Samozřejmě, i takto mi to stačí, jen jsem nevěděla, kde teďka vlastně si, jestli doma, nebo už i v práci.
Samozřejmě, i takto mi to stačí, jen jsem nevěděla, kde teďka vlastně si, jestli doma, nebo už i v práci.
Jani samozřejmě, že sme rádi, že jsi tady, jen pořád čekám, že písneš něco o sobě, jestli ještě marodíš, nebo už jsi v pracovním procesu atd, protože jsi dlouho nebyla a nevíme proč, teda já nevím😟
Niki ty víš, že motorky a podobná pohybovadla nemusím😉 ale podle designu - to je Vespa, viď?😀 Tak bezpochyby je krásný👍 A je podobný autínku od Janiny, však stejná ,,líheň"😉
Ty jsi si teda dala s tou klimou🙄 Si jak Tom, tomu stačí jen se dívat na nezpuštěnou a je marod😜
Kočiny…skoro ti závidím. 14dní nejsem doma, od rána do večera se koupu a myslíš, že se přijdou pomazlit? Ne☹️ Viktína alespoň teda přijde pozdravit a vyptat si masko a večer chvíli vyskočí na gauč, kde můžu tak 5 minut drbat krk. Pak seskočí, lehne si někde opodál a hotovo. Spí (nebo co kde kujou) venku. Gucci pak přes den někdy přijde spát domů, Viktín chodil týden pravidelně, no tento týden posnídá a vyfičí někam ven, Gucci ani nepřijde, snad je OK, už ji ani nehledám, chodí si, jak madam chce🙄 většinou až někdy kolem 21h.
Jani, samozřejmě čumíme pořád, Kája byla skvělá👎 Pochopitelně jsem si nařídila budík a…bohužel v přímém přenosu sledovala ten neskutečný a nepochopitelný ,,výbuch"👎 Ještě teď to pořád nechápu, co se jí v té hlavě vylíhlo🙄 Je bravurní tenistka, kdyby zvládla hlavu, je neporazitelná.
Buggyro vidíte…a já na tohle po vlastní zkušenosti nevěřím. V 19letech jsem asi 2 roky v kuse měla zánět močáku. A to imrvere, několikrát do roka. Čůrala jsem krev a v jednom kuse žrala biseptol, či jak se to jmenuje. A nepomáhalo nic. V mokrém jsem nechodila, potit jsem se s těma 42kilama nepotila vůbec. Už jsem to psala kdysi na Faunu. Spolupracovnice, každá trpěla na nějaký jiný problém, mě ukecaly k ,,léčiteli" na Slovensko, vyhlášenému, že mají místo v autě, ať jedu taky. Velmi, velmi ušklíblá jsem tam jela, neb na to opravdu nevěřím, doteď nevěřím. Ale pán byl zkušený chiropraktik, udělal se mnou různé předklony, úklony, pak něco jako Hemlichův hmat s prudkým předklonem, mě šíleně prásklo v zádech a…od té doby jsem nemusela dávat pozor na nic, nikdy se mi zánět močáku nevrátil. Teď sedím 6 hodin v mokrých, tlustých, dvojitých jednodílných plavkách ve stínu a ještě na sebe cestou domů, na ty mokré plavky pustím klimu. Domů přijedu studená jak žába, muž ode mě zdrhá, že ze mě jde chlad jak ze studny a nic, nekašlu, nebolí mě v krku, nechytnou mě močové. (je mi teď jasné, že zítra něco z toho budu mít😏) Nejsem si jistá, jestli ale dneska k vodě pojedem, u nás pošmurky a vypadá to, že se to neodsune, ale spíše nasune ještě víc😟 Já myslela, že dneska ukončíme s mamkou slavnostně sezonu a tohle mě teda zklamalo. Zítra má být líp, ale za prvé o víkendu nejezdím, protože hrozí moc lidí a nemusí být místo pod stromem a taky pro změnu má hodně foukat - to se plave blbě ve vlnách. A za druhé bych asi neštvala muže, protože sobota je ,,náš den", kdy nic neděláme a jen si užíváme sebe. Ani nemusíme vařit, jezdíme na oběd k tchánům.
Nooo, tak zase ja, nastesti se oblacnost rozpustila a koupak otevreli. Ale jedna pani, co tu taky dneska prijela rikala, ze ji rikali rano, ze bude zavreno
Bobi, omlatila jsi se teda pekne🤔 Ja to rikala, kaskaderka ty voe😜
Ronjo, vy se svýma 15st v noci nemáte nárok na brblání😜 u nás to neklesne pod 20st👎 Klobouk👍 To je pro mě neocenitelná pomůcka, který mám v létě prakticky přirostlý k hlavě. Jen na obchůzku ráno nosím kšiltovku, neb je to ,,více sportovní"😏 Ne až tak praktické, protože jsem zjistila, že na líce mi svítí - budu tam mít zase fleky. S kloboukem plavu, bez něj bych do vody absolutně nevlezla. Včera mi pán (otec majitele koupáku, už se tam za těch pár týdnů celkem známe) říká: já jsem té vaší kolegyni (myšleno mamce😉 tu on nezná) říkal, že vy tak rychle plavete, protože máte ten turboklobouk!😛 Tak jsem mu odpověděla, že kloubouk mít musím, protože bych byla za pár dní flrkatá, že by mě nepoznal😉 A on: jéé, a já se schválně otáčím proti sluníčku, abych si ten čumák trochu opálil. Já mám za těch cca 15let, co jsem ho v létě z hlavy nesundala úplný problém, vůbec bez něj někam přejít. Jedu autem do lékárny, bez klobouku teda, vystoupím 20m před lékárnou a dávám si roce před obličej, aby na mě nesvítilo. A to si prosím nemyslete, že má hubu alabastrovou! Třeba od té vody se to stejně pod ten klobouk odráží, takže momentálně i tak vypadám jak stará Afričanka😏 Mluvila jsem teď s mamkou, že o půl 12 vyrážíme, jdu balit😉
A vlastně…Niki ještě přepočítává zvířectvo, nebo už je nakonec v práci?!?😲
U nás v noci vedro, stejně jak všude jinde asi, tak jak popisuje Buggyra už spávám několik týdnů. Ráno mě vzbudilo úplně zataženo, šla jsem kouknout na radar a čumím jak vejr…nehlášené dešťové mraky!😲 No na nás pochopitelně nešly, spadlo sice asi 10 neměřitelných kapek(byla poprskaná dlažba) ještě pořád je pod mrakem, ale už se to vybírá. Jestli ovšem bude otevřený koupák netuším😎 Trochu čára přes rozpočet, se ČT-PA jsem ještě na koupámí počítala! Jdu zavolat mamce, je divné, že nevolá ona.
Tak u nas 34, kolem Zlina jsem videla na radaru tedka bourku, sice jde smerem k nam, ale je mi jasne, ze bude tak maximalne tady, na jezerech. Tu se tento tyden konci uz v 18h, ale ted naposled a mam odplavano, muzem jet tedy driv(stejne v 18 uz zacina tenis) tak tomu pripadne ujedem😉 Buggyro, nechapu, jak ste o vimendu v tom vedru mohla zvladnout ten milion veci, ja akorat tak lezim rozplacla na posteli a skucim, jak je mi vedro🫣 A taky nechapu, jak muzete mit takto zelene melouny, tim myslim hlavne rostliny. Melouny jsme snedli velke dva, byly teda vyborne, ale tot vse, rostliny uz tehdy byly po smrti. Cukety se jeste drzi, jeste sklizim, ale taky nevypadaji nijak extra.
My ještě tento týden, s mamkou převážně, taky dovolenkujem😉 Ještě je vedro, tak taky každý den na koupáku. Stejně se jinak nedá dělat nic, než plavat, 33st. Doma jsme už úplně bez přítoku do jezera, za včerejšek se odpařily 3cm. Ne, že by voda nevydržela, ale bude se rychle přehřívat a hlavně ztratí kyslík tak čekám, kdy se zase začnou obracet ryby. Tomovi jsem včera říkala, že kdyby se ,,začaly divně tvářit"😉že musí jednat, rychle natáhnout hadici ze studny.
Nikolko nádhera a voda, jak píšeš, to je ,,modrá laguna"👍 A všechny jste kočky a užíváte si to, je to vidět👍 Jen škoda, že vám to tak rychle uteklo😕 Úplně mě na tom vyděsilo, jak rychle ten čas běží😲A vidíš, tady poctivě nikdo nepíše jen, aby sme neprošvihnuly tvůj příspěvek😜 Ha, ha chudák mamka😛
Když byl Viktín moc, moc nemocný, do té doby nemasová kočka, se chytnul na králičí játra. Pak začal i králíčí maso a krůtí a vepřové. Kuřecí nechtěl dlouho, ale už jí i to. Až v poslední řadě začal jíst hovězí, to mu chutnalo a chutná nejmíň. Kuřecí srdce ne-e doteď, jen játra. Ta mu po pár kouskách přimíchávám do balíčků s masem.
Mam kastrovane obe kocky(7 a 5let) a granule pro kastraty neji ani jeden z nich. Kocka by kalorie omezit mela, je jak becka, ale jelikoz ji spolu, tezko bude jist jine granule. Mladsi kocour byl moc nemocny, takze jsem rada, ze ho trochu vykrmuju. Za par let mozna budem resit vahu taky. Ale oni zijou vetsinu roku v zahrade, takze maji vetsi vydej energie.
Hura, hura, koupaliste vzhledem k pocasi nechali jeste tento tyden otevrene. Akorat jsme cumeli na paralukostrelce, takze sme vyjizdeli az pred 12h. Tom nas vyhodil a jel do prace. Vyzvedne nas pred patou, protoze v pet zacina tenis Muchova. Snad to bude stat za to a nepojedem driv zbytecne. A doufam, ze odplavu alespon 5x.
Bobi, kdyz jen potlucena…to se za chvilku odbarvi. Hlavne, ze jsi nedopadla, jak pise Orionka🙄
Inzerát nebude, tady se to někomu nacpe, některým příbuzným, nebo kamarádům.
Vím, že je to roundup, jen mám zasviněnou starou klávesnici a vypadávají mi písmenka😉
A já mu chybu nevyčítám, to je trochu přehnaný výraz, já jen upřesňuju název, tedy šrucha zelná.
Ano, recept jsem na NETu našla, je jich tam hafl. Jestli to bude jedlé, nespálím to a nepoletí to na kompost se teprve uvidí. Krom octa tam nepřidávám nic, takže škoda…jen co sežere trouba.
A dopadla jste při tom kaskadérském kousku nakonec jak?
Ty si ,,bubá"😏 to mě ani nenapadlo, opilá baba😎 Popravdě jak my nepijem, tak mě vůbec nedojde, že ostatní ano😏 neřeším to, dokud takového nevidím. Takže to jsi řekla ty😛 já ne.
U nás fouká dnes, je trochu líp, ale na slunko teda nelezu ani náhodou. I když…teď volala mamka, ať si přijdu nasbírat ty trnky na povidla, nebo už nebudou. Sme se domlouvaly, že je škoda ty velké švestky jen tak nechat do bečky, že si každá zkusíme navařit ta povidla. Já už to před pár lety zkoušela a všechna mi zkysala👎 O víkendu mi dávala ochutnat tchýně, taky nevydržela a vařila(pekla) Dobrá, ale spíš mi to přijde jako švestková marmeláda, než jak povidla. Je to červené a ne moc tuhé. Naše povidla(trnky) co chodívala vařit v kotle babča (to měla zbudované vždycky ve vsi jedna rodina a tam všichni chodili vařit), byla vždycky jak dehet a vydržela v hrnci ve špajzu klidně 5let, bez konzervantů a ledničky. Ale to se vařilo myslím i dva dny vím, že tam bývala přes noc.
Jenom prosím(jsem zahradnice😉 je to šrucha, nikoliv šrůcha🙂 A ano, letos se nastěhovala i k nám a to jsme ji tu neměli, nevím odkud ta mrcha přicestovala🙄 Jíst to nebudu, i když léta vím, že se z toho dělají saláty, ale jak už tu někdo psal, ten ,,sukulent" mě k pojídání v salátu fakt neláká. Papouchy nemám, takže v cestě vydlážděné kostkama, dostala dávku roudupu🙄 Bylo tam si milion pidirostlinek. Nesmíte nechat vykvést, jinak se jí už nikdy nezbavíte😉
Já se z ní picnu😜 Tak já si říkám ,,chudina Bobiš, vedro jak v peci, na kolena nemůže"…a ona celé odpoledne někde vytrsává..až do noci😄 To mě poser😎 Jako…že jsem se zeptala, jestli jsi se někde nenatáhnula…to jsem fakt nechtěla, aby jsi si to vynahradila včera zrovna😲 A ty jsi si mobilem nesvítila proč, ha? 😏 Ještě, že jsi si nic nezlomila, zápěstí to bývá nejčastějc😟 Ale jsem ráda, že jsi měla tak skvělý den👍🙂