Aktuálně: 2 327 inzerátů269 956 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2024, 12:38:59 xxx.xxx.81.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 29.12.2024, 11:08:08

Koukám na ně vždycky v Brně v Olympii, prodávají je tam v těch ,,stáncích" uprostřed. Minule jsem na ně čuměla snad půl hodiny, jsou od nejmenších až po úplně velké. Měla jsem tiky si alespoň některé koupit, ale jsem nepřišla na to, kam já bych jej umístila. Jedno místo mě teď na takovéhle menší napadlo, až se tam znova dostanu, třeba si některé vyberu. No já jsem ,,vrah pokojových rostlin" tak nevím, jestli je to dobrý nápad😏 Ale líbí se mi to moc👍

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2024, 12:32:35 xxx.xxx.81.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 29.12.2024, 11:30:29

😛 Bohužel mandle a ostatní ořechy jsem muže taky nenaučila jíst, takže i když nechápu, znám😉 Momentálně se snažím s tím, že ořechy jsou dobré na mozek, tak třeba se povede😉 S vlašáky u nás bída, ale lískáče máme svoje, tak je škoda je nejíst. Mandle nám dává teta ze Slovenska, jim rostou ve vinohradě. Vánočka se necukruje, tedy alespoň u nás ne. Mandle taky nedáváme, ale když lupínky mám, dám. Co nikdy nepochopím tu úchylku: nesnáším rozinky. Nemá to žádné racionální vysvětlení, když dotyčný hrozny jí😏

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2024, 10:52:46 xxx.xxx.81.59

Je zima, i tak chodí ven? Naše kočky teď fakt minimálně, dvakrát denně třeba na půl hodiny. Asi bych se právě snažila ho co nejvíc teď držet doma, aby trochu venku odvykal. Já jsem starou kočku vlastní ještě nezažila, tak je u mě těžké si představit(i s mojí náturou) mu ten venek sebrat. Ale třeba to nakonec nebude až takový problém, budete asi muset posoudit samy, znáte ho nejlíp. 

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2024, 10:43:41 xxx.xxx.81.59
Stelle:

…tak bych se přidala. Ty vánočky jsou fakt nádherný. Jsou v nich rozinky?

Hodí ti do nich, co si řekneš😉

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2024, 20:57:39 xxx.xxx.81.59

Niki s tou sýkorkou je to divné, ale nemyslím si, že by tam spadla a nedostala se ven…má křídla. Spíš…jestli nebyla třeba nemocná, chtěla se ještě napít a už to nezvládnula. Já bych se asi na ty zmrzlé bobky vybodnula a posbírala to, až rozmrzne😏 U nás trochu blbá nálada, hlavně kvůli mamce, protože chystala, moc se těšila na vnoučata, protože tu dva měsíce nebyli a teď to vypadá, že možná nepřijedou vůbec, protože malý je ještě pořád v nemocnici, výsledky ještě nemá dobré🙄 Kdyby ráno jo, tak by je zítra třeba pustili, ale jestli by mohl zrovna jet na Moravu nevíme, až co doporučí doktoři. Mamka už z toho pochopitelně chytla migrénu včera👎 

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2024, 20:47:01 xxx.xxx.81.59

Bobi zjisti, kolik toho zlata má😉 když tak si uděláš na pár dnů výlet do Prahy😜

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2024, 19:55:15 xxx.xxx.81.59

Teď jsem to taky četla a koukala jak blázen. Fíha, ani jsem netušila, že takový ptáček existuje😲 Tedy jméno znám, ale jsem myslela, že je to nějaké krajové třeba pro rehka, který je například u nás ,,kominárek"🙂

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2024, 07:34:54 xxx.xxx.81.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.12.2024, 07:14:11

Nic si z toho nedělejte, já tady taky nic😜

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 22:26:25 xxx.xxx.81.59

Děkuju🙂 Ono má přírodní přítok, takže pokud v potoce teče bláto, nám sem teče bláto, i když by se tedy cestou mělo trochu usadit. Za těch bezmála 20let má zanešené dno. A tím, že vyrostly vrby a veškeré listí padá do něho, tak je to už hotová kalamita. Před Vánocema dvakrát vichr, který nalámal vlečku větví a polovina z toho skončila v jezeře🙄 Na jaře snad projde komplet údržbou. Nosím tam ryby, co už téměř každoročně zachraňuju v mlýnském náhonu(našem přítoku), který v létě často vyschne. Letos jsem přišla pozdě, pstruzi se udusili jako první samozřejmě😢 Takže jsem zachraňovala hlavně hrouzky a nejspíš zase mladé běličky(jelce) Náhodně se tam objevil okounek, jedni sousedé jsou rybáři, přinesli mi druhého a máme to hejnečko mlaďošků. Rodiče zřejmě nepřežili některou zimu, už je tam nevidím😟 Nebo volavka🙄 Prckové jsou roztomilí, říkám jí proužkatci😉 Zatím jelci likvidovali je, když byli malinký potěr, snad oni časem budou likvidovat potěr bělic, případně přemnožených karásků😉(všichni mě straší, že se mi tam přemnoží)

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 20:16:36 xxx.xxx.81.59
J5:

Už mám klid, objevil jsem jí šikulku.🙂

Obrázek Obrázek

Ste dobrej😛👍 Sama bych v tom chaosu nenašla nic, nevědět😏

Verun může být, já se v rybách moc neorientuju. Kapřicí Jarmilou jste pobavila😄

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 20:09:20 xxx.xxx.81.59

Na pečení jsem kopyto, dám tam párátka a stejně sjede…i s párátkama😏

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 16:11:38 xxx.xxx.81.59
aldamax:

Nevím, jak velký prostor potřebujete ochránit, ale kamarádka v podobném případě natahala různě křížem krážem prádelní šňůry  a  na ně sem tam  zavěsila ty nejlevnější,  nejhnusnější, nejkřiklavější  a blikající vánoční řetězy od vietnamců. 

Velký, celé humno, cca 50x150m. Strejda včera rozvěsil ty CD, tak uvidíme, jestli to pomůže.

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 16:05:59 xxx.xxx.81.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 27.12.2024, 13:44:40

Dopr…kna👎 omlouvám se🙄 Já si představila, že to půjde zvětšit tak, jak si to zvětšíme v mobilu😏 Jsem na tu techniku kopyto. Muž mi vždycky říká: proč to přitahuješ, vyfoť to normálně a pak si to zvětšíš. Zkusila jsem tu fotku a se to rozpixeluje👎Je to volavka na protějším břehu, přesně naproti foťáku, stojí už ve vodě, respective na ledu. Stála tam jak socha, nevim jak dlouho a civěla do vody. Pak přešla kousek jinam a zase. Nevím, co mínila udělat s tím ledem, protože mě nešel prokopnout botou, když jsem chtěla nabrat vodu. U nás vydry nežijou. Stačí bobr👎

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 13:31:33 xxx.xxx.81.59

Naši psi byli taky takoví, byly strašně nimraví, kolem rohlíku s párkem, který byl na zemi pohozený jako ,,návnada" (pozděj jsem zjistila, že to bylo právě kvůli výcviku psa) si nevšimnuli..teda šli, čichli a šli dál. Ale spolehnout se na to, že někdo dá otravu do něčeho, na co by je nachytal…bych si netroufnula. Jasně, psi se to učí, jen nevím, do jakové míry by to zvládnul nějaký pažravý labrouš třeba. Před páníkem nikdy, ovšem o samotě?Jednou se k tomu sám zkusí přiblížit, nic se nestane, tak bude takový psí koumák zkoušet limity. Moji byli trdlíni, ale opravdu inteligentní pes, no nevim. 

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 13:23:13 xxx.xxx.81.59

Dneska…loupežnice😉 Mě nevadí, kdyby sežrala ty bělice. Jenže ty mají bezmála 50cm, ty asi nesežere. Mám tam 4 červené karásky cca 15cm a dva červené nevimco právě už😏 taková podobná rybka, jen je myslím na hlavě a hřbetu trochu černá. Zapomněla jsem, co mi paní říkala, že to je. No a pak tam mám hejnečko asi 11 okounků, ti jsou jen o málo menší než červené rybky, tak 10cm. Tady tu partu jestli mi vyžere, tak mě trefí🙄 V létě jsem je taktak zachránila, když nebyl přítok a přehřálo se jezero. Půl dne lapali kyslík u hladiny, než se mi povedlo odčerpat bahno ze dna a dostat tam novou vodu. 

Foceno přes okno, takže nic moc😏 vyplašila bych ji. 

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 13:01:39 xxx.xxx.81.59

Rady dobré, ale ne pro psa žijícího na zahradě. Nebo i toho, co tam vypustíte a on zaběhne někam za keř. Vím, že někdo psal kdysi, že první projde celou zahradu…no nevím, u nás by třeba neměl vůbec šanci to najít, i kdyby se jo snažil👎 A už vidím, jak člověk, který na zahradu vypustí psa vyčůrat před spaním, první prohledává v zimě s baterkou celou zahradu. Chápu zadavatelku, ta situace je příšerná. Bohužel, těžko tomu zabránit, spíš sledovat psa, jestli neprojevuje nějaké příznaky.

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 11:13:09 xxx.xxx.81.59
bambule:

Jako originál?

Chtěla jsem to k tomu napsat jako vtípek, ale pak jsem to zamítnula, že by si to mohl zase někdo blbě vyložit…žeeee?!?😄😄😜

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 10:48:43 xxx.xxx.81.59

Umím šít, vyšívat, plést, drhat…háčkovat ne, jen řetízek. Ale nebaví mě to a pokud možno, to nedělám😉 Už mám ty ruce ztuhlé. A nevím, kdy bych měla čas, to dělat. Když už nějaký mám, vlezu sem a je v perdeli…ten čas😜

Niki, tu svítí sluníčko každý den. Už jsem neviděla předpověď ani nepamatuju, ale asi budou zase rozdíly Čechy a Morava🙄 U nás jak psala Bobča dost mrzne a svítí slunko. Už je skoro nula, odpolko bude asi nad. Teď jsem mrkla…nad nulu mají vyskočit i noční příští čtvrtek…asi na tři dny. 

lesnizinka
lesnizinka 27.12.2024, 10:34:34 xxx.xxx.81.59
Vahine:

Taky jsem dostala jednoho z oblíbenců ❤️ 

Obrázek

Ten nám visí v pokoji pro hosty😉Tedy visí tam tři, tenhle je jeden z nich.