činný a holky teda taky, aby bylo co nasadit
Podobno tezi jsem zkoušel u holubů, že prý se holoubek na hnízdě brání vstáváním na nohy a roztahováním křídel, kdežto holubička zůstává v klidu. No, pravdu to mělo tak ve 30 % případů. Takže čekám, až je přejde puberta, pak se to na chování celkem dobře pozná. U kuřat je nejlepší chovat rodobarvé rázy, tam je pohlaví rozeznatelné u jednodenních kuřátek. Ostatní si musí počkat😉
Taky se mi stává, ale není pravidlem, taky spíš u starších ztučnělých slepic. Předpokládám, že krocan byl též tučnější, tuk na mezenteriích a pobřišnici, kolem svalnatého žaludku i srdce.
Já mám ten menší. Kosti se krásně nadrtí a když odpadne větší kus, než ho stihnu sebrat, slepice ho odnesou a zpracují. Nevím, jestli ho dají v celku, nebo rozklovou, ale nikde ho pak nenajdu. Drť jim pak míchám do sypké směsi a vrhají se na to jak křupan na sestřenici.
Taky mi přišlo škoda se kostí zbavit, když by se daly zkrmit, ale mlít je, mě nenapadlo, psům dlouhé kosti nedám (viděl jsem psa s perforovaným střevem drůbeží kostí) a kočka to jen roztahá (ta naše jen když má náladu a chuť, což tak často nebývá).
Jj, je to výborná věc. Teda vepřovou kost to nevezme, ale drůbeží v pohodě.
Drtič kostí je výborná věc 👍
DADU:Mé kolegyni v práci nikdo neřekne jinak než Olča, ale opravdu málokdo ví, že se jmenuje Olga (myslí si, že je Olina)🙂
Já znám Patricii, o tom, že se nejmenuje Petra jsem se dozvěděl, až když jsem ji našel na Facebooku 🤭 Pro všechny je Peťa.
kometa:Zní. Ale mě to prostě nenapadlo. A často se dětí ptám, jak je mám oslovovat. Protože třeba takový Miroslav - někdo je zvyklý na Mirka, někdo na Slávka.
Před léty byly v jedné třídě Nikola, Nikole a Nicol. A všechny si potrpěly na přesné vyslovení svého jména. Tak jsme si všichni dávali velký pozor.🙂
Já znal Pavlínu, co si potrpěla na oslovení, kdo jí řekl Pavlo, se zlou se potázal 😀 Na druhou stranu znám dost Ivan, které jsou oslovovány Ivo a nevadí jim to 😲
Ale myslím, že je dobře, když se okolí zajímá, jaké oslovení člověk preferuje.
Pokud jsou nakrmení, dokáží se o mladé postarat i za celkem silných mrazů a holoubata krásně prospívají, třeba teď mám na hnízdě holoubě, který dalo i mrazy pod -10 °C (bylo mu něco kolem týdne) a rostlo jako z vody. Ani není potřeba prodlužovat den, nebo tak. Nemám možnost holuby na zimu rozdělit, tak mi hnízdí stále. Jen v zimě nehnízdí všechny páry, ale jen některé. Mám odzkoušeno, že když jim hnízdění zamezím, mají horší start hnízdní sezóny.
Slepice snáší. Používejme správné termíny, prosím, jsme chovatelé a měli bychom umět i mluvit o našem koníčku.
Já mám pocit, že praděda o ní mluvil jako o Pepičce. A Pepička zní hezky 😉
Moje prababička byla Pepina, tedy Josefína
Všem Miloustům všechno nej🥳
Zimní ochranu by právě potřebovat neměly. Já nemám kam dát klasický na léto, tak jsem hledal, až jsem našel 😀 Ale pravdou je, že jsem v Polabí, tady to se zimou nebývá až tak ostré. V mrazivém údolí to budete mít asi jinak ☹️
Já mám letos poprvé venkovní a zdá se, že se jim daří. Letos asi nepokvetou, dával jsem zjara jen pár cibulek, ale lupení roste, tak uvidíme 😉
Tak tomu naprosto rozumím. Mám to podobně 😀
Tak to je jasné, když je potřeba nakrmit rodinu, je potřeba větší králík. My jsme dva, tak je ten malý králík tak akorát 😉