Znáte to😏 můžete říkat co chcete, ale chlap ,,má vždycky pravdu"😜 takže následky si ponese sám😎
Znáte to😏 můžete říkat co chcete, ale chlap ,,má vždycky pravdu"😜 takže následky si ponese sám😎
Coudas tak koukám, že kolem baráku taky veselo😛 Ale ber to tak, že tohle k tomu patří, bych se divila, kdyby někdo přišel s návrhem a hned mu ho bez obstrukcí schválili😏 my jsme dneska měli naplánováno vysékání rákosu kolem jezera. Děláme to, když je zamrzlo, aby jsme se dostali, dosáhnuli i tam, kam normálně ne. Říkám Tomovi minulý týden: hele čekáš, až to zase rozmrzne a bude ti voda stříkat kosírem, jak do toho zajedeš? Néé, mám to v plánu v pondělí. ,,To už ti led povolí, když víkend má být teplo". Ještě ne, to stačí v pondělí. A co by ste mysleli? V polovině pod ním prasknul led a zahučel do jezera po pás🤭 a to jen díky tomu, že ho zadržel vzpříčený křoviňák😛 To byl řev😏 Ale vzmužil se, převléknul a dosekal to😉👍
Když vidím, co dávají rodiče dětem 4+, tak se můžu dolámat smíchy, když tu někdo řeší správné poměry živin u psa…tý voe😄
Coudas:No já doufáááám, že začneme 🙂 Jo, máš pravdu, úplně nejvíce se těším na to SVOJE!!! Mám zatím jen projekt, tak jen pohledy 🙂
Jééé, to je taková typická chaloupka🙂 Je fakt, že člověk, tedy spíš projekt je i omezen místem. My se museli přizpůsobit CHKO. Nakonec jsem si uhádali černou břidlicovaou střechu. U vás jsou taky nějaké požadavky na vzhled? Sklon střechy atd? Ale zase faktem je, že když si tam nemůžeš vymýšlet ptákoviny, ať už kvůli omezením, nebo financím, nenaser.š tam blbin, kterýma to zkomplikuješ stavebně, prodražíš…jako my. Jeden příklad za všechny: naše rodina ,,žila" na velkém balkoně, pocházím ze šumperáku. Takže v patře samozřejmě musíme mít balkony. Na balkoně v ložnici jsem byla za těch 20let možná dvakrát!👎 Na balkoně uprostřed…tam jen když zapojuju světýlka a stříhám vistárii na pergole, na terase v mém pokoji…tam jen když se kolem něco děje, tak vyjdu nakouknout, častěj, když byli ještě psi. Takže všechny tři naprosto zbytečné👎
A já jsem Bobi za pásek, bez něj je to normální hezká taška, s páskem mi to přijde víc šik😉 Vidím, že kolik lidí, tolik chutí🙂 Tak jsem zvědavá, co si vybere Petra. A teda fakt, to jsi první stříhala a sešívala ty pásečky?!😲 Ježíš….máš svatou trpělivost, na to by mě neukecal😜
Sem se tomu taky musela zasmát, to jsem v životě neslyšela😏
Fááákt? Začínáte stavět?!?😲 Jako ne, nezávidím, to je radost, nadšení, velké těšení se na to, až to bude, ale vlastní barák, i vlastní starosti😏 Nám sice stavěla firma, ba firmy🙄 ale pořád se právě řešily nějaké průšvihy atd, starosti to jsou pořádné, co teprve, když tam musíš dát krom peněz i vlastní pot a slzy😉 Ale těším se, až budete mít hotovo, na tu radost pak👍 A máš nějaké fotos, jak to bude vypadat? Ten dům snů?🤩
😢 to se blbě čte, je mi to líto. Chudák pták přiletí bůhví odkud v naději, že snad u nás…a nic k jídlu nenajde😢
Takže už jste to stavební povolení dorazila, máte ho? To bylo asi jediné, s čím jsme my problém neměli😉 Tam, kde máme barák, budoucí výstavba plánovaná byla, problém byl jen někoho přemluvit, aby nám své pole prodal. A zaplatit tak 5x tolik, než bylo v té době tady běžné🙄
Hlásím, že slunko zašlo, už nepraží!😉 Děkuji těm, co poslali svůj mrak a prosím ještě…příště i vodou nacucaný😜
Psala jsem to? Tuším nepsala, dneska peču kačenu😉 Večer jsme dumali, co dneska k obědu, včera u tchánů byly řízky se salátem, takže dneska vyhrála pomalu pečená kačena, na pomerančích a na medu. S kaší🙂 A než mi ten noťas zdechne nadobro napíšu, že mi tři dny co chvíli odejde levá polovina obrazovky, jdou tam svislé pruhy. Stačí ho zavřít, za chvíli otevřít a jde, Ale asi do času, protože je to čím dál častěj🙄
V jakovém ,,novém domově?"😲 Ty se někam Coudas stěhuješ?? To co píšeš, různé výcucy, jsem dělala Tomovi před 30rokama na diplomku. To byla děsná pruda, všechno to přečíst a něco z toho vybrat, aby to dávalo smysl. Ale asi jsem to udělala dobře, když obhájil😜
Bobi, úplně jsem nepochopila, jak jsi to rozšířila(teda nalepila) ale stejně v tom budeš pokračovat😉 pak nám to nafotíš, jo? Zahradu dát klidně můžeš a tam je i ta odpověď, proč nemám ráda slunko. To se od jara snažíš, aby byla zahrada hezká, abys něco vypěstovala a pak to celé sežehne slunko, na té naší Sahaře nekapne, úroda v prd…, zahradu udržím naživu je s vypětím všech sil. To, že celou zimu tlemím ráno na obchůzce do slunka a flekatí mi ksicht, že musím x měsíců mít naražený klobouk, je další proti. Je +skoro 6st a svítí, jak jinak🙄
Včera jsme s tchyní právě řešily, že je neskutečné sucho a vůbec nevíme, jestli bude šance vysít zeleninu, pokud nezačne pršet. V potoce neteče ani polovina běžného jarního průtoku. Toho, že všechno vysadím a vyseju a od nějakého června nebude čím to zalít, mě děsí už strašně. Jak ráno hrnu na obchůzce kolem potoka před sebou ten prach na polňačce, mi znova vnuklo myšlenku, jestli nepřistoupit na Toma přání, odstěhovat se někam do exotiky, kde je sice na mě vedro, ale alespoň mezitím prší.
Tak v pátek jsem slyšela v telce předpověď na víkend: víkend bude oblačný a zatažený, ojediněle dešťová, někde i sněhová přeháňka. Říkám si: že by, konečně? V sobotu azuro, slunce celý den, viz fotka (Coudas, to je můj výhled z jednoho okna v kuchyni. Z toho druhého je lepší, dál do zahrady, ale se mi tam odráželo to slunko právě) Tak třeba v neděli? Dnes ráno bohužel jak přes kopírák👎
Fučí ještě u někoho tak protivně jak u nás?🙄 Ráno zase jen -1st, no člověk ani nepozná, že už je skoro ,,teplo", když málem zmrznu, jak mi fučí doproti, ani jít jsem nemohla👎
Tak tahání je jasné, jen jsem myslela, jestli jste něco cítila, když to prasklo(no to asi jo🙄) myšleno, jestli víte přesně co bylo u vás příčinou. Tak to je dobře, že vás to dohnalo už na operaci myslím, že je zbytečné se s tím otravovat roky, což znám u svých známých, chlapů právě. Už budete mít klid, ale jasné, šetřit se musíte už napořád.
Já bych s dovolením sluníčko nepřivolávala, my ho máme každý den, už mi leze na nerva. My by sme velmi, ale velmi potřebovali déšť, máme totálně vymrznuto a vyprahlo. Celou zimu prakticky ani kapka👎
No tak jasně, to je celkem pochopitelné, takových taky znám dost🙂 ale na nějakou s kýlou si vážně nevzpomínám. Holky, vy ostatní, znáte?
Sarah vy víte, u čeho jste si ji vyrobila? 😲
Sarah máte kýlu?😲 Kde jste k tomu přišla, co jste mlynář?😉 Píšu pro to, že neznám snad žádnou ženskou s kýlou, ale chlapů několik, myslela jsem, že to snad mají jen chlapi😏
Doron, u mě naštěstí jen vytopení proběhnulo. Asi jsem to sem ani nenapsala. Dala jsem vyprat prádlo, dám tam tekutý Ariel, pračka napuští a za asi dvě minuty zase vypustí…i s tím ,,práškem". A to třikrát po sobě👎 To už jsem málem vyletěla z kůže, doprčit, posr…se pračka. Tak to mi ještě chybělo🙄 Zdálo se mi, že pořád vyčerpává a vyčerpává…že by to bylo tím? Tak vyšroubuju spodek a voda valí a valí, šmarjá, vždyť jí tam už tolik nemohlo být?!. Pracovna není vyspádovaná, takže voda mi teče víceméně pod pračku a pod linku. Teda to, co jsem honem nestíhala vytírat ručníkem. Tak jsem ji vypnula a zdálo se mi, že už dobré, vodu jsem všechnu vypustila. No nic, zkusím odtáhnout pračku zpod linky, kolik tam té vody zateklo. Trochu nakouknu, dál bych musela odpojit hadici, abych ji vytáhnula tak, abych tam pořádně vlezla. Šmarjá, voda všude, no nic, zastavím vodu, odpojím hadici, elektriku. V první fázi jsem zjistila, že kohoutek přívodu nejde zavřít. X krát jsem to dělala, naposled do toho hrabal vodař a …nevím co s tím udělal, ale i přes zavřený voda tekla!🙄 Tak a co teď? Vyrvala jsem sokl a zjistila, že pračku připojili na prodlužku, která je pod linkou a momentálně stojí ve vodě! No super👎 Takže jsem tam strčila mop, vyhrnula prodlužku, odpojila, pak povytírala vodu, prodlužku přidrátovala na umělohmotnou krabičku od masa, aby neležela na zemi. No stejně pračka blbne, takže musím vytáhnout to prádlo a sehnat opraváře. A první vlastně instalatéra, co vymění ten ventil. Otevřu dvířka pračky a vyletí z ní snad 10 litrů vody, ona byla normálně úplně plná ne, že po nějaké čidlo, napuštěná vodou a asi jak jsem ji vypnula z elektriky, tak nefungoval ten blok dveří. V momentě jsem měla vytopenou ne, že pracovnu, výlevku, ale i polovinu kuchyně. Takže jsem nasratá totálně vytírala druhé kolo👎 A že teda vytřu i kolem dvířek, tu gumu, protože onehdá jak jsem tahala nějaké prádlo, tak se mi o ně ušpinilo. Přečárnu to hadrem tak jako i kdejak mezi těma gumama, když už a vidím, že vyhrnuju zbytky nějaké koženky či čeho…až mi došlo, že to byla podšívka ve psí tašce, co jsem minulý týden prala. Ono se to časem rozpadnulo(čínský výrobek😉) Tak jsem zkusila naprázdno pustit program, co se bude dít. A ono se dělo! Pračka normálně začala fungovat a já jsem pochopila, že se ta koženka nalepila na nějaké to čidlo hladiny, první to furt vypouštělo, že tam je vody moc, nakonec to pro změnu nezastavilo napouštění. Jak jsem to odtud vytřela, tak rázem pračka opravená👍 Umytá, umytá pracovna i se stoletou špínou pod linkou, vytřená i vyplavená výlevka(kočičí WC) kuchyně…😛
Řeší se prašivina u zvířat tak předpokládám, že člověk se může nakazit od nich…tak to teda chápu já.
Brigádník ten deb…dvakrát měnil čas a nakonec nepřišel. Celý týden otravuje, kdy může přijít a když se domluvíme na pátek, tak nedoleze😠 No i tak dobře😉 protože bych na tom žebříku asi zmrznula. Když se nedostavil, šla jsem si stříhat keře, které už se můžou a teplo mi teda fakt nebylo, byly asi 2+, ale ten vichr ledový byl nepříjemný, i u země.
Buggyro, já jak jsem škudla, mě by ani omylem nenapadlo objednávat si jídlo domů, teda potraviny. Vždyť já obrážím slevy jak ti důchodci, protože těm hajz…zlodějským, nedám ze svého navíc ani korunu😏 (a muž pak jde a nakoupí, co mu přijde pod ruku🙄) Stejně jednou za 14dní na ten velký nákup vezu mamku, tak si vyhlédnu, kdy a kde jsou v akci hlavní věci co potřebuju a nakoupím😉 A to budou všichni brečet, jak jsou na tom špatně a na dovoz mají? Hmm, to je jak mamky sousedka, co jí včera brečela, že jí nevrací za elektriku, ale má doplatek😲(mají všechno, včetně topení elektrické) 3 tisíce doplatek! Ale s mužem prokouří 10tisíc měsíčně👎 No, tak to je ten doplatek zruinuje, nepochybně.
Bobi, už jsem si vzpomněla, co jsem ti chtěla na ty kočice napsat a nenapsala. Mainky mají štětičky, ale to nejsou ty chlupy v uších, co ty myslíš😏 ale na uších, na konci ucha nahoře. Pro lepší názornost: jako u rysa. https://www.berghaus-freiburg.de/img/images/outdoor-sommer/lynx-1019069_1920.jpg
Mainy je mají většinou bílé a ne až tak výrazné🙂