Vedle se řeší vánoční úklid, či spíše neúklid. No já teda uklízím před vánocema dost. Respective to, na co se.u celý rok. V koupelnách, které mám vykachlíkované celé, přešudlím a vyleštím i ty zdi, vystěhuju a povytírám skříňky, něco povyhazuju. Druhou koupelnu, kam chodím tak maximálně ráno a večer na WC prostě uklidím durch, protože tu přes rok umyju jen párkrát. Kuchyni taktéž, vystěhuju, povytírám skříňky a šuplata, vydrhnu tu ,,lepivou hmotu" nahoře ze skříněk a uvnitř digestoře, troubu a lednici s mrazákem. Pracovnu stěhovat nebudu, prdím na to, jen to pošudlím všechno z venku, co je zamatlané. Oken mám část umytou, no zbytek mě čeká, až bude lepší počasí a k tomu teda záclony v obyvču, jídelně a ložnicích. Dveře v celém baráku leštěnkou, to už sme kdysi řešily, mám jich asi 20. No a v ložnicích taky police kolem televizí, postírat a naleštit skříňky. Vysát všechny zdi a stropy od pavučin, což teda dělám x krát do roka, ale před Vánocema prostě taky musím. Zábradlí na schodišti přeleštit. No a pak už jen běžný úklid a nastrojit. Když to tak čtu, tak letím, protože samozřejmě s blbou nemocí jsem zase ve skluzu🙄
Musíme jezdit do města. Byl tam jen Penny a Lidl. Penny jsem nesnášela, vůbec se mi ten obchod nelíbil, chodili sme do Lidlu. Pak postavili Kaufland, poměrně velký, ceny a sortiment super. Jezdili sme do Kaufu(píšu my, myslím mě s mamkou, muž by tam nevlezl, ten jezdí ve větším městě do Tesca) Jenže po zdražování najednou Penny mnohem lepší akce, tak jsem se hecla a začala jezdit do Penny. Hlavně teda kvůli mamce, ale já jak jsem škrťa, rozhodně nedám za zakysanku 16Kč, když vím, že v Penny je za 10😉 Takže momentálně jedem do Penny, nakoupíme a zbytek akcí dokoupíme v Kaufu. Muž se mi směje, že jsem jak ti důchodci, co objíždějí akce, ale mě už je to jedno, stejně musím těch 17km do města zajet, takže tam už ty dva obchody kousek od sebe objedu😉 A myslím, že už jsem ho trochu nakazila, protože přijel z Tesca a neměl okurku. Ty jsi nekoupil okurku?(říkala jsem mu před nákupem, ne aby ho napadlo kupovat okurku za 30, když v Penny je za 9Kč! Problém ovšem ten, že tam nikdo momentálně nejede😏) ,,Ne, nekoupil, stála 29Kč" No není možná, že tě to napadlo…vydřiduši, ať si ji strčí někam👎😉
Já čekám, jestli nám Nikča dovysvětlí, co si to teda na těch zádech vyrobila🙄
Bobeš ty si koza, že ,,naletěla"😏 Copak já to psala, abych někoho nachytala? Nenapadlo mě, že nahatá morčata někdo nezná. A co, že neznáš? Kdybych já měla řešit, co všechno neznám...Všechno co vím jsem získala, načetla atd. v průběhu života, protože ze školy mám znalosti doslova nulové. Takže nemusím dumat, co všechno jsem ze školy zapomněla…protože jsem odtud ani nic neuměla. Vlastně jo, literatura mi celkem utkvěla, protože jsem jen četla a četla. Ale i to už je dávno😏
Teď se hezky rozpršelo, snad bude dál, zatím to bylo nula nula nic, jen takové prskání. Když už má pršet, ať alespoň zaleje. Včera mi odpoledne volá mamka: ,,bude pršet?" Proč? ,,No pověsila jsem prádlo" Bože ty jsi tele, však ti už několik dní hlásí, že má pršet, sněžit…Podívám se ti, jestli i u nás. No, tak jo, už v noci. Počkej, podívám se hodinově. Aha, tak má začít vlastně až v 7h ráno. ,,Tak to mi nepomůže, když vstávám v 8. Tak ho nechám trochu proschnout, seberu ho a pověsím doma"(v tom vyplaveném, ještě ne úplně vyschlém sklepě má sušárnu) Před hodinou mi volá,,ještě bude pršet, do kdy?" Proč zase? ,,Já jsem to prádlo nakonec nechala venku, bylo ještě úplně mokré" Pršet má celý den a ještě víc v pátek, takže jestli ti uschne, tak možná v neděli😛🙄
Jý teprv rozlepila oko a tady už to žije! Super👍 Tak i u nás prská, takže na obchůzku půjdu na pás do sklepa🙄 Kočky se večer poškorpily, tak Gucci šla ven a spala asi v garáži. Teď šel ven Viktěna, nevím co tam v tomto počasí míní dělat. Ano Buggyro, máme stejné myšlenkové pochody, asi to tak s petkou skončí. Večer jsem to do modré od magneski hodila jen provizorně a to je teda jak pěst na oko. Spíš je to zkouška, jestli do toho nenaprší. Musím tam dostat tu roztrojku, takže vlastně takový kříž, což je na obalení proti vodě blbé🙄
Jana bývá na těch svých welnesech…a pak se objeví😉
No to je nadělení😲 Niki, jestli máš bílé skvrny, tak nemáš nemáš stařecké skvrny, neboli pigmentové skvrny, které jsou hnědé, ale naopak ztrátu pigmentu! A pozor, může se to rozjet až k vitiligu a s tím se nedá dělat ale vůbec nic! Ač ti dávám odkaz, tak nevěř tomu, že může. Máš světlou pleť, pihy předpokládám, tak se nemůžeš smažit na slunku a už vůbec ne x krát spálit! Nechci tě určitě stresovat ještě víc, než momentálně si, ale prosim tě, ať si neublížíš tak, že to bude nevratné😟
https://zdravi.euro.cz/clanky/vitiligo-priznaky-lecba/
https://www.extra.cz/prvni-vitezka-miss-ceske-republiky-s-vadou-kuze-veronica-biasiol-se-pochlubila-svym-vitiligem-6ab1d
No však kyblík mě napadnul, i strejdu, jenže je to nahoře na pergole(na trámu) přímo nad vchodem, takže nějak to zamaskovat, aby to nebyla čirá hrůza na první pohled😛 to bude myslím složitější, než celé to upevnění světýlek😏
Jo, jo, strojkové se dělalo ve dvou👍
Coudas, já jsem ale z reakcí tady vůbec nepochopila, že by ste někoho popudila, koně tu moc neřešíme, ani žádná závažná témata, prostě jen si plkáme o tom, co nám zrovna přijde na mysl, nebo na čem doma děláme😉
Takže…já jsem dodělala světýlka na baráku, dořešila připojovací kabel celkem jednoduše, jen to ještě musím realizovat. Čím zaizolovat rozdvojku proti vlhkosti. Strejda říká nebalit, udělat na to nějaké pouzro jen..tak musím prolézt barák, do čeho to strčím. Myslela jsem do černého sáčku, aby to bylo na pergole co nejmíň vidět, ale to prý právě ne. Tmavá petka je od piva, ale to nekupujem😏 Musela jsem ještě sjet za ním, jestli mi trafo od jedněch světýlek utáhne i k tomu připnuté druhé. Prý se bude přehřívat. No nerada bych, aby až to složitě napletu na borovici, mi to po pár dnech kiksnulo. Měla jsem na původní světýlka od něj vyrobené trafo, tak jsem právě chtěla vědět, jestli to tedy nemůžu strčit do něj. To že bude lepší. A taky jsem mu přivezla kabel ze starého čerpadla, jestli mi z něj může vyrobit prodlužku. A že ať si sjedu do elektra pro koncovky a udělá mi to hned…tak mě to na víc než hodinu zdrželo, dva dny má pršet, takže na borovici to namotám tak nejdřív v sobotu😕
Tak jsem nakoukla a tady se vesele peče. Já peču, vloni jsem nepekla, měli sme covid, vzala jsem si od mamek. Letos jsem si myslela, že udělám totéž, ale přece jen asi něco málo upeču. Mimochodem cukroví z mlýnku pekla už babča, u nás ve vsi a okolí se mu říká ,,strojkové". Ale my doma, tedy mamka a já, nic takového nepečem. U nás vanilkové rohlíčky, linecké a podobné vánoční ,,sušenky", co se klidně upečou měsíc předem, nikdo nejí. Můj muž jo, tchyně peče, tak si bere od ní, já mám ráda její perníčky, tak mlsám zase ty. U nás v rodině se pečou takové…no prostě malé zákusečky bych to nazvala. Třeba ořechy plněné nutelou, plněné košíčky krémem, různé druhy trubiček plněných kde čím, malé indiánky, vosí hnízda dělá mamka, kávová zrna atd. Místo vánočky se u nás pečou kynuté makové rohlíčky a svatební koláčky. Jo a ano, lepivá těsta válíme přes igelit či potravinářskou😉
kometa: taky jsem jí spolkla toho hrošíka…vím já,jestli není něco nového vykříženého
To byla nadsázka.. Ona ta plešatá morčata opravdu miniaturního hrocha připomínají - pupek, krátké nožičky, žádná srst a vlastně taky býložravci.
😜
Kdysi ještě na CZPsa chodila holka, která je chovala, tehdy ještě celkem jako novinku. A ona jim hrošíci říkala, tak se to tam ujalo. Od té doby jsou to ,,hrošíci"😉
Raduš píše často ironicky, s černým humorem a chápu, že v psaném textu to může blbě vyznít. Kdo mě zná ví, že tak mluvím běžně, tady se to ale asi nepozná. Jenže já se ani jinak vyjadřovat neumím. Takže se omlouvám, jestli se to někoho dotkne, nikdy to není myšleno zle. Horší je, když to použiju v běžném životě a nějaký chlap čumí jak péro z divana a nechápe. To si pak říkám,,ty jo, tak tebe suchare, bych teda chtěla mít doma"😏 Protože chlap bez humoru, to je pro mě úplně nepředstavitelný parťák🙄
J5 - díťata tu pro mě (i pro ně😉) naštěstí nemám😜Takže je mi i celkem jedno, jestli díťata chodila, nebo děti chodily😛
Ale něco pro ně mám😉 pro ty okolojdoucí🙂 Dneska jsem instalovala první půlku světělných řetězů na barák a zjistila, páč baba blbá, že netuším, kam je zapojím. Vymyslela jsem si totiž dva dlouhé spojit, takže spoj nakonec vyšel tam, kde mám instalaci k zásuvce. Teda ještě vlastně ani nevím, jestli je spojím, já si myslím, že tam ta spojka je, prodejce mi tvrdil, že je nespojím. Tak raděj první nainstaluju i ten zbytek (jak to přidělat k baráku jsem celkem vykoumala) zjistím, jestli půjde spojit a pak budu řešit, co s tím přívodem. Kdyby to bylo doma, jednodušší by asi byla rozdvojka a zastrčit tam každý řetěz zvlášť na místě, kde přívod je. Ale nevím, jestli to zvládnu venku, aby mi to nevyzkratoval první sníh, dokonale to zabalit🙄 Nevím teda, nad čím jsem uvažovala, jak to zapojím, když řetěz jsem koupila přes celý předek a část boků baráku a přívod mám uprostřed, tele😏
Trochu smoklilo a nebylo mi tak úplně teplo, mrzly mi ruce, takže jsem tu druhou půlku ráda vzdala, stejně jsem musela odvézt vrátit nádobí do restaurace. Doufám, že zítra nebude pršet a dodělám to.
Kilian: …tak to jsme možná sousedi…
A ještě s mým bráchou, že áno. Ti jsou náplavy oba😉
Coudas: Aha, já nevěděla, že se nesmí davat archivní foto… pardon…
Coudas, vy ste děsně vztahovačná😉 to byl za jedno vtípek na sebe a za druhé vůbec ne narážka na vás, ale na některé celebrity na NETu😀
Buggyro, vždyť jsem odpočívala týden! už se musím nějak rozchodit🙄 No jde to ztuha, na cvičení ani nepomýšlím, jen se ráno trochu protahuju. To máte nádrže zakopané? My na zimu všechno vypouštíme. Včera jsem ryla ten skleník a brblala, že je už úplně suchý, ale voda všude vypuštěná, už ho neproliju👎 Ještě mám v jednom barelu, ale z toho to budu muset tahat růčo konvema a na to mementálně nemám.
A já, že na co Evka reaguje, asi sme se zase nějak minuly, mě se to už neukázalo. No jo, to se to ukazujou fotky krásných mladých lidí👍 jste oba hezcí ty jo👍 (a mimochodem zámek jsem neznala a také moc hezký👍) My už můžem dávat fotky tak maximálně zvířat😜 A nebo vyštrachat nějaký archiv. Ale to si pak připadám blbě, to je jak s filtry: jak by člověk chtěl vypadat, ale už bohužel nikdy nebude😉
Dneska jsem po přesně týdnu obešla potok. Spíš teda oploužila. Hlavně jsem se bála, že když začnu víc dýchat, zadýchám se, dostanu ten blbý záchvat kašle🙄 Nevím, proč je po tom covidu to tělo tak strašlivánsky slabé. Je mi to trapné, když si uvědomím, čím prochází lidi s rakovinou, ale prostě jsem neskutečně chcíplá. To je narážka na Buggyru😉 a její: ,,nebudu nemocná, tak prostě nebudu!" To mi fungovalo léta letoucí než přišel covid. Nebývala jsem ani nachlazená, prostě nic. Nevím proč, ale covid nás vždycky semele dokonale. Možná u lidí, kteří pořád s něčím marodí to není tak očividné, ale u nás je to teda ze 100 na 0👎 A ,,nebudu mít covid" prostě nefunguje😠🙄
J5: Stello rozhodně si z mého odborného a vysoce inovativního názoru neberte příklad.😀
Nejsem Stella, proto jsem si z toho vybrala jen to, že s dětma jsou vždycky problémy😜 Díťatama…jste od nás?😲 Tak se mluví u nás🙂 Vím, psal jste, že úplně odjinud🙂
Orionka: Sarah promine, ale takhle jsme to měly s kámoškama cca v 5. třídě. Jedns se naštvala na druhou a tu promluvila té třetí a ta to řekla té první a bylo zlé a mračily jsme se na sebe a stěžovaly jsme si nějaké čtvrté “ to je tak šílená kr..”…Za týden už jsme si zase špitaly všechny tři dohromady, dokud té jedné neposlal psaníčko kluk, co se nám líbil všem.
Já to nechci zlehčovat. Hoďte to za hlavu, když víte, kdo to je. Horší by bylo takové jednání od neznámé osoby a vy byste marně pátrala, kdo to je.
Třeba to už skončí. Možná je ta jedna osoba (jestli tipuju správně) jen nešťastná. Znáte to - " Zoufalí lidé dělají zoufalé věci."
A tohle je přesně jeden z důvodů, proč jsem ve školách žádné kamarádky a dívčí party neprovozovala, vždycky jsem byla v těch klučičích. Když to vidím v těch amerických filmech, ta sesterstva, či jak se všechny ty hrůzy jmenujou, ty voe, z toho mi vstávají vlasy na hlavě🙄
Ježíš Buggyry čočku jsem zazdila a nechtěla jsem😊 Chtěla jsem napsat, že se mi trefila do chuti, protože já už týden přemýšlím nad tím, že mám hroznou chuť na čočku. Jenže u nás se čočka jí jen s vajíčkem natvrdo a slepice pauzírujou, takže musíme před vánocema s vajíčkama šetřit a neplácat je na čočku. Tak, jak to Buggyra popisuje, jíme z klobásou a cibulkou fazole. S volským okem zase špenát😉 Na ten mám taky velkou chuť, asi neodolám a zítra si ho uklohním, s bramborem👍
Tak už nevím, jak to s těma dětma vlastně je, já si vždycky myslela, že je to ty děti, nebo ti muži…třeba. Tak předpokládám, že nám to tu češtinářky STRUČNĚ😛 vysvětlí. Aha, už to vidím, moje úvaha úplně lichá, protože češtinářky vysvětlí…mi pasuje 😏 Že já raděj nedělám mrtvého brouka, se svým češtinem😄