Aktuálně: 2 288 inzerátů289 411 diskuzních příspěvků20 876 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 23:44:41 xxx.xxx.83.38

Niki, mini broskve taky nerostou jako keř, bývají to sloupovité odrůdy, do výšky 150cm. Tohle vypadá vyšší a ty plody jsou velikosti? Do 5cm? Je to plánka a je už zralá, určo😉A to tě nechci nasr…😜 tipuju😀Tak snad vám ta dovča vyjde a ty už budeš psát z…vlastně odkud, kam letíte tentokrát??

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 17:58:33 xxx.xxx.83.38

Cvičím pořád něco. Tedy konkrétně na ta bedra. Vždycky si najdu nějaký cvik 100% na to, ať už od fyzioterapeuta, nebo z jogy a cvičím, jestli to nepřejde. Trochu to zdá se povolilo, ale kalhoty stále oblékám v sedě🙄Poslední co cvičím, je ten nejbanálnější a nejstarší cvik asi…takové to, jak si sednete na paty a převalujete prdel (boky😉) z jedné strany na druhou…to cvičím cca třetí týden a zdá se mi, že to pomáhá zatím nejvíc. Asi jsem právě, jak Rapotacka psala tím ulevováním úplně ztratila nějaký sval, protože poprvé jsem naprosto šokovaná zjistila, že se z toho boku nezvednu! A to jsem si myslela, že levou zadní, vždycky to tak bylo. A najednou nic, nešlo zabrat. Teď už to u toho skoro nebolí a už se zvedám bez hrozné námahy. Uvidím, budu přidávat opakování, co to bude dělat dál. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 17:50:20 xxx.xxx.83.38

Pokud si pamatuju, tak hedvábničky nesmí zmoknout. Nevím, jestli ,,to"😉snáší, ale je to hrozné😏Ona za to nemůže, chápu. Ale jsou i hedvábničky s normálním krkem ne? Ty už se mi líbily, ale i tak je to slepice jen tak pro parádu, v baráku ji chovat nebudu😉

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 16:21:18 xxx.xxx.83.38

Ronjo podobně. Nikdy mě nic nebolelo, nic neomezovalo a najednou mám tisíc problémů. Neujdu, neudýchám, neohnu se…a nějak si nedovedu představit, že to asi už bude nafurt. Pořád si říkám, že je to třeba jen tím přechodem a pak se stane zázrak😉a já budu zase jako dřív, kdy nic nebyl pro mě problém😏

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 16:17:03 xxx.xxx.83.38
Sardullah:

Jà živé myši odvážím mimo civilizaci…ale je to vopruz, protože já teda chytám do sklopců a s jednou nebo dvěma myškama se to nevyplatí… takže mám ještě sběrné zařízení, kde je shromažďuju a krmim. A odvážím po skupinkách.

A nejhorší je to v zimě, protože přeci nevyhodim myši na mráz… tak se s nimi piplám celou zimu😵‍💫

Jani, teď jsem se teda neřehtala, protože ty jsi stejné pako jako já. Teda větší, protože já bych je na mráz klidně vyhodila, však ony si schovku najdou, to není problém (a hlavně ani není ten mráz už😉)

Myš bych nezabila ani omylem, pro mě je to roztomilé zvířátko a nezabila bych ji ani humánně. Vlastně krom nějaké mouchy a komára…prostě vůbec nic🙄Pro mě má právo na život každý a já nemám zase žádné právo rozhodovat o tom, kdo tu může a nemůže žít. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 16:04:21 xxx.xxx.83.38

Ha, ha nebyla jsem tu a tu se závodí😜Já chtěla napsat, že drvopleň, že jsem ho našla před pár lety a koukám - tu šlo o vteřiny😜

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:49:12 xxx.xxx.83.38

Ucho stále dobré, už strupy zaschlé, klidné, nečervené kolem. Za jak dlouho by se od čtvrtka projevil (objevil) ten hematom? Už je to zřejmě zažehnáno ne?

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:45:24 xxx.xxx.83.38
assil:

Pokud to je jednoduche sklo, tak prodávaji se i dvířka k zasazaní do skla, do oken, já mám bohužel v přizemí dvojskla.

Vím🙂Mám právě dvojsko a ještě plněné argonem, takže nic😟 Taky tak, v létě otevřeno všude, v zimě jsme dveřníci, ale to kočky stejně venku moc nejsou. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:43:05 xxx.xxx.83.38

Bobčo jsem teda zvědavá, jak to bude pokračovat u tebe🤔Zatím je to teda ,,zajímavé"🤔A zapomněla jsem teda, do kdy to tam máš?? Co ten noťas vlastně, už ti to fachčí?

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:40:02 xxx.xxx.83.38

Rapoťačko naprosto s váma souhlasím s tou páteří. Už jsem psala, mamku vůbec nebolela záda, ale začala strašně ta ruka. Až podle rentgenu za to mohly prý změny na krční páteři - výrůstky. Stačilo cvičení, co dostala od fyzioterapeuta dělané denně, zpočátku i dvakrát denně a nic složitého, v jejím případě jen hýbání hlavou. Takže dá se něco dělat i s výrůstkama, ne, že ne. Od té doby je bez potíží a to už to ani necvičí. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:35:39 xxx.xxx.83.38

Myši…to jde úplně mimo nás, u nás myši skoro nejsou, ne teda jen u mě, když tu nemám hospodářství a dvě kočky, ale třeba ani mamka u slepic skoro nic. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:33:36 xxx.xxx.83.38

Niki, zase jsem si tě přičarovala ne, 100% musím být čarodějnice🤫 Včera jsem obírala oříšky a intenzivně na tebe myslela, že jsem se tě pořád nezeptala, co tvoje lísky, jak rostou a jestli už máš taky oříšky. No tak to vidím🤪do oříšků daleko😉To tam máš dvě? Tak to je husté, husté, líska je minimálně 4metrový keř, na šířku tak tři metry musí mít😲Na tvou obranu - taky je mám zbytečně nahusto, příště bych dala rozestup ještě větší🤔Mám obří tři, zjara zmrznuly květy(jehnědy) tak jsem si myslela, že nebude nic, ale velké překvapení, jsou obsypané. Jak píše Orionka, i zájemcema😏už zelené oříšky byly pod všema stromama okolo - vylouskané, neřkuli teď🙄 Tak jsem včera obírala alespoň na co dosáhnula ze země. Spíš teda z nudy, nic jiného se ani dělat nedalo, je mokro👍😀

Broskev, bych podle fotky tipnula, že máš planou, u nás se jí říká ,,vinohradnická," protože je lidi mají hlavně ve vinohradec. Normální broskev by ti nerostla jako dvoják, tak 20cm od země bývá roubovaná a to ti někdo okousal a vyrostla už planá. Ona už teď bude zralá, nečervená, snad malinko zbledne, ani se moc nedá říct, že zežloutne. Ochutnej, jestli už není dobrá. Není tak lahodná, jako velké broskve, nejčastěj se zavařuje, ale dá se normálně jíst i takto. Jo, vlastně oproti kultivarům je trochu nahořklá, takže třeba děcka to jíst asi nebudou😉Jestli je zralá poznáš, že je měkká a sladká. 

lesnizinka
lesnizinka 14.09.2025, 20:41:52 xxx.xxx.83.38

Teď jsem vyhazovala z anglického dvorku napadaných 7ks střevlíků. Nahoře je rastr, kterým tam propadnou a nemají šanci se dostat ven👎Takže je musím pořád lozit vybírat🙄

lesnizinka
lesnizinka 14.09.2025, 17:28:30 xxx.xxx.83.38

Mám dvířka normoš, bez čipů, kočky obojky nemají. Mám na garážových vratech, jednu boudu po psech osazenou dvířkama a dvířka do zahradního domku. Ještě bych potřebovala dát do pracovny, teda líbilo by se mi to, ale nejde to, jsou tam celoprosklené dveře(francouzské okno prostě) Jo a zatím dvířky nic nepřinesli, protože to prostě není do kuchyně. 

lesnizinka
lesnizinka 13.09.2025, 21:58:18 xxx.xxx.83.38

Dnešní kontrola: uško už i zvedá, není uvnitř zarudlé, místa, kde byla kouslá, už jsou vidět jen trochu, jsou tam krvavé čárky, ještě nezaschlé, tedy ne úplně. Trochu mi to hlava nebere, podle popisu to bylo hrozné, bullka s ní třepala držíc ji za to ucho, mlátily ji kdečím, nemohly ji odtrhnout, pak paničku napadlo ji obojkem přidusit. To zjistily až pak, že asi za to ucho, když bylo pokousané. Nechápu teda, že jí ho úplně neroztrhla či nějaké podobné masakéro, na tu hrůzu to prostě zatím vypadá až moc dobře, takže zatím neusínáme na vavřínech. 

lesnizinka
lesnizinka 13.09.2025, 11:24:41 xxx.xxx.83.38

Je to divné, ale přesto, že jsme na slovenské hranici, u nás se lokše nikdy nedělali(myslím naslano, jako příloha) a do nějakých 30let jsem vůbec nevěděla, co to vlastně je😲

Amoleta se u nás říkalo omeletě, jak někdo psal, nejčastěj tlustá vajíčková, klidně s nějakou nakrájenou paprikou třeba, houbama. To co Evka popisuje jako amolety, byli (jsou) u nás lívance(s kvasnicema, kynuté těsto) Jen u nás se říká lévance, páč se u nás těsto leje, ne lije😉

lesnizinka
lesnizinka 13.09.2025, 11:15:13 xxx.xxx.83.38

Díky za zkušenosti, budem sledovat, uvidíme. Dám info, jak to polračuje, případně dopadlo. 

lesnizinka
lesnizinka 12.09.2025, 23:38:17 xxx.xxx.83.38

Jo takhle. Tak to asi jo, protože stačilo propíchat tu kůži a dírka v uchu se znovu našla.