Aktuálně: 2 741 inzerátů262 225 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 25.08.2025, 19:37:24 xxx.xxx.29.95

Propolis namočený ve slivce. Nerozpouští se. Napatlala jsem to, jak se dalo na bradavici. Jak lidem, tak psům. Účinek 100%. Ano, trošku to štípe, ale pes s tím neměl vůbec problém. 

lesnizinka
lesnizinka 24.08.2025, 22:50:38 xxx.xxx.29.95

Tak to je super, že jste si tak sedli a jste všichni rádi, že se máte👍To je odměna za péči, kterou jste jí dali🐈‍⬛❤️

lesnizinka
lesnizinka 24.08.2025, 17:36:30 xxx.xxx.29.95
acher:

Tak to buďte ráda. My měli na starosti 10 let moje rodiče oba.Chodící jen s chodítkem,dialýza,doprovody k lékařům,sanitkou na půl dne, jelikož nikam jinam se nanaložili,do práce a když se k tomu přidalo třeba 3x-4x v noci vstát a jít něco pomoci,jejich domácnost,naše domácnost,zahrada,zvířata ,vnoučata a i moje nemalé problémy, co by epi pacienta, tak už se to nedalo.

On takovýto pacoš na plný úvazek stačí jeden, aby to pečovatele položilo - viz naše babča s mamkou. Naprosto chápu. Taky jsme si to idealizovali, že babču doopatrujem, vůbec jsme o tom nepochybovali, nakonec to byl očistec. Já v její kůži bych to vzdala, šla by někam do LDNky. A ji předem upozorňuju, že pokud bude stejná jak ona - půjde😉Toho smajla jsem tam dala, ale faktem je, že bych si zdraví stejně tak jako ona, zničit nenechala. Celou dobu jsem byla u toho a viděla v přímém přenosu, jak ji to málem zabilo.  

lesnizinka
lesnizinka 24.08.2025, 12:26:27 xxx.xxx.29.95

Ještě k tomu ukazování, jak mladí bydlí. Já to chápu, rodiče jsou vždycky pyšní a chtějí se pochválit, co mladí vybudovali, že žijou mnohem líp, než jak žili oni. Já bych ani nebyla naštvaná, kdyby sem někoho v době naší nepřítomnosti přivedli(jen na to, že by viděl ten bordel😜) prostě to chápu. A navíc…já to svým dětem dělat určitě nebudu😜

lesnizinka
lesnizinka 24.08.2025, 12:12:11 xxx.xxx.29.95

Já se budu zřejmě muset o mamku postarat, i když nejsem ta mladší, co dostala všechno…jenže jsem zůstala ,,doma", tedy nedaleko. Problém je s tím postarat, protože my dvě by sme se do týdne pozabíjely. Ona je umíněná, já vznětlivá. Věčně na sebe řveme už teď, stačí se o něco dohadovat. 

Co se týče soužití generací, ač to bylo pro nás jako děcka super, že jsme vyrůstali s prarodičema a myslím, že nás to hodně naučilo toleranci a empatie, já už bych to teď asi nikomu nedoporučovala. Žije se prostě jinak. Moje mamka dělala jen to, co babča chtěla, do posledního jejího dechu. Prostě ještě byla naučená, že rodiče se respektují a neodporuje se jim. Nikdy jí na nic neřekla ne. Teď už si nikdo od rodičů v dospělosti život řídit nenechá. Tcháni…tak to je myslím opačný extrém. Žijí se švagrovou rodinou a čekají, kdo jim co ,,dovolí" - u nich doma. Nejčastější moje je: a proč jim to neřeknete, proč se jich nezeptáte, proč se s nima nedomluvíte? Jenže v jejich rodině…tam těžce vázne komunikace, tam mluvím jen já🙄Vrcholem všeho bylo nedávné s neteří(jejich vnučkou) Dědeček: kam jsi ještě odjížděla, tak pozdě večer? A ona: a jak to víš? Ty taky víš všechno, že? Ten policajt se v tobě nezapře. Tchán ze sedačky kouká před barákem na její auto, tak těžko si toho nevšimne. Ptám se: a kam teda jela? Prý: řekla mi, že se nemám starat, že když bude mít potřebu mi to říct, tak mi to poví. Tak to už jsem nevydržela a vyletěla: ahááá, ale když byla malá a máma studovala, vy jste se o ni starali, přebalovali, posr…prdel umývali, do školky a školy ji denně vozili…tak to jste jí byli dobří. Teď se dozvíte, že je vám houby po tom, kam jede? A přitom to byla jen nevinná otázka vnučce, která áno, už je dávno dospělá. Vím, že má svůj život, ale tohle se mi vůči prarodičům prostě nelíbí. V životě bych já svým prarodičům neřekla, že je jim ho.no po tom. Já jsem jim vždycky říkala všechno, jako 30letá jsem jim chodila vyprávět o všem, protože….protože jsem je měla ráda a hodně jim dlužila taky…

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 22:41:22 xxx.xxx.29.95
Ronja a motejlem:

Samozřejmě jsem přežila, docela pomohlo mužovo “pojď to brát jako film”. Tak byla to trochu komedie, trochu groteska a horor mě teprve čeká, až budu rozebírat tu manipulaci, co jsem si myslela, že už máme za sebou. 

👍😜

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 22:39:39 xxx.xxx.29.95
eva:

No tak náš labrador by pustil na zahradu i zloděje a ještě by u toho vrtěl ocasem..😄, měl rád lidi, i cizí, které neznal…on snad neštěkal nikdy na nikoho, možná tak na nějakého kolemjdoucího se psem, který se mu nelíbil a očuchával mu jeho vrata, tak to zaštěkal…

Stejně tak naši psi lidi milovali a i byli miláčci davů, všichni, dokonce i lidi, co se jinak psů báli, si je chodili hladit. Naučili jsme je, že kdo k nám přijde je kamarád, měli jsme pro to heslo ,,návštěvka", protože když byli malí, ješte se po pozemku pohybovali různí řemeslníci, pak kámoši, co jezdí na tenis. PPL - co jim vozila maso a granule, zase měla heslo ,,poštááá", takže slyšeli poštááá a mohli si uvrtět zadky. Byli to psi vítací a já jsem byla nesmírně ráda, že se to takto povedlo a nemusela jsem se bát, že by někoho napadnuli, třeba jen kvůli nějaké nepozornosti.

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 21:22:44 xxx.xxx.29.95

Holky, viděly jste Maxe? Mě připadne jako by to byl člověk, co má nasazenou nějakou masku psa. Prostě nevím proč, ale přijde mi, že se dívá, asi má oči jako člověk. Co vy? https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-vypada-jako-muj-kolega-pes-s-lidskou-tvari-zboril-internet-40535503#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest293_skryti_politicke_areny_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 15:52:51 xxx.xxx.29.95
Ronja s motejlem:

Tohle nejsou přátelé, ti mi v mém věku neorganizují, co budu nebudu. Rodiče chtějí nějakému dvacétému koleni, které ani neznáme, ukázat, jak šikovní jsme, jak krásné máme bydlení a co já vím. Jako po dlouhý době, čumím, jak nás vypekli, po našem hele ne, jsme v jednom kole, není čas, zahlásili, že jsou na cestě…brala bych Sáru, ale no jo. 

Naprosto chápu, mě mamka plánuje život imrvere, i když už jsem ve stavu, kdy ji prostě pošlu do někam. Ale jsem si jistá, že tohle by dokázala taky😉Naprosto s váma soucítím a přeju pevného nerva. Tak třeba vám návštěva opravdu pochválí, jak jste šikovní, třeba to budou moc příjemní lidé a celá návštěva bude milé vytržení z toho pracovního šílenství…přeju🍀

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 11:55:09 xxx.xxx.29.95
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.08.2025, 11:40:15

Moji taky ne, maximálně Worka po kolínka v potoce ,,chytal" ryby. Berušek to prošel a pak na nás koukal ze břehu, že stačilo. Taky jsem je všemožně lákala i do velké, aby zaplavali, zchladili se, ale nechtěli. Ale po koupání od špíny, jsem nikdy nesušila, jen vytřela trochu ručníky a šli jsme lítat po zahradě, na sluníčko, aby proschnuli, pak za pár hodin velkou prochajdu, aby doschnuli a nikdy se jim hotspot neudělal. Oběma, nezávisle na sobě poprvé a naposledy pár týdnů před smrtí🙄Ale kámošky berňucha ho má taky imrvere. 

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 11:49:42 xxx.xxx.29.95
kometa:

Určitě jo. Ale diabetická noha není chlupatá jako ta psí.

Samozřejmě na vystříhané kolem. Tedy na ránu fáč, já na něm nechávala i ten aluminiový pytlík a přes něj křížem to leukoplastí přilepit až na zdravé místo, chlupy, aby to trochu drželo. 

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 11:10:26 xxx.xxx.29.95
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 22.08.2025, 22:51:08

Ještě jsem si vzpomněla, že jsem u babči na diabetickou nohu používala to krytí na bércové vředy myslím, že to bylo taky se stříbrem(už si úplně nepamatuju, je to hodně let) a hojilo to výborně. Z lékárny, byly to takové mastné fáče v aluminiových sáčkách. Ne, nejlevnější, ale účinné. Zkusila bych, jestli to ještě existuje. 

lesnizinka
lesnizinka 22.08.2025, 22:48:14 xxx.xxx.29.95

Doron, dočetla jsem až sem, bledá závist teda, strašně moc bych běžce chtěla, ale odradilo mě, jak někdo psal, že ve chvíli, kdy by objevili jezero, už by je od něj nikdo nedostal😏Bohužel, zahradu nemám nijak předělenou. Sice by to udělat šlo, ale bylo by to otravné i pro nás, pro kočky atd. Běžce bych potřebovala fakt moc, moc, co já se na bramborách nasbírala slimejšů! Kilo denně určitě, ona se piksla rychle naplnila španělákama, ale i stovky těch českých prcků…to byla šichta každý večer🙄Nosila jsem je sousedčiným slepicím, ale po týdnu už jim lezli krkem😛

lesnizinka
lesnizinka 22.08.2025, 22:17:58 xxx.xxx.29.95
Bobca:

Nejde mi usnout..a koukám-zítra je zas černé kolečko v kalendáři🤗👎

Nečum do toho kalendáře a buď ráda, že tam nemáš sršňu😜

lesnizinka
lesnizinka 22.08.2025, 18:07:31 xxx.xxx.29.95
orionka-2:

Tak ten igelit byl rada pro lidi v paneláku ( městské zástavbě ) 🙂. Šťastnější můžou i do les a zádel umýt v potoce. Když máte auto v garáži, nepotřebujete powerbanku. Nabijete v autě. Jen ten kanystr benzinu by se hodil.

Já vím, pochopila jsem😉Tak zrovinka ten máme skoro pořád(kanystr) protože traktoro sekačka ještě jezdí na něj. I když já už jsem na ten její hluk tak alergická, že jakmile vyrobí i tuhle na elektro, půjde vyměnit🙄V sobotu jsme leželi na mole na léhátkách a u novostavby přes tři pole někdo se sekačkou jezdil. Jak to vypnul, tak muž: no chvalabohu, už to nezvládám poslouchat. A já: vidíš, to je přesně to, o čem mluvím, když ti nadávám, že zase jdeš sekat, kdo to má poslouchat👎Jo, on jezdí se špunty v uších, ale my všichni kolem(myslím i sousedy) trpíme. 

lesnizinka
lesnizinka 22.08.2025, 17:56:22 xxx.xxx.29.95

Večer si umyju hlavu, kecnu v 21h na gauč a za chvíli po jídelně proletí Viktín a letí k šoupačkám. Za nima byla Gucci, myslela jsem, že si jdou zase škvírou prostrkávat packy…častá to jejich hra. Jenže on nějak skočí do obyvču a sedí pod schodkama. A čumí před sebe. Že by tam měl vážku, takhle pozdě, potmě? ,,Viktínu, co tam máš?"No nic, vezmu telefon(baterku) a jdu se raděj podívat. A ona tam leží myš, respective hraboš. Jestli to byl ten, co jsme ho naháněli dva dny před tím v pracovně nevím. Ale naštestí byl mrtvý. Dostal veeeelikánskou pochvalu(doufám, že ho původně neulovila Gucci, což by bylo pravděpodobnější😏) šunku a vysvětlila jsem mu, že myša už je mrtvá a můžeme ji vyhodit. Sebrala jsem ji na lopatku a mrskla vedle do pole. 

Večer se opakovala známá to akce se sršní. Jakmile jsem si přivřela dveře a lehla, do 10minut byla vevnitř. Takže zase moje brblání, protože prostě tele mlátí do stropu, spadne na zem(jen jsem čekala, co spadne na postel na mě😲) takže jsem vylezla druhou stranou, hodila na sebe župan, protože nahatá vyhánějící sršeň není zrovna dobrý nápad😏 Otevřela jsem zase dveře dokořán, rozsvítila terasu, odtáhnula záclonu a brblala: běž ven, nevím co sem furt lezeš, tady nemůžeš být! Chvíli lozila po garnýži sem tam, pak jí ujela noha😉sletěla níž na záclonu, tak jsem ji tam jako omotala trochu a lomcováním záclonou zklepla ven. Jakmile vyletěla, hned jsem zabouchnula dveře…uf. Sice jsem se ráno zase probudila zpocená a odkopaná, ale bez sršně v posteli. Tom mi ráno řekl, že jsem nepochopila, že ona prostě chce být se mnou. Celý den je otevřené dokořán a není tam, mohla by si tam hovět, i třeba v té posteli. Ale ona přiletí hned, jak se tam nastěhuju na spaní(včera jsem teda do jedné hodiny čuměla na tenis) Prý jsem jí měla vysvětlit, ať si lehne vedle na stolek a můžem tam spolu chrnět do rána😏Ne, s díky jsem tuhle společnost odmítnula. Já když spím, tak spím, nemám nic pod kontrolou, možná bych ani nezachytila, že jsem ji přimáčkla a píchla mě. A už bych se třeba neprobudila…

lesnizinka
lesnizinka 22.08.2025, 16:45:11 xxx.xxx.29.95

Tak to my budem stejně perdeli, radio ani nemáme. Ani powerbanku, zatím jsme nic takového nepotřebovali a nechce se mi pořizovat věci, co nepotřebuju.

Igelit do WC dávat nemusím, budem chodit rovnou na kompost😉