Aktuálně: 2 336 inzerátů269 634 diskuzních příspěvků19 341 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 15.08.2025, 14:47:27 xxx.xxx.20.192

poslechnu tě..u nás jsou na náměstí večer Holky a před nima Verona….ale možná tam zajedu jen na opečené selátko..to jsou ty akce,co pořádají každý rok chlapi z kapely-rodinná sešlost,dres code je letos něco na sebe na počáteční písmenko svého jména..B ..já mám Batůžek a Berle..Nic jiného jsem nevytvořila..Bývá tam velká sranda…je to až do neděle..spává se tam..což já né,holka by mě tam zavezla a odvezla..

Bobca
Bobca 15.08.2025, 14:36:47 xxx.xxx.20.192

tyjo..ani,když jsem to měla naposledy v úterý asi v 17hod?..

Bobca
Bobca 15.08.2025, 14:33:27 xxx.xxx.20.192

jojo,to jsem poplantala,to tam není..já tím asi myslela to,že je to taky na nervovou soustavu atd-jako ty depresiva-né opiáty..🤭..člověk po tom může být pomatený..já si zapamatovala ten Oxycodon a DHC, a pak k tomu místo Oxyc.ten Pregabalin a já byla jak praštěná pytlem-a domů jsem šla jak opilá…

Můj doktor tam není..nevím,co mám dělat..tak si to asi vemu ještě,ale mám v tom pěkný bordel..ale on ví,že mám těžké apnoe-to je tam taky zdůrazněné..že jsem vysoce rizikový pacient..o cukrovce je tam taky..Mě tonenapadlo to tak podrobně číst a pčemýšlet o tom..Mám jet na akci,dát si ze 2 -3 točené,ale nevím…Ani Novalgin jsem dnes nebrala..

Bobca
Bobca 15.08.2025, 08:55:34 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 15.08.2025, 08:36:48

Parádní chatka..to bych brala i já..jen tak na přespání a chodit ven-sedět u lesa-relaxovat..Nepotřebuju luxus,ale klídek,pohodu…to je ta na Konicku?

Bobca
Bobca 15.08.2025, 08:46:39 xxx.xxx.20.192

Buggyro..já si myslela,že je to jen od bolesti,v nemocnici ti to dávají rozbalené..první jsem měla "oxycodon",ten jsem “prý” odmítla,když jsem chtěla vyzkoušet,jestli to půjde bez-na sestřin dotaz,jestli ho chci..a už mi ho nedali..Prý,že tam neléčí,ale utlumují bolest..Takže-to je všechno jen na utumení bolesti..Oblbovák..ovlivňuje centrální nervovou soustavu,tak jak ten Pregabalin..Prostě depresiva..

ALE! jde o ty vedlejší účinky!!to jsem nemohla tušit..a to měl tušit ten neurolog,když jsem mu je hlásila!!chápeš?zácpa-no a co,to způsobuje spousta léků…ale nečurat??on napíše do zprávy,kterou stejně nikd nečte,že “vytlačuju malé množství koncentrované moči”(10-50ml)…a ani se nad tím nepozastaví?Jo,a právě-bolesti jsou stejné,ať to beru,nebo né..

a neboj,že bych něco dělala..bych se mohla vyprdnout..🤭

Bobca
Bobca 15.08.2025, 07:04:12 xxx.xxx.20.192

ale  hlavní je,že chodím opět normálně na záchod🙏se vším všudy..🤗

Bobca
Bobca 15.08.2025, 06:59:15 xxx.xxx.20.192
kometa:

Věřila jsem doktorovi,že to snad ví,

To by měl teda sakra vědět! Asi zapomněl, co je to urémie.

Pocením se přece zbavujeme jiných odpadních látek než močením.

tedá Reni-to mě vůbec nenapadlo😲…Já chodila k jeho strýcovi..staršímu pánovi-prý kapacita..Jenže je tam jen v pondělí,a to né každé..Jak mě to chytlo,tak jsem “přesedlala” k tomu mladému(no,35?plus mínus)ten je tam zbytek týdne..Včera jsem mu napsala mejla,tak jsem zvědavá,kdy se vyjádří..

Takže já mu věřila..a jinak já,i jak jsem taková jakási "utlumená,,neuvažuju racionálně..co bych měla,nebo prostě tak proplouvám,nic se mi ani nechce dělat.zapomínám úplně běžné věci-co si nenapíšu..to si nevemu.Příklad..Jak jsem tuhle byla v Lidlu,měli levná rajčata..Tak jsem si ráno nakrájela 2 ke kaizerce na snídani..Jím,zapíjím mlíkem…a rajčata přede mnou ..a já se nechytala..a to tak mám se vším..Nesvádím to na ty prášky,ale já měla ještě i ten Pregabalin(mám toho doma asi 6 krabic),tak tam je pěkný příbalový leták!!..Já věřila,že to DHC je jen od bolesti,a oni jsou oba opioidní..a ten Preg.jsem si znovu včera přečetla..Jsem ho ani nezačala brát,jak jsem přijela ze špitálu..byla jsem úplně nepoužitelná..se mi podlamovaly nohy…Půjdu do lékárny se ze zeptat na nějaká homeopatika na bolest jestli existují..Mám robrou zkušenost s Arnikou Montana na modřiny i po operaci,a když mě kdysi kousl dobrman do prsíčka(velikosti 85G)mi doporučil doktor..🤭

Reni,co se může stát,když jsem to vysadila náhle?..naposled jsem to DHC brala předevčírem odpolko..Bolesti mám,hlavně pod zadelí,kostrč..ale nemyslím,že by to bylo o hóódně horší..Novalgin jsem si vzala jen včera ráno,pak už né..taky není jeden z nej…

Bobca
Bobca 14.08.2025, 19:07:00 xxx.xxx.20.192

to já nemusím vůbec ty politiky,jak mají ty písně naaranžované…ale normálně by to byla i pěkná písnička🙂

Bobca
Bobca 14.08.2025, 19:02:56 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Přeci v příbalovém letáku k léku musejí být vypsané ty nežádoucí účinky všechny jmenovitě… Já si příbaláky čtu. Ale pokud jsi, Bobčo, dostala ty léky někde v nemocnici nebo tak, a nebyl u toho příbalák, tak potěš…

nene,normálně u neurologa..Ale když jsem brala tu 60-bylo to jakž takž-i v nemocnici mi dávali Laktulózu a tam to fungovalo.. Pak poté 90tce-bolesti byly stejně velké,tak mi to zvýšil na 120 2x denně…Ale hlásila jsem mu to,i jsem donesla mikční papír(měření vypitého a vyčuraného množství tekutiny)..a on že “proč mi to ukazujete?..a vy máte celá záda mokrá..”však vám to hlásím"!nečurám,ale vypotím to A on to bral jako normální..nevěděla jsem,jestli to není nějakým uskřinutým nervem..Bo každá změna močení se má hlásit, a já se ho ptala,kde je ta hranice toho “nemočení”a bych měla jet na urgent..V těch nežádoucích je to napsané jen jako zácpa,a problém s močením..Ale já si to vlastně četla až teď,jak jsem to vysadila a zlepšilo se to…Věřila jsem doktorovi,že to snad ví,když to beru už 5.měsíc!!jen od toho 24.7.,kdy mi zesílil tu dávku,to začalo být hodně neúnosné..do té doby od kraje července,kdy mi zvýšil na 90tku 2x(se to uvolňuje po 12 hodinách)se to zhoršilo..Tak to jsem si vůbec nespojila..Někdy jsem i seděla -5 minut,a pokud nezačlo kapat,šla jsem zpět..Ze 3,5 litru jsem vypustila třeba jen 800ml…

Bobca
Bobca 14.08.2025, 11:23:03 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 14.08.2025, 11:04:57

krásné fotky..úplně jsem se viděla s těma nohama nahoře relaxovat..A ty společné psí jsou fakt jak naaranžované-na té lavečce....i ta třetí..nebo jak spí..🤗

Bobca
Bobca 14.08.2025, 11:10:08 xxx.xxx.20.192

Kartičku se seznamem léků nosím u sebe v peněžence a druhou v plastovém “psaníčku” se zprávami od doktorů…(A5)..ale pokud si 2x stěžuju u toho neurologa že nečurám..a on se diví,proč jsem tak zpocená(zezadu se díval,jak se předkloním)a já mu vysvětluju,kolik oblečení denně mám durch..On  řekne “že to teda vypotím",a moč jak rezavou vodu!!to přece není normální..a přidá mi na grádech léku!! Načetla jsem si ty zácpy,to jo,ale ani po Laktulóze ani Gutalaxu jsem nešla?a piju dost??Ten už si bojím vzít,jak mám potrhaný a bolavý konečník..Omlouvám se,ale napíšu to tak,jak to je..Pro ostatní,kdyby tohle taky náhodou brali…Močení jsem tomu jaksi nepřikládala,bylo to všeobecně”nežádoucí účinky"-ale jaké?to není napsané..

U toho urologa se napřed člověk musí vyčurat do “měrky”,a následně on ultrazvukem prohlídne močák..Nic-prázdný!..Jsem mu to popsala,že jsem zrušila to DHC..takže dnes napíšu svému neurologovi mejla..že mám sice zpátky bolesti,ale čurám!! Ráno jsem si vzala jen Novalgin(ten neberu už dýl,když mám ten dryják)Tramal vím,to bylo od bolesti silný lék kdysi,že?..

Bobca
Bobca 14.08.2025, 07:50:02 xxx.xxx.20.192

komu se chce,může čučnout na nežádoucí účinky D.H.C. ,napřed 60,pak 90 a teď jím 2x denně 120!! A doktor o tom NEVÍ !!🙏

Bobca
Bobca 14.08.2025, 07:48:14 xxx.xxx.20.192

mě svítí přímo před oknama..včera teda extrémě,ale xvátí tak už nějakou dobu..Ale u já je vidím nad sebou,dolní úplně jak baterka,ta druhá menší..

Děvčata valím na tu urologii,pak písnu,bo jsem přišla na to,proč nečurám!

Bobca
Bobca 14.08.2025, 07:33:40 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.08.2025, 06:57:48

Dobrýýý👌

Bobca
Bobca 13.08.2025, 08:57:08 xxx.xxx.20.192

Já už mám pevný termín na ty rehabky ..26,8.zítra bude ještě volat,co si sebou vzít..Tu jídelnu mi zařídila blíž,přejedu jen výtahem..Což je hodně dobře..Za chvíli valím k PL zítra na urologii do Štbk..

Jo,ultrazvuk krkavic dopadl dobře..prý bych měla mít i lepší cholesterol..tak se jdu domluvit-.měla jsem mít kontrolu krve někdy v květnu,ale že to bylo po hospitalizaci a dr.byla nemocná,tak se to zrušilo…

Bobca
Bobca 11.08.2025, 09:43:38 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.08.2025, 08:52:22

chápu..to byl jen takový “povzdech”🥰

Bobca
Bobca 11.08.2025, 07:37:01 xxx.xxx.20.192

A jako já zevnitř ani tu “špínu” nevidím…do půli oken mám záclonky na vitrážkách a zezhora zase na půl žerdi stažený bambusový rolety…tak mě to zas tak neirituje…

Tak “vo co go”🤗to bych taky ani neřešila🥰..Já se chyslala tuhle umýt okno,(to musím zvenku častěji+vysypat podložku se suchými plkanci)…kde mám v rohu jiřičky..byly tu jeden den nálety-neuvěřitelné!! seděly na zdi,kolem hnízda,asi učily mladé lítat,nebo co..určitě tak 20-30 -kroužily,nalétaly..Takže cákanců přibylo..No večer bouřka jak blázen..umylo to i zaschlé čáry..říkám si fajn,jenže..Jak to uschlo,mám okno krásně tečkované od prachu,když na něj svítí slunko..Ale už se mi jaksi nechce..počkám,až to zase ozdobí ty moje "Jiřinky”-není tu smajlík vlaštovek🤔

I to kotě mezi surikatama nemá chybu👌

Bobca
Bobca 11.08.2025, 07:21:28 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 10.08.2025, 13:20:34

a vy jste zrovna neměla sebou foťák,že?😟škoda..to mohla být fotečka..

Reni,to já tu psala už dávno,že to jsou fotky profesionála,že by je měli někam poslat..Jsou fakt úžasné a i ty momentky,co se nedají běžně zachytit👍ta ostrost toho čmeláka..i té kytky..

Bobca
Bobca 11.08.2025, 07:16:16 xxx.xxx.20.192
Vahine:

Jsem se orosila, jenom to čtu 😳 uf, ještě, že to dobře dopadlo! A Alánek to zvládnul s páníkem!

já to taky strašně prožívám..strnulá..ještě že to tak dopadlo🙏