Aktuálně: 2 746 inzerátů262 312 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 16:46:42 xxx.xxx.90.226

Tak na preventivky k zubaři chodím víceméně taky, když ne, tak mě pozve. 

S doktory….dneska ze završila další lékařská kauza, která mi jen potvrdila, že už jsou tam snad jen samá paka, to už ani není možné. 

Už jsem to psala, oživím. Kámoše žena měla nějakou těžkou koliku, zničehožnic, ale vzhledem k tomu, že to poslední dobou mělo hrozně moc lidí, taky si myslím, že je to následek covidu. Jeden z následků. Musela do nemocnice, pár dní vůbec nevěděli, co jí je, nasadili atb, všechna možná vyšetření, chápu, jestli to není něco horšího, klasicky gynekologický nádor, karcinom střeva, slinivka atd. Nakonec ji poslali na kolonoskopii, to už byla nějaký týden doma. Tam jí řekla doktorka, že má na 90%  crohnovu chorobu, ale musí se to potvrdit ještě ultrazvukem. Je jí 50, nikdy neměla nejmenší střevní problémy, tak jsem kámošovi zrovna řekla(který z toho byl vyklepaný jak sviň) že je to absolutní kravina. A co mi došlo až teď? Tak kuva, člověka ženou na hnusné invazivní vyšetření, u husy, která nepozná stejně ani to ho.no a potvrdit se to musí ultrazvukem?!? Může mi někdo vysvětlit tu logiku?? Teď, po několika měsících se dostala na ten ultrazvuk a co myslíte? No jistě, žádného crohna nemá.  I blba by napadlo, že po tak těžkém zánětu střev, tam někdo něco najde, uvidí. Proč se nepočkalo těch pár týdnů, až se střeva poléčí a pak jdu hledat a ne, nezačnu tím nejhorším, tedy kolonoskopií. Naše zdravotnictví jde možná do řiti, ale už by si mohli nalít čistého vína a říct, za kým to jde. Tohle je všechno na nastavení pojišťoven, úhrad za výkony. Sere se na pacienty, jen aby nemocnice vyždímaly pojišťovnu nesmyslnýma drahýma vyšetřeníma i u těch, kde to absolutně není nutné. 

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 12:37:37 xxx.xxx.90.226

Neznám nějak toto plemeno, ale stačí si zadat do vyhledávače a v charakteristice plemene máte - dlouhá hedvábná srst.

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 11:18:33 xxx.xxx.90.226
Zrzavci:

No ano,  že jo? Je tam toho nejvíc. 

Nevím to jistě, ale myslím, že ne. Nejvíc tuším v hovězích játrech a úplně nejvíc, z běžně dostupných - losos, tuňák. 

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 11:16:49 xxx.xxx.90.226

Tak jasně, komu dělají problémy, tak ano, tam není o čem mluvit, ale proč preventivně? Zrovna tady u té, co popisujete. Tak tím, že byla vražená pod sedmičku, tak jejím brzkým vytrhnutím, vám právě může uspíšit narušení té sedmičky, jak správně uvažujete a myslím si totéž. Já jsem ani nepoznala, že mi osmičku vytrhnul, to byla sekunda, myslela jsem, že ji ještě ani nevzal do kleští a prý: hotovo. Ani po rozejití injekce jsem nepoznala, že mi někdo trhal zub. 

Jinak…taky o slepém střevu se dlouho uvažovalo, že se bude brát preventivně, minimálně ve chvíli, kdy se do břicha leze kvůli něčemu jinému, třeba žlučníku. A pak se zjistilo, že je tam kvůli imunitě stejně, jako třeba mandle.

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 10:20:46 xxx.xxx.90.226

Čauký, tak jsem raděj čekala, až písneš😛😉Mamka byla zase ráno u zubařky, myslela, že už jí budou zkoušet nové zuby…a zase jen další otisky😏 Brácha psal, že si jde trhat osmičku, ale neví vlastně proč, nic s ní nemá, nijak mu nevadí. Tak to taky nevím proč, já bych byla proti. Mám dokonce jednu spravovanou, protože jsem ji nechtěla vytrhnout, když tam byl jen malý kaz. Ha, ha, tak jsi si poseděla….😎

U nás je taky krásně sluníčko, zatím jen 19st a fučí teda jak kráva. Teď si uvědomuju, že musím letět otevřít skleník. 

Včera jsme od sousedky přivezli(teda Tom, já jsem po obědě usnula) vozík kobližků, tak jsem mu to pak kolem 18h pomohla vyházet na plachtu, aby zase mohl vrátit vozík. Potřebovala bych dělat v zahradě tisíc věcí, jen kdyby mi bylo trochu lepšejc, už bych šla😕 Teda myslím, že dnes je to lepší, nos uscpaný nemám, jen mi z něj trochu teče, tam pomohlo to proplachování slanou vodou asi. Teď se to nastěhovalo na průdušky a zatím ještě moc nevykašlávám, jen mě to dráždí na kašel, ale zatím nijak strašně. Vzala jsem si na noc paralen a chrápala až do 5h, pak půl hodiny kašlala a usnula ještě do půl osmé.

lesnizinka
lesnizinka 03.10.2023, 09:06:35 xxx.xxx.90.226

Když beru jen kastráty, víc a dál ven se vydává a vydávala kočka, protože ty jsou větší lovci(pudově, aby uživila koťata)

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 21:59:33 xxx.xxx.88.62
Odpověď na příspěvek uživatele Arziska z 02.10.2023, 21:40:31

Díky, mrknu a budu doufat, protože ti naši jsou neuvěřitelně vybíraví a nevím proč, ale všichni doposud byli a jsou 🙄

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 21:21:36 xxx.xxx.88.62

Ještě jsem chtěla napsat Zrzavci a zapomněla jsem…. že taurin je pro kočky důležitý na srdce, ale nemusí kvůli němu jíst zrovna srdíčka😉 je prostě v mase jako takovém. 

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 19:00:41 xxx.xxx.88.62
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.10.2023, 17:17:29

Ne, že bych nesouhlasila, ale zkuste jim to vysvětlit. Teď ano, teď máme období: jíme maso. Před tím se ho cca 2 měsíce nedotknuli. To samé granule a kapsičky. Nejlepší jsou ty, které moje kočky jí. Granule royal canine a kapsičky felix. Zkusila jsem a vlastně ještě pořád zkouším pokaždé, když se k nějakým novým dostanu, třeba teď v Praze ve zverimexech. No nic, nic jiného zatím nesnědli. Vím to, že ty šunty jsou navoněné a ochucené, jenže Viktín je jak žížala pořád a já potřebuju, aby alespoň jedl, cokoliv. 

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 11:55:05 xxx.xxx.88.62
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.10.2023, 10:59:24

Chtěla jsem to právě napsat, i jsem to měla, ale smazala. Že my už nějaké ty zkušenosti máme a taky víme, že by sme se takto nezachovali, takže z toho popudu si myslím, že soudit(obrazně) můžeme. 

Sousedi v novostavbě museli mít nutně NO(doma starou yorkovou) Bez plotů, takže kotec, z kterého chodil, tedy chodila mladá NO na prochajdy jednou týdně, pak měsíčně, teď už spíš čtvrtletně. Prý až se udělají ploty, tak ji odtud pustí(kotec byl jak pro králíka👎) Udělaly se o prázdninách ploty, dostala nový kotec v rohu, je větší, protože ten už bude nejspíš na doživotí😢 Už je za zdmi, takže ho vidím jen trochu od silnice, už se ani nedostanu jí tam hodit sem tam kokinko. Jen slyším, když vyjdou do zahrady, jak tam skučí. Jsou jí cca 3roky, takže by pro ni bylo líp, kdyby na něco rychlého umřela😢

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 10:56:04 xxx.xxx.88.62
Bobca:

Raduš-psaly jsme současně!!takže se vrať😜

Ještě, že mi to písneš👍 protože ne, nekoukám zpátky normálně nikdy😏😛

A jo, covid to určitě je, nemám čich, chuť…no poznám, že jsou to odlišné věci co jím, že chutnají nějak jinak, třeba rajče a paprika, ale jak, to už necítím, ne ty chuťové nuance. Ale rozliším třeba sladké od slaného, kyselého atd. Poznám, že čaj oslazený medem je sladký, ale z čeho je uvařený, to už ne🙄 Venku hezky a já zdechlá, kuva jsem nasratá😠

Bobi, když zrušíte sedánky úplně, bude ti to chybět, dejte si tam časové omezení😉 nebo třeba jen sudé dny, či tak něco😉

lesnizinka
lesnizinka 02.10.2023, 07:43:43 xxx.xxx.88.62

Jsem ráda, že jsi písnula, že o tobě zase slyšíme Niky…ale třikrát?!?😜 Vím, snažila jsi se poslat ty fotky😉

Taky hodně chodím bez ponožek, protože je prostě na nohách nesnesu, když je teplo. Ale poslední dobou, mě dokážou odrat i boty, které už jsem měla x krát na sobě, jen si je dám po dlouhé době👎 Naposled botasky o prázdninách, ale to jsem nešla tak daleko, naštěstí.  Na jaře, jak jsem přešla ze zimních bot na ,,jarní", tak ty teda šíleně, protože jsem si je dala tady na svůj okruh a po třech kilometrech mi doma tekla z pat krev čůrkem…to se hojilo fakt dlouho👎 a zůstaly mi tam jizvičky. 

Covid..potvrzený ho nemám, ale jak napsali, že v Praze je covid rozlezlý…předem jsem tušila, jak to dopadne👎 Po tom paralenu se to do rána dalo, myslela jsem, že noc s ucpaným nosem bude hrozná, ale dá se. Nos jsem včera celý den proplachovala slanou vodou snad co půlhodinu, takže tam to není hrozné, ale leze mi to na průdušky a začínám pokašlávat. Dneska vzdávám okruh, na to se necítím😕

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2023, 21:52:00 xxx.xxx.88.62

Oběd se mi povedl, se musím pochválit😉 no taky jsem ho konzultovala s mamkou😏 Jaktěživ si nevzpomenu, jelikož to nedělám často, co tam dát, aby to nebyl chuťově guláš. Už jsem si to raděj napsala😏

Po obědě jsem odpadnula. Bylo(je) mi fakt mizerně. Mám takový dojem, že se ten covid u mě má tak dobře, že se to rozkřiknulo a jak se objeví na scéně…mám ho!🙄 Ne, že se vytvoří imunita(i já jsem si to myslela😟) ale spíš slavobrána👎Hlavu jak škopek, tělo mi žhnulo, pořád jsem chodila za Tomem, že se cítím děsně, že mám určo teplotu. Několikrát mě změřil a nic. Až kolem sedmé jsem vylezla z postele a hned jsem cítila zimomriavky. Říkám mu: neříkej mi, že tu teplotu nemám, já to prostě poznám! Máš😎 Jen 37 jsem měla, kolem 21h už mi bylo tak děsně, že jsem si vzala paralen(chtěla jsem to vydržet až na spaní, ale nedalo se) Po něm se mi ulevilo, přestaly mi ty tlaky do hlavy. Jsem z toho dost nasr😈 Už se snažím i otužovat, míň se oblékám, ráno studená voda…a prd👎 Tak já už fakt nevím🙄 Už by nás ten zasr…covid mohl opustit👎

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2023, 19:44:48 xxx.xxx.88.62

Mám sice jiné plemeno, ale je to normální. Kotě je ve vývinu a stejně jako u dětí, mají období překotného růstu, kdy je třeba hodně jíst a pak stagnace, kdy bude nejspíš žravé míň. Ne, že by to vadilo, ale proč žere granule pro králíka, když má svoje?  Třeba jí chutnají víc? Náš zase rád žere granule pro ryby, což jsou ovšem ty nejlevnější šuntové granule pro kočky😏 U krmení ryb to má jako zpestření😉

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2023, 12:07:15 xxx.xxx.88.62

Na Slovensku mám třetinu rodiny. A my, i když nejsme, když přijedem do Prahy a budu mluvit po našem, tak si všichni myslí, že jsem Slovenka. Když tam narazím na Slováka v obchodě, prodavače, tak se zaraduju že někdo tam od nás. Prostě my jsme přímí sousedé, přejdu kopec a jsem na Slovensku, hodně rodin je tu smíšených, protože Slováci k nám jezdili a jezdí pracovat do fabriky. Rozdělení pro nás bylo špatné, těžko jsme se s tím smiřovali. To je ale něco, co lidi v Čechách nemůžou pochopit, protože v tom prostě nikdy nežili. 

Klimu…no já už jsem psala, že ji máme sice zaplou, ale Tom ji má nastavenou na 24st, já to ukecám na 22 max a můžu mít puštěný jen jeden průduch u sebe a pak na zadní sedadlo. Takže žádné ,,fučení ledového vzduchu" - se fakt neděje😏 To je tak max, abych v tom autě nezdechnula😛 Jenže jsem v Praze hodně jezdila hromadnou dopravou, ten bus do Průhonic, díky bohu jen jedna zastávka, ale snad žádné větrání, šílený vzduch, jet dál, asi by to se mnou seklo…Pokud tam byl jeden nemocný člověk, tak teď asi všichni👎

Já dnes klohním hovězí se šťávou a kolínkama - Tom má chuť🙂Přinesl z mrazáku…prý tam našel kuřecí stehenní řízky. Jsem se divila, protože kuřecí, krom křídel, nekupujem minimálně 5 let. Koukne na datum…a 4 roky to tam bylo. Asi jsme to koupili na sešlost s kámošema, co míváme…na grilování a neuskutečnilo se. Tak vytáhnul kližku😉

Baže, že se taštička líbila, vždyť byla super👍

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2023, 07:54:33 xxx.xxx.88.62

Včera vinobraní OK, báli jsme se toho počasí, nabalili hader na převlečení, kdyby jsme zmokli. Nakonec pršelo u nás, na Slovensku ne. Hroznů se bohužel neurodilo, i tak dobře, že jsme byli slabá sestava, měli jsme to za hodinu hotové😏 Obrali jsme ještě trnky. A seděli a jedli.

Ráno jsem viděla výsledky slovenských voleb a chce se mi blejt, velebnosti. Vůbec nevím, jak se k tomu postavit, ale zřejmě tak, že to budu naprosto ignorovat a nemyslet na to. 

Nevím, co jsem kde chytila, jestli z klimy, což pochybuju, jezdíme teď často, nebo covida v Praze, ale je mi šoufl, dva dny zahleněný nosohltan až hrůza, včera jsem celý večer proplachovala slanou vodou, tak v noci a ráno už lepší, ale mám to i na průduškách a nevím, jestli nemám i teplotu, musím se změřit👎

Kočule se večer vrátili domů, venku byla fakt zima, teďka ráno 6st😕

lesnizinka
lesnizinka 30.09.2023, 08:58:16 xxx.xxx.88.62

Bobi, stromy vycucnou veškerou vodu? Víš jak hluboko koření stromy? 😉A jak by to tak asi udělaly? Stromy dostanou jen, pokud se tak hluboko nějaká voda vsákne. Jinak využívají spodní, no třeba u nás je v hloubce několika metrů, takže co nekoření hodně hluboko, má smůlu. Proto taky odumírají smrky, protože ty koření hodně mělce. 

Takže dneska máš zase fofry😉 Mňam. Ale my taky nebudem mít o jídlo nouzi, jedeme na vinobraní. Obírat, pak až jídlo😉 Bohužel se to moc nevydařilo, prská. Neprší, prská, akorát budem smáčení a napršeno nebude. Je protivné jak to z listů teče do rukávů, rukavice hned mokré...A dole boty taktéž, vemu si galoše, akorát, že je mám prasklé👎 Pořád jsem odkládala koupit si nové a najednou mokro…kdo by to byl čekal, na podzim😜

Nikča si teda máknula👍 Honem, honem za jeden den, dneska bude rozlámaná. No…ona ještě možná ne, je mladá, že áno😀 Tak oni asi dva kočičáci proškrábou škrabadlo rychlej, i než ti moji, protože mí škrábou i venku na stromech, Nikčini jen doma a jak jsou dva, škrábou o to víc. 

Naši chtěli dneska spát oba venku, asi se jim líbilo to světlo? Jen byla dost zima. Myslela jsem, že zalezou pak do garáže, ale Vikťu jsem našla u komína tak, jak si tam večer lehnul😕 Gucci asi v garáži byla, ráno nevylezla nahoru do ložnice a ukázala se až skoro v 8h a suchá. 

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2023, 20:05:24 xxx.xxx.88.62

My jen v zahradě klouzky, v lese je sucho😟Byla jsem v těch Průhonicích a tam je sucho taky, nerostlo tam taky nic a podmínky by jinak byly, samý dub a smrk😉

Bodlinko, vy to přece máte kousek na Buchlov a tam rostou snad vždycky😉

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2023, 16:16:05 xxx.xxx.88.62

Bobi, nakonec jsem prala taky🙄 Tom přišel z tenisu, vysléknul hadry a že: zrovna mi to přeper, jo? Jde se vysprchovat a po cestě na mě volá: a máš nasr…na sedačce! Cóóó?!?😲 Vyběhnu se podívat co to mele😉 a na mé dece, kde předtím ležel Viktín je nablito, smotek chlupů😏 Takže jsem ji rovnou vzala a letěla do pračky také. Je hezky, do večera bude suchá.