Aktuálně: 2 327 inzerátů269 814 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 24.05.2025, 20:08:18 xxx.xxx.20.192

zítra zkusím ty další 2..tu Černou věž a Slavičí dům…

Bobca
Bobca 24.05.2025, 20:05:13 xxx.xxx.20.192

Tak jsem zhlédla všech 6 dílů..bylo to napínavé..ale nepamatuju si vůbec nic,že bych to viděla..já pořád vidím nějaký klášter,a myslím i jeptišky….Možná to bylo něco jiného,a bylo tam víc právě z té Anglie,nebo Skotska…Přetáhla jsem si to z počálu na telku.tak jsem měla i velký obraz…

Bobca
Bobca 24.05.2025, 08:54:44 xxx.xxx.20.192
kometa:

jestli se to dá někde najít?

Dá. Našla jsem. A podívám se. Uvidím, jak to budu vnímat po 40 letech.

prosííím..kde??

Bobca
Bobca 24.05.2025, 08:53:43 xxx.xxx.20.192

hledala jsem,hledala..a našla-teda bez kvítek, moje první bydlení u mámy…nemohla to zkousnout,co jsem z té katakomby,co tam původně byla-udělala za bydlení..(6x jsem přeličovala ty stříbrné válečky s leskem-a svislé tmavé linky-25let se tam nemalovalo)….Tak se pochlubím..ta hostina-to ke mě přijela Zdenka..Na druhý den jsme jely na Rejvíz a Dlouhé stráně..Strom života z roku 2003..Pak ho mám na A0..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 24.05.2025, 07:58:29 xxx.xxx.20.192

Ještě k těm rostlinkám-jsem přehlídla stránku…Ten fíkus benjamínek nesmí být na průvaně-taky mi kdysi opadal,ale pak byl nádherný..(někde v koutku pokoje)..a kapradinu jsem měla obrovskou,ale jak jsme chodili pečovat o babičku,tak neustálým otíráním se o ty"listy" začla hnědnout..Pak jsem se někde dočetla,že nechce dotyky…byla na stojánku mezi 2 dveřma mezi náma a babičkou..

A já teda občas hnojila a hlavně přesazovala..myslím v březnu je vhodná doba…Zdenka “jede”podle lunárního kalendáře a vychází jí to všechno..Kdysi byl u popelnice u paneláku opadaný venkovní ibišek-i s květináčem..Zrovna nějak ke mě přijela a já jí o něm řekla,pak jsem přijela začas k ní a venku krásný,kvetoucí keř..A ona “to je ten tvůj popelničák”💪.a já u vedlejšího paneláku-tam byl kontejner na oblečení,taky zachránila vánoční kaktus..nekvetl na vánoce,ale na velikonoce-takže byl velikonoční🤭

Bobca
Bobca 24.05.2025, 07:36:24 xxx.xxx.20.192
eva:

Jmenovalo se to “Zahalte jí tvář”…Dalgliesh byl super, taky jsme na to tenkrát koukali

Děkuji Evi..Tak na to bych si nevzpoměla…Kdoví,jestli se to dá někde najít?..na ten bych čučla..ON se mi tehdá líbil🤭🤫..Pak ještě bylo z té oblasti “na větrné hůrce”..jako mladé mi to přišlo dost smutné..už si ten děj úplně nepamatuju..Byla jsem na tom v kině,a tam to ještě umocňovaly ty rozměry.."Híklift"?nebo tak nějak se jmenoval ten kluk..?

U nás před 5 bílé střechy naproti a domeček pode mnou-pak jsem ještě zabrala do 7…Teď mi pere slunko na čidlo,tak je na něm 28,4…a to okno!!🙄ty cákance od jiřiček🤭To jsou chvíle,kdy mi tu ráno svítí..za 10 minut bude za barákem…Jinak-včera jsem byla venku i odpolko,že si zajdu do “čajovny” pro balíček z Bonprixu(jsem si objednala volné triko-že si udělám radost-za 399,bez poštovného..Vyšlápla jsem si o půl 5,že to do 5 dám,a došla jsem za roh a lapla na lavku..Ukousla jsem si velké sousto,bo jsem byla už ráno s rehsestrou a hned pak na poště(filtry do konvice na vodu)-tu mám tak 50 metrů,ale před tím celkem 200 metrů..Tak mě dnes bolí pod zadelí,jsem to přehnala asi i doma se samostatným chozením👎,,dnes zvolním..Přijede dcera-dík za upozornění,je Jana🌼..přála jsem si jen zeleninu a nějaké ovoce..žádnou vánočku,koláčky,oříšky na přilepšenou..Jsem jak vepřice..samice od vepře,ale nechci to psát,jak se to řekne přímo…ale jo,vlastně prasnice(svině je škaredé slovo🐷)Prostě ten pupíček je tu zas.

Bobca
Bobca 23.05.2025, 16:23:33 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.05.2025, 10:41:16

jojo,Raduš,to je možné…já tomu říkala břečťan..nebo jsem ho s takovým názvem koupila?..už si nepamatuju…A ta voskovka..tu si pamatuju,měli jsme ji,když jsem byla děcko..strašně voněla..až omamně…

Sarah..ten lopatkovec je přesně-upozorňovač na zalívání..

Reni..tak ses nám vrátila z maturit?to je dobře🤗-ta koule na granule je kocour?nebo fakt koule,ze které padají granule?

Bobca
Bobca 23.05.2025, 09:30:04 xxx.xxx.20.192

jediné kvítko,co tu teď mám je lopatkovec-spatyfilum..takhle kvetlo,než jsem odjela..ale úplně uschlo..to taky vydrží hodně..sklopí listy,jak se zalije,do pár minut se zvednou..Ano kalanchoe je odolné,pak gloxinie se sametovými listy-tu jsem si množila rozřezáním té cibule napůl…tchýnin jazyk je taky nezničitelný…a zelenec měla švagrová hezčí-říkala,že ho zalije,až jí nakope do zadku,když jde kolem🤭..já měla u něj věčně hnědé špičky…

Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 23.05.2025, 08:42:33 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 23.05.2025, 08:34:28

to je břečťan…Já měla kdysi po baráku 85 kvítek,ale ty mám na fyzických fotkách…Obrovskou kapradinu,šefleru.coton,marantu,fíkus,…..atd..Tenkrát to nabylo až tak drahé..děcka už byly větší..Jeden brácha má bonsaje a druhý skalničky a já začla v e40 s pokojovkama..a dost jsem si i napěstovala..9 barev ibišků….

Bobca
Bobca 23.05.2025, 08:36:21 xxx.xxx.20.192

našla jsem…ale ty suché ne…to byly zrovna takové bambule,jak je na tom stolku…Pak jsem měla dole bylinky,mátu,.i rajčátka se mi povedly-mini…určitě je někde mám..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 23.05.2025, 08:06:25 xxx.xxx.20.192

u nás svítí sluníčko,heč☀️

ty jahody jsou záhada..ale pokud tam pere hodně slunko..Já mám ráda afrikány,odhánějí komáry..a na paneláku jsem je namohla mít,bo za chvíli měly jenom bambule a oschlé hnědé stonky…

Hledala jsem…a našla cosi jiného🤗…Dám to sem..To jsou květiny v mém bytě na Kapucínské v Olomouci..Ty poslední 2 obrázky jsou z Purkrabské ulice,kousek ode mně..tam všeobecně byly ty ulice všechny kolem,tak hezky nazdobené v oknech..Ale ty afrikány mi tam šly…Ten koutek s květinama je ukrajinky..já měla nalevo ten stůl a truhlíky na oknech..najdu ještě na tom paneláku..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 22.05.2025, 17:34:04 xxx.xxx.20.192

acher-ty jsou krásné!!👍dáváte nějaký speciální substrát?

Bobca
Bobca 22.05.2025, 17:32:49 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 22.05.2025, 15:13:10

moc nerozumím balkonovkám,já měla jen na záhonu..můžete dát fotku Tenuri?

Bobca
Bobca 22.05.2025, 08:46:04 xxx.xxx.20.192
Zrzavci:

Já jen, aby bylo vidět, že nejsem úplně blbej a vobčas taky trošku přemejšlím

😀 Tahle nenápadná poznámka mě rozesmála, doufám, že to ale nevyzní blbě, jako že se posmívám, to ne, je to taková ftipná bodka.  No nicméně, ale ta holinka vůbec nejni marnej nápad. jen bych to asi upevnila, páč je mi jasný, že to ty doroty svalej.

na to jsem myslela zase já..že bych k sobe připevnila 2,třeba opačně..že by lépe stály..nebo fakt k něčemu přivázat.třeba k plotu..

Jardo,to si nikdo nemyslí,zvlášť,když máte v “kolečku” slepice🐔

Bobca
Bobca 22.05.2025, 07:48:17 xxx.xxx.20.192

Jardo-cení se nápad🤗..já bych tam dala taky radši pšenici,ale je to bezva vychytávka,né?😊

Bobca
Bobca 22.05.2025, 07:39:20 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Aha, tak takhle to funguje!😛Promluvila jsi si k doktorem a ten tě přesvědčil o tom, že ty jsi vlastně zdravá a schopná. Kurňa, že ste nepokecali dřív, už jsi mohla minimálně 14dní hopkat😜Ne, fakt, nějak tomu asi nerozumím…

Raduš,kdybych tě neznala-ty všechno vidíš černě už předem.Předně..V tvém věku mi taky nic nebylo!!nepotřebovala jsem tyhle doktory! vlastně žádné,kromě MAMO a gyndy.…jo,zubaře…vím,že to to píšeš jako ironii,ale…ON mě o ničem nepřesvědčoval,byl jen rád,že je to lepší…to JÁ 🙏mu řekla přímo,že po tom,co mě vynesli do schodů z nemocnice,kde do mě cpali samá antidepresiva a opiáty,a já je neměla 3 dny,a přestaly se mi podlamovat nohy,tak jsem je nezačla brát vůbec!..a je mi hodně líp...Doktorka to přehodila na něho,řekla mi,že mám naříkat,jak mě to bolí,dopravit mu papíry-ona si myslí,že on nikoho jiného nemá,a že okamžitě mě převexluje do Pasek..To ONA nečetla ty papíry vůbec! to měla zařídit ONA..Včera jsem zkusila nebrat ani ten Novalgin,ale ten musím,bo to hodně cítím-hlavně v noci.a pod zadelí...Neřekl mi,že jsem zdravá,jen že mám pokračovat v tom,co doteď,ale on dřívější termín opravdu nemá..Sestra mi může zavolat,když někdo náhle vypadne,ale koho já seženu tak narychlo..Jsem mu naznačila,že do to toho 3.6. budu zdravá-jako s humorem..(protože to tak vidím).že potřebuju hlavně vědět,jak daleko v cvičení můžu zajít..Je fakt,že z toho vozíku se to všechno blbě dělá,ale já pokračuju fakt rychle..Včera jsem předvedla té rehsestře,jak jdu ze a do schodů už střídavě…jenom hleděla..co víc si můžu přát!!🙏ano,nemocnice se na mě podepsala,ale je to pryč,musím hledět na teď..Včera byla u nás 2 dlouhé bouřky,je hnusně..na ven to nevidím,musím počkat na sluníčko..Zkusím dojít na náměstí,tam jsou lavičky…

Ten kámoš z Kamenné byl na operaci v lednu,po týdnu ho zavezli domů-má ženu,která se o něho starala,ale na rehabky šel až po měsíci do Šumperka..Teď dělá všechno..už byl i na výšlapu na Bradlo..Hodně si to pochvaluje..Jsou to velcí turisté,mají všechny vrcholy v Česku vystoupané..ale nemohl pak taky ujít 200 metrů,aniž by si nemusel sednout..

Bobca
Bobca 22.05.2025, 07:13:11 xxx.xxx.20.192

Anglie.Skotsko…tam bych se ráda podívala..už od seriálu s inspektorem “Dalglišem”…ale ne ten,co šel nedávno,ten před lety..Nevíte,jak se to jmenovalo??..myslím tam byl takový klášter?? Bylo to napínavé..

Niki-moc ti to sluší❤️nic se sebou nedělej🙏..A vidíš,co do sebe nacpeš,a jsi pořád dobrá..Cestuj,užívej si..buď veselá..taková kámoška,jakou máš🤗..té si važ,že máš s kým cestovat..I to hlídání se ti povedlo zajistit..to je fajn.

Bobca
Bobca 22.05.2025, 06:41:20 xxx.xxx.20.192

no nejsou boží😇🤗..se na ně nemůžu vynadívat..🐕.ty úsměvy..ta podoba..to si nedokážu představit takovou partu mít doma..

Obrázek