Aktuálně: 2 694 inzerátů263 347 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 05.07.2025, 19:34:22 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.07.2025, 10:47:10

Dájo,kamarádka Jarča na to půjde v srpnu..má dotaz..jak dlouho ta operace trvá?dík za odpověď..

Bobca
Bobca 05.07.2025, 14:18:57 xxx.xxx.20.192
acher:

Děkuji,vše jsem přečetla. Nemám žádný zákal,ale nabízejí mně odstranění dioptrií  laserem.Tak získávám informace.Někomu to pomohlo,někdo se dioptrií úplně nezbavil.

ano,to měla ta spolužačka.jenom laserem..ale teď jsou zase nové přístroje..mě potom laserem dolaďovali ty zbytky dioptrií-tak mi to vysvětlovala paní doktorka..Držím pěsti..ale já mám vlastně voperované dioptrické čočky..to je něco jiného…

Bobca
Bobca 05.07.2025, 13:31:52 xxx.xxx.20.192
acher:

On to byl částečně i hradecký a pardubický

Acher-že vás tu vidím…nevím(nereagovala jste)na tu operaci očí…Jsem vám ji popsala..Akorát jsem tam nemusela psát o těch mravencích-vím🤫..ale to bylo zdůraznění,jak dobře jsem pak viděla..Klidně na to běžte..

Bobca
Bobca 05.07.2025, 13:28:20 xxx.xxx.20.192

Aha, já myslela, že si tu Karvinou ještě rozmyslíš.

Raduš..nic jiného jsem nedělala do toho pátku..ale ať to vemu zleva i zprava…Pokud si co nejdřív nechám udělat ta vyšetření,tak bych měla šanci na to zavolání..A jezdit do Karviné i na ta vyšetření-což mi tam řekl,na předoperační jako tam… Nemysli,zvažovala jsem pro a proti..A pokud by mě vzali tady na ty rehabky,tak aspoň vypadnu z domu,odpadne mě se o sebe starat..a teď na ta vyšetření mě zaveze buď švagruše,nebo holka..Musím si to objednat tak,aby si mohla zařídit v té či oné práci volno..lomí se jí to v 11..takže třeba na 9,20 teď jak bylo,by nestihla  na 11 do práce..Neřešme jak to má..prostě “na pytel”..

A Dájo..jsi borka!!Jen tak dál👍

Bobca
Bobca 05.07.2025, 13:20:28 xxx.xxx.20.192
hmn:

“Nás tady teda většinou upozorní,kdy nepůjde proud..”

na havárku předem asi neupozorní

jo,to určitě👍..Já to brala,že prostě někde něco vypadlo,že buď do 5 min,a když né,tak do 20 to vždycky nahodí…Pak přišel soused s tou informací,že je to snad všude-jsem to neřešila..V okénku chlapi pak navečer diskutovali o sabotáži dokonce!!🤭že aby si každý pořídil domů nějaký náhradní zdroj,že to bude častěji….aspoň power banku..říkám-naco?nepůjde,nepůjde…a v okénku je gril na plyn,tak jim říkám,že si půjdu na jídlo tam..

Bobca
Bobca 05.07.2025, 10:35:40 xxx.xxx.20.192
kometa:

Ne, nebylo to celorepublikové. Praha a kraje Středočeský, Ústecký, Liberecký a Olomoucký, tuším. I tak to je dost.

ano,teď jsem si to četla v novinkách…Ale je to stejně zvláštní,takhle ve stejnou dobu na tak velké ploše…Nás tady teda většinou upozorní,kdy nepůjde proud..

Bobca
Bobca 05.07.2025, 09:26:40 xxx.xxx.20.192

co se týče výpadku elektriky..Já šla zrovna ve 12 na oběd naproti do bufetu..takže terminál nešel,váha nešla,mám tam dluh..poneděli musím zaplatit..Soused byl venku a říká,že je to cosi celorepublikové. i v Praze...ale tady to zapli snad za 30-40 minut..Si říkám-nějaká stávka?čico?.Nerozumím tomu..A ve čtvrtek mi volal nějaký průzkum hospodářský,nebo jak,jsem tomu moc nerozuměla..Takové věci já nerozebírám…

Bobca
Bobca 05.07.2025, 09:12:38 xxx.xxx.20.192
kometa:

Pochopila jsem správně, že by tě vzali až za rok?😲

To jsem teda tehdy s tou plotýnkou měla velké štěstí.

nene za rok..že teď dávají termíny operací až na červen..a já zůstávám na tom 27. lednu..a to se prý může posunou-ale směrem dál!!Mám už všechny papíry kdy co a jak..Takže co nejdřív si udělám novou rezonanci,EET a EIT ,aby mě mohli uspat..Ta sestra říkala že u mě by to nešlo  ze den na den,když jsem ten"vysoce rizikový pacient"..tak musím mít všechna vyšetření  co nejdříva pak jim je tam pošlu a krev mi snad můžou vzít i tam,,Jsem se ho ptala,jak to dělají u akutních…Že jestli nestačí,že mě brní nohy a nemůžu normálně čurat?že 14 mm je málo?že můžu taky ochrnout..A on na to,že právě už takové operují,ale kapacita nestačí-mají 25 lůžek..Staví se v areálu FN nová budova neurologie a neurochirurgie..Jsem na tu stavbu “dohlížela” z okna,když jsem tam ležela v dubnu🙂šlo to teda fakt rychle..3 jeřáby,mraky lidí…a neskutečný rachot celý den..i na velikonoce..Možná dopol v neděli byl chvíli klid..i na 1.máje se dělalo..8.květen…"ticho léčí"🤭V 7 ráno jsme pozorovaly jeřábníka jak leze nahoru,odpočíval na každém “polatí”..

Raduš..ta Karviná nejde..nemá mě tam fakt kdo vozit..Budu prostě čekat tady..jak budu mít vyšetření,tak by se to mohlo snad pak posunout..že někdo onemocní..Paní vedle mě v čekárně říkala,že se takhle dostala dřív..teda s rukou,ale zavolali jí brzo..

Bobca
Bobca 04.07.2025, 13:06:49 xxx.xxx.20.192

Takže děvčata…novinka se nekoná..Dnes objednávají až na červen příštího roku..mají jen 25 lůžek a jezdí k nim prý až z Prahy a celé republiky..Na Moravě se to operuje jen v Olmiku,Ostravě,Zlíně a Brně,což prý není moc…Operoval by mě hned,třeba po pracovní době,v jakém jsem stavu,že mi to věří..Všechno jsem mu povykládala,nic jsem nezapoměla..věří mi-říkám,že to mi říkají všude,i že v jakém to mám stavu..souhlasí,ať to zkouším jinde..že ale nezná Karvinou,že se nijak moc neprezentuje..on by radši Zlín..ALE..že mě může dát na hromádku “akutních”.kdyby někdo vypadl pro nemoc..Tak mám žádanku na rezonanci,mám si dodělat čerstvé " krkavice"-.16.7.jdu ke svému neurologovi…napíšu mu předem o ty žádanky..

Jo a na rehabky jít mám,že mě nepomůžou,ale aspoň trochu uleví…

Bobca
Bobca 04.07.2025, 06:05:58 xxx.xxx.20.192

Dnes u nás pod mrakem..19 stupňů..hurá..Po 8 vyjíždíme se švagruší do toto Olmika🙂..tak doufám,že nebude zrovna pršet.i když by potřebovalo🤗Než se tam dobelhám….

copak asi Daja…se má,už to má za sebou..Myslím,tu operaci🤭

Bobca
Bobca 03.07.2025, 07:15:46 xxx.xxx.20.192
acher:

Také mně přesvědčují na operaci očí.Mám dost dioptrií,jiné na dálku,jiné na blízko a ještě jiné na každám oku,tak bych byla ráda za vaše zkušenosti pro i proti.Zatím se mně do toho nechce.Sice mně tvrdí,že to bude v pohodě,ale člověk nikdy neví.

Za mě Acher..Já po operaci viděla i mravence se milovat!🤭.Jen se divím,že někde dělají obě oči?? já měla to jedno vždy 2-3 dny zalepené..Dělali je po týdnu..Já měla různé,ale ne silné..Myslím na jednom 2,25 a na druhém 1,5…A mám spolužačku,které to dělali jen laserem a byla spokojená-na to se zeptejte....U mě to prý už nešlo,jen operací..Nic to není..Rozkapou oko(umrtví),pak nasadí něco jako na řasy ty kleště-je to podobné-zafixují oko,aby se nepohnulo-zboku naříznou-vybrousí zákal,nasadí čočku a jde se dom..a je to otázka 10-15 minut..A pokud máte-nevím,kolik to teď stojí ty dioptrické čočky dovnitř,šla bych do toho..Opravdu i na dálku přes ulici i plakátky..prostě jak sokol-nebo spíš orel?👍

A ještě jsem tam byla i na víčka..Nabídli mi se “senior kartou”  slevu za 3000-jinak 9000..Měla jsem po mámě dost převisy,tak jsem šla..Akorát jsem slyšela to křupání,jak to vystřihují-napřed si to namalovali,a pak lup..nic jsem necítila..A není to ani poznat,,Jen si myslím,že mám víc světla,když zavřu oči,že tam nemám dost kůže🤭-jen můj pocit.🙂.Za mě taky vpohodě..

Bobca
Bobca 03.07.2025, 06:53:22 xxx.xxx.20.192
Daja:

No právě už se na tohle těším.

Dájo,tak ještě jednou tfuj,tfuj,tfuj🙏ať to dobře dopadne🍀

Bobca
Bobca 03.07.2025, 06:52:02 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 02.07.2025, 18:30:32

Rapoťačko,a kde jste byla?Protože- někdo nedá dopustit na Zlín,někdo nadává..A tak je to všude..Proto jsem zvolila Tanu v Olomouci..recenze výborné..Teď už operace dělají jen ve FN,a tam jsou vyšetřovny..Mají špičkové přístroje,a paní doktorka Špačková je úžasná..i jako lidsky,příjemná..a tak dlouho vylepšovala,až to bylo tip ťop..(asi 3x)..Nevím,jestli to není podle dioptrií..?.že odstraněním zákalu nezmizí dioptrie..Já si tam nechala vložit dioptrické čočky(vidím je jako terče večer u telky,když přomhouřím oči-a auta doprotivky?jejich světla jsou taky jak terče,i pouliční osvětlení).já,kdybych věděla předem,že mám jenom zákal,tak bych zkusila na pojišťovnu napřed odstranit ten a pak bych viděla,co bych viděla..Mě v tom Focusu vůbec nerozkapali oči..to se divila i v té Taně,když mi vysvětlovala,že budu chvíli čekat v čekárně a pak že nesmím řídit(já na to,že přeběhnu náměstí)🙂,že jak mi mohli udělat multifokální brýle bez rozkapání??.takže existují vyjímky☹️..Slzy jsem kapala víc jak těch 10 let pořád,se mi i “přicuclo” víčko k oku..tu bolest nikomu nepřeju..V noci a já musela vydržet do rána a jela pak do té Tany…teď kapu jen před spaním a ráno-měla bych víckrát,ale zapomínám…

Bobca
Bobca 02.07.2025, 18:13:37 xxx.xxx.20.192
rapotačka:

Pravda, může se to klidně promazat.

Rapoťačko..já myslela na “třetí víčko”,diskusi,ať tady nerušíme téma…už se tam o tom mluví..hm?Pojďte tam…

Bobca
Bobca 02.07.2025, 18:07:15 xxx.xxx.20.192

tak já byla v 58..špatně jsem viděla,tak jsem šla do Fokusu..tam mi dávali taková ta kolečka do té kovové “konstrukce” na brýle..Takže multifokály za 6800-ve slevě-byly i za 12000..Neviděla jsem,jak úzký proužek uprostřed brýlí na počítači tak 2 slova..doma nic moc..zamlžené vysávání,nádobí..v práci ani nemluvím..U pásu v expedici novin a časopisů…Tak jsem šla do Tany--až pak jsem se dověděla,že jsem měla šedý zákal..a já,že když už se mi budou rýpat v oku,tak si nechám vložit ty dioptrické multifokály .. Soused byl na tom ve Zlíně,a nemohl si to vynachválit..Ale nosil brýle tmavší,že mu dělalo zle sluneční světlo..Dal za to tenkrát 34000.v 2010 asi..Mě neměl kdo zavézt,tak jsem šla pěšky přes náměstí do Tany-klinika na oči..Zrovna se prodával náš barák,tak jsem uprosila bráchu,dal mi 42000..z toho2000 na vyšetření přístrojema a ostatní  za 1 oko 20000..Dělali to po jednom…po týdnu..A dolaďovali pak dioptrie…čekala jsem asi půl roku,na nový přístroj…Odřízli mi-nevím jak to pojmenovat.prostě tu “panenku”? pak laserem asi 15 vteřin rejdili uvnitř,smrdělo to spáleninou-viděla jsem blesky..Přiklopili zpět,zakryli “čočkou” a za pár dní ji sundali…Byla jsem pak i na FN,na další laserový zákrok..tak dlouho,až to bylo tip ťop ty dioptrie..až po těch 12 letech mám mírně rozmazané na telce ten pruh zpráv..ale mám telku asi 4,5 metru z postele..Jinak je to dobré..Nechala jsem si na asi 60cm,pak na střed a na dálku..Chtěli mi dělat na čtení..já nečtu,chtěla jsem na zpěvníky..takže dobře,že jsem to řekla,jinak bych to měla na 30 cm…atd..šla bych klidně znova..nic to není,trvá to asi 15 minut každé oko..akorát dlouho kapání umělých slzí..atotěch lepších..hyabak byl myslím za 250 a stačil na měsíc..Dodnes mívám suché oči,tak musím občas..Ocutein Senzitiv  a teď mám Systane complete,s tím olejíčkem..za 400 skoro..Zlepšují se mi tím ty “stařecké”dioptrie🙂🙂

Bobca
Bobca 02.07.2025, 15:30:20 xxx.xxx.20.192

Rapoťačko-přecházím sem s “veselého okénka”…ohledně té operace očí…copak?-vám se nepovedla?..Já mám voperované multifokální čočky a přečtu i v drogerii ta malá písmenka..Trochu se to začlo loni kazit,ale řešíme to kapkama s olejíčkem..

Bobca
Bobca 02.07.2025, 15:27:33 xxx.xxx.20.192
rapotačka:

Byla sem objednaná vloni na oper "karpálů".  Po operaci očí, jsem pochopila, že si žádný zákroky, pokud nejde o život, dělat nenechám.

Rapoťačko-pojďme na “víčka”..ať to tu neplevelíme,ju?já mám taky operované oči..a pohoda 13 let…

Bobca
Bobca 02.07.2025, 14:12:44 xxx.xxx.20.192

karpály..Já našla na neurologii-právě na vyšetření karpálů kdysi lístek,že studenti shání člověka na kterém by zkoušeli nějaké metody..pro svou dizertační práci..Tak mě poslali i na MR,vyšetření karpálů..masírovali mě ruce-podobně-ne takovou silou..a různé cviky jsem dělala.Snad jim to pomohlo..🙂

Bobca
Bobca 02.07.2025, 09:30:53 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Není. Nohy se střídají.

Je. Moje nohy se nestřídají.

tak to mě taky zajímá..jako jak teda šlapeš na kole?

jsem se vrátila výš,,..jo,to jako na koloběžce..já jela tenkrát v Luhačovicích k přehradě  a zpět..a myslím,že mi nešlo střídat nohy a odrážet se z druhé strany…