No, moje s poklesom teplot a bez osvitu prave asi v takom case prestali znasat. Vajcia nezeru a mam len sliepocky. Teploty stale kolisu, takze cakam.
Alebo mozte mat kohutiky.
No, moje s poklesom teplot a bez osvitu prave asi v takom case prestali znasat. Vajcia nezeru a mam len sliepocky. Teploty stale kolisu, takze cakam.
Alebo mozte mat kohutiky.
Ja sa vratim k utoku medvedice, odohral sa totiz rovno pred fotopascou.Fotopascou vo Fatre. Ehm.
Typek ma na volno farbiara, je na hrebeni, vidiet, ze pes odbieha, mizne po hrebenom, potom vybieha medved, pes ho nahana, to uz ujcik tasi palicu/sekeru, postavi sa k stromu, medved sa vrha na neho, chlap ho niecim udiera, zase ho duri pes, zas ide k typkovi, ten mu zatina sekeru do hlavy, medved odbieha. Typek strieka sprej na medvede naprazdno, medved uz je prec.
No, popravde, necakala som, ze po utoku medveda clovek ostane stat na nohach…
To bol asi taky velky medved, akeho som videla na pitve prednedavnom, taky 90 kg kusok, ci to je vodiaca medvedica, to neviem, trochu pochybujem.
Ale zase asi taky velky, ako ten, co skrabe stromy na planine.
Mno…chjo.
Ak mi raz medved prehodi skalp cez plece, bude to len a len moja vina, njn.
Hm, neviem napodobnit hlas krkavca, ale dnes mi jeden (netusim, ci ten isty), plachtil nad hlavou, to sa mi este nestalo. Bol fakt v par-metrovej vyske.
Vylozila som mu potom fajnoty.
No a samozrejme medvede z Fatry.
Fatru mam daleko, v zivote som tam nebola.
Ale medvedie stromy su aj na planinach, jeden je hned pri polovnickej chate.
Človek by nikdy nemal súdiť z jednej fotky, naviac bez znalosti celého príbehu, minulosti, zdravotného stavu, atď..
Nikdy.
Ok, tak ja to musim mat v rovine a vypnute a tak vobec, lebo OCD, len ani nie je problem vo vahe, ale ze sa mi to odvija a ja z toho zurim 😠
Ja mam desiatky metrov pletiva.
Nenavidim pracu s nim, mate nejaky lifehack, ako s tym hnusnym bazmekom manipulovat?
No, ale musi tam byt ten vôkáň.
Striguoň sa to číta 😂
Strigôň=ako uz popisala Arbora
A pod kolesami bicyklov. To je este len rez….😢
Och, tak to ma velmi mrzi, prajem skore uzdravenie a lahucky priebeh!
Pocasie sa u nas hrozne pokazilo, aj sneh dnes poletoval a severak. Ale o par dni uz zase jar 💪
Krasa.
Jar je tu. Dockali sme sa 🙂
To je konmo, ta vyhliadka?
Mno, ale preco tam vedie taka strmina? 😔
Tam sa treba vydriapat aj zist dolu….no, ale tak poklady nebyvaju zadarmo.
A plus tam ziju strigôni…
To som, ale neslo sa mi dobre. Ale nie kvoli dychu, svaly nejak ze sa im nechce. Ale zase som sa den predtym pretazila pri hnojeni a kultivacii travy🙄
Ale je sezona parohov, to je motivacia 😂
Jj, je to miesto, kde sa zem dotyka oblohy 🙂
Neviem, ci sa valaju, su tam ine, vacsie kaliska v lese, toto je specialne tou cervenou hlinou.
Valaju sa tam mensie zvierata a ked sa suchaju o stromy, tak aj ich kmene su cervene.
Je to na vrchu zvanom Hodovník. Tam je to magicke a mam to tam rada.
Fakt?
Preco? Ja na planinach bludim, lebo az na par vynimiek tam nie su orientacne body. Teda, moj mozog ich nevie tak vyhodnotit. Bez mapy.cz by som bola fakt stratena, aj ked teda dnes ma zblbli. Dole zacala na samy obed brechat liska, to bolo divne, to uz viem, ze sa zacnu diat veci a veru aj, ale pokial ma clovek celovku, tak nakoniec zide k autu. Dnes to bolo o hubu, lebo bola vsetko mokre. Aspon som uz prestala furt padat, tuk-tuk.
Ale ano, je tam vzdy ista zvlastna hroza vo vzduchu, mozno preto, ze tam nechodia ludia a na istych miestach je uplne ticho a bezvetrie.
No, medvede…nemam nic, ale ked leziem do hustin, tak si spievam.
Ten jeden medvedi strom je hned pri polovnickej chate Hubertus, co je na foto. Aj tam je dobra energia, hoci nalavo od nej je zavrt, co vyzera ako jama pekelna. Ale napravo su tri okruhle zavrty s travou a tam som aj nasla paroh.
To napajadlo sa stale pouziva, Romovia tam v sezone pasu kravy s bykom navolno, uplne super to nie je, raz sme tak nepresli dalej, lebo proste tam funel byk a brechali ich trhace…
To miesto sa vola Mutna studna.
Jama pred dazdami a dnes a hrudny kos, co zmenil polohu.
Planiny su ku mne zatial stedre.
Medvedie driapance akoze tam nie su, heh.
A fascinujuca “cervena jama”, ktoru som objavila este pred dazdami, no na foto jej farbu nebolo vidiet, teraz uz je.
Hrudny kos si evidentne niekto odtiahol hlbsie do krovia a zahryzkal si.
A na fotopasci mam mega zabery, lane si na nu zvykli a bez hanby pred nou lezia a chilluju.
Planiny boli dnes velmi milostive a iba dva krat dom zabludila 😛
U nas chcije a chcije.
Zajtra uz nebude, takze NPK idem hadzat dnes. Mam zo seba dobry pocit 😀 A bolave ruky.
Horsie bude zabranit slepicim dolinam ist von, vraj dazd sliepkam vadi, mno, lohmany maju iny nazor. Dilina brojlerie detto. Tym musim branit vlastnym telom, dalsiu liecbu by som uz psychicky nezvladla. Rada by som sa zbavila Neurona, ale ked oni ho brojlerky miluju a ten blb normalne strazi oblohu, dokonca kikirika. Divne, ked brojler kikirika.
Dostanu cerstvu slamu, tak nech si tam hoveju.
Kupila som kremicity piesok. Je mokry, bazmek. Tak az naprsi a uschne ho dostanu.