Aktuálně: 2 207 inzerátů287 562 diskuzních příspěvků20 544 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 02.06.2025, 11:58:06 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 02.06.2025, 11:04:01

Srdečne blahoželáme, kiež by viac invalidných dôchodcov malo také paničky 💖💐

Horsana
Horsana 02.06.2025, 07:35:29 xxx.xxx.17.150
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.06.2025, 09:07:07

Jj, tak.

No, ti mladi v Andach skusali zut “kozu” zo sedadiel, ci topanok, no zistili, ze je to umelina.

Ze pojedli mrtvych druhov chapem, v tej situacii. Ale v nasej kulture je to tabu, hoci to v podstate nebol kanibalizmus, ale nekrofagia.

Horsana
Horsana 02.06.2025, 07:30:24 xxx.xxx.17.150
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 31.05.2025, 22:19:12

Tak fotky skresluju.

Moje kone decentne obhryzli orechy a prakticky zlikvidovali vsetko zelene na vinici, Garon to obzral do vysky 2 metrov, teda aj to, kde uz bolo vidiet, ze hrozno by bolo…

Vsetko mysovite krmim, to su kamosi 🙂

kometa- ja mam vo vyskach zavrate, vyjdem trebars na rozhladnu, ale musim sa drzat zabradlia, nenaklanam sa a tak. Lezenim po skalach v skalnom meste som sa trochu otuzila, ale mam palicku.

Musim citit, ze sa niecoho drzim, ze mam oporu.

Ale na prielome Hornadu som sa opustila, to bol boj o holy zivot, presla som to, ale nikdy viac. Niekedy sa mi mota hlava aj na rebriku.

Zakladom je nepozerat dolu. 

Horsana
Horsana 31.05.2025, 20:28:47 xxx.xxx.234.175

Bolo by po mne. Alebo by sa mi fobia tak zhorsila, ze by som sa nedokazala ovladnut, uz teraz vrieskam a utekam o holy zivot. A je mi jedno kde a s kym som.

Od hrozy, alebo od jedu, ci co to maju v zihadle by ma kleplo, sme alergici vsetci traja surodenci, brat to ma najhorsie. 

Sice chodime vsetci do prirody a brat nenosi epipen, ale nemyslim, ze by som zvladla spolunazivat so srsnami. 

Fobia sa neriadi raciom. A je to blba smrt, zbytocna.

Poznala som cloveka, co zomrel po troch zihadlach, alergik udajne nebol.

Horsana
Horsana 31.05.2025, 19:49:36 xxx.xxx.234.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.05.2025, 19:40:52

Tak toto sa v mojom pripade nestane, dostanem zihadlo a najdu ma ohlodanu od lisok na dalsi den…

Kolonia je super, ale nemyslim si, ze by jej clenovia dobre tolerovali moje jacanie a zbesily utek o zivot zakazdym, ked niekam poletia. 

Su tu aj ine miesta na zalozenie kolonie, podla mna.

Horsana
Horsana 31.05.2025, 19:44:24 xxx.xxx.234.175

Tak americki sportovci hlavne presli Andy, namiesto toho, aby sa vydali smerom dolu, do udolia, kade viedla cesta. A nikoho nezabili.

Ale pamatam si z jedneho doku o tom vetu jedneho z tych, co tu cestu podnikli, bolo to nieco v zmysle, ze este nez ich nasiel ten pastier, tak dosli na miesto s travou a ze vtedy sa mu strasne ulavilo, ze clovek je bez starosti, ze ma travu a naje sa dosyta…

To na mna celkom hlboko zaposobilo, hm.

Horsana
Horsana 31.05.2025, 19:37:11 xxx.xxx.234.175

Jemine, Neha zbalila Garona, prave si nezne okusuju srst a Gustav chudak sa sam pasie 😢

Investigativne som vypatrala, ze Capo mal opakujuce sa problemy s kopytami uz velmi dlho, chjo.

Do kurina vcera aj dnes vletel srsen, myslite, ze uz je to jeho kurin?

Horsana
Horsana 31.05.2025, 18:08:27 xxx.xxx.234.175

Vzhladom ma podmienky, v akych ziju medvede v bojnickej ZOO by niekto uz mohol zastrelit aj ich.

Po tom, co otestuju kontajnery, samozrejme, to je vitany enrichment. A dobry napad.

Pokial ste niekedy videli kontajnery v okoli Pribyliny, tak by ste mnohe pochopili, ono ti bezdaci od popelnic nejako vznikli, ludskou zasluhou.

Ale to uz je take slovenske. Treba turistov. Turisti prisli. Len zachodov a odpadkovych kosov nepribudlo a vrecia na odpad tomu tiez nepomohli.

Horsana
Horsana 31.05.2025, 18:01:11 xxx.xxx.234.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 31.05.2025, 17:47:47

To skor nie, kosti boli obhryzene tak max liskami a boli dost pokope.

Horsana
Horsana 31.05.2025, 12:54:34 xxx.xxx.234.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 28.05.2025, 13:27:20

Žiiiiiiš, Sysľovisko ❤️

Oni su taki zlatunkiiiiii, oooooo 💝

No, bola som tam mimo hlavnu sezonu. WC zamknute, tak som isla do takej priehlbne zarastenej, cupla si a uvidela lebku somara 😏

Bola tam skoto cela kostra a veru dom ju kolegovi anatomovi aj doniesla.

Osli su strazcovia stad, to je fakt.

Preto ho nemam, ktovie, co by urobil s foxami, krmim aj listatka teraz, pani matka vcera prisla tiez, ale nieco lovila v kriakoch. Kone na to nijako neraguju, ale osol by mohol znervozniet….

Horsana
Horsana 31.05.2025, 12:07:12 xxx.xxx.234.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 30.05.2025, 15:38:51

To nie je tucny kon 😇

Horsana
Horsana 31.05.2025, 12:04:20 xxx.xxx.234.175

Inak, nikdy som kona na vodenie z kona neucila.

Pripla som a sla. Podmienkou bolo, ze oba kone poznali slovny povel “Stoj”. A cuvaj a nesli proti tlaku, na usmernenie tusirka a dobre bolo.

Ale kedze sme bezne vodili cez dedinu aj 5 koni naraz, nehrozilo, ze siel jeden čihý a druhý hota, na vodenie som ja pes, tam nehrozi, aby konysek siel meter predomnou, alebo za mnou. Ked zastanem, aj on zastane, to je ale konom akesi prirodzene, surove zriebata toto robili automaticky. A zaroven sa naucili zastavit aj na povel.

Horsana
Horsana 31.05.2025, 12:01:18 xxx.xxx.234.175

Mno, foto nemam, video som nemala cas vlozit.

Su to satany. Okrem Garonika, ale Neha ked precvakne gombicku….

Garon sa zacal schvacovat posledne asi tri roky, ked na xy hektaroch bolo zrazu namiesto 20+ koni 7…to boli hektare a hektare, v zime sa krmilo veelmi striedmo, hucul stale vysmiaty. A rovina. 

Kopyta stale nejak olamal a dobre bolo.

V horach neolamal, uz mal kopec, ale makko a zimny prikrm luxusne seno.

Ked prisiel, vyzeral ako tazny kon.

No, tak teraz ma take kopce, ze podla mna v duchu place. Ale uz chodi neporovnatelne lepsie.

Strasne si ho uzivam a on myslim tiez. Vcera sa nechal osviezit vodou z vedra, to predtym nehrozilo.

Vsetko vo volnosti. Volam ho Prvorodený 🤭

Capovi sa trosku ulavilo a zacal si lahat a spat poleziacky ❤️

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 29.05.2025, 13:08:40 xxx.xxx.234.24

Saga- mala tucna je, to ako fakt, cobka v pohode, ale schudnut by mohla, te to cob, to nebude nikdy vyzla. Ale mala vyzera ako parecek 😂

Moje uboziatka po vylete na hlavnu cestu mozu o trave snivat, max maju prihradenych par sto m2 biedneho porastu. Pasku som masla neposkodenu, proste sli, lebo mohli a zial Neha v stave ponik ON isla…samozrejme od toho vyletu sa ledva plazia a nech trpia, dobre im tak.

Aj moje kone su tucne, co uz, aspon musia chodit do kopca. Teraz snad nieco v noci spalili, pri tej zime.

Skusim ich dnes odfotit.

Capo katastrofa, podminovane cele chodidlo. Chjo.

Horsana
Horsana 29.05.2025, 13:00:15 xxx.xxx.234.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.05.2025, 10:46:58

No, neviem, asi preto, ze nasa traviaca sustava na nieco tak hnusne nie je adaptovana? Medved smrdi zivy aj mrtvy, mna z toho smradu napina na zvracanie, nie to este jest, bleah 🤮

Videla som dokument o nejakych lovcoch, co lovia medvede v zime, v brlohu, uplny brutal, tahali mrtvolu von konmi a brali iba kozu, tlapy a hnedy tuk, tie maju miesto v tradicnej medicine, ani tieto zocelene etnika to nejedia, snad cosi surove z neho zjedli na mieste, asi pecienku, alebo srdce, no maso nie.

A Europan aby to jedol? No tfuj!

Horsana
Horsana 28.05.2025, 10:35:48 xxx.xxx.51.17

Môjmu známemu zabil blesk tri, či štyri kone, kobyla bola gravidná.

Po zásahu neuhynuli hneď, nebolo to nič moc.

Plechový prístrešok v kopci. Ale už má kone zas, no má drevené stavby.

Ja mám blízko vedenie vysokého napätia, veľmi blízko, tak ale nič s tým neurobím.