Ještě dodám. Nevím, jak daleko máte rodiče, ale nejlepší by bylo, kdyby někdo docházel za kočkou k vám. Byla by sice bez vás, ale alespoň doma, ve svém, tedy míň stresu. Já to mám horší, mám kočky, co chodí ven a nejsou na cizí zvyklé vůbec, nemá se mi o ně kdo postarat. I kdybych teoreticky někoho sehnala, utekli by někam do zahrady a tam zůstali celou dobu, co by sme nebyli doma. Možná Viktorek by k baráku přišel, ale Gučina je posera totální, ta těžko. Ta vytřeští oči a zdrhá jen, když zazvoní zvonek u branky.
Kdyby ste se tam stěhovali, je to něco jiného, jeden let by to zvládla, i v tom nákladovém. Naše Gucci, vlastně obě, zvládaly auto dobře, byly v přepravce(půlhodinová cesta na veterinu) v klidu. Leonek…postupně se to stupňovalo s každou cestou, zpočátku to bylo jen mňoukání, po pár cestách už bylo nepřetržité celou tu půlhodinu, poslední cesty už byly šílené, řval, jako by ho na nože brali, snažil se dostat z přepravky, drápal mezírkama kam prorval packu sedadla v autě, urval si dráp, všechno od krve. Pučůraný. Nedovedu si představit, co bych dělala, kdyby tohle spustil v tom letatadle!? Asi by sme dostali padák…👎😏Na takovéhle cestování s kočkou, zapomeňte, pokud vám jde o tu kočku, zvykejte ji u rodičů. Chápu, zatím jsem od koček dokázala odjet na 4 dny, musím je zvykat postupně, nikdy sami nebyli a mě taky není lehko je tu nechat.
Jééé, no vidíš Bobi, kolik máš zážitků a fotek a jak tak koukám, vypadáš moc dobře a spokojeně👍😀 Určitě ti to tam prospělo, čerstvý vzduch, pohyb, houby, veselo s Čendou👍 Měla bys tam jezdit častěj😉
Nad ránem mě vzbudila Gucci, která se toulala celý večer někde venku. Takže jsem pak ještě usnula a vstala v půl osmé. A měla fofry, protože jsme neměli sladké a vymyslela jsem si, že udělám jablkové kapsičky z toustového chleba v toustovači. Takže nachystat a podusit jablka do nich. Pomazat toustíky máslíčkem. Zadruhé jsem posbírala klouzky, takže oloupat klouzky, nakrájet a nakrájet cibulku na smaženici. No a nachystat zeleninku: rajčata, okurku, papriku jako přílohu. Lítala jsem jak hadr na holi. Přišmatlala z venku a ještě to všechno dovyrobit, smaženici, pak na ni plesknout vajíčka, otoustíkovat toust k tomu, mezitím se toustovali ty taštičky….bylo to jak v restaurační kuchyni, muselo to odsýpat😉 Byla jsem pak ráda, že jsem si sedla😏
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 28.09.2023, 11:08:27
Ano, máte pravdu, nebyli zvyklí. Ale sama píšete, že i vaši nalezenci, co přišli odněkud, si doma postupně zvykali, nehnali se do baráku rovnou. Ne, měli jsme nový barák, zvířata měla vystavěné boudy, zázemí venku, doma v plánu nebyli. To přišlo až časem, až jsme viděli, že to nejsou poděsové, co nám během minuty zničí půl vybavení.
Čau holky, byli jsme zase na otočku v Praze, úterý odpoledne tam, přespali, muž ceký den jednání, já jsem si prošla Průhonice(park) a včera večer zpátky, přijeli jsme domů před půlnocí. Dánice…no comment👎
Bobča ráno poslala SMS, že se jí nedaří sem dostat, špatný signál asi, ale když nejhůř, už jede domů, tak až z domu pak písne.
Já jsem ráno vstala v půl sedmé, že už jako probraná, zapnu telku, zachrápu pochopitelně, proberu se, mrknu na mobil a nevěřila jsem svým očím, chvíli mi trvalo, než jsem to pochopila, bylo rovných 8h. To už chodím do ložnice budit muže, chystat se na obchůzku, už mívám tady napsáno😉sprcha, nachystanou zeleninku ke snídani….no dneska jsem stihnula jen tu sprchu a pak jsem měla všechno posunuté o čtvrt hodiny😎 Že je svátek, také nemůžu pochopit😛 Příklad: co bude k obědu? Kdyžtak sjedu do masny…aha, leda prd😛
Možná jsem psala, v úterý mi přišly sazenice jahod, ještě navozím zeminu na rozpracovaný obrubník, zasypu, urovnám, uklidím a jdu na ty jahody. Jen mi to možná zhatí mamka, přijel brácha a budou se obírat trnky tak nevím, jestli nedostanu pozvánku🙄😉
Puštík teda určitě ne.
Ta první generace koček na výběr zpočátku neměla. Brala jsem je s tím, že budou se psy v boudě. Zvykli si tak oni i psi. Jenže i já jsem postupně s nima chtěla být víc, hlavně v zimě není práce venku, takže jsem je začala brávat domů. Ale nějak se necpali, že by byli doma napořád, protože prostě na to nebyli zvyklí, byli nasrstění a po chvíli doma jim bylo horko. Trvalo to několik let, než kočky přešly do režimu: když chci můžu být v baráku, panička je dveřník. Psi si nezvykli nikdy, dávali přednost ležení za oknem, stačilo jim, že v zimě do baráku vidí.
Náááhodou, Adonek je hezký🙂Tcháni mu říkají Adoni, já Adonku. Adonisi nikdo, je to pro psa moc dlouhé jméno. Myslím, že čistý zlaťák to není, má takovou trošku svrasklou hubu, čelíčko a je mohutnější a medově tmavší. Ale jinak je moc hodný, i když opět blbě vychovaný, či spíše nevychovaný, prostě neumí základní věci na povel. Skáče jak pako, což je při jeho velikosti pro tchány nebezpečné, taťka chodí jen s chodítkem, mě málem onehdá vyrazil zuby. Ale chápu ho, že je prostě rád, když o něj má někdo zájem.
Niki, to je stejné s Berťou, prostě byl rád, že tam jsi a chtěl urvat trochu pozornosti😉A povedlo se😛 U vás určo houby porostou, v Čechách hlásí hodně. U nás na Moravě je to bída, i když u Bobi by mohly, Bobiš, vždyť vám tam pršelo x krát víc, než nám, tak kde už?! 👍
Jenom upravím. Ne, každá šlechtěnka se v zimě nenachladí. Tedy ne každé plemeno. Naše první generace britek žila první roky jen a pouze venku, se psy v boudě, nebo ve své kartonové krabici pod přístřeškem. Doma zvyklí nebyli, přivezli se se psy a zůstali se psy venku. Leonek chodil domů málo celý život, byl fixovaný na Berryho(psa) a poslední roky se zase za ním na zimu odstěhoval do psí boudy, měl kožich jak medvěd. Určitě mám Leonka i jak chodí po sněhu se psy, tady na té fotce nejsou v záběru, ale určitě jdou před ním….zahradou, jen ji nemám staženou u sebe v compu.
Chudáček Čenda, teda Bobiš ty jsi kruťas😉je mi ho líto. Trošku podobně je to zase u tchánů. Po zlaťákovi Argovi, si pořídili nového Adonise. Argo miloval moje psy, často k nám utíkal, museli z humna udělat pevnost, všude karisíťové zábrany.
Zařekla jsem se, že Adonka k sobě tak nepřipoutám, Worka už na tom nebyl tak, aby se mohl s mladým slonbidlem pohrát, tak se poznali víceméně jen na dálku. Jenže my tam jezdíme každý víkend, Adonek někdy vyhlíží i v humně u plotu, jak ráno šlapu kolem. Opět jsem asi jediná, kdo si s ním pohraje, všimne si ho. Tcháni ho nesnáší pro jeho divokost, je ještě mladý a nevyblbnutý. Procházky…asi jednou za uherský rok☹️ Už jsem uvažovala, že se zeptám neteře, která na něj čas nemá, jestli si ho nemůžu vzít někdy do lesa (že bych zase trochu obcházela lesy) Jenže právě ho nechci na něco zvykat, protože se švagrem nemluvíme a kdyby se něco stalo s našima…už bych s Adonkem nebyla😟
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 25.09.2023, 10:42:16
Možné to je, ale kolik jsi za život poznala, viděla koček s tímto problémem? Je mi 50 a já ani jednu, ty nejspíš tu jednu, takže pravděpodobnost to bude nula, nula nic. I kdyby to zrovna plíseň byla, netřeba zbytečně hysterčit, pokud paní nemá nějak těžce oslabenou imunitu.
Zadavatelko, o kočkách asi moc nevíte, že? Ne, kočka na výlety nejezdí. Kočka má ráda svoje doma, je fixovaná na místo, bydliště, ne na pána. Každé cestování je pro ni stres. Ano, najde se pár vyjímek, které s radostí jedou na léto na chatu, ale jsou to opravdu jen vyjímky a kalkulovat s tímto scénářem nelze. Pořiďte si třeba králíka, tomu je nejspíš jedno, kde v té kleci trůní.
Buggyro, rotavátor se na políčko hodí vždycky, bez něj bych do země nezasadila nic. Hovnem jste mi připomněla, že jsem stále ještě nesondovala u sousedky, jestli mi bude skládat, potřebovala bych tak 4 vozíky😏
Vy jíte jak moje mamka, ta si taky vaří nejmíň na tři dny. Já bych dva dala, to jo, ale třetí a víc už asi ne, lezlo by mi to krkem.
Tak já se ráno naoblékala, vlastně jako posledních pár dní, tedy legíny, triko s dlouhým a tenkou prošívanou vestu. No jenže nefučelo, takže v polovině cesty už mi bylo vedro a nadávala jsem si, jaková jsem hus, když přece vím, že na to ,,sportování" je lepší se obléct míň, člověk se po chvíli zahřeje. I kočini usoudily, že počasí dnes OK(už vyšlo sluníčko a je skoro 18st) a šli ven. Tak jdu makat😉
No jasněéééé, nikde nikdo🙄 Bobča bloudí někde v lese asi😏 Nikča nejspíš lítala bůhví kde a nestíhá😉 Ráno u nás brrr, skoro mrazivé, 8st. Zatím jsem venku nebyla, šel to omrknout Viktík. Včera jsem musela obouchat oříšky(kam jsem holí dosáhnula) neb by mi nezbylo ani ň. Šla jsem totiž odpoledne, až přestalo prskat posbírat a našla jsem tak akorát rozlouskané skořápky. Oříšků bylo letos celkem hodně, no nám zbyla miska😎 Buďme rádi, že vůbec😏Dneska jsem si přichystala opravu jednoho obrubníku záhonu, musím ho vyházet, odrýt kousek dál(rozšířit ho na úkor trávníku) položit, odvézt starou a navozit novou zeminu. Počasí vypadá…že to pude😉
No tak super👍 Kdyby ste letěla hned na veterinu, kocour by si zažil kolečka vyšetření, odběrů a asi milion mastiček a vodiček. Tady vám trpělivost ,,růže přinesla" a kocourovi klid👍
My sme nakonec měli taky hříbkové jídlo, včera jsme dumali, co k obědu, v zahradě klouzci, v mrazáku svíčková, takže hovězí nějak na houbách. No jenže: klouzky před deštěm nikdo nesebral, nevzpomněli sme si a většina nepoužitelná, rozmočená. Maso jsem opekla se slaninou a cibulí, jalovcem a bobkovým listem, hodila do trouby na 120st. Klouzků jen pár jsem osmahla s trochou kmína zvlášť a hodila je k masu až před koncem. K tomu kaši a rajčatový salát. Smotala jsem tak nějak dva recepty dohromady, pocitově. Tom byl nadšený, jak jsme to dobře vymysleli😜
Odpoledne dokonce trochu vysvitlo slunko, trochu se to protrhalo, ale je tam pořád necelých 16st, nic příjemného. Gucci vyšla na chvíli ven, ale už zase zalehla doma. Viktín ani nevykoukl.
Vůbec nebudu popírat, že kočka uloví zajíce. Ano uloví, Leonek nosil domů zajíce velikosti menší kočky. No a co? Neuloví ho kočka, zastřelí ho myslivec, nebo přejede auto. Týden chodím kolem rozjeté obrovské ropuchy😢na té naší skoroponačce vedle do vesnice, kde není žádný provoz, ale nějaký degen ji musel přejet👎protože mu určitě ,,vběhnula" pod auto.
Veverky, strakapoudi, ořešníci a nevím kdo ještě, se mi vrhnuli na lísky. Je to boj, kdo dřív přijde. Před pár lety jsem nasbírala bednu, letos budu ráda, když mi zbyde menší miska. Takže co, je to všechno škodná? Mám je tam vraždit za to, že si hledají obživu? Každý se živí jak to jde a oni, na rozdíl od lidí, musí vlastníma silama, nemají ani supermarket, ani flintu.
Největší škodná v ČR je člověk, neřkuli myslivec. Dávat sem bláboly umanutého myslivce, z nichž většina má IQ tykve, je fakt vypovídající stejně, jako sem dávat videa ze všech koutů světa, aby dokázala, jak kočka škodí. Je zajímavé, že kočky v hospodářstvích fungovaly celá staletí a když z nich debilní církevní fanatici udělali pomocnice satana, hezky jim to příroda spočítala morem. A nepoučí se a pořád se budou snažit zasahovat do přírodních zákonů, až se jim to zase vymstí. Snad až na dětech, tak jsem v klidu.
A mně to splývá. Není kozák a křemenáč totéž třeba?Přijdou mi ty houby nějak stejné. U nás se taky říká janek, ale čemu netuším, ale myslím, že křemenáči.
U nás dneska pomněrně chladno, 13st, fučí severák, takže pocitově to hlásí 11st. Kočky jsem našla po obchůzce v pracovně tak, jak jsem je tam nechala. Nechala jsem jim otevřené dveře ven, zima jak v sýrni, ven je ani nenepadlo jít, ale zalezli si do skříně, prý jsem blbá, pustit jim tam takovou kosu😛
Odberryho: S tím couráním po cizích pozemcích se naprosto ztotožňuji. U otrávených myší je bohužel stejně riziko, že dolezou i na zabezpečenou zahradu/do voliéry. Ale ta pravděpodobnost je už o dost menší. Navíc odpadají ostatní rizika pro kočku (auto, pes, lopata naštvaného souseda….)
Na druhou stranu zemědělci vyšilujou nad přemnoženýma myšema. Kdyby venku kočky normálně lovily a ne doma chrápali na gauči, tak se to neděje. Jsme vesnice, kde nikdo z cizích koček nevyšiluje a o přemnožené hraboše tu nezavadíte. Zato když jdu ráno na obchůzku, na polích a loukách vidím číhat kočky, u některých i vím, čí jsou.