Aktuálně: 2 329 inzerátů269 820 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 13.05.2025, 16:05:57 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.05.2025, 12:39:44

já ji určitě nemám,..Jani-sesumírujuti  ten začátek…já jsem si připadala,že si vymýšlím,mám i v papírech,že jsem “ještě 10.4. byla na ambulanci neurologa bez oslabení ..blablabla..Ano,už to bylo lepší,když jsem došla..než se mnou na lehátku pocvičil,nemohla jsem se už narovnat na příkaz,že "postavte se a otočte hlavu doleva..” Jsem se už vůbec nepostavila!!.Srážely mě ty ústřely do kolen…Otočil se a šel ke stolu..Nechal mě takhle odjet autem domů-bez opichu..jsem lezla po 4 do schodů..To byl čtvrtek..v pátek u PL,a v nedeli jsem byla na urgentu na injekci..bez efektu,a až v pondělí jsem si zavolala rychlou na urgent do Ol.do FN…a tam,po 5 hodinách sezení na kolečkové židli a následných báglů hozených na klín na křesle v sanitce..bolest jak blázen..to mě poškodilo ještě víc..a opilec s 3,5promile chrápal vedle na lůžku,kde jsem mohla ležet já…To je naše zdravotnictví..jemu se dělalo hned CT atd atd..

Pobyt v nemocnici byl pro mě velké zklamání..Přitom já bych udělala všechno,abych začla chodit…Netušila jsem,že tam se POUZE utišuje bolest..…I doktor na neurochirurgii mi jen sdělil termín operace,vlastně podle snímku z rezonance…za 8 měsíců-na mě se ani nepodíval...asi to tam tak chodí..A domů mě poslali s baterií antidepresiv..Naučila jsem se tam,že nesmím nikde říct,že jsem kdysi byla na psychiatrii..z jakýchkoli jiných důvodů-to je nezajímá,že to bylo v 2017a z úplně jiných důvodů..veze se to s člověkem,hlavně proti němu..prostě nejsem normální,když jsem byla na 32C…

Bobca
Bobca 13.05.2025, 10:24:01 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.05.2025, 10:06:29

nene..opatrovnici ani nepotřebuji…čekám,až jak se vyjádří Mudr,jestli náhodou nepůjdu chvíli na ubytko rehabek, a pak si objednám ty obědy na zkoušku..aspoň obden zatím..Dnes jsem si oloupala brambory-už mi začly klíčit a k tomu okurkový salát s bílým jogurtem…

z okna vidím akorát tak ten domeček dole a to nekonečné prádlo..přibyly tam 2 šňůry přes celý dvůr..🤭Ale brzo ráno mi tu teď svítí sluníčko..je nízko..Pak se odráží od bytovky kolmo ke mně…tam je taky dvůr s trávou..

Bobca
Bobca 13.05.2025, 07:16:05 xxx.xxx.20.192

Jooo,a mám tu moje “jiřinky”..a pěkně posraný okno🤭🤗..musí to holt počkat…celkově to tu mám jak…Dcera to “shrnula”tak,aby se tu dalo jezdit na vozíčku..Má toho hodně..má 2 zaměstnání na půl úvazku…Neřeším to…až budu moct,tak si to postupně porovnám..Jsem ráda,že mi doveze nákup,včera mi přijela povléct tu matraci-to bych nedala….

Bobca
Bobca 13.05.2025, 07:10:08 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.05.2025, 15:19:57

Buggyro…Jsem zapoměla reagovat,jak jsem se pobavila🤭Mám bujnou fantazii😀…úplně jsem viděla,jak ti pořadatelé mají ty prsty na tom telefonu,kdybys zkolabovala😄..A ty šaty? to mám tak ráda(taky jsem opravovala oděvy kdysi dávno),jak někdo přijde a “tady by to chtělo všít jenom klíny”🤭..někdy to jde,ale když můj chlap chtěl"jenom zúžit kalhoty  na bokách"..že jsou mu velké v pase, a nepochopil,že mu tím zmiznou kapsy naboku!..urazil se,že mu to nechci spravit..Věčně jsem všívala ( následně párala)dozadu klíny na zadeli..až jsem se nakrkla a měl gatě od 96 po 138 kilo pěkně v rozmezí asi 5-10 kil-už přesně nevím.prostě jich měl moře..tesilky,manšestráky,pláťáky…držel celý život diety..

Bobca
Bobca 13.05.2025, 06:46:31 xxx.xxx.20.192
Fikovnice:

Bobčo, je to DHC CONTINUS, že jo??? On je v retardované formě. Tudíž na něj nevzniká až tak rychle závislost a ani vysazení není nějak extra problematické. Pokud Ti bez něj není blbě (absťák) a máš pocit, že Ti moc nefunguje, vykašlala bych se na něj. Ale prosím, jako vždy, ber to jako radu na internetu. Ano, je to přímo můj obor, ano, mám úplně v háji páteř a zkušenosti asi se všemi analgetiky…ale Tebe znám jen takto - písemně. Tudíž všechny změny bych si domluvila s PL, pokud s ní vycházíš a je dobrá…

s PL nevycházím,je vzteklá na kdekoho,i když se známe z dávné doby,přes naše chlapy…a pochází z vedlejší dědiny…Vzala mě taky jako ze známosti před těmi 4 lety,jinak pacienty nebere..Teď budu čekat,až zavolá,malovali,tak bylo nevím jak dlouho zavřeno,tak než se prohrabe tou hromadou,co má na stole-říkala sestra…tak to asi chvíli potrvá..že mi pak prý zavolá….bylo mi už celkem fajn,ale dnes mi to zase střílí všude,a při cvičení mi tam “neluplo”.jako vždy..

ale už ukončuju moje nářky…svítí sluníčko….bude veseleji☀️hezký den všem..🍀

Bobca
Bobca 12.05.2025, 15:51:25 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele . z 12.05.2025, 13:27:53

co je na tom veselého??

Bobca
Bobca 12.05.2025, 15:43:20 xxx.xxx.20.192

jo,a ty schody jsem krásně zvládla..dolů to šlo líp,pomaličku a nahoru taky,až skoro nahoře už to bylo namáhavější…Doktorka tam stejně nebyla,tak sestra říkala,.že se mi pak ozve..ale musím počkat,bo měla týden volno-malovali,a tak má na stole hromadu…Byla tu ta externí pracovnice..nebude mě rehabilitovat,aby mi neublížila..dala mi telefon na další,zkrz obědy…budu volat zítra..

Švagruše mi donesla ty léky od pátku objednané..Bylo tam i to DHC. a Pregabalin.(toho mám doma mraky..)v letáku toho DHC je,že se to nemá vysazovat najednou a já to nebrala od pátku-neměli to tady..a ani mi to nechybí..ani ten Pregabalin…Mám to začít znovu brát??Mám pocit,že i ty nohy se mi tak nepodlamují..Jsou to všechno opiáty a hypnotika…do toho,kdybych měla brát ještě ten Citalec 20..už nemám ani ty “sny”…

Bobca
Bobca 12.05.2025, 08:29:25 xxx.xxx.20.192

jo,a ten pás jsem kdysi sem tam nosila..jenže mi bylo ještě hůř..vnitřnosti mi tlačily na tu páteř,a měla jsem větší bolestti..A tam rozdávali ty pásy,jeden zbyl,tak se mě byly sestry ptát,jestli mě neměřily a já,že ne…takže pro mě nebyl..myslím,že jsem fakt měla ten "punc"…ani se nezmínili,že by snad mohl pro mě být..a já poctivě chodila,snažila se…čekala na zázrak..Možná ale jen pro mě nebyl vhodný..při tolika zúženích..třeba si to jen namlouvám..našla bych ho,ale nebudu to pokoušet..bolesti mám jen při chození o berlích..a otáčení v lůžku…a to jsem včera nebrala večer prášek..🤗

Bobca
Bobca 12.05.2025, 06:38:26 xxx.xxx.20.192

Děvčata..ono nejde o to,se zahřát pod dekou..ale fungovat v prostoru..Nemůžu pořád ležet..Jako ta syrovina v prostoru..sice 19-20 není tak málo,ale když v tom člověk sedí..nebo funguje-chystám si jídlo,vymyčkuju myčku-dcera vyklidila,co bylo umyté asi 3 dny,než jsem odjela-to už jsem prostě nezvládla..,ale na lince zůstalo to,co jsem používala..tak to naskládala a já to zapla,jak jsem přijela-už to čichlo…i roztřídit prádlo do skříně,to jsem jenom sebrala ze sušáku,a zůstalo tu na židli…To z vozíku zvládnu..i dát do pračky a berlou postrkovat vyprané prádlo na chodbu v míse,a pak pověsit na sušák..to dávám..Naproti mladí se už odstěhovali,tak jsem tu byla jak princezna ve věži zamčená sama samička v patře….se tu netopilo přes měsíc-v noci chladno a starý barák…..Já,zmlsaná nemocnicí,venku zamračeno..dvoje ponožky..To na náladě nepřidá..Binec se šitím..nezvládla jsem to uklidit..Ty 3 týdny před hospitalizací byly fakt krušné..Sousedka pořád v práci..byla jsem na všechno sama...Proto jsem měla v plánu převléct-bylo to cítit tím “zlatým krémem”z lékárny..Smraďoch jak blázen..pyžamové gatě jsem musela vyhodit..ty se prostě nevypraly…Měla jsem si ta kolena asi zavázat fáčkem(to mě ještě bolela i ta kolena ještě z toho šlapání na rotopedu při tom "echu")…Pak jsem je nastříkala “Pronto-flexem”(měla jsem ho na artritický palec na noze-jsem to prostě zkusila) a mám zatím klid…No a dcera to akorát “shrnula”bokem,ale já si to,jak mi bude líp musím roztřídit..Dnes mi přijde švagruše nechat udělat klíče pro rehabilitační sestru,ta přijde asi o půl 10 a o půl 11 jedu Taxikem k té Mudr…Optička mi o půl 9 zapne topení..Chci si to tu trochu vyhřát..Jsem jí psala smsku večer..Přežila jsem víkend..přežiju i další dny..Sobota byla ale dost krušná večer,přiznám se..….Ale četla jsem taky ty léky,asi si nechám ten Novalgin,ale nic jiného..Bolesti nejsou až tak..i když jsem nebrala nic,ale v něm cosi je,tak ho budu zatím brát..Jen ty nohy mi moc neslouží…

Děvčata..děkuji vám,pomáháte mi to zvládnout🙏💐 To pude 🌺 MUSÍ !!!!

Bobca
Bobca 11.05.2025, 16:52:56 xxx.xxx.20.192

Raduš,já spíš myslela,že jestli to nemá ještě nějaký protizánětlivý element.proč to brát....Pregabalin neberu vůbec..Afexil jsem vzala v 11 v noci a další v 9 ráno..zatím nic-že by zhoršení..je to stejné..cvičila jsem 2x,chodila o berlích taky…zvládla jsem sprchu,povléct si tu deku,bo mi bylo v noci zima jak psovi..naházené svetry na dece..na matraci jsem dala dnes už tu vypranou deku,prostěradlo musí zítra dcera..to asi nedám..Mám tu 20 stupňů,není to málo,ale když se člověk nějak nepohybuje..i jsem pčikala..takové sychravo…

Bobca
Bobca 11.05.2025, 06:12:50 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.05.2025, 19:04:56

Sardulah..tu pečovatelku mám domluvenou na obědy a základní rehabilitaci..potřebuju napřed,jestli mi doktorka nazajistí nějakou jinou..větší rehabku..žádanku mám..Jsem s ní domluvená,že jí zavolám,jak dojedu od doktorky..

Bobca
Bobca 10.05.2025, 23:11:15 xxx.xxx.20.192

jo,sanitku by mi asi nikdo nedal..musela by přijet ze Šternberka..MuDr.je ani né kilometr..

Bobca
Bobca 10.05.2025, 23:08:18 xxx.xxx.20.192

Jani,co se stane,když ty léky nebudu brát?..bolesti mám stejné,hlavně,když se obracím na posteli, při chůzi to vystřeluje do levé nohy..a podlamují se mi nohy…usnula jsem bez večerního prášku,teď si ho teda vemu… v poledne jsem nebrala..zhoršení nepociťuju..Jen tu mám zimu..zapomněla jsem optičce říct,aby dole zapla topení..

Bobca
Bobca 10.05.2025, 22:59:22 xxx.xxx.20.192

děvčata,přemýšlím,že té doktorce napíšu,nebo ráno zavolám..Taxi mám aktivované to “senior”,za 20,-,tam,a za 20,-zpátky..Myslím,že by mi pomohl..vozil mě párkrát na rehabky s kolenama..

Bobca
Bobca 10.05.2025, 17:08:50 xxx.xxx.20.192

děkuji všem za podporu🙏…ale jsem doma,a to je fajn-v rámci možností..cvičím ty 4 cviky,co mi ukázala ta rehabilitační sestra…mám zařízenou nějakou následnou péči,donese mi obědy,udělá základní rehabilitační cvičení-prý..Uvidím,co se dovím v pondělí od dr..ale moc vstřícná není..pak jí zavolám..

Bobca
Bobca 10.05.2025, 17:01:20 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.05.2025, 13:51:10

Jani-děkuji moc za rozebrání léků-to jsem potřebovala…Ten Oxycontin mám v papírech,ale mi říkali,že mi dávají Oxycodon-tak to nevím,jestli je rozdíl..ale to byly jen ty 2 dny..Ohledně Citalecu-nevím vůbec proč mi ho napsali..brala jsem si jen ten svůj 10mg-udržovací...Měla jsem všechny svoje léky u sebe..Od nich jsem dostala ráno Helicid,DHC a Novalgin-resp Afexil+ ten v poledne a večer,a k tomu zase DHC..Jo,a ráno a večer ten Pregabalin..Dopolńovali mi léky,co mi docházely,a měly stejně jiné názvy,než ty moje..a ten Pregabalin měla vedle paní jako Lyricu,a ta mi řekla,že to bere jako antidepresivum..To jsem se rozhodla nebrat doma vůbec..Mám dojem,že mi to napsal neurolog na brnění nohou-ale ani mi nijak nebrněly..to bylo,když jsem ještě byla u něho,že mi ta záda bolí a střílí mi to všude..Ten Novalgin jsem si řekla,že zkusím v poledne taky vynechat..jestli to bude mít nějaký efekt..Začínala jsem mít skoro halucinace..v podobě,že jsem třeba ležela po tom zákroku do kostrče vedle na odpočivadle a měla jsem “sen”,nespala jsem,a vím,že jsem něco dělala rukama,a nic jsem před sebou neměla,něco jsem dávala do kapsičky,kterou jsem nemohla nahmatat..otevřu oči,a já ruce před sebou.Pak v pokoji další..bylo jich víc..Podlamují se mi nohy,jsem slabá jak čaj..myslím,že to mám taky nějak z té přemíry léků…V pondělí mám objednaného Taxíka na půl 11 k doktorce,dolů sjedu po zadeli,ale nahoru to bude fuška vylézt..

s tím opilcem promiň🤭..prostě ten člověk tomu říká perioda..prostě má chuť se zbořit,pak je mu zle…ale proč to dělá,nevím…

Bobca
Bobca 09.05.2025, 17:36:05 xxx.xxx.20.192

ahoj děvčata..jsem doma!!

Jani fíkovnice..jsem to myslím psala,ale písnu to znova..Brala jsem Oxycontin 10mg..rano a večer..asi 3.den,večerní sestra pry"budete chtít ten prašek?máte ho tu podle potřeby"..a já “tak že bych zkusila bez neho?”a rano sestra že “tak si zkusíte den bez prášku?”..tak jo,říkám..a odpolko jsem ho chtěla zpátky a,že ho mám vyškrtaný..ptala jsem se sestry,jestli bych ho mohla znovu dostat..že ne,že to mám zrušené..Byly velikonoce..5 dní bezvládí..takže koho se chceš dovolat?.v noci jsem fakt v řvala bolestí..Pak došla konečně po 5 dnech doktorka,a že mi nemůže dávat tak silné opiáty,že to nějak vyřeší.. další den bez ničeho..a pak mi začli teprve dávat to DHC Continus 60mg ráno a večer a 3x denně Novalgin(Afexil)..Bez efektu..Pak navrhla jná doktorka-při vizitě,(ne ta moje)že by mohli udělat ještě ty Kaudální bloky..To už jsi asi četla..po prvním-(dělal doktor.který mi jediný vysvětlil,co tam teda mám!) bych už i trochu do schodů mohla a druhým-obden- se jiná doktorka nemohla pořád trefit,tak ta mě tak dorasovala,že mi to nespravil ani ten 3-napoprvé zase ten doktor dělal-ale bolest šílená..říkala jsem si,že to mě pomůže(kdyby dělal i ten druhý,mohlo to být třeba jiné)…Tak prohlásili,že už mi nemají co nabídnout-že musím domů a dostanu doporučení na ambulantní rehabky a následnou domácí léčbu…..Ozvala jsem se,že žádanku na rehab.sestru podala doktorka a ž 2.5.,i když mi to slibovala toho15.4…a nic.  Mohla jsem být už daleko jinde se cvičením..No a jak jsem jela v sanitce(se převáží sanitou na vyšetření po nemocnici)tak jsem nahlídla do papírů,a tam bylo,že jsem odmítla léčbu..Dožadovala jsem se mluvit se staniční,jenže zase měla dnes volno..Já vyžrala všechny svátky!!..bezprizorní dny..nedovoláš se nikoho ani ničeho..Tak jsem dnes při propouštění všechno řekla doktorovi,že to cítím jako obrovskou křivdu,že mám v papírech odmítnutí léčby,že to bylo nedorozumění,že se mohli přijít zepstat,proč se to stalo..a že si nepřeju,abych to měla v papírech..nemám..Ta doktorka za mnou byla celkem 8x za celou dobu mojí léčby,24 dnů..(4 dny byl za ni doktor-nějaký cizinec..tomu jsem to všechno vyčetla,že proto jsem asi neměla ty rehabky-za trest..Domů mi dali Novalgin 500 a Citalec 20-nevím proč,normálně beru 10 od psychiatričky..no a Pregabalin..

Jani,nic ve zlém,ale nemusíš mi nic psát,stačí,když jsem si přečetla ty svoje papíry…

A vysvětlení kvartálního opilce🤭…normálně nepije,ale jednou za 2-3 měsíce je třeba týden v luftě a chlastá...znám jednoho..

Bobca
Bobca 08.05.2025, 11:15:26 xxx.xxx.169.99

Ahoj holky..je to lepší co se týče bolestí,ale na nohou nestojím!.plapolam na tom vysokém chodítko, podlamují se mi nohy,neudrzim se vuvec na nohou..o berlích to bolí..Mám dojem,že tu mám punc pacientky,co odmítla léčbu..včera jsem v sanitce otevřela složku a mám to tam napsané,že jsem odmítla léčbu.. Já,asi 3 den, večer když roznášela sestra prášky,se mě ptala,jestli chci to opium,že ho tam mám volitelné..já blbá říkám,tak já to zkusím bez prášku..jo,celkem dobrý,tak ráno,sestra,že teda zkusíme den bez ptoho opiatu..a odpolko jsem ho chtěla,a už jsem ho měla vyskrtane,a už mi ho nedali.2 noci jsem rvala bolestí.doktorka mi potom řekla,ze mi nemůže dávat už opiáty,že něco vymyslí..tak dostávám jakési to HCD 2x denně,nebo jak..nevzpomenu si teď a novalgin3x denně .

A Radus kecala,já ji napsala víc,že byl doktor teda ten páteční,pichl jednou,věděl kam,,kdyby byl i podruhé,mohlo být všechno jinak..ta doktorka se fakt ve mě starala,cele mi to rozrypala.. Tentokrát mi tam sestra cosi přidala..jak tlačila tu tekutinu dovnitř,přirovnala bych to k porodu!!jednou jsme daly pauzu, já zatala pěsti a za mrčení,jsem jí říkala ať pokračuje..bála jsem se,že pohnu nohou,mi to vcechno šlo do pravé nohy..do odpočívadla mě museli na lůžko nandat a pak do sanitky a na postel taksamo..neměla jsem nohy ..a dnes taky.. už jsem zkoušela o berlích,nic moc..cvičila jsem ty 3 cviky,co mi štíhlá ukázat rehabilitační sestra..byla za mnou  ve čtvrtek,pátek byl opich,pondělí taky,tak v úterý to se trefila do vizitky,a ve středu opich,dnes svátek,a zítra dom.. Pociťuju to jako velkou křivdu,mohla jsem být už daleko jinde..naproti se snažily posazovat paní,tu 36 kilovou,která čekala na hospic,nespolupracovala..a na mě neměl nikdo čas..řekla jsem to u vizitky,že celé 3 týdny se mnou nikdo nic nedělal..Mojí doktorku jsem tu viděla asi 10x,vyjadřovala se velice stroze,vlastně mi nerekla skoro nic,jen že rehabilacni je objednaná,a od ní jsem se vdovedela,že žádost byla podána 2.5…a já tu jsem od 14.4…holky, neumím se nějak ozvat,že půjdu jinam..jezela jsem tu vlastně se stejnými bolestmi 24.dni..proste jsem si vysloužila punc nechtěné pacientky..i u těch opichu poprvé tutu nunu,a vozím sebou tu složku,jsem do ní nahlédla,a tam jsem se dočetla o tom odmítnutí léčby..ale včera ten doktor..je vidět, že je to profík,a příjemný,zkoušel,kde mě to bolí..no nic odpolko budu chodit o berlích a budu zkoušet..včera bych do jídelny nedošla..a nechtěla jsem jitrit ta záda..tak papa,a pak se ozvu už možná z mého, normálního počítače doma…

Bobca
Bobca 06.05.2025, 19:08:05 xxx.xxx.169.99

Holky, zase mi to zmizelo..chtějí mě pustit domu,že pro mě nemůžou už víc udělat..asi v pátek..zítra ještě poslední opich..po tom včerejším jsem byla tak dorasovana,necítila jsem půl pipiny a kus zadeli,tak ještě zítra a buď LDNka,nebo domu z bolestmi..dnes poprvé za mnou byla rehabilitační sestra..jsem se zmínila na vizite,divili se..zase ta moje doktorka tu oba 2 dny není..a že jedině na neurochirurgii.. když jsem se zmínila,jestli by mě tam nemohli přeložit,tak že se mám objednat na ambulanci..Tak jsem se domluvila s mojí holkou,a půjdu domu,ona za mnou bude jezdit s nákupem a co budu potřebovat..na vozíčku bych to jakž takž mohla zvládnout,a když né,tak si zavoláme rychlou,jak mi to radil ten neurochirurg a pak by se to uspíšilo..jdu bucnou, mějte se hezky..stojí to za houbelec,ale pořád to nevzdávam..kdyby tu chodila už dávno ta rehabka…jsem tu 22den..

.jen mi to přišlo líto..že už s vámi nemůžeme nic dělat tak neomaleně to řekl