Bobi žiješ? Nepodáváš hlášení!
Bobi žiješ? Nepodáváš hlášení!
Sardullah, hleďa na radar u vás, asi káplo, že jo? U nás doslova🙄 Tradičně: jedna bouřka pod, druhá nad, 4mm nám z toho naprskaly.
Napiš soukromou, vo co go.
No myslela jsem u těch zahradnic😉u Buggyry a Nikči - tam byly i velké bouřky hlášené. A nás pochopitelně bouřky obešly, byli v Uherském Hradišti, Zlíně, Hodoníně…Já mám auto na nádraží ve Starém Městě, večer jsem šla za Tomem, jestli raděj nezajedem pro něj, když jde jedna bouřka za druhou. Kouknul na radar…no, tak už je tam, nepojedem zatím, aby jsme neměli od krup domlácené nakonec obě(ještě pořád nevím, co to moje chuďato tam, jak dopadlo) Jenže se to táhnulo a pak už se mu nechtělo vůbec. Teď je mrak u Brna, ten nás opět míjí😕
Holky, tak jak jste dopadly, nepobily vám to kroupy všem? U nás ubohé 4mm, jak jinak👎
Dneska už nic zvláštního jen, že u nás začíná rojení, já jsem ráno na obchůzce přeskakovala paní roháčovou, mamka mi poslala fotku od vchodových dveří.
Ty jo Coudas, jako fakt?!?😲Asi bych se ti měla přijet ukázat, jako ostrašující případ toho, jak pak v 50+ už budeš vypadat😏Mám kůži jak 70letá, normálně vyschlá treska. Nic s tím neuděláš, 20let pečení se v zahradě, se na kůži krutě podepíše, věř👎Jako jo, každý řekne: ty jsi pořád tak hezky opálená, už jste byli na dovči? Ale nevidí to v detailu. Zatím. Ono už to pomalu začíná být vidět i na kilometr🙄A já už roky pracuju jen v tunikách, s dlouhým rukávem a klobouku, na zadku mám vypálené kraťasy…Nikdy bych neokopávala v opalovačkách jak moje mamka!😲
Bobi a ty si vzpomeň, jak mi vždycky brbláš, že na uklízení se mám vybodnout, že nemusím mít pořád naklizeno😏A to je u nás fakt málokdy, taky se většinou uklízí jen před návštěvou🤗
Coudas, muž má pravdu, na tetování se vybodni, takhle můžeš mít každý týden jiný obrázek😉😛Místo propisky použij nějaké ,,nesmazatelné" popisovače a je to👍
Fikovnice:Zlatíčko!!! Fido mi roztrhal další pracovní smlouvu!!!🤣
Ale to je dost pochopitelné, že nechce, aby jsi byla furt v práci😏
Není to sice na mě, ale koukám, že se tady někdo nudí, když si čmárá po nohách😜Ale jinak pěkné👍to sis tvořila sama, nebo dcera?
Janino, ty jsi kaktusář? Nebo to jedeš jen přes to využití?😉Jako-že tequila, nějaká droga…😜
No jasně, hůř už bylo😉Čau holky, jsme na cestách. Teda Niki(Buggyro) mám dojem, že letos to s tou úrodou dopadne všelijak. Nám to sežehl mráz, přísady zase zemina. Mamka přísady upálila na sluníčku, Nikče je zamordovaly kroupy🙄a Buggyra než je vysadí, bude podzim😜Asi by jsme se měly věnovat něčemu jinému, zahradničení stojí za prd😏Niki nové slepiny nikdy nenesou hned, jen staré, co prodávají jako vynesené(tak ty ano) ale mladé kuřice až za 1-3měsíce většinou. Já taky nevím, že se to poznává podle hřebínků a tuším ani mamka ne😊Říkala, že ty její, co kupovala onehdá jsou pěkné, velké(nenesou taky) tak jí řeknu, ať některou vyfotí
Včera jsme byli za kámoškou s berňuchou, tady v Praze a ten pes je čím dál tím horší 🤔Říkají mu autista. Ke všemu se do vedlejšího vchodu nastěhoval bígl, se kterým se absolutně nesnesou, takže jen jeden druhý opatrně vyhlíží, jestli může vyjít….fakt pakárna. Včera jsme je doprovázeli z restaurace domů, vyjdem z rohu a bígl vychází ze vchodu, cca 20m od nás. Kluk ho drapnul a zatáhnul domů, ten ho udrží. Ještě, že berňuchu držel známý, protože kámoška jsou starší lidi, oni by ho ani jeden asi neudrželi. No je to kalamita. I toho známého táhnul za sebou, nevím, jestli by ho zastavil, kdyby bígla neschovali. On ho prý bígl už kousnul a řve, berňák teda řve na něj taky…no v Praze v ulici je tohle fakt ,,super"😏Pořád každý, kdo mě potká první co je, jestli nebudem pořizovat psy. Když si představím, narazit na takovéhoto berňuchu, tak to je naprosto šílené, 10let v ři.i👎Bych se zbláznila😲Berunka jsme nemuseli vůbec hlídat, chodil způsobně na volno, nikam neutekl, na nikoho nevletěl. Ona mívala po dvou a totéž, v Praze na volno. Teď, na ,,stará kolena" - má peklo na zemi, ach jo🙄
A včera jsme se taky s jinou známou, byly projít ve Stromovce, ona venčila mimčo a psa, tak jsem toho využila a vodila jí psa. No psa😏On je to japan chin, něco tak malého, já si prostě nedokážu v hlavě spojit se psem😏Prostě mi to fakt jako pes nepřijde🤫
Niki, takový mejdan?!? No ten teda byl!🤪Mourovatý kocourek ještě vypadá dobře, kdyby jsi viděla Macka tuláka🙄Onehdá přišel, samé klíště a orvané chlupy, jak se je snažil z hlavy a krku vyškrábat, vychrtlý jak nudle, oteklá červená víčka, že vypadal jak mongol. Včera, po cca 4 dnech už vypadal líp. Myslím, že do zahrádky ti chodil bažant, podle popisu škod.
Buggyro, voskovka ano, momentálně kvete, i mě 👍
Co se týče spaní, u mě by něco takového vůbec nešlo (já teda ani nechápu, na co to je?) protože se šíleně melu, měním polohy asi celou noc, vrtím se jak čamrda. Usínám jako 1, vzbudím se jako 8. Nějaký polštářek by skončil bůhví kde😉
https://www.aazdravi.cz/wp-content/uploads/2021/01/spanek.jpg
Holky! u nás napršelo! Já su tak šťastná, už jsem si to ani ve snu nepředstavila a štrajchla nás bouřka. Byly jsme s mamkou ve městě, se zubama na otisk, takže rovnou nákupy. Začal tam liják, přejeli jsme k té laborantce a než jsme to u ní odbavily, přišla bouřka. Ve dveřích začlo trochu pršet, takže jsme k autu zrychlily krok, než jsme do něj doběhnuly zahřmělo a spustil liják. No ale ten byl! Jely jsme v něm celých těch 17km, krokem, vesnice zaplavené, kanalizace vůbec nestíhaly. jasně, blížíme s k naší a už to slábnulo, nad horama se jasnilo. U mamky jesště celkem lilo, než jsem jí vyhodila z auta nákup, čváchnulo tak, že jsem v mžiku byla durch mokrá, jako by mi na hlavu vylil kýbl, vletěla jsem do auta a jen my z hlavy tekl po ksichtě čůrek vody, nestačila jsem se utírat. Ještě jí říkám: jen aby pršelo i na našem konci. Když jsem jela naší ulicí, jestě pršelo, já byla tak šťastná, že i slzička mi ukápnula. Než jsem zajela autem do garáže, bylo po dešti, ale bylo vidět, že napršelo. Doma jsem první letěla k meteostanici - 19,6mm🙂Díky za ty dary👍Teď se blíží ještě jedna malá bouřka, neskromně doufám, že se nerozpadne(asi rozpadne) ale i tak se mi srdíčko tetelí blahem. Trošku mi to hatí to, že přes dvě vesnice, muselo napršet tak dvakrát tolik, no…
Buggyro, už jsme myslím psala, že moje rajčata a vůbec tak nějak všechno je letos děsné🙄Ty cukety a spol jsem přikryla před mrazíky kýblíkama, ale nepomohlo asi😢Včera večer jsem koukala, že stonky mají úplně bílé, ne vybělené, ale jako by uschlé, buď spálené od sluníčka, nebo se prostě nachladily🙄Rajčata jsem psala, že jsem přesadila do kupovaného substrátu(větších kelímků) a ony mi úplně zkadeřily listy, to je slabý popis, normálně se konce listů stočily do tvrdých kuliček, já jsem vůbec nechápala, co to tam mají. Jsou týden v zemi a trochu se srovnaly. Teď mi volala mamka a říká, že jsem brblala, že mám hnusné rajčata, ale u ní už se krásně srovnaly a jsou krásně zelené, listnaté, za to ty její asi spálila na sluníčku(po vysazení, moje už byly zvyklé) a jsou úplně bledé, listy jen plápolají…
Bota je muže, velikost 43. Já vážně nevím…😔
V detailním porovnání s fotkou jsme vyloučili jezevce(ten má kulatější stopy(díky Horsano👍) i mývala - ten má dlouhé prstíky jak opička😉Díky vám všem👍 bude to snad jen ta liška. Bojím se o kočky, s liškou se znají, léta koexistují, něco nového - toho bych se právě bála, to je jediné o co mi jde. Jinak, ať sem za náma chodí kdo chce🙂
😜Jenže jezevec a mýval tu za a) asi není, nebo jsem tu o nich nikdy neslyšela a za b)nevím, jestli ti by se sem dostali. Liška už cestu zná, tedy ví, kde je díra a nebo přeskočí 2m plot. To by ti dva asi nezvládli? Vím, že jezevec určitě ne, mýval netuším. Jediné co vím, že jsou tu v okolí vlci, ale na toho to asi nevypadá, mi přijde.
Dám to sem. Ráno šel muž kontrolovat zahradu, tenisový kurt a našel tam stopu. Lišky k nám chodí celé roky(20let) teď byla rok nějaká pauza, nebýval rozhrabaný kompost, báli jsme se, že myslivec. No dneska na tom kurtu stopa, která ho svou velikostí překvapila. Je to liška? ,,Naše" lišky moc velké nikdy nebyly.