Včera som utrpela šok.
V chate mi chýbali dve prepelice, tie pôvodné. Proste, neboli, zmizli, aj som ich oplakala.
Moje prikrmované predátory ma sklamali, jediné, čo mi napadlo bolo to, že ich niečo proste uchmatlo preč, pod strechou je na to priestoru habadej.
So slzami v očiach som pre istotu išla spočítať súdružky, čo sú pod sieťovinou, malo ich byť jedenásť.
Rátam, rátam…12…znovu…12. Vysmrkala som sa, utrela si slzavé oči, rátam-prepelíc je 13!
Áno, dve voľnochatové súdružky neznámym spôsobom vliezli dnu k tým 11 novým a nažívali si tam v láske a mieri.
AKO do frasa tam dokázali vojsť?? To museli tuho, pretuho túrovať svoje mikromozočky, aby toto dokázali, pretože sa tam mohli dostať jedine tak, že hlavou a telom nadvihli tú tkaninu, čo je 20 cm od spodku a proste…sieťová kocka je v rohoch zaťažená dlaždicami a búdkami so slamou a celé je to celkom ťažké, všetko neporušené…ja fakt nechápem.
A tá láska a mier, v ktorej si tam krdlik hovel??? Kebyže nemajú pekné, hladké perie, nerozoznám ich od zvyšku.
No a tak som v sieťovine nechala iba lazarov (4 ks) a zvyšok som pustila do chaty.
Tak, držím sebe aj im palce, o výsledkoch tohto etologického experimentu poinformujem v nedeľu, ale nemyslím, že by došlo k nejakej vražde.
Dúfam.