Jé Káťo, tak to se omlouvám, jsem to nějak pitomě přečetla😊 Takže to bude nakonec ještě lepší, vzhledem k tomu, že chlapa jako nepotřebuju, toho mám. A můžu mít plečku s vedlejšákem ,,stavby". Jééé, já bych ti toho našlááá! Potřebuju: kurník u kompostéru a momentálně je v plánu molo, které musí být do poloviny července hotové. Už jsem třikrát změnila plány…nevím z čeho ho vyrobit(nechat vyrobit, aby bylo jasno😉) protože je částečně (zespod)zaplavené vodou a dřevo už třikrát shnilo(za těch 20let, co ho máme) První bylo modřínové, pak dvakrát dub. Řešení je snížit hladinu jezera, ale to se mi nechce, i tak voda chybí, když se intenzivně zavlažuje(když je ještě čím)
U nás pršelo! 😀Fakt, opravdicky pršelo, normálně velké kapky, bylo hlášeno 7mm, nikdo tomu nevěřil a nakonec napršelo 12mm!👍
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sardullah z 08.06.2025, 10:13:42
Tak zrovna minulý týden byla fotka, jak v Itálii na pastvině zabil blesk třicet koní😢A vypadalo to zrovinka takto jen…nespinkali😢
Coudas já vím, že jsi psala, že jsi všechno zrobila sama, že tu chlapskou práci vlastně uděláš ty. To, že jsi děsně, ale děsně šíííkovnááá👍víme, to je no coment. Já ale potřebuju toho odplevelovače a opečovávače záhonků😉Letos je mi zelenina ještě vidět, ale je to na úkor zbytku zahrady, kde už ty kytky vidět mnohdy nejsou🙄No a co po babě😏že je chlap ještě k tomu fešák…je bonus😜
Áno Bobi, i ponravy máme😉 jsou v hnoji a kompostu, tenhle škodič byl na rozpadlé vrbě(zřejmě na tom má i podíl👎) Tak ale je to hezký kus🙂Včera mělo pršet. No tak pršelo, jen ten milimetr nestál ani za řeč🤔Dneska má pršet až do odpoledne. Já jsem na obchůzce sice zmokla, ale už neprší a na srážkoměru jsou 2,4mm🙄
Ha, ha😀paní z rodiny myslivců s tím má společného to, že kdyby se tu zjevil mýval, myslivci se o tom dozví jako první, už jen proto, že sedí v hospodě😉Tady by ani neměl kde bydlet, my jsme nová zástavba, v podstatě něco jako satelit, takže staré stodoly a podobně tu nejsou.
Taky jednoho mám😉Káťo, krásná spolupráce, parádní výpěstky, všechno opečovávané, pošli muže k nám na to pletí plís😘👍Já jsem od tchýně dostala ještě sazenice dýní, že už to nemá kam strčit a přísadu salátu(taktéž) Tak jsem to do 21h sadila, protože hlásili déšť. Jasně lilo, 1,2mm🙄Ještě, že jsme to i zalila. Mezitím jsem si sbírala slimejše v bramborách, že salát můžu zalít i skoro potmě, slimejše bych potmě neviděla. A pak mi to došlo: mám na starosti to sousedky zvířectvo. Tak nechám slimejše slimejšema a letím tam, abych vůbec ještě viděla je. Slepičky v kurníku, čumím za všech úhlů a kurník se mi zdálo, že je ještě otevřený a to už bylo 21h. Přepočítala jsem ovečky, že má třeba to zavírání zpoždění. Za pár minut a dvířka pořád nic. Volám sousedce, že teda fakt nerada otravuju na dovče, ale nemůžu si vzpomenout, jestli nemám dvířka snad zavírat-otevírat? Protože jsou ještě otevřená, bylo zamračeno a už dost šero. Prý v klidu, zavírají až 40 minut po setmění😲Probůh proč? Že aby nějaká pipka nezůstala venku. Jsem jí teda vysvětlovala, že pipiny chodí spát jen zajde slunko, ale tak jejich věc. \já se jen bála, aby nezůstaly otevřené🙄
No já jsem taky zvonila u jedněch sousedů, že mají něco s koněm, protože tam v ohradě leží a nereaguje. Řekli, že on tak normálně polehává. Já to taky od koní neznala😊Přesně…na zkoušky jsem se chtěla, ale bála zeptat😇
»
Buggyra z 06.06.2025, 05:53:57
On je ten otisk dost blbě otisk, protože je to na umělém koberci zapískované, takže se to málo prošlapuje, je to blbě vidět. Ale ta stopa je prostě velká i na tu lišku. Tam tam obtiskovala roky, její stopy nás nijak nepřekvapily, ty známe. Tato překvapila velikostí, takže nic menšího než liška nepřipadá v úvahu.
Coudas, co ta fixka, ještě to drží? I koupání?
Taky bych ráda usínala u deště. To by mě zklidnilo fakt hodně, protože zatím jsem akorát hodně vzteklá, jak denně hlásí, že na jihovýchodní Moravě bude pršet a u nás nekapne. Kdo už je kuva víc jihovýchodní Morava než my?!?😠Tom mi říká: oni to zas až tak jihovýchodně nemyslí, pro ně je jihovýchod 100km od Prahy😏Tak tím mě vytočí ještě víc. Na to by mi rozhodně žádná relaxační hudba nepomohla, na to pomůže leda Chocholoušek😜Jinak…asi nemusím psát, že absolutně nestíhám, to už je ohraná písnička. Domů chodím každý den za úplné tmy, tedy ve 21.45. Předevčírem jsem takto sbírala s baterkou slimejše na salátu, včera zalévala konvema(hnojila) papriky. Jsou hnusné, malé, žluté a od slimáků ožrané. Ne, letos se zelovoce asi nedočkáme🙄 Ještě jsem včera zrotavátorovala🙄i dýni, co jsem mamce vysadila na zavaření. Hnojila jsem teď kvasnicema. Jinak jsem zkoušela už kde čím(normálně komerčníma hnojivama) No takže před desátou se doplazím dom, sprcha(hodinu drhnu nohy od hlíny) chvilku sednu na gauč, do toho přijde Viktín, že papat, tak zase mu letím dávat jídlo, odlíčím se, prohodím pár slov s Tomem u tenisu v telce a včera už jsem to tu ani nestihnula otevřít a šli jsme spát😏Tento víkend mám ještě hlídání slepiček a oveček u sousedky, tak jsem slepinám ráno nesla slimejše.
K usnutí potřebuju pustit telku, protože u ní právě ,,vypnu" a ani mě nenapadne jen tak potmě ležet a přemítat v hlavě😉Tento týden, jak jsem ještě nadřená, je to úplná trága😏Ještě, že se telka vypíná sama, protože já si jen pamatuju, že jsem ji zapla, to dělám hned, jak lehnu. Tento týden se mi ani jednou nepovedlo zhasnout lampičku a nanést si krém. Ještě, že se odličuju už v obyvču u telky😏Tam si stihnu dát i serum, alespoň. Lampičku zhasínám až ráno, většinou kolem páté, kdy mě řevem budí Gucci, co vyšplhá na terasu, vejde s řevem do ložnice(balkonovkama) vyskočí s řevem na postel a ,,já chci hladit!" To chce jen když spím. Já se po tom vyrválu vzbudím, ale nerozeberu úplně, tak chvilku hladím a padá mi ruka, zadřímnu a ta hned zase,,mňau, mňau hlaď!"Gucci já spím, lehni si a spi taky ještě a boha neřvi…Když ji najdu někde v zahradě, nebo přijde do baráku třeba navečer, tak se k ní přiblížím a kolikrát i zdrhne potvora, abych jí náhodou nechtěla nevim co. Jediné, co je naučená a zvládá je ,,jdeme kontrolovat pijouse", případně pak ,,tady je, počkej, vemu pinzetu, vytáhneme tu potvoru, ať tě nekousá."
Doron to je krásné zátiší😀👍Já bohužel závidím všechno ovoce😔Nemáme nic, všechno pomrzlo. Naše místo je nějaké zakleté, protože jen o pár set metrů a lidi mají všechno. Broskvičky se i držely, ale už jsou všechny na zemi, pár třešní, co přežilo snědli kosové dřív, než vůbec hodily oranž, žluté rozklované byly po zemi. Jahodoviště jsme neobnovili, takže jsme měli jen pár jahod ve skleníku(ony ta, prorostli, tak tam je část jahod) Na jídlo a na buchtu to stačilo, marmeláda je ještě od loňska, na zimu letos holt nebudou. Kašičkový sirup děláme každoročně, letos jsem nedělala, protože jsem zjistila, že ve sklepě je ho ještě asi 5litrů😏Kosmatice se u nás nejí, dělala je na zkoušku tchýně, nabízela, ale mě to prostě nějak nechutnalo. Na zeleninu jdu teď, nemám ještě dopřetrhanou mrkev a petrželku🙄Trochu se bojím, že to moc zaschlo a už to nepůjde. Když tak bych na to musela pustit závlahu a dodělat to ještě zítra. Jak jsem nebyla doma, tak jsem to nestihnula. U nás opět po dvou dnech bouřek ani nekaplo😢Za to v Brně nás chytla ,,parádní"👎jeli jsme v tom zrovna domů🙄V Hodoníně už nepršelo.
»
Sardullah z 06.06.2025, 08:45:24
Přesně😛já bych tohle nedala. Jak sem holky včera či kdy dávaly i to moudro nějaké…já totiž nesnáším filozofování jako takové, pro mě je to jen žvanění, jak se říká: keců plno a skutek utek. Nemám ráda ani jogu, prostě nic, co mě jako-že má zklidnit(a že já bych to sakra potřebovala, tedy já cholerik) Všechno mě jen nase.e ještě víc😏
»
Sarah01 z 06.06.2025, 07:55:07
Mirabelka má nejspíš mšice😉Ano, hydroxid měďnatý je součást postřiků proti kadeřavosti, ať už se jmenujou jakkoliv.
Já vám nevím. Mluvila jsem dva dny zpátky s koňařkou, co má stáj a pastvinu nad náma. Říkala, že tu záhadně mizí srnci, už se ztratil ten, co se celý rok zdržoval u stáje, druhý, co jsem ho znala i já, co ho přikrmovali sousedi na konci ulice a třetí, co chodil sousedce přes dva baráky okusovat předzahrádku. Pes jen přinášel lebky. Naši myslivci se spolu soudí, takže mají zákaz lovu, tak si myslela, že je tu snad pytlák. Když jsem jí popisovala stopu z kurtu a rovnou se jí ptala, kde má lišku řekla, že lišku neviděla měsíce a že ji myslivci varovali, ať na noc zavírá kozy, protože je tu vlk, minimálně jeden😲A nad mývalem kroutila hlavou, oni jsou rodina myslivců, tak ví právě o všem, co se tu v lese šustne. Tak já fakt nevím…
»
Bobca z 05.06.2025, 12:55:33
Hodná Bobis a šííkovná - dostane piskotek😜 Ja zas delam prd(na rozdil od tebe) sme v Brne. Vezli jsme auto na servisni. To je na cely den.
Dájo, my vždycky sázíme polovinu paličáku a polovinu nepaličák. Jak se u paličáku postaví jedna ponechaná palice, tak se sklízí všechno😉Jinak něco jak píše Buggyra, jak to začne žloutnout prostě😉
Já jsem si konečně jela dneska pro auto k tomu nádraží, vzaly jsme mamku, chtěla v Uni hobby koupit nové plastové židle na zahradu, staré měli snad 20let a už se rozlámaly. A přibrala dvě z toho ,,jako ratanu"(plastového) na balkon. Ač jsem tomu nevěřila, nakonec jsme to do auta nacpaly. Ještě vlezla do Takka a za necelých 700Kč má tříčtvrťáky rifle, halenku a legíny😉Já si vzala jen jeden clematis, co už ho sadím asi po šesté a vždycky ho zabije ten pozdní jarní mrazík. Naraší a tohle ho sejme.
Teď jsem se v tom ztratila už úplně. Nevím jestli těma lepšolidma myslíme všichni tytéž, ale aby jste se nedivili, až se tam dostanou ti, na které tolik čekáte🙄Tam v tom…už jsme byli🙄
Říkala jsem muži a už dávno, že nemá zaměstnávat ty mladé fluktuanty, ale lidi 50+, co mají život vyřešený. Žádná adeptka na mateřskou, žádný 40letý taťka, co nemůže pořádně pracovat, protože se musí věnovat malým dětem. To je zajímavé, jak mají všichni plnou hubu toho, jak se těm dětem věnujou a pak člověk vidí…co vidí😏Ve výsledku se to nějak rozchází🤔
Jo, jo, hálky. Víceméně to ničemu nevadí, lípu to nezdecimuje, ono je to takřka na každé.
Včera přes nás ,,šly ty bouřky". Nakonec to byly jen mraky, ze kterých naštěstí i pršelo. Pršelo nějak tak tři hodiny, napršelo 12mm. Dneska ještě od rána mrholilo, skoro doteď, nasoplily další dva, takže se dá říct, že na tu bídu je to dobré👍 je zalito. Využila jsem toho a zkrátila si nové lněné kalhoty. Ještě musím udělat velký úklid, popřevlékat, povysávat, vytřít.
Jak jsem sem včera napsala, volala mi sousedka, jestli nechci čmelín. Prý je v borůvkárně už nepotřebujou, tak jí tatka přivezl 4. Měla jsem pixlu slimejšů pro její slepičky, vzala jsem kolečko a jela udělat výměnný obchod😉Normálně je to kartonová krabice se třemi dvířky. Otevřu jedny, začnou vylítávat čmeldi, otevírám druhé a pích! Dostala jsem žihadlo do prstu. Zabolelo to teda fest, takový prcek malej nasratej to byl, přes rukavici! Smetla jsem ho z ruky, dostal vylágoš jako ten Berťa😉Pomazala jsem prst jitrocelem a za pět minut už to nebolelo. Natáhla jsem rukavici a šla roznášet posekanou trávu do brambor. Za hodinu přijde Tom, ukazuju mu čmelín, sundám rukavici, že mu ukážu píchanec a já ruku jak papuč! Vůbec jsem to nevěděla, že mi to tak nateklo. Jenže do půlnoci už jsem ani prstama nepohla, takže jsem si vzala prášek na alergii. Ráno ruka sice na pohled stejně oteklá, ale prsty už fungovaly. Teď pravá strana od palce už splaskává, u malíčku ještě je nafouklá dost. Nedá se ani říct, že to nějak bolí, to jen na omak, jinak to spíš tak jako táhne…Foto ze včera večera, mázla jsem to kalciovkou, ale to nepomohlo, pořád se to zhoršovalo.
»
Orionka z 02.06.2025, 14:19:47
Tak ona paní byla stejně dle muže na umření a nejspíš ani z té nemocnice nevyjde. Ale pochybení jak někde v Indii ty voe😏
Bobi, jen myšlenka, ale nešlo by ti to líp, ne z vozíku, ale kdyby jsi si k té pračce třeba dřepla? Stejně to koleno musíš rozcvičovat. Neposílej mě dopr😉já fakt nevím. No včera jsem chvilku plela a nemůžu se ohnout, takže taky pořád dřepím. Prostě předklon já už nedám🙄
»
Orionka z 02.06.2025, 11:13:31
To víte, že jo😉V rakvi, jak ji doma naložili, než ji odnesli ke dveřím. Paní koronerka by zřejmě měla dostat padáka - taky skvělá lékařka zřejmě😉👎A pak mi bude někdo vykládat, že nemám poučovat doktora, který na to studoval 5let. Ha, ha…
Ale bude mít ještě nějaké opravné ne? Bohužel se to myslím musí platit👎Já jsem jezdila jako spolujezdec ,,radílek" roky, autoškolu jsem si dělala až skoro ve 30letech, takže teoretik jsem byla velký, testy jsem zvládala levou zadní. Horší jízdy, já se prostě řízení od mala bála, mála jsem a pořád mám trochu blok(přeletěl nám přes kapotu motorkář, když jsem byla děcko. Přežil, ale já jsem měla šok a mám to pořád v hlavě)