Jestli sunar dorazil, tak by za něj peníze nedali, protože jich neměli nazbyt, zato krávu ano. A lidi se rodili i před rokem 1950.
Jestli sunar dorazil, tak by za něj peníze nedali, protože jich neměli nazbyt, zato krávu ano. A lidi se rodili i před rokem 1950.
Taky se mi hned vybaví hysterka a už vím i to y😉 A hysterku mám zakódovanou, protože na ty jsem doslova alergická🙄 A to mi připomnělo: zachytili ste někde reportáž o stavbě domova důchodců v Lidči? Naproti škole? Že se občané vyjádřili v referendu proti? Ptali se na ulici matek a ty krávy zpovykané(jinak se to nazvat prostě nedá, ještě ty hysterky by tam sedly) že: ale my teda nechcem, aby se děti ze školy dívali na to, jak tam věčně jezdí sanitky a pohřebáky…No ano ty krávo, tak až to s tebou doma sekne, tak tam chcípni, aby dětičky náhodou neviděly sanitku👎Sem myslela, že mi prdne cévka, nad takovou neskutečnou blbostí některých osob…
Teď si uvědomuju, že před pár lety zahradu pravidelně navštěvovali 4 bažanti. Několikrát se tu narodili zajíčci. Obojí v době, kdy chodila liška. Bažanta jsem tu neviděla tak 10let, zajíce letos jednoho - myslím v okolí.
Já a nejspíš většina lidí starších než já, byla odchovaná na kravském mléce, matky šly do práce u mě už po 6, u starších po 3 měsících a zbytek zařídila kráva. Náhražky ještě nebyly, teda byla rýže, kterou se to taky řešilo. Takže ne, mlékem děti nikdo nezabil. U lidí tolerance s věkem klesá? No tak třeba příbuzná měla taky nějakou intoleranci a do nějakých 6let mléko nemohla. Doporučili poté zkoušet jogurty, různé mléčné výrobky. Dneska je jí 15 a už mléko v jídle může, samotné ho tedy pro jistotu nepije.
Jsme rodina, která má na mák závislost (že by ty opiáty?!?😜) Za komančů jsme příbuzným do USA posílali mák na buchty - naučili je péct rodiče - Češi, jenže mák na ně v USA koupit nemohli. Většina balíků prošla. Když přijeli do Čech, nám blikaly oči na dolary, oni koukali na mák, jako by sme měli doma zlatou žílu😜 Přišlo jim neuvěřitelné, že si ho můžem jen tak pěstovat. Takže získali pocit, že komouši jsou vlastně skvělí😏
U nás taky ne. 14st, celkem chladný luft, určitě na mikinu to bylo(i jsem ji měla) Krátkodobě, s těma odpadkama, nebo těch 70m do schránky to člověk přeběhne i v tričku a šortkách, jak chodím doma, ale na delší pobyt takhle venku to u nás není.
kometa:Jestli jsem četla správně tak ne, protože Bobča včas nevysadila lék na ředění krve.
A jak to s tím souvisí? Řezat do ní budou tak jako tak. Mně naopak málem neoperovali, protože jsem včas nevysadila HA.
Reni, kopíruju, co psala Bobča, ať to nezkomolím a vy to zbytečně nehledáte: Operaci by to až tak neškodilo ,ale po vpichu do zad by to mohlo krvácet dovnitř..
To sestřenek místo s dubáky, co nám kdysi ukázaly, je taky v prudkém kamenitém svahu, kde by mě ani nikdy nenapadlo, že by hřiby rostly. A také jsme to lozily místy po čtyřech a když jsem blbě šlápnula, jela jsem po zadku několik metrů, než jsem se o něco zastavila. Niki to je ale taky nádhera (Janu jsem ještě ani nestihnula pochválit) úplně vám holky závidím, tu už to hříbky přestalo bavit😏
kometa:.jen mě trochu štve ta narkóza,naposledy mi po ní bylo špatně,a to tak,že velmi
A to nenabídli epidurál?
Jestli jsem četla správně tak ne, protože Bobča včas nevysadila lék na ředění krve.
Snad nám zadavatelka písne, jak dopadli…
Čistě z našeho pohledu….ani kdyby sme tu měli slepice v malém výběhu, tak by bláto neměly, protože celé léto nekapnulo🙄 Takže asi ne, asi si to ani neumím představit😏 Ale 25slepic, by mělo mít už výběh poměrně velký a to je celý vydlážděný? Spíš bych tipnula, že ne jen nedostatečné krmení, ale ani výběh není zrovna welfare.
Tak teda Niki, to jste zvládly(tedy ty jsi zvládla, jak to tak vypadá😉) nakonec rychle!👍 Ani bych nevěřila, že to tak rychle jde všechno zařídit😲 No jo, já zrovna nejsem ,,žena činu" - to je fakt😛 A to minule fňukala, že toho má dost a na houby už ji nikdo nedostane😜
Varaxi - zpevněný výběh je slepicím k čemu dobrý? Vám možná proto, aby ste neměla špinavé slepice a líp se výběh uklízel, ale slepicím je totálně k ho.nu. Slepici bláto nevadí, ale ty dlaždice určitě ano. Chodit celý den po dlažbě vadí i člověku v botách, natož zvířeti. I v těch blbých halových chovech chodily po podestýlce. Slepice je hrabavá, celý den nedělá nic jiného než chodí, hrabká a zobká. Stačí se koukat, když je volně v trávě.
Taky jsem nad tím uvažovala, odkaz jsem po pravdě ani neotevírala, protože si myslím, že ježek by dýni nežral ani omylem. Tak jo, už jsem si to přečetla a nezbavilo mě to dojmu, že se převezme každá blbost, co kdo zplodí a pak tomu někteří i věří, protože: to přece píšou všude, tak to musí být pravda. Ony jsou pravda dýně novinka, kterou doteď nikdo nepěstoval, takže naši ježci se s nima nemohli nikdy setkat😛
Co znamená ,,výběh s dlažbou"?😲 To jsou jako venku na dlažbě, nebo to blbě chápu?
Kdyby jsi chtěla, nikdy to tak nevyfotíš😉👍
To naše mimiňo Viktín, už skoro týden moc nechce maso, jen si malinko vezme a zbytek dojídá Macek. Ale jinak nevypadá ,,bídně"(jak se u nás říká) dojídá se granulema🙄 Bohužel, šel jednou po několika měsících doma na WC a měl tam průjem💩😟 Nevím, jestli šel proto, aby mi to ukázal, že ho bolí pupík, tak ať nebrblám, že nejí masko?😟
Jani fotka s Kukym je srandovní😛
Bože Božka, kdyby ses nevrátila, tak je šumák, jestli máš doma bordel😜 A jsem si jistá, že ty teda nemáš. U nás by teprve koukali🙄 Už třetí den koukám na chuchvalce chlupů na zemi a na Viktínovém místě na sedačce, že to musím vyluxovat. Jenže dopoledne oni tu leží a chrupkají, do tmy jsem pak ještě venku a pak sotva lezu a navíc se za tmy blbě uklízí. Néé jako teď, když snídám a vidím, jak se z horního okna táhnou pavučiny až kamsi ke spodnímu do záclon🙄
A Bobi, kdy na tu operaci nastupuješ? Zopákni nám to, já jsme skleroza, však víš😏 Tu první jsi v pohodě zvládla, zvládneš i tuto, jen budeš trochu oblbená, chvíli. Ale zase se prospíš pořádně😜 Hele, co měsíc? Byl parádní, akorát jsem v noci lítala od okna k oknu s pořád byl nad barákem, až v 7 ráno krásně nad západním obzorem👍 Zato vichr🙄 U nás byl už včera celý den, no v noci se to teda vystupňovalo! Bylo mi horko, ventilačka byla málo, tak jsem ve tři vstala a otevřela trochu okno. Foukalo z druhé strany baráku, tak nic nemlátilo. No pak mě vzbudil nějaký šílený rachot, já myslela, že snad hřmí. Jen mi blesklo, že naprší dovnitř, ale já už sakra nevstávám😉 Ráno s čistou hlavou jsem uvažovala, že jsem blbá, z čeho by asi tak hřmělo😏 Napadlo mě, že někomu ze sousedů uletěl nějaký plech, ale nic jsem nenašla. Tom hlásil, že na vysokém napětí, které jde kousek před naším práskaly o sebe asi dráty, nebo tam spadla větev a několikrát to vybuchlo a přestala jít elektrika. Ráno mi přišla SMSka, že na tom pracují, hodiny všechny na spotřebičích vynulované, ale elektrika už šla👎 Vítr je trochu mírnější, trochu, ale jít proti tomu tady na naší cestě bylo výživné😏
Dva dny vystříhávám, vyřezávám pilkou nálety v keřích(hlavně) Představte si třeba kolem plotu husté keře šeříku a mezitím už roste všechno možné. Takže se tím prodírám, plazím jak divoká svině a likviduju, pařízky mažu štětečkem s herbicidem. Malinko mi ještě chybí a pravou stranu mám. Je toho na malou vlečku👎 Po večerech pak dloubám trny z rukou a kolen. Nevím, nevím, ale levou stranu asi nedám, i když tam je toho možná míň. Uvidím jak zítra🙄
Fakt ne? Doktorky, jak to je? Přece, když nedýchám, musí to tam někde poskočit, změna rytmu…ne? 😲