Aktuálně: 2 298 inzerátů289 454 diskuzních příspěvků20 879 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 21.06.2025, 09:39:05 xxx.xxx.73.132

Niki, Boženka asi ocenila, jak jsi vykrásněná👍Já s kočinama budu až v pondělí, tak ti závidím i to otravování😊Kecám, brblala bych😏Pořád říkám, že je budu otužovat, abych mohla v klidu odjet na dovču alespoň na týden..ale já to nedávám👎Jsem na nich závislá a jen počítám, kolik ještě nocí budou beze mě🙄A přitom: ráno jsme spolu chvíli, co se napapají, nějaké to pomuchlání a to většinou jen Viktorek a jdou chrnět, spí do nějakých 17h, pak se tak maximálně nechají pohladit a jdou si po svých, i když se v zahradě motají třeba někde poblíž mě. Přijdou pak až kolem půlnoci, dostanou napapkat a jdou spát, buďto teď v létě někam ven, nebo do pracovny. Takže bůhví kolik času s nima netrávím, ale jde spíš o ten pocit, že je mám trochu pod dozorem, že jim nic nehrozí(a to samozřejmě hrozí)

Slibované chladno jsem si představovala poněkud jinak🙄Když člověk sedí v amfiteátru, praží na něj celý den slunko, tak je i těch 22st na zdechnutí. Dneska minimálně 23 a to bude spíš 25 určo. Pro mě, co slunko nesnáší, jsou to tantalova muka😏Naopak večer bylo 10st a myslela jsem, že umrznu😲Sice jsem si hodila džísku, ale prošívanou bundu bych unesla🙄normálně mi jektaly zuby.

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 10:02:39 xxx.xxx.73.132

Tak mě do záhonů kadí naše kočky, na jednu stranu jsem ráda, potřebuju taky občas zkontrolovat, co z nich vypadne a moc šancí v zahradě nemám. Jestli tam přibudou i od cca 5 dalších koček, co se v zahradě objevují, nemám šanci zjistit. Taky hoviše od ježků, kuny, lišky, sem tam zajíce…Milion pleskanců od ptáků a že od takové volavky je to sakra poznat😜snad jen srny se k nám nedostanou😎

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:41:58 xxx.xxx.73.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.06.2025, 09:37:05

Nó…a ptáci vám na zahradu zanesou ptačí chřipku, která vám tam jistojistě zmutuje a máte to spočítané. Bude potřeba zakročit i tady😲Jak se říká: nejhorší je smrt z leknutí😏

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:36:29 xxx.xxx.73.132

Zdravím holky, než vyrazím z hotelu za kulturou, válím se tu s noťasem. 

Tady hlásí zatím st.17+, ale zdá se mi tedy dost teplej, protože áno, svítí sluníčko. Bobi, nevím jak máš to čidlo z meteo, ale to musí být někde, kde na něj nesvítí, protože se to rozehřívá a píše to blbiny😉To máš jak klasický rtuťový - necháš ho na slunku a máš na něm 100st😜

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:29:01 xxx.xxx.73.132

Mám ale dojem, že původce vámi zmíněných nemocí je úplně jiný parazit. Tedy co účinkuje na jedno, nemusí na druhé. 

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:24:20 xxx.xxx.73.132

Jen podotknu, že ty citrusy neplatí, tak do toho neinvestovat zbytečně, protože mám doma citrusové svíčky i olejíčky(na zimní období) a kočky u toho v pohodě doma chrápou.

lesnizinka
lesnizinka 20.06.2025, 09:21:59 xxx.xxx.73.132

Já jsem takto před pár dny zachraňovala mladého dlaska, (takový načechraný puclík ještě bez ocásku) protože poskakoval přímo před dveřma. Naše kočky naštěstí v tu dobu chrápaly doma. Z druhé strany měl jezero, bála jsem se přibližovat nevědíc, jestli už létá nebo ne, aby tam nežuchnul. Seděl, jen tak na mě, stojící ve dveřích 2m od něho, koukal. Když jsem pomalu udělala dva kroky, odletěl na blízký strom. Uf, se mi ulevilo, že už lítá👍

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 23:16:06 xxx.xxx.73.132

Myslím, že žádný. Jen naše kočky jsou za jedno strašpytlové, za druhé nějak nešplhají, drží se při zemi. Ale věřím tomu, že když se setmí a všechno utichne, ne přes plot, ale přes předn kamennou zeď přeskočí. Kočky jsou britky, takže takoví líní méďové a plot klasické svařované díly. 

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 13:26:35 xxx.xxx.89.234

Přemýšlím, co bych dělala já. Proti rušení klidu si vysadíte chvojky, něco na plot, nebo ten hnusný zelený hadr. Proti smradu…to snad nepomůže nic. Když vyhodí sousedi něco do kompostu, který je u našeho plotu, taky to pár dní smrdí, ale jen, když jdem po cestě kolem, nejde mi to až do baráku - je to dál. Stejně tak si myslím, že můžou cítit, když manipulujem(vyvážíme) džber, do kterého tahám řasy z jezera. Když si soused zbudoval včely museli jsme ho požádat, aby úly posunul dál od našeho tenisového kurtu. Tam trochu nechuť od souseda byla, nejsou to jeho úly, ale příbuzného, takže ho sehnat, na něčem převézt atd, prostě pruda, ale nakonec to udělal a celkem rychle. Já jsem mu zase dovolila sundat náš plot aby se dostal ke své fasádě. A realizace mu nakonec trvala měsíc, kdy jsem umírala strachy, aby mi nevycestovaly kočky na cestu🙄Prostě slušně požádat, vysvětlit situaci, nabídnout pomoc s realizací, zbytky pro slepice - třeba aby sousedka posunula výběh někam na druhý konec pozemku. 

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 13:13:51 xxx.xxx.89.234
Cvrk:

Nějaká pernatuška. 

Ano, ano, děkuju🙂už jsme je tu řešili, když ji poslala Verun🙂Já jsem psala, že jich tu vidím hodně a teď jsem na ni právě narazila u pletí🙂

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 12:48:57 xxx.xxx.89.234
Ronja s motejlem:

Hezké místo, práce jak na kostele by tam tedy byla, taky mne nejvíc okouzlila zahrada. Já Vám držím palce, ať se prodej zadaří, vím, že Vás to bude bolet, ale přeju Vám, abyste to jednou…brzy viděla jako příležitost, třeba jako investici do sebe, možnost, jak si s klidem udělat radost, investici do zdraví, vzdělání, bytu - tak jak by se Vám líbil, čičin… To hezký s Vámi zůstane. 

Tááák, přesně👍Zahrada, ta by pro mě krom posekání mohla prakticky zůstat, jak je. Miluju takovéto zahrady, to je jak z pohádek o vílách, bludičkách a hejkalech, které jsem jako děcko zbožňovala😊A za peníze za nemovitost si Jani můžeš užívat příjemný a pohodový život, zaletět se zregenerovat k moři apod. Nemuset přepočítávat, jestli opravit auto, nebo si vyjet na wellness😎

A…vůbec jsem nevěděla, že jsi se konečně rozhodnula(snad opravdu😉) to prodat. Mám to stejně, jsem býk, na všem strašně lpím. Ale už mám vyzkoušeno, že to přebolí celkem rychle, rychle si zvykneš na to, že už se starat nemusíš a na to, že prostě ty už bydlíš jinde a tuhle kapitolu prostě v sobě uzavřeš. Vyrůstala jsem v domku u babči, i když jsme měli svůj nový dům naproti, byla jsem tam zvyklá a byla tam pořád. Když jsem tam nešla rovnou ze školy, tak hned po obědě. Jako dospělá jsem pár let bydlela úplně jinde, ale ve chvíli, kdy jsem se rozhodnula bydlet zpátky doma, byla jsem u babči zase denně. Pak už se psy - končila tam každá procházka, zastavila jsem se tam zase denně. Když pak oba prarodiče umřeli, už nebylo za kým chodit, už tam musela denně jen mamka, měla tam Mandy a slepice. Jak se říká: odrodila jsem se, už mě netrápí, že barák chátrá, že porazili obří ořech, prostě je mi už tak nějak jedno, co se tam děje, barák stejně mamka napíše na bráchu, který se o něj průběžně stará. Já ne, mám dost svého. 

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 12:42:25 xxx.xxx.89.234
Doron:

Chápu.., krásný, romantický.

Ale já už všude vidím jen práci.

Já už taky😏

lesnizinka
lesnizinka 19.06.2025, 12:39:50 xxx.xxx.89.234

V bazénu v Ústí nad Labem, 1962-65, zemřelo celkem 16 lidí(z 16nakažených) Je to prakticky neléčitelné.

lesnizinka
lesnizinka 18.06.2025, 18:02:04 xxx.xxx.89.234

Mluvím za Bobču😊ale však jo, ona to tak pochopila,   že Hornická měla(má) asi top vybavení.

Kuva to je horko👎Nesnáším to, říkala jsem, že dřív než v 18h nevylezu, no lepší to zatím není, spíš až v 19🙄

lesnizinka
lesnizinka 18.06.2025, 14:19:49 xxx.xxx.89.234

Dájo, vy se tam s tou Bobčou nakonec sejdete😜Já jsem pochopila, že vy jste jé doporučovala v Ráji, ale ona našla tu Hornickou a myslela, když je v Karviné, že je to ona. Možná to ovšem pletu i já😏

Sardullah, ty si tele🤭Divočina…tak to by jsi si u nás užila😜Nenech se mýlit, moje zahrada je všechno jen ne ta upravená, všechno zastřižené podle fazony, všechno na svém místě. Je to džungle jako blázen. Zrovna  včera jsem šla v jednom rohu kouknout, jestli se po dešti nederou houby a říkala jsem si, že tam jsem byla naposled před rokem🤫Do některých míst se nedostanu někdy za celý rok…a pak se divím😏

Jo, hromadu větví, hromadu dřeva, hromadu kamení…to všechno v zahradě mám vzadu, v té hospodářské části.

Včera jsem místo Toma chvíli jezdila na sekačce a každou chvíli jsem stála, protože tam přede mnou sednul čmelda, tam včelka….já ani sekat nemůžu, dělala bych to týden🐝

lesnizinka
lesnizinka 18.06.2025, 10:44:07 xxx.xxx.89.234

Onehdá jsem plela a vyplašila ,,ježíše", tak jsem se snažila nafotit tak, aby vůbec bylo poznat, co to je(jsem s focením trochu na štíru😉) A pochopitelně jak se jmenuje si nezapamatuju, to je marné😛

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 18.06.2025, 10:36:35 xxx.xxx.89.234

Tak Buggyro, třeba včera večer, protože večery jsou dost chladné, jsem měla tříčtvrteční tepláky a teda tričko. Tepláky hlavně proto, že lozím po těch kolenách a už mám pod kolenem mozol jak starý dlaždič👎Doštípali mi špek na zádech(v pase) a teda ruce. Onehdá jsem měla dlouhé kalhoty a triko s dlouhým a štípali přes to triko s dlouhým👎Úplně je přitahovalo😲Krávy nemáme, ale koně hned nad pozemkem(ne naše) takže ta hovada důvěrně známe, hlavně muž s kámošema nahoře na kurtu😏Dál do zahrady zatím úplně nejdou, jen ta klasická, co jsou prostě asi všude(mimo center měst) To velké bych se snad i bála praštit, sice mám zápěstí pevná(a to vy jistě taky😉) ale blééé. Jóó, taky jsem si večer ve sprše vytočila na trapézu klíště, naštěstí ještě ani moc nedrželo, nebylo tam asi moc dlouho.

Kousek louky pro Sardullah jsem nafotila, skladba kytek se od jara změnila snad už potřetí.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 18.06.2025, 10:28:53 xxx.xxx.89.234

Áno Coudas, správně jsi to pochopila, Nikča ti to potuplovala, k titulu jsem myslela, že to dospěje…budeš doktorka přes krávy😜(přes prasata jsem raděj nepsala😏)

lesnizinka
lesnizinka 18.06.2025, 10:26:12 xxx.xxx.89.234

Téda Bobčo, ledy se hnuly, snad už se to rozjede až k zdárnému konci, který bude vypadat tak, že budeš běhat, sedět bez bolesti👍