Aktuálně: 2 644 inzerátů263 611 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 05.01.2025, 15:50:48 xxx.xxx.18.217

No, uz treti krat som omylom zrusila fotky z Kojsova, tak uz nejdem nic pisat.

Zapad slnka a stopy rysa a vlkov (a pneumatik, lebo proste casy, ked sa dalo jedine na bezkach, su prec, je to 900 mnn) su z miesta zvaneho Pri Obrazku, pod Kojsovskou holou.

Ktore je tak tiche a bez vetra, ze je az desive. Ale rada tam chodim.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 05.01.2025, 15:36:41 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.01.2025, 15:33:32

Jj, vyzera to miestami ako v Mayovke 😉

Mam vzdy so sebou celovku, ale predposledny kilometer je bez orientacnych bodov, to bolo pomale a kamene vsade a nie a nie trafit na cesticku.

Horsana
Horsana 05.01.2025, 15:20:12 xxx.xxx.18.217

Serényiho cesta kedysi sluzila pre ludi, co chodili za pracou do Štósu, ktorý je od Jablonova celkom dosť daleko. Cestu, ktorá je vysekana do skaly dobre vidiet zdola, no ked ste na nej, tak uz ju vidno menej. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 05.01.2025, 15:12:13 xxx.xxx.18.217

Gustav vie aj behať 😁

Inak vsetko dobré v 2025 🤗

Je zima a ja som sa konecne pridala ku “zmrzlinam”, t.j. je mi stale zima, brrr, fuj, hnus. Som za hibernaciu!

Na planinach bez snehu a pod Kojšovkou prakticky tiez. Cize mozem hovorit o stasti ze mi je zima, az ked uz vlastne zimy nie su 🤭

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 03.01.2025, 14:03:49 xxx.xxx.234.83

Hm, mam asi dve videa, ale to neviem, ci nie su havrany. A neviem ich najst v PC a z fotopasce som ich uz vymazala😟

Horsana
Horsana 03.01.2025, 13:41:51 xxx.xxx.234.83

Njn, liska uz nezozerie hocico 🤗

Ano, havranoidní su fajn, tiez hniezdia kdesi nado mnou, vzdy ich vidam. Ale vyvrtky nie. Skor letia na prieskum, vela krat.

Ale tie vyvrtky som videla zatial iba na sidlisku, kde ich riadne pribudlo. Zato holuby a sykorky takmer zmizli, no na jar priletia hrivnaky. Teda na sidlisko.

Na pozemku sykoriek hojnost.

Horsana
Horsana 02.01.2025, 21:53:00 xxx.xxx.18.217

Stane sa 🙃

Ale spolocenske lety krkavcov? To znie dobre, co to je?

Krkavcov tam lieta hojne, spravaju sa zaujimavo, vidim obcas nieco ako krkavciu patrolu, vzdy sa otocia presne v urovni maleho sedielka, co je hore pod planinou. Chodili aj na zbytky, ktorymi liska ohrdla (ta liska je strasne fajnova), ale nikdy nie tam, co je zaznam s dravcom.

Ktory sa s tym trupom trapil od svitu do mrku.

Ale ine uz zvladol skor, dokonca sa asi aj striedali.

Ponize som na jesen nasla kostru havrana, mozno preto tam nechodia, iny gang proste. A na starobu ten havran asi neumrel.

Horsana
Horsana 02.01.2025, 12:54:23 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.01.2025, 12:45:07

Fotky, aké fotky? 

Ako myslíte kvalitou? No, ja mám zásadne fotky v príšernej kvalite 😀

No, celkom ma to prekvapilo, oni aj dvaja prídu a striedajú sa tam, (jeden sedí na stĺpiku vinohradu, kde báčik navešal všetko možné aj nemožné a ani som to ešte všetko nedala dolu, vrátane CD a plechoviek), alebo si na zemi čosi vysvetľujú, ale to už kamera nezabrala. 

A chodia už veľmi skoro ráno a vždy iba ak tam nikto nie je. Sú to asi myšiaky.

Ale líška už sa osmelila a teda im už nič nenechá, chúďatkám.

Horsana
Horsana 02.01.2025, 12:27:17 xxx.xxx.18.217

Na transport koní som vybavená telefónnymi číslami v mojom mobile a udržiavaním dobrých vzťahov s ľuďmi, ktorým tie čísla patria.

Akurát že teraz už vlastním auto, ktoré vozík potiahne, už sme ťahali viac krát, ale ja som sedela na mieste spolujazdca a to sa nikdy nezmení.

Horsana
Horsana 02.01.2025, 11:55:16 xxx.xxx.18.217

Mno…chcela som vytroliť líšku, že jej to napichnem na ten pahýľ.

Líška to vyhodnotila ako veľmi podozrivé a nechala tak. 

Ale niekto iný toho využil 😀

Video je po vložení na YouTube v strašnej kvalite, ale na demonštráciu stačí.

Horsana
Horsana 20.12.2024, 09:35:37 xxx.xxx.51.17

Mám biele lohmanky, znášajú biele vajcia a po aklimatizácii v podstate nelietajú, spokojne si zobkajú a hrabú.

Horsana
Horsana 17.12.2024, 16:08:59 xxx.xxx.234.65

Mno a potom som za nim o nejaky cas zasla a v ruke som mala kefu (mal na prdeli odtlacok houna, v ktorom lezal), tak sa z toho psychicky zrutil…

Mno, vela poziadaviek naraz 😟

Ale teda tu ohlavku si dat dal, aj sa vonku trosicku popasol. 

Chudak Gustav, este nevie, ci na novej planete, na ktorej sa ocitol, budu k nemu naozaj priatelskí.

Smutne.  A velmi poucne, z roznych pohladov.

Zase sa mi len potvrdilo, ze ked dostane kon sancu sa slobodne vyjadrit (aj preto vzdy symbolicky davam dole ohlavku), to, co hovori veruze je niekedy dost hrozne a ze lamat to cez koleno je proste demolacia jeho duse (aj tela, obcas), ci uz su to metody z osady, alebo stare dobre “respekt a disciplina”, ci podobne blaboly.  

Jasne, oni znesu a vedia vela odpustit, nastastie.

Horsana
Horsana 17.12.2024, 11:38:25 xxx.xxx.51.17

aneka- ten vyzerá ako Gustavov bratranec 😍😍

Inak hlásim, že Gustavovi som dnes nasadila ohlávku a absolvovali sme krátku prechádzku, síce bol z toho všetkého ruchu v areáli mimo, ani pásť sa nechcel, no keď si pomyslím, že ešte v sobotu som v boxe liezla po štyroch a vysielala calming signals, lebo si nenechal ani letmo šiahnuť na ľavú stranu krku a ohlávka sa zdala byť vzdialený sen…

Njn, prakone, stačí im dať čas a priestor. A mrkvu.

Horsana
Horsana 17.12.2024, 11:21:21 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 15.12.2024, 16:32:03

Ten maličký bazmek, sú tam myslím tri, čo sa zacvakávajú do tých drážok, nízke teploty tomu škodia, tiež som s tým zrovna nezaobchádzala najjemnejšie, ale zas ani úplne na hulváta, myslím.

Tipujem, že to tam zľahka primrzlo, ja som to chcela odtiaľ vytento a proste to prasklo, prasklina za rozšírila potom aj hore.

Ale teraz už im to budem “rozmrazovať” teplou vodou…ja som s nimi inak spokojná, ale…

Bločky vyhadzujem a na reklamáciu nervy nemám, teraz počas Adventu už vôbec nie.

Horsana
Horsana 14.12.2024, 07:38:38 xxx.xxx.18.217

Jj, rozhodujem sa, lebo s tou vodou je to oser strašny, brojleriky chlascú ako duhy 🙄

Kerbl 5 l napajacky- tak tam mi uz na tretej praskol ten tenky plast😠

Horsana
Horsana 13.12.2024, 15:38:02 xxx.xxx.18.217

Nelaka to sliepky k tomu, aby na to nalietavali zhora? Tym myslim diliny nosnice.