Aktuálně: 2 700 inzerátů263 225 diskuzních příspěvků19 191 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 10.08.2025, 07:34:57 xxx.xxx.20.192

Jo,mě taky na druhý den,jako-nedošlapovat..ale unést na rukou tu moji postavu?..takže až za pár dní mi ukázal vlastně až bratr,jak našlapovat na celé chodidlo..A myslím si,že nejvíc mi pomohlo n ato rozhýbání,jak jsem se posunovala-odrážela na tom vozíku nohama,když jsem něco vezla v rukách..cokoli,co jsem nemohla o berlích(prádlo,pohyb po kuchyni prostě)a já přišla poprvé na rehabky a sestra mi řekla,že mám 120 stupňů ohyb..že mě má za odměnu,že zvládnu cvičení úplně všechno bez bolesi a vpohodě..tak to si myslím,že jsem to vlastně cvičila tím krčením kolene pod vozík a tak…

Kolik je té sestřence?že nejela hned na ten rentgen?

Bobca
Bobca 09.08.2025, 09:51:15 xxx.xxx.20.192

teda Dájo,ty jsi fakt "postrach ulice"🙏..ale jak říkáš,pokud to nebolí…Já mírně došlapovala.jinak to taky nešlo,ale sekačku? to jsi borka!.A za volant teda jsem prý mohla,ale to jsem si jaksi netroufala…při druhém už jo..

Bobca
Bobca 08.08.2025, 18:38:11 xxx.xxx.20.192

nechápu, proč by se měl zánět v koleni utvořit na základě pohybu? Prostě nějak si neumím vysvětlit ten princip. Bývá po úrazech, mohl by být po operaci…ale od té už je dost dlouho.

Raduš…Je to od 2.7…..Jenže Dája nedodržovala klid-chápeš?Ji to nebolelo,tak ledacos dělala,zatěžovala tu nohu..s berlema se těžko něco dělá...to si ani kafe k počítači nedoneseš.. …Mě zakazovali 6 týdnů,a to jsem nic moc neměla..Viděla jsi tu Dájinu nohu-tolik stehů..A stát na jedné noze u vaření,a krájet a dělat všechno kolem baráku...to je záhul..Takže ten steh se napíná..Já si to dovedu živě představit..

Bobca
Bobca 08.08.2025, 08:26:46 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 08.08.2025, 04:03:52

ano,do každého za 1500.-..Dřív právě mi to dával preventivně,a když to nemělo ten efekt,tak usoudil po MR,že mě někde upíchne na tu operaci a do 14 dní jsem jela..a s tím druhým taky asi za 3 týdny..Po půl roce-se divili na oddělení,že jsem byla tak brzo po sobě..Ale to byly ty 15minutové operace…

taky jsem nad tím nepřemýšlela,že ti poradím ten vozík dřív..co už😟

Bobca
Bobca 08.08.2025, 08:15:37 xxx.xxx.20.192

děvčata,děkuji za vyčerpávající osvětlení🤗🙏

Bobca
Bobca 07.08.2025, 19:18:19 xxx.xxx.20.192

a jak to vlastně je..to jejich křížení? nejsou ti 2 kříženci jedněch “protikusů” a mezek je jejich další kříženec?.Ne,že by se mi to chtělo hledat..to jen tak..

Bobca
Bobca 07.08.2025, 19:09:25 xxx.xxx.20.192

ano Hvězda bylo rádio..a myslím dopravní relace “zelená vlna Hvězdy”🤭..v 1 hodinu “zákruta”…

Bobca
Bobca 07.08.2025, 19:06:20 xxx.xxx.20.192

Dájo,.Já si neuvědomila,že ty vlastně máš jenom berle !!,to je fakt,s nima toho moc nepoděláš..nemáš možnost si půjčit ten invalidní vozík,jak já?ono to půjčuje i charita třeba na měsíc za poplatek-ale nevím kolik.Já se dost šetřila tím vozíkem..

Před chvílí mě holka dovezla od ortopéda..opíchání obou kolen mě přišlo opět na 3000.-

Bobca
Bobca 07.08.2025, 07:47:41 xxx.xxx.20.192
eva:

No a do třetice, to už není vzpomínková, ale nedávno jsem jela autem do vedlejší vsi a hráli ji v rádiu…něco mi to připomínalo, tak jsem zagooglila … super hlasy…ani jsem netušila, že takhle zpívali spolu…

https://www.youtube.com/watch?v=1o4s1KVJaVA&ab_channel=OfficialWilburyVEVO

tak tuhle slyším poprvé..na čem hrají takové písničky??

Ale"chytila jsem na pasece motýlka" ze 76 roku,to jo,tu jsem slýchávala.…Skupina mladinkých-skoro děcek některých..Pak jsem se vdala,a byly jiné starosti..

.ale tu první taky né..Tam je vidět ta nesmělost těch “cukroušků”..na nich je vidět ještě ta pokora..první mi trklo,že hrají na playback,ale to neva..Vlastně všichni myslím..nebylo vidět šňůry od kytar a tehdy nebyly dálkové..

Dík-písničky potěšily🎵

Bobca
Bobca 07.08.2025, 07:19:53 xxx.xxx.20.192

Mrzí mě, že jsem si nevedla nějakej deník, kam bych si napsala, kde všude jsem byla a třeba k tomu přiložila pohled…v té době foťáky sebou děcka neměla.

Já fotky mám černobílé i z toho roku 1969 a pak 70+71(brácha měl Flexaretu)..Psala jsem si vždy deníky + kroniku..(teda soukromý deník,jak si holky píšou- nikdy)Kluci měli překrásnou kroniku-kožený obal s třásněmi..i malované autentické akce v přírodě..Byli starší-tenkrát jim bylo asi 18..Já si psala i na dovče na Lipně každý den ráno,co se dělo včera…A na Kosu v 2002 se Zdenkou a ještě jednou kámoškou taky..Když si to čtu,jsem myslí tam..Jaruš lituje,že jsme si nezačaly psát,co jsme spolu začly ve 2016 v Pakoštane,a pak jezdíme každý rok na podzim a na jaře na wellnesy..Teď máme pauzu,Jaruš jde teď 18.na totálku s kolenem..a loni v květnu jsem byla zas já..

A fotokroniku našeho rodu mám od r.2003 do 2013..a strom života-ale to jsem psala..

Bobca
Bobca 07.08.2025, 06:55:46 xxx.xxx.20.192

chladit,hm?.já bych asi chladila.. ta rehabka by ti taky mohla poradit…Ale jsou tu doktorky,tak budou vědět..A musím ti vynadat!🤔až to člověk vyzkouší na sobě,tak pochopí,že předčasné běhání bez berlí(sice bez bolesti) není to pravé ořechové,že?👎..Ale stalo se,tak se bude holt léčit..Nepřepínala bych asi teď i to cvičení..Mně se to mluví,já měla jen meniskus laparoskopicky,ale ty totálku-mělas větší zásah..Drž se a když tak jeď do toho Krnova..do pondělka je dlouhá doba..

Bobca
Bobca 06.08.2025, 12:06:47 xxx.xxx.20.192

přesně tohle jsem si říkala,když se mi nechtělo vracet na video🙂🙂,že napíšu osel a Renča mě opraví,že je to mula🙂🙂ale neva..Mám tě přečtenou..já ten rozdíl nějak nepoznám..osel..mula..mezek.. Já teda couvám ráda,mužu říct,že umím..jen u té 206 ,jsou ty odhady horší ,jak u 106..tam bylo vidět krásně až dolů… teď kolikrát musím vylézt se podívat,aby pak ten další vyjel....U 406-to je kočár,jsem chvili cvičila..Má vysoký zadek..

Bobca
Bobca 06.08.2025, 10:08:36 xxx.xxx.20.192

ano,taky se mi všechny líbí..Pak ji ještě zpívala Alena Tichá,ale u ní mi nešel zvuk..Ta se pak uplatnila víc na Slovensku..

Bobca
Bobca 06.08.2025, 10:01:10 xxx.xxx.20.192

ano,to dělá hodně..být se “svými”..Já byla v 1.třídě na táboře někde v Hrubé vodě..Pamatuju si z něj,že jsem viděla poprvé kometu(né Renču🤭) večer,u táboráku..jinak mi z něj nezůstalo v hlavě vůbec nic neměla jsem tam žádnou kamarádku..Pak-asi od 11-12 let jsme měli v dědině junácký oddíl a větší kluci chodili na čundry a měli pod Sovincem boudu a další stylovou “klubovnu”v dědině.chodili jsme každou sobotu do lesa..učili se všechno,od poznávání stromů podle listí,kůry,všechny rostliny,byliny,květy,trávy..Sbírali jsme  a sušili hluchavky,kozičky…  A hlavně-chovat se v lese..Když jsme si dělali oheň a něco na něm vařili,nesměl nikdo,kdo tam přišel po nás poznat,že jsme tam vůbec byli.. No a s takovou partou lidí-a hlavně skvělou vedoucí Mankou, “tetou” Mirkou..a "bratrem" Grizzlim, jsme si sami dělali podsady k vojenským celtám..a stavěli “jehlany”..první stany jsme mívali jehlany,a ž pak bývala “áčka”..Podlážky potom přímo na táboře za Břevencem v r 1969 z klacků,nasbíraných v lese..Všichni jsme si byli rovni,byli jsme všichni poprvé spolu na táboře..Přidal se k nám ještě další oddíl z vedlejší dědiny…Holek nás tam bylo 6 -oddíl "Vlaštovek"a asi 35 kluků od snad 7-8 roků..Vařili jsme si sami-pod dohledem “tety”,a každý den měla službu jedna skupina..chodilo se na dřevo jak do kuchyně,tak na táborák..Uctíval se táborový kruh..Zatla se sekera do špalku mezi vnitřním a vnějším kruhem..NIKDO si nedovolil vstoupit za celý tábor dovnitř..Byl určen “správce ohne”,a jen ten mohl přikládat a upravovat oheň..Zapalovalo se loučema ze smoly,ty vyráběli starší kluci sami..škoda,že mám ty fotky nalepené v albumu…třeba někde najdu ještě volné..Nádobí se umývalo v horském potůčku-z něj se dalo i pít..Mastnota pustila trávou a pískem z potoka,nebo popelem..První se kopala latrina na kopečku-asi 10-20 metrů mezi stromy kus od tábora..kůly zaražené šikmo do země a přes to jedna na sezení,další jako podpěra..A kdo se neuržel,měl smůlu🙂Nechtěla bych vidět dnešní děcka🙂zasypávalo se vápnem..Jinak každé ráno zpívaný budíček,večer večerka..Dodnes si je pamatuju.Nástup..skládaly se sliby…Harašení?ano,my klukům zašily nohavice u kroje a oni nestihli nástup..a oni nás v noci namazali zubní pastou🙂🙂Další tábory pak jsme měli natajňačku-to už byl Junák zakázaný..Na Strálku u Rýmařova…Pak další už jako Pionýři  v Karlovicích..Nám to bylo jedno-idea byla pořád stejná a děckám bylo jedno,jak se jmenujem..To jsem pak už měla na starosti 12 kluků od 9-11 let..No,dávali mi zabrat,ale byly i úsměvné chvilky..Když jsem po nich chtěla,aby si třeba přeprali něco,tak neměli..ale stačilo říct "kluci budu prát,nemáte něco"?Najednou tam bylo punčocháčů a ponožek..tak já na ně “tak a jdem na to..zakleknout a jedem”..Já dohlížela,máchala a ždímala…ukázala,jak ty šlapky mnout..Myslím,že to byla i pro ně svým způsobem průprava..Nemyslím si,že by tam někdy byla nuda… já měla pod sebou většinou malá děcka a mně bylo 17-18?.Chodilo se na výpravy,kluci se vyblbli,něco se naučili.....v Jedovnici to už jsem byla na střední..tam to bylo jiné,tam byly už předpisy,ale já tam ledničku teda nezažila-maso bylo v konvích v ledové vodě ve skruži..Jsem se nějak rozjela🤗

Jen prostě to jsou mé zážitky z táborů…já si je teda dosti užívala-i jako členka skupiny,nebo pak jako skupinová vedoucí....Na kytaru od 12 let,takže i u těch  táboráků bylo fajn..děcka se učila písničky a nepamatuju si nikoho,kdo nechtěl zpívat..Ve 13 na tom prvním skautském táboře jsem složila “skaut si píská”a ta se ujala jako hymna..Zpívala se u každého ohně..

Bobca
Bobca 06.08.2025, 07:41:57 xxx.xxx.20.192

jen jsem nepochopila ty vstupy v zákulisí….žádná pointa..

Bobca
Bobca 06.08.2025, 07:39:22 xxx.xxx.20.192

tak tahle je taky moje srdcovka…jsem ji zpívávala kdysi na besídkách…když si na to vzpomenu..🤭..

Bobca
Bobca 06.08.2025, 07:34:17 xxx.xxx.20.192
kometa:

No, couvá rozhodně líp než já.😀

couvat s dvoukolákem je o mnoho těžší než třeba s vlečkou..To jsem zvládala kdysi v 18 nacouvat do kravína s futrem a jezdila jsem s babama nahoře,a ony shazovaly zelené do koryt..To bývala mechanizace🤭…Dnes člověk myslí na to,kdyby mi některá spadla do toho koryta z výšky…Ale osel je šikovný..👍