Ja myslim, ze intonacia na nas posobi rovnako, nie?
Ja myslim, ze intonacia na nas posobi rovnako, nie?
Som hlboko presvedcena, ze o tom, ako zvierata naozaj rozmyslaju, citia, ci co si predstavuju, nemame ani len tusenia.
No jersey maju vysoky obsah tuku v mlieku a tuk je nositelom aromy, preto mohlo smrdiet viac 😉
Mne bolo z mlieka na zvracanie prave v detstve, v dospelosti ma to preslo, ale zase mam intoleranciu laktozy 😄
Viete, ako sa najlepsie zakonzervuje mlieko?
Ze sa z neho urobi syr 🤗
Krabicak ma tzv. varivu chut, kvoli UHT. Ale stale je to mlieko, hoci uz na vyrobu mliecnych vyrobkov nevhodne, su horké, ak sa pouzije.
Na pitie suroveho mlieka ja ale nie som, toboz nie kozieho, nie kvoli arome, ale kvoli encefalitide, lebo ludia su lenivi aj na setrnu pasterizaciu😬
Z rovnakeho dovodu si nikdy nekupujem ziadne domace vyrobky z dvora, salasa a podobne, ani ak su deklarovane ako ovcie, kedysi tak skoncil na infekcnom kolega aj jeho otec a okrem nich dalsich xy ludi.
Ako vsade, kde este je co tazit.
Aj ked, prave na tej potulke som hore narazila na selektivny vyrub ihlicnanov, pri ktorom nedoslo k devastacii okoliteho porastu a lesnych ciest, asi to spustali gravitacne do udolia, kde je asfaltka.
Ale mozno to tak bolo aj preto, ze to bolo v bezzasahovom uzemi, heh. Lebo v tej lokalite sa realizoval selektivny vyrub aj inde a ostala na par rokov mesacna krajina, tam sa gravitacne nedalo a cely jeden svah je rozryty a zdevastovany pre 20 ihlicnanov.
Njn, klasika 😕
Keby nebolo snehu, vo sne by mi nenapadlo, ze okolo je taky culy ruch, tam ani mys nikdy nezasustala, ani v noci, ani nad ranom, ani cez den.
Bolo tam aj dost stop od vysokej.
Tam uprostred noci, alebo rano pred svitanim chodim bezne na vodu a v lese vzdy iba TICHO, teda, okrem miesta pod pramenom, ktory je vzdialeny cca 1,5 km, tam su takmer vzdy jelene.
No, aspon viem, kam dam fotopascu na jar 👌
Harvestor 😢
U bratov to maju v rukach kokoti. Totalni kokoti. Absolutni kokoti. Mega giga kokoti. Typu Huliak z Očovej a Kuffa.
🤮🤮🤮
Budeme radi, ked po dobe ich vycinania sem tam uvidime sykorku.
A okrem toho, u bratov sarapati horsi predator, aj som ho odfotila.
No, uz treti krat som omylom zrusila fotky z Kojsova, tak uz nejdem nic pisat.
Zapad slnka a stopy rysa a vlkov (a pneumatik, lebo proste casy, ked sa dalo jedine na bezkach, su prec, je to 900 mnn) su z miesta zvaneho Pri Obrazku, pod Kojsovskou holou.
Ktore je tak tiche a bez vetra, ze je az desive. Ale rada tam chodim.
Jj, vyzera to miestami ako v Mayovke 😉
Mam vzdy so sebou celovku, ale predposledny kilometer je bez orientacnych bodov, to bolo pomale a kamene vsade a nie a nie trafit na cesticku.
Ako vzdy, dolu som sla po tme, este ze uz je po Slnovrate!
Serényiho cesta kedysi sluzila pre ludi, co chodili za pracou do Štósu, ktorý je od Jablonova celkom dosť daleko. Cestu, ktorá je vysekana do skaly dobre vidiet zdola, no ked ste na nej, tak uz ju vidno menej.
Gustav vie aj behať 😁
Inak vsetko dobré v 2025 🤗
Je zima a ja som sa konecne pridala ku “zmrzlinam”, t.j. je mi stale zima, brrr, fuj, hnus. Som za hibernaciu!
Na planinach bez snehu a pod Kojšovkou prakticky tiez. Cize mozem hovorit o stasti ze mi je zima, az ked uz vlastne zimy nie su 🤭
Hodvabnicky su fakt divne 🙄
Hm, mam asi dve videa, ale to neviem, ci nie su havrany. A neviem ich najst v PC a z fotopasce som ich uz vymazala😟
Njn, liska uz nezozerie hocico 🤗
Ano, havranoidní su fajn, tiez hniezdia kdesi nado mnou, vzdy ich vidam. Ale vyvrtky nie. Skor letia na prieskum, vela krat.
Ale tie vyvrtky som videla zatial iba na sidlisku, kde ich riadne pribudlo. Zato holuby a sykorky takmer zmizli, no na jar priletia hrivnaky. Teda na sidlisko.
Na pozemku sykoriek hojnost.
Stane sa 🙃
Ale spolocenske lety krkavcov? To znie dobre, co to je?
Krkavcov tam lieta hojne, spravaju sa zaujimavo, vidim obcas nieco ako krkavciu patrolu, vzdy sa otocia presne v urovni maleho sedielka, co je hore pod planinou. Chodili aj na zbytky, ktorymi liska ohrdla (ta liska je strasne fajnova), ale nikdy nie tam, co je zaznam s dravcom.
Ktory sa s tym trupom trapil od svitu do mrku.
Ale ine uz zvladol skor, dokonca sa asi aj striedali.
Ponize som na jesen nasla kostru havrana, mozno preto tam nechodia, iny gang proste. A na starobu ten havran asi neumrel.
Fotky, aké fotky?
Ako myslíte kvalitou? No, ja mám zásadne fotky v príšernej kvalite 😀
No, celkom ma to prekvapilo, oni aj dvaja prídu a striedajú sa tam, (jeden sedí na stĺpiku vinohradu, kde báčik navešal všetko možné aj nemožné a ani som to ešte všetko nedala dolu, vrátane CD a plechoviek), alebo si na zemi čosi vysvetľujú, ale to už kamera nezabrala.
A chodia už veľmi skoro ráno a vždy iba ak tam nikto nie je. Sú to asi myšiaky.
Ale líška už sa osmelila a teda im už nič nenechá, chúďatkám.
Na transport koní som vybavená telefónnymi číslami v mojom mobile a udržiavaním dobrých vzťahov s ľuďmi, ktorým tie čísla patria.
Akurát že teraz už vlastním auto, ktoré vozík potiahne, už sme ťahali viac krát, ale ja som sedela na mieste spolujazdca a to sa nikdy nezmení.