Jo, jo Bobi, zdechloň, zažila jsem však nedávno, chápu😀 Práce ti neuteče, vydrželi bez toho doteď, ještě chvilku vydrží. Takto vycuclý člověk stejně nemůže nic dělat, akorát tak ležet a kurýrovat se.
Parapyrex…to je jako ten lék, co ti doktorka cpala, že si ta riziková skupina? Chápu, paní doktorka má zřejmě smlouvu s Dr.Max. Předpokládám, že nějaký paralen jsi doma měla, ne?
Zrovna dneska beseda na CT24 o tom, kolik vyšetření postupují lidi zbytečně…kdybych to onehdá nepsala, tuším vlastně tobě? Včera volala mamka, že teta byla před cukrovkou na oči, musí to vyšetření vždycky mít a že jí tam něco našla. Prý nějakou bílou tečku, není si jistá, co to je, takže ji sune do spádové nemocnice na další vyšetření. Jsem si 100% jistá, že zbytečně, toto má v očích každý starší člověk, ale je třeba si vzájemně dohazovat kšeftíky, vždyť to pojišťovna, potažmo my, co po doktorech nechodíme, zaplatíme. Pak se bude brečet, že není peněz na závažné diagnozy👎 Ani jsem to nedokoukala, je to jak s těma ATB. Doktoři mají jako první vědět, že je nemají předepisovat na každou cípovinu, no asi tam bude nějaké finanční ohodnocení za každý vydaný recept. Vyšetření…proč neždímat dojnou krávu pojišťovnu, dokud prachy tečou, ne?
Poslední diskuse o tom, jak začnou stávkovat doktoři, sestry. Ono se na to nicnedělání rychle zvykne. Byli jsme u kamaráda na akci a jeho strýc, primář z nemocnice tam říkal, že kdyby se zavřela polovina nemocnic, protože jsou prostě nadbytečné, je personálu habaděj. Jenže to si tady nikdo netroufne, to je velmi nepopulární opatření, ze kterého by se udělalo takové haló, že by si taková vláda už neškrtla. Když jsem byla naposled v nemocnici za tchánem, čekala jsem na chodbě na interně a chodila sem a tam. Vím, že pacienti jsou rádi, když jsou na pokoji sami a nikdo je tam neprudí, ale není to dovolená, že? U dveří jsou cedulky, kdo tam a tam leží. A nejmíň polovina toho oddělení byla prázdná. Na pokojích o 3-4 postelích, byli maximálně dva pacienti, některé pokoje prázdné úplně. No jsem si naprosto jistá, že doktorů a sester stále stejné množství, alespoň tam byla sestra, kam se člověk podíval. Před nějakýme 20 rokama, když jsme jezdili do nemocnice za babčou, byly tam dvě sestry na nejmíň třicet lidí. Teď tam bylo na nějakých 20lidí minimálně 5 sester + ostatní pomocný personál. A celý ten provoz, energie tak velkých oddělení, která jedou zbytečně, stojí taktéž nemalé peníze. Teď se to ještě všechno navýšilo, protože: co kdyby zase něco jako covid, či ještě horšího? Jednou za 100let tohle a kvůli tomu budem ty molochy živit😕