Aktuálně: 2 333 inzerátů269 836 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 15.03.2025, 08:34:30 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.03.2025, 01:55:33

Lina je u kamosky. Minuly rok prisla o svojho draheho valacha, ale dari sa jej dobre.

Zatial.

Horsana
Horsana 14.03.2025, 17:10:26 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 14.03.2025, 14:12:15

Jeditimarja, kto to je????? 

Oooooooo, veselája barzája 💓💓

V podstate sa Neha tvári veľmi podobne, heh.

Horsana
Horsana 14.03.2025, 17:08:46 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.03.2025, 13:50:53

Tsss, bielučká hriva mu krásne veje a popritom sa tou malou papuľkou usmieva.

Ale inak celý Gustav 👍

Po diéte 😀

Horsana
Horsana 14.03.2025, 12:38:25 xxx.xxx.51.17

Ja si beriem 120 eur.

Ale zase konzultácie doživotne zdarma.

A nerobím si reklamu, len konštatujem.

Horsana
Horsana 14.03.2025, 12:37:00 xxx.xxx.51.17

Njn.

Poníky sa stále škrabú, ale ja na nich nič nevidím, musím sa dokopať k nejakému odberu vzoriek, zas prišli pacienti so švolami a tak stále dokolečka.

Nehu keď púšťam do výbehu, tak si musím chrániť holý život, vždy virgne do výšky dvoch metrov a tryskuje čo vládze. Gustav sa trochu upokojil, ale jeho hlad po voľnosti je nevyčerpateľný, tak krásne sa hýbe, energicky, radostne, dobre sa na to pozerá a dobre sa to klopkanie kopýtok počúva. Mno, tak snáď mu to vydrží aj na planine.

Horsana
Horsana 14.03.2025, 11:22:27 xxx.xxx.51.17

Takže teraz bránim, hnojím a sejem trávu, klčujem vinič a pripravujem pozemok na príchod poníkov a za nimi príde Dar a Garoník. Tým, že Flóra už nie je budem mať tým pádom iba malé kone a dosť mi to z praktického hľadiska pomôže, najmä čo sa týka miest, kde chcem zabezpečiť nejaký ten tieň, môžem teraz naťahať plachty vo výške, ktorá by bola pre Flóru nízko.

Zas ale im ale bude chýbať matka pluku, no. Tak to bude na Nehe…

Horsana
Horsana 14.03.2025, 11:08:32 xxx.xxx.51.17

No, ja som to už raz zažila, vtedy ma to zmietlo z nôh, Gomba uhynula náhle. Nejako som si v tom čase myslela, že tu bude večne. Odvtedy si tú smrteľnosť veľmi dobre uvedomujem.

29 rokov už nie je úplne málo, tešila som sa z každého dňa a boli sme v podstate každý deň spolu. Potom som ochorela a ako to už býva, nah…čo už.

Málokto si uvedomuje, akí sú starčekovia a zvlášť bezzubky krehkí, aj keď sú vo výbornej fyzickej kondícii. Sú to special needs zvieratá a cez do nejde vlak. A sú staručkí.

Pitva ukázala veľké nekrotické ložisko v pravom dorzálnom kolóne, stihli sme ju utratiť predtým, než to ruplo. S tým sa vôbec nič nedalo robiť, bohužiaľ. Nič.

Ja nebývam chorá, ale tá chrípka ma fakt zložila. Tak aj o hydinu sa staral sused, zožral za to dva kohúty a nechcite vedieť, v akom stave som našla zvyšné tri brojlery, museli prechladnúť, lebo pčikali a sípali, jedna brojlerka tak strašne, že som myslela, že nie je šanca, že prežije, chodila tak, že si pomáhala krídlami, no príšerné čosi,  pili hektolitre vody, takže som varila čaje, dopovala Acidomid a vitamíny, aj ľudské Cčko a Propoul a teplý šrot a musela som ich oddeliť, lebo ten kohútí chuj sa po nich sápal. 

Mno, predvčerom sa už cítili natoľko, že prevalili, či preleteli, či čo to tam vlastne spravili so zábranou a našla som ich všetkých spolu a z prebytku vitamínov začali brojlerky uznášať mega giga vajcia. Sú zdraví ako repy, našťastie. Ten kohút je duchom chudobnejší, aj ho volám Neurón, ale strašne chcú byť spolu, tak teda sú, na veľkú neradosť prepelíc, keďže teraz už je celá ubikácia spoločná. A brojlerky toho hneď využili a radostne obsadili ich územie.

No, tým som chcela povedať, že ak môžete, buďte so svojimi zvieratami (platí aj pre ľudí) čo najviac. Nikdy totiž neviete, ktorý deň bude ten posledný. A nikto sa nepostará tak, ako vy.

Horsana
Horsana 12.03.2025, 12:26:44 xxx.xxx.234.246

Tak bohužiaľ.

Ja som uz vcera vedela, ze ta prechadzka v dazdi bola nasa posledna. 

A som rada, ze mam na ňu taku spomienku.

Bola prototypom rysavej kobyly a naucila ma strasne vela. 20 rokov je dlha doba.

Ziadba zima nie je taka dlha, aby po nej neprisla jar.

Akurat ta jar moze byt aj pekne nahovno.

Čau, Flora 💔

Horsana
Horsana 11.03.2025, 21:02:26 xxx.xxx.234.184

Uz pri USG po mne slapala a vliekla ma cez stojan prec, tak reku ze to z diskomfortu, ale ked ju drzal osetrovatel, stala.

Tak ani neviem, co si o tom mam mysliet. Ale jednoznacne ma z toho vini 😢

Horsana
Horsana 11.03.2025, 20:57:55 xxx.xxx.234.184

Kobyla ale aj tak na hovno. Potom si lahla, ze uz nevstane. Ovladla som hysteriu, chlapi ju postavili. Stihla si vyrvat kanylu, jedna zila minus.

Prsalo, bala som sa ju aj otocit v boxe, aby nespadla zas a na mna. Po chvili som ju otocila, boli otvorene dvere, vonku lialo.

Tak ze chce ist von, vysla z boxu, potom zo stajne, potom ze tam chce ist a hentam…Flora a dobrovolne vonku v dazdi…no, neviem, pripadalo mi to ako nasa posledna prechadzka.

Dnu ledva vosla, dala som ju do boxu pod zdvihak, patolka je rovno oproti.

A tam zacala driemkat, prisla kolegyna, ze da Seldingera do tej druhej zily, doplazila som sa tam a po chvili ma odtial vyhodili, lebo ked ma kobyla vidi, dava jasne najavo, ze za vsetko mozem ja, hadze hlavou a hryzie po ludoch. Reku, to je len nahoda.

No, ale nie je, takze sedim v kancli a nemozem ani nakukat cez sklo.

Chjo…

Horsana
Horsana 11.03.2025, 20:40:15 xxx.xxx.234.184
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.03.2025, 17:30:05

Je horky ako moj zivot, heh. A je 10 %, kym som si vyplachla usta, nieco sa stihlo vstrebat, takze som potom zadriemala na zachode…

Horsana
Horsana 11.03.2025, 14:31:26 xxx.xxx.234.184
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.03.2025, 22:45:12

Neuro je z tlaku ohlavky, alebo skor karabiny pri lezani, mozno si oprela hlavu o stenu boxu, alebo ked sa zavalila, tieto priznaky ustupuju, to ma netrapi, len to desivo vyzeralo.

A ano, kon sa sondou krmit da, ale pazerakovou.

Hrube crevo sa trochu rozbehlo, to ale nic neznamena, stena je opuchnuta, teraz strajkuje aj tenke. Je na lidokaine, ked som nim plnila hadicky, tak som si ho strekla do ust, mno, ako, uplne mi veselo po tom nebolo. 

Mna boli moje dorantane crevo tiez. Crevo boli uplne priserne, fungujem iba vdaka tramadolu. Drzi mi tak 4 hodiny…nah, ako tej kobyle.

Horsana
Horsana 10.03.2025, 17:34:24 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 10.03.2025, 17:20:10

Tak oni su roztomile a aj znasku mali super.

Vlasky su nadherne, raz ich chcem tiez ❤️

50 je hrozne vela,  pre mna…takze sa otravili krmivom, chjo, no, to je des.

Horsana
Horsana 10.03.2025, 15:00:35 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 10.03.2025, 14:48:29

Nooo…majitelia tej mrtvej gravidnej chudery do nej sahali, vaginalne. Moj kolega, gynekolog, clovek temperamentny a vybusny, sa pani po telefone opytal, ci si pri porode tiez sahala do p…

No a pred polnocou volala znama, ze ma kozu s trojickami a ze zozrala zmrznute zemiaky a ovos a asi ma acidozu, ci nemam sodu bikarbonu. A ci jej mozu dat vodku.

A cely cas to podavala tak, ze si tie zmrznute zemiaky (WTF????) a ovos ta koza bola kupit v obchode…nie ze jej to dali oni…